АВГУСТовските деца посрещат есента

• 19 578
  • 283
  •   1
Отговори
# 105
Здравейте от нас!Честити месечинки на всички бебоци
bouquet newsm51 newsm51Марио заспа колко невероятно  Shockedи използвам момента да пиша.Ние вечер имаме ужасни колики давам му и чай и капки но след банч, като започна да го храня и започва такъв рев нищо не помага.Май се научихме и на ръце и през деня освен навън вкъщи след часове дондуркане на ръце заспива,днес цял ден плака по необясними причини дори като го държа на ръце пак реве направо в чудо се видях #Crazyне мога да нахраня като хората.
rozi24 за калта по главата след като изкъпеш бебо оставяш малко сапунче на главичката и след няколко дена луспичките ще паднат много е ефикасно.totelлy просто поговори с мъжа, си моят също присъства на раждането,но не е загубил интерес дори напротив.

# 106
  • гр.Добрич
Здравейте и честито на всички, които днес  празнуват.
Blueeye, ако вярваш на бабини деветини ще ти кажа, че някоя от жените която е идвала е била по всяка вероятност неразположена и затова бебчето има пъпки. Чувала съм, че такава жена трябва да носи нещо сладко или приготвено с яйца.
Моят Ивчо много трудно ака, само по един път на ден и то с голям зор. Ние се храним с Аптамил. И постоянно има газове, черви се едва ги изкарва. Това ли е колики не знам, но е много гадно.
Иначе използваме хубавото време да излизаме, че иначе вкъщи почти не спи вече. Какво ли ще правим на зима?
Спирам, че пак сме зачервени и плачем.
Лека  и спокойна нощ на всички.

# 107
Здравейте момичета,
влизам на бързо , за да ви почерпя за погачата на Дари.
Надявам се тортата да ви хареса,

А тези лъжички са подарък за гостите ни,

вие получавате виртуални но също толкова шоколадово-сладки.

Целуваме ви и отиваме да си оправяме къщата, че беше голяма дандания Simple Smile
Обещавам, че ще черта и ще пиша погробно по- късно.

Честита месечинка на Тони на Kaili Simple Smile

# 108
  • София
Добро утро от нас с Калоян! Момичета стискайте палци да не плачкаме много, че отиваме с татито на консултация и ще ни бият първата ДТК ваксина. Много съм притеснена. Sad Преди малко ходих до аптеката да купя Панадол - дано не се наложи да го ползваме - и термометърче и сега ще го обличам.
През последните 2-3 дни Калоян е много неспокоен, през деня изобщо не иска да спи. Да е спал максимум 1-2 часа, но Слава Богу през нощта си спинка спокойно и става само за ядене. Сега си блъскам главата защо ми ги прави тези номерца през деня??? newsm78
Иначе си папка, но по-малко и начесто. Само когато е много гладен изяжда 120 мл наведнъж. А вече сме големи и би трябвало да ги папка на всяко ядене. Ами това е засега. Оплаках се и аз. Лек ден и дано бебчовците ви слушкат

# 109
Здравейте мамчета, прекрасен ден се очертава! Обърквация честито и на вас макар със закъснение, много здраве и още много поводи за празнуване newsm51! Нашата погача също мина с голяма дандания, но в хубавия смисъл разбира се, в църквата се държахме прилично и ни прочетоха три молитви, даже се снимахме със свещенника. Получихме много хубави пожелания и подаръци от всички.val_stef, колкото до нослето и нашето е почти непрекъснато запушено, но хрема няма, дори нищо не се вижда, явно запушването е към носоглътката, капя физиологичен разтвор, който укрепва и капилярите и ако имам късмет да се изкиха и да се покаже нещо, го почиствам и облекчаваме положението. Незнам причината за нослето, не включвам печка, освен при къпане и няма от къде да се изсуши въздуха, но ако продължи така, ще се консултирам с педито.cvetyab коликите са ужасни при нас ми се струва или ми се иска да намалеят, но тази сутрин и ние имахме криза , но аз капките ги давах на няколко приема дневно с лъжичка, защото в началото само когато има спазми и резултат нямаше. Сега давам само чай, когато Цветан го иска и слагам топли кърпи и  сме на ръце. Не се отчайвай, само да си ни здрави ръцете, ще ги разнасяме! Hug Приятна разходка на всички днес!

