АВГУСТовските деца посрещат есента

• 19 577
  • 283
  •   1
Отговори
# 150
Здравейе и от нас!Отново пиша с една ръка Tiredтези колики вечер ме побъркват,добре поне че през ноща спи.Мадона аз също кърмя и не ми е дошла менструацията,но миналата седмица ми зацапваше нещо розово което за няколко дни изчезна.Моята гинеколожка каза че е нормално и докато кърмя не би трябвало да ми дойде,ние сме изцяло на кърма,незнам ако се дохранва може да е по различно.Didka25 каква е тази ваксина от къде се купува, моята педи изобщо и не ми спомена,че мога да си купя каза ми да отида на 2рия месец за следващата и не ми обясни каква ще е абе нещо не ми харесва но незнам и с коя да я сменя,кара ме и сок да започна да му давам,но аз мисля да изчакам.А и не познавам много майки тук, така че съм много щастлива че ви има.gecumka на моят племеник му правиха същата операция и мина без проблем,но е неприятно да си в болница,дано и при вас всичко да мине добре. И при нас нослето се запушва но обикновено нощем,но няма нищо в нослето явно е носоглътката а той и понякога повръша малко и през носа но си минава от самосебе си за сега не му давам нищо.Някой да е от Русе малко ми е скука тук повечето ми приятелки работят ако някой е в района на центъра парка да свирка WhistlingАиде чао че ме заболя ръката а и май се събужда. Heart Eyes

# 151
  • София
Здравейте, милички!  Hug
Честито на всички празнуващи!  Heart Eyes  bouquet
На малките слънчица с проблеми желая да се оправят по-бързо!  Praynig
Докато прочета всичко, забравих какво исках да пиша  Crazy
Pepper, може да си ме видяла в Люлин, живея във 2-ри. Ти къде си? От кога си търся компания!  Hug Ако ме видиш следващия път се обаждай, аз не те познавам.  Blush За водата за Ам правя по същия начин - в термосче, доста по-лесно и бързо е отклкото да я подгрявам всеки път. А и като ревнем през нощта няма време за подобни процедури.
Ние май нещо не харесваме вече НАН. Повръща почти след всяко ядене и реве  Cry Чудя се дали да не пробвам друго АМ. Иначе почваме и ние да ставаме по-добрички май.  Simple Smile Само след баня пищи и го оправяме със скоростта на светлината.
Цикъл още не ми е идвал, имах подобни симптоми преди няколко дни, но така и не дойде. Аз още не съм ходила на д-р, а трябавше към 40тия ден.  Embarassed но все не остава време за мен.
Ох, не съм писала отдавна, липсвахте ми!  Hug Тотели, Кристияна - мерси за статията и стихчето!   bouquet
Ние през уикенда бяхме на разходки - до Кюстендил и до Рилския манастир, Ивчо не беше най-примерния, но общо взето мина добре.
Лека и спокойна нощ на всички сълнчица и техните мами! (татковците не ги броя - те и без това си нанкат блажено повечето пъти  Laughing) Целувки от нас!  bouquet

# 152
Теди 79,ами хайде да се понесем дружно към докито GrinningЧух се с него тези дни .Той и без това ми каза да те заведа.Сега остава само да се уговорим нещо.Хайде- ще се 4уем тези дни.
Тази ве4ер мисля да къпя Дари по-късно,с надеждата да спинка по до късно тази нощ.Цял ден спи и сега се опитвам да я държа малко будна 4е ще ми прави луди тази нощ Crazy
Хайде- 4ао от нас!

# 153
  • у дома
Kabiv, ние също до миналата зима се отоплявахме с камина на дърва, но от тази вече сме на газ. Mr. Green А за зъбите – проблем имам, с венците по-точно, но все още не съм отишла на зъболекар. Embarassed Най-вероятно до месец и това ще направя. velmar, ние ползваме козметиката на Nivea и сме доволни.  Peaceemelle и tedi79, радвам се да ви „видя” Hug, а пък и напролет може заедно и на разходки да ходим или в южния парк с velmar.. но нека да поотрасне Ния, защото сме на АМ и навън няма как да стерилизирам и т.н. Мадона, добре дошла.  Hug
Цитат
Какво се прави в този случай - изцеждане или нещо друго за да не се получи авария с гърдите???
ellenka и аз това се чудя, ако някой знае, нека да помага. newsm78 tedi79, аз бях писала по назад, от НАН Ния имаше страшно силни колики и се запече. Naughty Сега сме на Аптамил 1 и всичко е наред. Peace

