АВГУСТовските деца посрещат есента

• 19 582
  • 283
  •   1
Отговори
# 120
Еххх, тези цигари. Мама Марго, Мимс все пак е попитала майките, които пушат да й отговорят, на нея вярвай ми й е пределно ясно, че не е съвсем безобидно. Има хиляди теми м мамата за цигарите, но всеки сам си преценява. И аз съм от отбора на Дидика, не се гордея с това, но в крайна сметка и майката е човек - не казвам, че не трябва да мислим за бебета си, просто се издразних, че се започна темата по този начин. Е Мимс, и аз както разбра пуша, общо взето трябва да има поне 1 час до времето за кърмене, тоест накърмваш, пушиш и пиеш кафенце. Това е!
Момичета, ние вече сме почти изцяло на АМ. Обаче в 6 часа не бях подготвена даа няма кърма, досега поне сутрин като се събуждахме имах и просто тя ревеше и не изварих шишето за АМ. Вода си имах изварена. Има ли опасност от нещо да стане че не е преварена бутилката, знам за по-големите деца, че няма проблем, но за нашите незнам. Предварително благодаря!

# 121
  • гр.Добрич
Аз не ги преварявам на всяко ядене, а само ги измивам. Иначе кога ще насмогна и така нямам време за себе си.
Днес ми е много криво, защото бебчо цял ден плаче. Свикна да спинка по разходките а днес няма да излизаме. Живеем на 2 етаж и нямаме асансьор и много ми е трудно да излизаме. Някакси свалям количката, но не мога да я качам сама и таткото идва да помага, но днес е извън града. И на мен ужасно ми се спи след тези нощни събуждания. Сега го гледам как му се затварят очичките, обаче не заспива и това е, а пък аз едва гледам.

# 122
  • у дома
Здравейте мами  Hug
Сутринта бяхме на разходка, след малко пак излизаме, този път с тати  Laughing
val_stef, стискам палци Али да оздравее по-бързо. Praynig spinki, чувала съм за тази бабина деветина, но както бях написала обрива се беше появил преди погачата, може би седмица преди това. Всъщност няма значение кой я е заразил, важното е че мехлема действа и пъпките вече почти ги няма.  Joy  Обърквация, тортата е прекрасна  Hug gecumka, стискам палци всичко да мине леко  Praynig MamaMargo, на мен не са ми искали акта за раждане  Naughty miss_74, педиатъра трябва да ти издаде 3-ия и последен болничен  Naughty
Слънчев ден от нас  Heart Eyes

# 123
Мами, здравейте и от нас Hug

Ние от сутринта сме на разходка, ходихме и до центъра с кенгутото и чак сега се прибрахме след хапване на бебчо в най-луксозното квартално кафе. hahaha Гого започва все повече време да прекарва буден, да се смее и гука -- наистина можеш да се размажеш от кеф. Grinning
Моята гениална идея да спя с него в отделна стая се оказа не толкова добра и вчера преместихме спалнята в неговата стая, защото се оказа, че креватчето му не може да излезе през вратата. Joy Joy Joy

blueeye®, радвам се, че вече се включваш по-често. Hug

spinki, аз се чувствам също страшно изморена и особено следобед ужасно ми се доспива, а като легна не мога да заспя. newsm78

MamaMargo, и нашият нос много се запушва, особено през нощта, но със Стеримар се оправят нещата. Peace

gecumka, стискам палци скоро да се оправи бебчо. Praynig

# 124
Обарквация тортата е страхотна newsm10,нека живота на малкта да баде като нея сладак.Вал моля се малката кукла да се опрви newsm17.Толкова е гадно да ги гледа6 болни4ки и ние сме болни имаме разстроиство ,какво ли не давах сега сме на прах4ета.Маи тази ве4ер 6те ходим до спе6ното ако не се оправим,мове и да ни оставят вав болницата.^те се побаркам ве4е едно лекувам ,и после друго излиза,но де4ица  wavey.ами това е аз не кармя и си пу6а цигари,ина4е през бремеността не сам ги спирала,но пу6их по 5 максимум на ден и то много слаби.Ами това е целувки на сладките бебоци Flutter