# 110
  • Sofia, Bulgaria
Здравейте и от нас Grinning
Момичета благодаря на всички за подкрепата. Hug За съжаление при вчерашния преглед се оказа, че хернията на Алекс е станала двойно по-голяма и ще се наложи оперативно лечение newsm45. Казаха, че е вродена, т.е. не се е получила от напъване или плач. (тъй като раждах със секцио и не можаха да ми изчислят термина се оказа, че са го извадили с 20 дни по-рано и не е успяла да му се затвори хубаво коремната стена). Абе не знам дали е това причината ама направо ми се реве. Трябва да стане поне на четири месеца за тази операция и дотогава трябва много да го пазим. Да ама така са му сложили лепенката, че вече е за смяна. А не трябвало да я махам 20 дни. Е как да стане като тя още снощи се отлепи newsm78. Сега пак ще го водим да му слагат нова #2gunfire
Иначе детето е много послушно newsm44 Когато не го боли коремчето е вечно усмихнат и всички около него направо се разтапяме newsm53 Опитва се и да гука, но още му е трудно на милия Joy
Обърквация много съжалявам за днес Sad Извинявай още един път Tired Face
Пожелавам хубав и усмихнат ден на всички  love001

# 111
Привет и от нас!
Честито на всички които ще празнуват днес,както и на всички които съм пропуснала тези дни!  bouquet
gecumka много ви се насъбра напоследък наистина,съчуствам ти,дано Алекс да понесе лесно операцията!
MimSss не ги започвай пустите цигари,рискуваш много да навредиш на бебо!Дръж се ти си мъжко момиче на едни цигари ли ще се дадеш,ти си по силна от тях! HugЧестито за магистратурата!
bubcheto15 ние сме били,и аз се позагледах ама не бях сигурна,а и си казах такава стройна мама сигурно не е родила скоро Grinning.Да се разходим днес към 13-13:30ч.какво ще кажеш?
nana77 стискам палци за ваксината? Вие тази по касата ли ще слагате? Да разкажеш как мина?Нашата е тази събота.
totelly статията е много хубава,благодаря! Hug  bouquetА тези хора които са ви измамили така заслужават #2gunfire
Гери браво че юначето е наддало добре,знаех си че кантара на педито е пълна скръб. Hug

Да ви се оплача и нашия нос се запуши.Вчера пак излязохме с кенгуруто на разходка но беше по късно към 18:30,и бяхме навън около 1ч и явно е измръзнало милото, защото цяла нос едва дишаше нослето му е много запушено.Уж я облякох добре,ама сега времето е много коварно,топло,даже горещо на обед а привечер си става студено.На всичкото отгоре и Ники май настина,тази сутрин и неговия нос е запушен. #Cussing outЗа една разходка простудих и двете си деца!Супер гений съм! #2gunfire
На вичкото отгоре вече наколко пъти след баня като я разтривам с олио като и хвана дясното краче и започва да пищи от болка,ама със сълзи реве милото  #CrazyНаправо съм в паника какво ли му има?В събота сме при педито и ще искам вече това направление за ортопед.Някой знае ли ортопед в района,защото за този във ВМИсе чакало доста за час?

Днес тряба да отида до офиса си да занеса копие от акта за раждане на Ели,на вас искали ли ви са от работата ви?
Някой има ли информация ще ни огрееят ли тези 315 дни/Аз зададох въпрос на сайта на министерството на труда и социялните грижи но отговор не съм получила все още.А питам защото чувам разнопосочни информации по въпроса.
Ще ви оставям че Ели пак повърна!