Последна редакция: вт, 03 окт 2006, 22:36 от blueeye®

# 154
  • гр.Добрич
Блуе и ние сме на Аптамил 1, но сме запечени, даже вече 2 дни не е акал, а постоянно се превива и така силно пръцка, не спира. От НАН-а повръщаше и доктора ни препоръча Фризовом, но аз не го купих, защото бях започнала да давам Аптамил на своя глава. Вече не ми се сменя, защото свикнахме, но този запек е много гаден.
Кабив, аз по принцип съм с проблемни зъби. В седмия месец счупх един зъб с костилка от череша и сега отидох него да оправя. Иначе имам още 5 кариеса и един счупен мъдрец за вадене. Като събера кураж ги почвам подред.
За менструацията нищо не мога да разбера. Аз от 20-тия ден не кърмя и до миналата седмица се изтичаха някакви жълти работи. След това ми тече червена кръв и аз реши, че вече ми е дошло, но мина повече от седмица и ту ми намалява, ту пак се засилва и не мога да разбера нищо. Гадна работа.
И нашето носле много често се запушва, но този Стеримар е ужасен. В смисъл, че много трудно се натиска и единия път пръснахме в оченцето на бебчо и то така се наду, че направо щях да умра от мъка.
Другата седмица сме на консултация и мислим да купим скъпата ваксина, защото доктора ни я препоръча, ако можем да си я позволим.
Сокчета реших да не давам засега. Все пак всеки родител решава за себе си, но като гледам повечето ни бебчовци все още имат проблем с коремчетата, така че нека не усложняваме проблема. После цял живот ще пият сокчета beer
Емеле за какво ви изписаха калций?
Лека нощ мамчета и да ни спинкат бебчците.

# 155
Здравейте мамчета,
ние преди 10 мин се прибрахме от разходка. Излезнахме в 12 на обяд и цял ден тромбоваме Simple Smile Добре, че имам приятелка, която си работи въщи, че винаги ми е готова за кафе в парка. След кафето с нея ред на кафе с майка ми, след това се прибира мъжа ми и с него биричка и чак сега вече се прибираме. Блу, какъв е проблема със стерилизирането? Аз излизам от вкъщи с 3 шишета за 3те яденета на вън. Предварително съм ги стерилизирала вкъщи, зглобявам ги слагам капачките и готово (поне аз така си мисля)т.е. самите шишета и бибероните нямат достъп до външна среда преди да ги отворя, за да смеся АМто с водата. И така, папкаме на вън, смняме пампи и продължаваме. Направих мускули на краката:)
Относно ваксините моята педито ми каза да си купя Тетраксим, аз попитах за пентаксима и тя ми вика "няма смисъл". Зачусихсе и питах моята мама, която  е конски доктор (ветеринар)Тя  ми обясни, че имунитет за повече от 3 елемента дори животните изграждат трудно, какво остава за едно дете, за това е хубаво да се постави за три и след това да се поставя отделно за още.
Цикъл още нямам.. а не кърмя вече 5 дни? кога ли?
Целувам ви , че трябва да се къпем

# 156
Мамииии на нас днес ни изписаха антибиотик  #Cussing out
Али все е зле миличката...Днес посетихме и педито, за да я чуя и нея какво ще каже. Прегледа я и каза, че е възпалено нослето и хремата е слязла вече към гърлото и веднага прибягна до антибиотика  #2gunfire
Ошашавих се яко и потърсих второ мнение...не исках изобщо да чуя за антибиотик, дето се казва аз още не съм я захранвала, а тя да я тъпча с химия...ужас   Cry
Обадих се на лекаря дето ходих в неделя на частно, той ни викна на преглед. След като я прегледа каза, че нищо и няма на гърлото, че са и чисти гърдичките и да продължавам по същият начин да я лекувам...и ми забрани всякакъв антибиотик. Реших да го послушам...само дето се притеснявам...Педито ни вика пък в четвъртък на контролен...ще трябва да я лъжа (че давам антибиотика), а супер не умея да го правя това  Tired Дано да се е оправила миличката до тогава, че ми се къса сърцето като си я гледам болничка и да не се чувствам гузна и да се обвинявм, че я мъча  Cry

