Януарчета 2021 ❤️💙

• 25 934
  • 738
  •   1
Отговори
# 480
Не си налагам мнението на никой, нито пък желая да се заяждам. Тук сме всеки да си изказва мнението и знанията си и ако може да помогне.

За коликите давах сутрин пробиотик  Procombo Baby, след това на всяко хранене абоколикен и вечер на последните 2 давах с лъжичка лефакс. Също така
все още сутрин давам храносмилателен чай на Bekley, а вечер успокоителен пак на тази фирма. Нямаше никакъв проблем. Изцяло на АМ е бебчо вече.
Пробвах да варя и да давам чай от семена на копър, изобщо не иска да пие.

# 481
Мами иска да попитам мога ли да комбинирам срещу колики 3 неща - БиоАмика + Биогая + Еспумизан ?

# 482
Колкото и да не ми се вярваше, спрях Лефакс и се кротна положението. Давам само Биогая сутрин.

# 483
Аз вече две седмици не давам нищо,нито е по- добре ,нито е по- зле. Аз давах само еспумизан. Има моменти, в които е спокоен и други, като  тази нощ, в които го боли.Гледам да му осигуря достатъчно  сън като го нося в ерго.раница и това много помага. Снощи изтеряса не от болка , а от преумора. Ще мине няма как. Вие успяват ли да правите  гимнастика, масаж , аз много малко и то на повивалника или на леглото.До активната гимнастика само стигаме и се отказваме.,то май  и е рано за нея.

# 484
Правя масаж вечер преди банята, може би го правя от 2-3 седмична възраст, защото този който гледах, можеше да се прилага на деца над 3кг., гимнастика ми каза педиатъра при навършени 3 месеца. Правя и крачетата на жабче и обръщам по коремче да постои по 2 пъти на ден. Нашата госпожица вече много се кефи на активната гимнастика, шава крака, ръце, църка си и напълно случайно оцелва да удари с ръката някоя от висящите играчки. Вчера и купих и висяща за количката, толкова много я заглежда 😍. Смятам че може да ги слагате в активната гимнастика за да се учат да хващат играчките, на един по-късен етап. Иначе аз съм споделяла че нищо не давам вече за колики, изразходихме 3 шишета Колийф, за 3 седмици и мъжа ми каза щом с тях и без тях е едно и също да не я тъпча с химия за няма нищо. И гърдата ми е по-добре днес, омекна, но сякаш още си напипвам някакво твърдо гроздче, дано се разнесе и то, изцеждам след всяко хранене и ставам в 3 през ноща за да цедя, защото тя отдавна няма нощно хранене.

# 485
Гимнастика и масаж не правя.... И на каката не съм 😳😁 активната гимнастика си стои.... Все още май не е дорасла за нея.

# 486
Аз правя масаж още от както стана на месец,а гимнастиката още е пасивна,с моя помощ!Слагам я на шезлонг с висящи играчки и на активната гимнастика и мн се квги,гука им ,църка ,треперя,мн се смеем с нея.Капки за колики спрях и аз всякакви,само пробиотици и давам.

# 487
Колкото и да не ми се вярваше, спрях Лефакс и се кротна положението. Давам само Биогая сутрин.

И аз още в началото давах Лефакс и беше страшно пищи, плаче, страшно беше. После го спрях и се откроти давах и други неща след това. От две седмици бях спряла всичко и коликите бяха спряли. Но от няколко дена се завърнаха и реших пак да пробвам лефакс засега ги няма тези изблици, сигурно коремчето му е заякнало и го приема по-добре(така си го обяснявам). Но в началото специално от лефакс и от Еспумизан много плачеше.

# 488
Идвам само да се оплача, че иначе няма къде. В нас е лудница днес - бебето се дере от 3 сутринта, каката се изнервя от това и се държи ужасно. Аз се мъча да жонглирам в този цирк и нервите ми са жестоко опънати.

# 489
Да,  вкъщи баткото много се нерви на бебето като реве. Казва,  че не я обича- много мърдала и ревяла. Нарочно отива и я дразни,  бута, клати, а тя тъкмо се е кротнала и пак почва рев. Тя като заспи вечер, той идва и почва да вика, говори й над главата, скача, тича. Не разбира от дума.  Какво да права  с този батко? Дайте съвети!