# 125
Здравейте пак мами!
 Днес стана чудесна разходка с Kabiv i bubcheto15
Много ми беше приятно,с Kabiv си накърмихме децата на чист въздух,а те послушно спинкаха,Ели се държа най-зле, защото искаше да я нося на ръце,но в общи линии всичко мина много добре,утре мислим да повторим!
А за цигарите,далеч съм от мисълта да се карам или критикувам някой,да не говорим пък да се делим на отбори, подразних се и се намесих, защото мисля че е редно ако една майка се колебае да запали или не, да се намерят повече хора които да и дадът моралната си подкрепа да не го прави.
Аз не съм пушач и ми е трудно да се поставя на ваше място ,но мисля ,че до голяма степен това е въпрос на воля.И понеже всеки човек се поддава на изкушения(аз не правя изключение) си мислех че в такъв момент едни окуражителни думи са по добре от съвет как да се поддадем на изкушението.Ето miss_74 вече 10 месеца държи фронта!
miss_74 както са ти казали вече последния болничен се издава от личния лекар на детето и допълва дните до 135 от предишните.Само внимавай като ти го пишат че на мен днес ми се случи случка.Отивам в офиса да нося акта за раждане на детето и ми казват че имам проблем с болничния.направо изтръпнах,а тя лекарката да ми напише на болничния вместо болничен по майчинство,трудоустрояване по болест!!! #CrazyСлава Богу проявиха разбиране и ще го зачетът,така че четете внимателно и текста и датите да не стане фал като при мен.

nana77 Леле какво голямо юначе си имате вече!Браво! HugМного се радвам ,че сладкия мъник е понесъл ваксината така леко!Пу-пу!
За нея чувам само добри отзиви засега и сигурно ии ние ще сложим такава!Благодаря за изчерпателния отговор и информацията! Hug

spinki не се подтискай до края на седмицата времето ще е хубаво има време да излезете,сега ако можеш си почивай .Ели също има кисели дни нормално е.
AndyB и аз много се кефя че децата ни стават по забавни и общителни!Жалко че сме далече и не може да се разхождаме заедно!
ROZI24 дано малкия Хектор се оправи по бързо! Praynig
На всички мами с болнички деца пожелавам скорошно оздравяване!

Приятна вечер и много хубав утрешен ден ви пожелавам! Hug

# 126
Здравейте мамчета,
Днес цял ден бяхме на вън с Дари и за това не съм писала.
Както споделих, погачата мина много добре, забавно беше, Дари беше като бебе по каталог- много спокойна.
Сега да ви споделя за цигарите ... Аз преди да забременея имах скромните 10 години пушачески стаж. Месец преди да забременея реших да ги спра и с Табекс успях. През цялата бременност ми се събира  не повече от кутия. Докато кърмех (почти цял месец) не запалих нито една, но макар да се опитах да си върна кърмата (Assinka, ормомно БЛАГОДАРЯ),не успях ,  и така ми се припуши.... От две седмици съм изпушила кутия и половина. Не ми се иска да започвам пак да пуша, по много причини: неудобството от това , че заради Дари няма да мога да пуша вкъщи, съпругът ми никога не е пушил и моите цигари го дразнеха, финансовата страна също: на ден по 4лв за цигари... си е доста. Но от друга страна усещането от самото дръпване е почти незаменимо. Всичко наистина  е въпрос на воля, но пък ако не прекаляваме и тровим само себе си ...що пък не:)

