АВГУСТовските деца посрещат есента

• 19 586
  • 283
  •   1
Отговори
# 135
  • София
Ние от няколко дена насам проявяваме едни капризи при хранене.Чувала съм за някаква криза на растежа при бебоците,но мислех че е само при кърмачетата.Ние сме изцяло на АМ и по принцип трябва да изяжда 110 мл,а тя изяжда 70 мл и заспива и повече не иска,като я събудя се кисели и не желае изобщо да цока мляко ,а досега си изяждаше всичко с такава охота.Аз си мислех от тази седмица да и увеличавам млякото на 120 мл пък то какво стана.А два вечера подред след баня ми прави едни номера-ревове и се храним по около 40 мин.Млякото изстива че пак го притопляме абе изобщо луда работа.МАми някоя от вас има ли такъв проблем-нормално ли ви се струва или ...... newsm78

Не се притеснявай изобщо. Калоян яде по принцип на порции т.е ако трябва да изяде 110 мл той изяжда първо 60-70, после дремва малко и ги допива. Е, разбира се, когато е много гладен си изяжда и 120 мл без никакъв проблем. Но и той понякога мрънка и се мръщи и не иска млякото. Hug И въпреки това пак е наддал 1200 гр за месеца baby_neutral
Ние изкарахме нощта много леко, изобщо не е вдигал температура след ДТК-то, така че съм много доволна, че избрахме да купим Пентаксим. Вярно, че е 55 лева, но все пак "не всичко е пари, приятелю" Laughing
Хайде лек ден на всички и приятни разходки. Ние по цял ден сме с татито навън, че той най-после е отпуска, а времето е супер за 1stroller

# 136
Здравейте,моми4ета! Няколко дни не съм писала- все не ми остава време,но- хвърлях по някой поглед в теми4ката WinkСега за възползвам от слу4ая 4е Дария спи и докато я 4акам да се събуди - се разписваме. Да не ни пишете отсъствие WinkДнес я изведох уж за кратко в градинката пред блока и си мислех 4е няма да иска нито да спи нито- нищо ooooh!,нои тя ме изненада и заспа на момента.Сега продължава да спи( вече пове4е от 2 часа).чАК СЕ ПРИТЕСНЯВАМ.Вчера ходихме на контролен преглед при кожната лекарка.Проблемите ни отшумяват.Но- ще сменям козметиката.Явно Мустела не е нашата Rolling EyesПрепоръ4аха ми Себа Мед или А- Дерма.КОйто ползва някоя от тези  марки,нека сподели какво имат като асортимент и дали са доволни PraynigСлед прегледа я заведох и до работа.Да си вземем вредните от периода на бременността Laughing( както се шегуваха колегите).Вси4ки много й се радваха.Следобеда пък бяхме в парка...Абе- гледам да се възползваме от последните слън4еви дни,4е после го дават дъжд и студ SickХайде- казвам ви 4ао за сега.Надявам се скоро пак да успея да пиша.Сега ще се храним и после - хайде към парка.Ако има желаещи- нека се присъединят!  bouquet

# 137
Нана77,и на нас в понедленик трябва да ни бият ваксината и аз също мисля да купя Пентаксим.Аз знам 4е тя струва 65 лв. newsm78.Ти от къде сия купила за 55 лв?ТО не 4е 10 лв са много пари,но...3 х10 правят една дрешка или пакет памперси Wink

# 138
Кристианна, за да са ти винаги стерилни  шишетата, след всяко нранене може да ги слагаш в студен разтвор за стерилизация. Аз така правя и винаги са ми стерилни. Не си спомням, ти ли имаше котки в къши? Ако е така пиши ми моля те на лични как приемат бебо?
Мама Марго, кофти отговор, на мен много ми се искаше да ни плащат по-дълго, но уви.
Иначе ние за сега сме добре, носим се повече на ръце и когато сме в количката и се возим не плачкаме.
Нашата педи ни отказа да сложи друга ваксина, освен от здравната каса. Защото каза, че не знае как е съхранявана и как е транспортирана. Трябвало това да става на 3 градуса, ако не било опасно и разни тем подобни. Дажа каза на 40я ден да давам сок. Абе ужас, но тук в провинцията нямам избор. Сега отивам да си взема последния болничен и после по член 164, оставам на 160лв. за какво ли по напред.  #Crazy #Crazy #Crazy   
        Усмихнат и слънчев ден на всички Party

# 139
Привет и от нас!  Hug   bouquet  Hug
Честита първа месечинка на Атанас на мама Ели78!
Честито на патерица и на всички бебета и техните мами, които не можах да поздравя навреме!