# 490
И нашият батко много се нервира когато бебето плаче. Понякога и той започва да реве с нея или направо вика от яд. В това ужасно време, днес сме си вкъщи и ще е купон. Бебка на вън спи с часове, но вътре е мъка. Тъкмо брат и заспи и тя се буди и после обратното... И той не я оставя да спи, все вика, блъска, хвърля играчки, чудно просто. Изкарахме и тежка нощ, баткото със запушен нос не може да спи и плаче и температура вдигна, та с баща им ги разделихме в отделни стаи и само прелитахме ту при единия, ту при другия. Не знам при вас как е, но нашето бебе вечер заспива супер трудно, час-два не и мърдат.

# 491
При нас и с количката е ад. Дере се в нея като на заколение. Каката милата е като затворниче.
Добре, че е на градина, макар и за три часа на ден. Много нерви и стрес ми коства да я водя и взимам за такова кратко време, но поне това и е забавлението и играта за деня. 😕
И тя така - подивява като плаче силно бебето. Почва да пее високо. Или докато го кърмя, почва да скача по леглото. И всякакви подобни. Вече сама си говоря. Днес ми е много криво, не знам как ще я караме така занапред, не виждам опция за подобрение на ситуацията.

# 492
Аз пък нямам нито батко, нито кака, но за сметка на това си имам едно неспящо и вечно мрънкащо бебе, което трябва постоянно да е на ръце. И тъй като ми е по-удобно да го нося отляво, на лявото рамо, или да лежи на лявата ми страна, съм с твърда гърда от снощи и болка...Esito, и аз пак съм в играта...Писах на консултант, каза, че от притискане - с автомобилен колан, ако бебето лежи върху мен, от спане по корем, от удар, се получават запушвания. Да следя за твърдината, болката не е показател, щяло да ме боли поне седмица, дори и да овладея запушването, което мисля, че направих. Но наистина боли ужасно, като натъртено, като набито, а малкият току-що пак почна да реве и пак иска на ръце...Не се издържа. Одеве даже се разревах... Не съм спала, ям на крак с него в ръце и ям каквото ми падне, обикновено всякакви бързи глупости вафли, бисквити и пр. Нищо не ми се прави, искам само да спя...Еми пак се оплаках...

# 493
При нас баткото е на 7 години и разбира ситуацията, обаче като бебето плаче много често си отива в стаята и там си стои, за да му е по-спокойно. Говорихме си и като че ли посвикна и вече не се впечатлева толкова на плача, но много ми е тъжно, че не мога да му обърна внимание. Отделно като се изнервя на бебето се карам и с баткото.  Иначе за носенето аз ще се потретя и попетя, но носенето в раница много ми помогна, сложа ли го за няма и 10 минути сърдене се успокоява и заспива. Проблемът е, че то не може само в раница, но днес например сме така - с раницата закусих, с раницата обядвах, навсякъде с раницата  , че и биба. На става и само така, но в такива неспокойни дни , това ми е спасението , защото и отчаянието не е вариант. В други дни успяваме да се позанимаваме след сън и хранене , но за сън в последно време по друг начин не успявам. Поне вечер като е носен достатъчно сълго в раницата успяваме да го прехвърлим в  леглото му. През нощта си се буди поне три пъти, ако броим и това в 5 - 6 часа сутринта.

# 494
Катерина, и при нас ситуацията е същата.. Нямаме кака или батко ама изобщо не се и виждам ако имахме.. Последните дни направо не знам къде се намирам от изтощение. Коликите имам чувството, че са денонощни, отделно тя си е постоянно мрънкаща и с каквото и опитвам да я занимавам не ме отразява - иска да е на ръце и да си я нося из нас, а аз вече нямам сили.. И аз си поплаквам често.. Понякога се изнервям и на детето, че само реве и не млъква, а знам, че то не е виновно милото. Покрай мен има няколко майки и всички ми обясняват как техните деца заспиват самички, как си лежат в леглото и си гукат или гледат,как нямат нощно хранене и колики  и направо се чудя аз ли нещо не правя като хората, та моето дете не иска и да чуе за леглото, люлката, количката и си иска да яде на 2 часа и половина.. 😂😢
Оплаках се и аз,че на който и да се оплача друг всеки ми казва как не е лесно да си майка и да свиквам, че това не било нищо и после ще става все по-трудно..

Общи условия

Активация на акаунт