Вечерта видях muckata, без да и казвам какво се е случило днес тя ми разказа, как днес нейна позната ходила до нашата педиатърка и тя как за едни сополки, който слязли към гърлото изписала антибиотик  Shocked Направо се оцъклих като го чух същото и тогава се поуспокойх малко. Явно днес жената е решила да дава една и съща диагноза на всичките си пациентчета  #Cussing out Отвратитено!  #2gunfire

Сега само се моля да ми се оправи детенцето по-бързо  Praynig

Днес се видяхме и с elli78 да почерпи за месечинката на Наско (голям сладурчо, още малко му остава и ще мине кака Али Blush ) Понеже няма нет тия дни и не може да ви почерпи тя, ви черпя аз от неино име  Grinning   cook Misc Baby Bottle

emelle, и нашото педи ми е изписвала калции, но само че сиропче (води се Калциев глюконат-лактат) с вкус на мандарина е и Али му се чуди много като и го давам  Grinning . Иначе калция е антиалергетик и го изписват често.
За ваксината и нашата педи каза да се доверя на тая от здравната и аз така и направих. Понесе я миличката ми тя геройски, нямаше проблеми изобщо целия ден само беше сънлива, но не и раздразнена. Зачерви и се само  ръчичката и слагах компресче с реванол. На следващият ден Т и се покачи на 37,1 но като се консултирах с док каза, че такава Т не е висока за малко бебче.

Rozi24, радвам се миличка при вас че всичко е наред  Heart Eyes

Мадона, добре си си дошла...ей как ни липсвахте с Норчето. Айде не чети всичко, че е мнооого, ами гледай да пишеш вече по-честичко, че да наваксаш  bouquet Относно цикъла на мен ми дойде, но аз не кърмя  Confused

Еййй cvetyab аз съм от Русе и преди да родя живеехме на центъра, но сега вече не  Sad сега сме в Здравец-Изток. От Русе сме 4 мами аз, elli78, eli_ym и muckata. Някой път може да се видим или съберем всичките  Peace
между другото и на muckata малката е родена на 21.08 и пак в Ескулап Wink Може да сте се засякли там.

tedi79, консултирай се с педито и ако няма нищо против смени АМ. Ние от Фризолак+Фризовом минахме на Аптамил 1 и също като blueeye® и spinki сме доволни, нямаме проблеми  Peace

blueeye®, аз на вън не стерилизирам. Нося си термос с преварена гореща вода и си измивам хубаво шишенцето преди всяко хранене на вън  Wink  Нося си дозички с АМ и когато дойде времето за папуто само измивам, наливам водичка, бъркам и давам папуто  Grinning Иначе в нас го правя на всяко хранене, ползвам течността за студена стерилизация на Чико.

spinki, аз за нослето ползвам едно подобно спрейче като Стеримар-а, но се казва Незита, цъска се лесно  Peace Ние също Акаме с Аптамила през ден, но в никакъв случай не е запек, щото нашето ако е мноого рядко от както сме на това мляко акаме по мнооого ако (явно затова е през ден), чак по някой път от комбинацията рядко и много ни излиза през крачолите на пампата  Crazy