Сега отивам да си тегля един душ и муш в кревата Simple Smile

Целувам ви всички

# 127
Честито на всички празнуващи!
Аз да ви се похваля, че вчера станах леля на момиченце. Казва се Дари (Дарина). Х-мм, не съм виждала брат ми толкова щастлив и горд Grinning  Да им е жива и здрава малката красавица.
gecumka, много съжалявам за състоянието на Алекс. Дано се оправи лесно и бързо като порасне и всичко това остане зад гърба ви Praynig
totelly, страхотна статия Peace
MamaMargo и bubcheto15, днес си направихме хубава разходка наистина. Дано утре и Aila се присъедини към нас, че май за последно се радваме на такова хубаво време.
Искам и аз да ви споделя моето мнение за цигарите. Аз пушех от 7-ми клас. А преди да започна да се занимавам с маркетинг и козметика, което ми е втора специалност, работех 4 години в Булгартабак, тъй като първата ми специалност е технология на тютюневите изделия. 2 години участвах в дегустационна комисия и така се получи, че ми плащаха за да пуша. Пушех страшно много. Не мога да ви кажа по-колко, защото ги пушех насипно. Трябваше да вземам “проби” от машините и да пропушвам за да тествам. Това беше част от работата ми. Веднъж бях решила да ги откажа, но шефовете ми силно се възпротивиха и не стана. Отказах ги след това, когато напуснах БТ и когато здравословното ми състояние силно налагаше това. Отказах ги от раз, защото иначе сега нямаше да го има Ники. И на мен тогава много ми помогна Табекса, защото с него си засищах никотиновия глад. Не пуша вече 5 години. Не искам да бъда груба, но мисля че да пушиш покрай малко бебе е адски нездравословно и безотговорно. Момичета, направете тази жертва за малките си съкровища и откажете цигарите!

# 128
Привет и от нас с Ивка
val_stef дано вече да и е поразминало на Али-и аз доста се страхувам от тези настинки-сега им е сезона с това променливо време.
MamaMargo нашето носле и то се запушва вечер ,а понякога и през деня сумти.Заведох я на докторката и и тя ни изписа някакви капки които се правят-слагам и 3 пъти на ден и след това след 15 мин пръскам стеримар.Обаче не мога да преценя има ли ефект или не защото ги ползваме от 2-3 дена.Обаче не изкарва никакъв секрет навън,което никак не ми харесва.Даже малко се притеснявам да нямаме от гадните стафилококи в носоглътката(нали ние си ги развъждаме в нашето АГ и познавам деца с такива проблеми и направо ми настръхва косата) Praynig Praynig
nana77 вие сте много големи БРАВО пу пу пу
ROZI24 стискам палци малкия човек да се оправи бързо.
Ние от няколко дена насам проявяваме едни капризи при хранене.Чувала съм за някаква криза на растежа при бебоците,но мислех че е само при кърмачетата.Ние сме изцяло на АМ и по принцип трябва да изяжда 110 мл,а тя изяжда 70 мл и заспива и повече не иска,като я събудя се кисели и не желае изобщо да цока мляко ,а досега си изяждаше всичко с такава охота.Аз си мислех от тази седмица да и увеличавам млякото на 120 мл пък то какво стана.А два вечера подред след баня ми прави едни номера-ревове и се храним по около 40 мин.Млякото изстива че пак го притопляме абе изобщо луда работа.МАми някоя от вас има ли такъв проблем-нормално ли ви се струва или ...... newsm78
Колкото до цигарите и аз съм доста стара пушачка.Докато бях бременна не пуших изобщо,а и не ми се пушеше.След това докато имах кърма ми с епоприпалваше малко,но успях да устискам,но сега стои та гледай-сутрин задължително 2-3 чашки с кафенца(ама аз си го правя по слабичко) и около 3-4 цигарки.Понеже и кафето бях спряла през бременността сега направо тооолкова ми се услажда.Но не пушим в къщи а навън на терасата,макар 4е после умирисана влизам при малката и я гушкам ама ........................ Thinking
Хайде засега толкова
Целувки на всички и поздрави от града на липите

# 129
Здравейте и от нас! По въпроса за цигарите, аз също пушех от 14 г., като постепенно започнах да пуша по кутия и повече, при това силни, но когато разбрах, че съм бременна с първото ми детенце, ги отказах от раз, дори организмът ми не се възпротиви по никакъв начин, две мнения нямаше, когато спрях да кърмя започнах пак и след година , ги отказах отново. Не съм ползвала никакви средства, просто въпрос на психическа нагласа, поне при мен. Не ми минава през ум да започна отново, въпреки, че причини винаги мога да си намеря, стрес, мъка, килиграми....Мъжът ми пуши много и често усешам по ръцете наслоената миризма на фас, като се замисля, че и бебчо въпреки миенето сигурно го долавя... #Crazy
Kabiv , да ти е жива и здрава племенничката   bouquet , много се радвам за вас, че сте се оформили, като групичка за разходки с MamaMargo и bubcheto15, къде се разхождате точно ? Младост 4 е старият ми квартал, живеех в 477А, сега съм в Симеоново и няма много къде да ходя, за което съжалявам. Sad
ROZI24 стискам палци бързо да се оправите и да не се стига до болници и лекари. Praynig
Обърквация искам да те помоля да сложиш при снимките на другите бебчета снимка 1 на Цветан, качили сме я в албума на нашите бебенца в snimka.bg., когато можеш, предварително благодаря! 55