# 112
Здравейте и от нас с Маги. Днес се очертава хубав ден и е само за разходки.
Първо да поздравя всички които имаха повод за празнуване. И мерси за почерпките, вкусни неща сте приготвили.
totelly, статията беше прекрасна, благодаря и от мен!
MimSss, с риск да ме застрелят някои мами #2gunfire #2gunfire #2gunfire, ще ти кажа, че аз си пуша от както родих. Уж 1 час преди кърмене не бивало, ама понякога си пуша и тогава. Не съм някой заклет пушач, но и не съм някой супер пасивен. Пуша си и не се замислям, защото като се замисля и започват едни терзания...... и се спирам. Ако си пушач, и ако толкова ти се пуши - запалвай си. Нищо няма да стане. Поздравявам те за дипломирането ти. Аз съм ти почти колежка - счетоводство. Успех и късмет да имаш в бъдеще.
Вчера бяхме на разходка с една приятелка и доста дълго се разходихме с малката сладуранка, тя се държа прилично и много се радва като е навън.
Ами това е от нас, пожелавам ви приятен ден и много слънчеви дечица!

# 113
  • София
Привет и от нас! Hug
Ние вчера като излезнахме уж само за малко,та даже се наложи и да я кърмя навън LaughingИзобщо не бях с такава нагласа,ама така се получи.После беше малко нервничка,ама се успокои.
Нана 77,стискам палци за ваксината и чакам да разказваш после,че нас ще ни боцкат в сряда.
Деситка,мила,много ми е мъчно за Алекс Cry.Ако има нещо,с което мога да съм ти от полза ще ми звъннеш,нали.Знам.че има хора около тебе мама е лекар,но ако ти потрябват координати на педиатърката и неонатолозите от Правителствена,обаждай се.Кога ще ви ваксинират вас знаеш ли?Поне да се видим скоро,че да се разсееш малко.
Мама Марго,първо мерси за комплимента LaughingДнес няма да мога,че трябва да ходим до пазара на Билата,че имам малко работа там,но ако можеш утре към 13.30ч ще е страхотно.Хайде и Айла и Кабив да кажат могат ли утре и кога,пък дано се съберем най-после Blush
И на всички празнуващи и празнували едно голямо
ЧЕСТИТО  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet

# 114
  • В ЛЮтеницата
Здравейте мами,

виждам, че все по-често споменавате АМ. Горещ привърженик съм на кърменето или поне на цеденето с помпа (въпреки, че се провалих - иска ми се да обвинявам едномесечния стрес в болницата, но само аз съм си виновна Embarassed) И все пак, ако по една или друга причина се храните или дохранвате с АМ мисля, че мога да споделя малко опит. Тъй като прочетох за някакви вредни вещества които се отделят при затоплянето на вода в микровълнова си купих един термос от 1/2 литър, в който сипвам врялата вода след като я преваря, а си оставям още толкова вода в каната да изстива. И така ако ми се наложи разреждам вряла от термоса със студена от каната, а като изстине достатъчно - само от термоса. При мен високата температура е от значение, защото Фризовома се разтваря на 75 градуса, но другите АМ се разтварят на по ниска температура и термоса и каната ще ви стинат за цял ден без да се налага да топлите. За нощното хранене е голямо облекчение, а и като запищи тази микровълнова - освен че през нощта е досадно, детето стана като кучето на Павлов - като писне и мисли, че ще яде Close . Охлаждам шишето в купичка със студена вода като бъркам непрекъснато и подменям водата. Имам една "вълшебна" лъжичка, която си сменя цвета от температурата и даже не ми се налага да пробвам непрекъснато на ръката. Дано да съм ви била полезна, но колко по лесно е да вдигнеш блузата!!
Tedi79, теб ли виждам в Люлин на няколко пъти?