Малеее стига писах че се улях  Embarassed
Спирам цунки  Heart Eyes

# 157
Здравейте момичета, малко е късно , но сега успях да седна.
Добре дошла отново Мадона. Радвам се че пак си в редиците  bouquet
За цигарите - съжалявам че така директно се изказах, може би прекалих малко. Наясно съм от вредата от пушенето, не съм идиот. Но всеки си има глава на раменете и си взима решенията сам за себе си.
Днес ние също бяхме на дъъъълга разходка. Излязохме в 1 часа и се прибрахме в 7. Храних Маги зад един блок в Иван Вазов, на по-закрито местенце. Малко ме е срам, ама нищо, превъзмогвам го. velmar , ти къде се разхождаш в парка. Аз днес като излязох и се оглеждах за теб, но не съм успяла да те разпозная сред всички майки. Нямам ти телефон и не мога да ти звънна. 
Аз все още се чудя за ваксината, утре ще попитам нашата педиатърка да видим какво ще каже. Но ви благодаря за информацията за ваксините. Аз дори не бях чувала че има такива. Оставих Маги на спалнята до татко й да я приспива, дано е заспала.
На мен все още не ми е дошъл цикъла, а и не знам кога трябва да ми дойде. В болницата един лекар ми каза, че около 5-6 месеца нямало да ми дойде, така бил устроен организма. За да не се случи нова бременност, защото организма още не бил се възстановил. Стори ми се много дълъг този период, но реших че човека знае повече от мен. Ще видим. Почти ми спря това, което течеше /едно жълтеникаво/, но аз продължавам да си кърмя. Чудя се дали двете неща са свързани??? newsm78 newsm78 newsm78
Прави ми впечатление, че Lorexa не се е появявала от няколко дни. Някой има ли връзка с нея? Дано двете слънчица са здравички и от разходки да не й е останало време.
Ще пътувам към леглото. Пожелавам ви лека нощ и утре всички бебешорки да бъдат здравички вече.

# 158
  • варна/виена
   Здравеите на вси4ки мами и малките бебовци newsm03 от мен и Никола!
 Хаиде и ние да се вклиу4им вав форума.Искам да споделя нешто с вас.
Ние се родихме 10 дена след термина ни и кожата ни бе6е суха и се белеше.От болницата ни забраниха да се капим 2 седмитци за да можем да тушираме проблема.А  след този срок никакви малса,сапуни и козметика  Naughtyне ни е позволено да ползваме докато кожата сама не се омазни,а след изминалия срок-три/4етери пати седми4но бани,но само с 4иста вода и малко карма и масажи с преварен зехтин.Тай като се разминава с традитсите в Бг на мене ми стана 4удно,но ние се гледме сами без баби и т.н. реших да послушам тукашните акушерки.Оказаха се прави Rolling EyesВ момента кожи4kата му е мека без папки и подси4ания Simple SmileА козметиката купена преди раждането 6те си я пребера за след годинката,когато ште бадем  готови за нея.

Целувки от нас и лека  наспивна ве4ер!!!

# 159
Здравейте и от нас мами и бебчовци!
Най после и ние да успеем да напишем нещичко.
Като ви чета за ваксините започвам да се притеснявам с нашата. Постоянно питам педито какво става с тях, а тя все вика "ами чакаме да пристигнат, незнам защо така ги бавят". А ние вече ще навършим 2-ри месец и нищо не са ни били, освен разбира се от АГ-то.
По отношение на цигарите и аз бях пушачка 8 години, но 2 месеца преди да забременея ги спрях, а и след това ми ставаше лошо от тях, така че засега успешно поддържаме фронта. Надявам се и след като спра да кърмя да не ги започна. В интерес на истината само мисълта за бебчо ме поддържа да не го правя. Разбира се всеки сам си решава, но аз лично съм много против цигарите по време на бременност и кърмене, абе като цяло покрай децата! Защо трябва да ги тровим миличките?
И на мен не ми е дошъл мензиса, само леко зацапва!
Много искам да питам гинеколожката ми кога ще мога да правя някакви упражнения - понеже съм със секцио!
По отношение на гукането неможем да гукаме както трябва. Аз му викам "Агуууу", а то ми се смее горкото, отваря устичка и със всички сили и казва "ауууу". Има желание горкото, ама това г много го затруднява.
Ами май това е засега от нас!
Отивам да поспивам!
P.S. Честити поводи на всички мами, татковци и бебчовци!
А всички бебоци с проблеми им пожелаваме скорошно оздравяване!

# 160
Здравейте искам да ви питам вие отказахте ли нощното хранене, не ви ли казаха как да се откаже като ходихте да посещавате С “9 месеца” на училище.
ние като се окъпем в 8ч и се будим в 2ч., и искам да го махна това ядене в 2ч. но все не успявам- много съм изморена да си играя с вода и тя да реве след един час.

# 161
Ние се храним с НУТРИЛОН и нямаме запек, дори си ака по два пъти на ден. Снежко, и аз сечудя как да откажа нощното хранене, яде в 12 после в 4 сутринта и ако му дам вода след 1час иска да яде и само плаче. Чувстам се ужасно изморена и аз искам да откажа нощното хранене, но не знам как.