# 130
Привет и от нас с Вики!

Да се изкажа и аз цигарите. Пушех от над 10 години и то по кутийка на ден. Преди 3 г. решихме да ги откажем с мъжа ми и от тогава имах само веднъж залитане - изпуших 4 цигари за един ден ..... и казах край. Иначе си мисля, че който не смята да ги отказва и му се пуши - нека пуши. Според мен майка-пушачка е за предпочитане пред изнервена и раздразнителна майка.
gecumka, много съжалявам за състоянието на Алекс. Дано всичко мине добре и бързо. А като ти е до разходки пиши да се уговорим.
Обърквация, супер торта - дано малката ти принцеса е красива като нея и животът й да е сладък и щастлив.
И на Вики нослето се запушва, но аз го почиствам като капвам по 1-2 капки физ. р-р и от памук си правя тънки фитилчета - бъркам с тях и вадя каквото има. Вики много плаче- сигурно е гадно, но пък иначе не може да диша.
Хайде чао от мен, че ми писна да пиша с една ръка/в другата е той-гушнаме се иначе -рев/ Heart Eyes Heart Eyes

# 131
Smile siren, я какво съвпадение  Smile Smile Smile Ние сега живеем в блок 477А на 10-ия етаж, ап.54, а до месец април живеехме в Драгалевци. Изнесохме се от Драгалевци първо, защото наистина няма много-много компания в тоя вилает; второ, защото живеехме в малка къщичка - мезонет със вътрешна стълба, крайно неподходяща за малко дете; зимата се отоплявахме с камина на дърва - също крайно неудобно за гледане на бебок.
Момичета, вие имате ли проблеми със зъбите? При мен освен, че през бременността ми оправяха пулпит на един от мъдреците, сега лекувам артрофия (увисване) на венците, която била на хормонална основа и ми се появи още в 9-ия месец Twisted Evil

# 132
4ЕСТИТА ПАРВА МЕСЕ4ИНКА НА АТАНАС НА МАМА ЕЛИ78 newsm51 newsm38[size=10p[/size]Ние сме добре в4ера ходихме до спе6ното и 4овека каза 4е е от колики аз мених и храната,купих по-хубава и днеска сме добре Laughing,толкова сам 6таслива когато тои е здрави4ак.Ами това е целувки на вси4ки малки сладури Grinning

# 133
ROZI24 радвам се, че се е оказало по-малкото зло, то от коликите , какви ли признаци няма?! Сега се прибирам от първата разходка за днес, времето е много хубаво, но Цветан днес е решил, че ще спи само, когато количката се движи, а аз имам един маршрут и вече разорах улиците. Освен това си имам и още един спътник, нашето куче, което е решило, че щом излезем навън, то трябва да е с нас. Разлайва всички кучета по пътя и няма оправия....  animal037
 Kabiv все едно описваш нашата къща, по цял ден тичам нагоре-надолу running, а зимата направо не ми се мисли. ooooh! Но поне ще си лафим! Grinning

Последна редакция: вт, 03 окт 2006, 14:06 от siren

# 134
Привет момичета и честита първа месечинка на Атанас на мама Ели 78  bouquet
Vesi 77 и при нас от 3 дни положението с храненето е същото,вечер след баня пищи и се засинява от рев и после хапва 10 минути и след това заспива,а понякога и сутрин го прави същия номер /онзи ден ядохме 3 часа,направо ме побърка/ Cry Cry Cry
Spinki при мен с излизането с количката е същия ужас,живеем на 3 етаж и засега излизаме само когато татито си е в къщи,направо незнам как ще си решим този проблем,освен да си купим кенгуру  newsm78.
Сега чакам педито да дойде в къщи да ни бие ваксина.
Лек ден на всички и приятни разходки Hug Hug Hug

Общи условия

Активация на акаунт