# 115
Здравейте пак включвам се само да ви покажа какво ми отговориха от Министерството на труда и социалната политика: http://www.mlsp.government.bg/bg/faq/faq.asp?qid=25076

didika ,нямам думи за изказването ти: #Crazy"Пуша си и не се замислям, защото като се замисля и започват едни терзания...... и се спирам. Ако си пушач, и ако толкова ти се пуши - запалвай си. Нищо няма да стане." Най малкото което не е вярно от медицинска гледна точка,да не говорим за чисто моралната,там no comment!
bubcheto15,утре ми е удобно Hug,за днес вече се разбрахме с Kabiv,така че си имам компания!

# 116
Знаех си че ще търпя критики!

# 117
Здравейте момичета,най-накрая Даяна заспа и аз успях да Ви прочета набързо,не съм влизала от 3 дни ама много сте изписали-браво на Вас/  smile3501 smile3501
Искам да Ви попитам последния болничен лист кой Ви го издаде,педиатъра или личния лекар,че аз ги питам и двете и те си прехвърлят топката. newsm78 newsm78 newsm78.
Относно ревенето и пищенето от гърдите и при мен се получава така,мислех че ми е намаляла кърмата,ама не е,няма и афти,педито ми каза,че явно това е някаква реакция при бебчета,когато малко пораснат.
Mama Margo при мен ситуацията с повръщането и задавянето е същата даже както писах бяхме и в болница,но ми казаха,че нищо неможе да се направи освен да я наблюдавам и когато стане на 5-6 месеца щяла да го изхвърли.
Обърквация весело изкарване на погачата и да пишеш как е минало Hug
Относно къпането ние правим водата 36-37 градуса и малката се чувства добре,преди да започнем да я къпим затопляме малко стаята,обличаме я добре и въпреки това от вчера нещо е започнала да киха и утре като дойде педито ще я накарам да я преслуша да не би да ми се разболява,че само това ми липсва сега  Sad Sad Sad
Mimss за цигарите всеки сам взима решение какво да прави,на мен също от време на време ми се пуши,но си казах,че докато я кърмя няма да запаля цигара,а пък и вече 10 месеца не съм пушила и като че ли се чувствам по-добре. Peace Peace Peace
Приятни разходки в това чудесно време  Joy Joy Joy

# 118
  • София
Здравейте отново момичета! Да ви се похваля имам си един голям малък юнак. Биха ни ДТК ваксината и Калоян изплака само веднъж, а после заспа в ръцете ми. Hug
Мама Марго ние с татито решихме да му сложим Пентаксим. Френска е - на Пастьор и дава най-малко нежелани реакции. Което стана и на практика, дано следващите 2 дни е така - от 10 часа сутринта досега Калоян си спи спокойно и не е плачкал. Сега като стане ще му премерим температурата и съм взела Панадол за всеки случай. Решихме Пентаксим, защото вирусът за полиомиелита (детски паралич) е инактивен т.е мъртва ваксина. СТрува 55 лева, но понеже е петвалентна се слага през 2 месеца, а не както тази по здравната каса 2,3 и 4-ти месец. Т.е на нас втората ваксина ДТК ще ни я сложат през декември.
И на нас ни дадоха направление за ортопед и ние ще го водим в 25-та поликлиника в Младост 3, така че Мама Марго можеш и ти да заведеш Ели там. Майка ми е ходила при двамата ортопеда в поликлиниката и каза, че са читави. Другите 2 варианта са ВМА - но там се чака доста за час и ортопедията в Горна баня.
А иначе при прегледа се оказа, че голямото ми момче е наддало 1200 гр за 1 месец и вече сме 6100 гр и 60 см!!! newsm44 newsm44 newsm44

# 119
  • София
    Болничния се издава от личния лекар на бебето. Последните дни плюс тези които са останали от първия ако бебчето се е родило по-рано. Аз си взех вече моя така че да кажеш на педиатъра да не се прави на дръж ми шапката, а да попита и да ти го издаде Peace

Общи условия

Активация на акаунт