# 162
Добро утро и от нас!
Ники спинка и аз бързам да се разпиша, че след малко излизаме на разходка и мисля цял ден да сме навън. Запасявам се с всичко необходимо и хайде навън Laughing

Aila, cvetyab тази ваксина е Тетрахиб и струва 23 лв, докторката ни каза за нея и тя ни я осигурява, не си я купуваме ние.

Ние се храним вечер към 9 часа и после прави пауза от 5 часа и се буди към 2 часа и след това в 5 сутринта. За сега не мисля да се опитвам да му махам това нощно хранене, щом си иска детенцето значи има нужда, а и доста трудно се залъгва с вода, да не кажа почти невъзможно Grinning

Хайде приятен ден на всички и весели разходки с малките слънчица Hug

# 163
  • София
Ето ни и нас Hug
Малко кофти ден беше вчера.Детенцето ми вдигна температура и се наложи да давам парагрип на всеки час.Днес отидохме да дадем урина за изследване и сега чакам резултат.Но педито каза,че гърдички,гърло, ушички са наред и се касае за много силни колики,които й задръстват коремчето с газове,правят запек и това в комбинация с леко вирусче предизвиква температурата.Дано да е само толкова newsm17.
Кабив,моите проблеми със зъбите са ужасни.Почти не ми остана здрав зъб в устата,но още не са препоръчителни упойките,така че ще почакам още малко.
Блу,докато бях в болницата,а и сега на една позната и изписаха хормонални хапчета за спиране на кърмата и й казаха да спира да се цеди,но постепенно.Ако на теб кърмата си ти спира от само себе си,цеди се,но всеки път намалявай количеството и честотата на цедене.
Велмар,работила съм в аптека една година,а после още две в магазин за козметика,така че ако ми се довериш на личния и професионален опит,Себа мед е една страхотна козметика,от която досега не съм чула оплаквания (не казвам,че няма, но аз поне не знам).Имат продукти за всичко,включително и за големи хора.Опитай и съм 99% сигурна,че ще ти хареса. newsm10
А по въпроса с цигарите,пуших 7 години по близо 2 кутии цигари на ден.Не се гордея с този факт.Миналата година в началото на юни станах една сутрин с мисълта,че вече не ми е интересно да пуша и ги спрях от раз,т.е 5 месеца преди да забременея.Оттогава не съм пушила и въпреки това,когато ми излезе плацентата доктора каза гадна пушачка ShockedНе искам да звуча като великия моралист,защото знам какво е да ти се пуши безумно,но оставям на всеки сам да си направи изводите.
Хайде приятни ви разходки.Мен много ме яд,че днес ще трябва пак да си остана вкъщи smile3516,но по-добре така,за да съм сигурна,че Ина ще се оправи.А и не ми се ще да я държа близо до Еличка и Ники,да не вземем да създадем притеснения и на Кабив и Мама Марго newsm47  love001

# 164
  • София
Здравейте и от нас. Hug
Нямам много време да пиша.Чета ви редовно и много се успокоявам, че всичко, което ни се случва е нормално.
Дано бебчетата с по-сериозни проблеми да се оправят бързо. Praynig
Да честитя и празниците на всички  bouquet
А сега един въпрос към мамите от София, къде намерихте ваксината Пентаксим? От миналата седмицата я търся и ми казват, че не са освободени от митница.  newsm78 Предварително ви благодаря!
Относно цигарите,  винаги съм си мислела, че когато забременея ще ги откажа, защото не става въпрос само за мен, а за едно малко невинно човече.Година преди да решим да имаме бебе, един доктор ме стресна и аз отказах цигарите.Запалих една и останалите ги изхвърлих.Беше много трудно в началото. Събирах си парите за цигари всеки ден.В края на първия месец имах спестени 48 лв.и си купих два пръстена като награда.  newsm10 Всеки път, когато ми се допушваше   newsm48 си казвах, че ако сега запаля цигара, отиват по дяволите всички предишни опити да устоя на изкушението.Сега, вече две години откакто не пуша, се чувствам много добре. newsm44 Тенът ми се избистри, започнах да усещам истинския вкус на нещата, обонянието ми е по-добро и не ми миришат дрехите и ръцете.Не мога да си представя да изпуша една цигара и след това с тази уста да целувам детето си.
Хайде чао, приятни разходки в това прекрасно време!

Общи условия

Активация на акаунт