Почти седмица нямах никакво настроение за писане, но ви четях всеки ден. Първо лепнах един стомашен виrus – повръщане, разстройство, температура.  Sick Изплаших се да не заразя малкия човек и за щастие не успях. След това имахме ужасни колики и милия прегракна от рев. Притесних се да не се възпали гърлото, но вече е доста по добре. От няколко дни като започне да реве, cелия почервенява, посинява и се захласва. Духам му в устата за да си поеме въздух – така ме плаши. Незнам какво да правя.  #Crazy Дали е само моментно състояние или ще продължава като реве да се захласва.  newsm78
Май и ние в момента сме в период бум на растежа. По цял ден ми виси на циците. А аз се притеснявам да не го прехраnq. Вие как мислите има ли такава опасност?  newsm78
Нашето педи ни изписа 4 ампули калций. Някоя от вас дава ли? Токи много сърди и реве докато го дам, но няма как – ще търпи още два дни.
Иначе днес бяхме на ортопед – всичко е ОК. Дупето щяло да носи на бой.   Joy
За ваксината – говорих с педито и тя каза, че нашите ваксини никак не били лоши. Пентаксима много натоварвал организма. Мисля да и се доверя, но в същото време много се притеснявам за това как детето ще я понесе.  ooooh!
Гледам зачекнали сте темата за цигарите – и на мен страшно ми се пуши. Но като разбрах че съм бременна ги спрях, но така като гледам като спра да кърмя, ще пропуша. Не искам да обвинявам никой за цигарите – всички сме големи хора и сами преценяваме за себе си, но както казва Мама Марго не трябва да има изказвания като – пуши си нищо няма да стане.
Хайде целувки от нас!  Heart Eyes

# 140
Здравейте, мили мамички!

Аз най-сетне съм у дома и възнамерявам да изчета всичко от край до край, за да съм в час със събитията! Все още не съм изчела бременните ни теми, но скоро и това ще стане!

Страшно много ми липсвахте и много си ви обичкам всичките до една.
Поздравявам ви за прекрасните бебоци, които сте народили , да са живи и здрави и много да ни радват.

Благодаря, че не сте ме забравили.

Целувки от мен и Нора.

# 141
Опс, видях че и аватарът ми не е променен, ама по-късно ще го поправя.

Момичета, имам въпрос

На някоя от вас дали й е дошло вече менструацията? Много се стреснах преди час в тоалетната. Мислех си, че докато кърмим цикъл няма, пък то май не е така. При вас как е? Прегледът ми при гинеколожката е чак в четвъртък и се чудя има ли смисъл да ходя да ме бърника или да го отложа?

# 142
ДОбре дошла отново сред нас МАДОНА! HugХайде- запо4вай с 4етенето,4е много има да наваксваш... Grinning И ве4е те о4акваме редовно да пишеш

МОмичета,Дария днес спи по4ти цял ден ShockedНаправо не мога д аповярвам.Това дете не е моето.Такова едно кротко... Rolling Eyes( пу-пу).Следобеда се разходихме и в парка и там се държа сравнително добре.Е- поразмрънка се в на4алото( не можах да си изпия бирата Blush),но седнах на една пейка,накърмих я и после си заспа сладко-сладко детенцето.Едня приятелка ме успокояваше и ми казваше 4е  ще дойде един прекрасен ден в който ще се събудим и..ще бъдем приятно изненадани  с едни променени към п-добро де4ица PraynigБез колики,без проблеми...усминати и гукащи.Та- днес ,гледайки Дария се сетих за нейните думи.Дано този момент наистина дойде по-скоро за вси4ки ни!Надявам се....
Утре мисля отново да се възползвам от  благодатното за разходки време и ще будем в парка.Ако има желаещи да се присъединят към нас- нека заповядат Hug

# 143
emelle аз също съм се спряла на "нашите" ваксини, педито ми каза, че всъщност те са френски и не мисля, че са по- лоши, макар да струват по-малко. ДТК също винаги е била мъртва ваксина, по нейните думи, а различните здравни системи включват различни ваксини, но както всеки си прецени има много писано за и против ваксините въобще.

# 144
Мадона,здравей най накрая. Simple SmileВече си си вкъщи,честито!!!Да пишеш често-често вече.
Целувки за теб и Нора от  нас с Марти. Heart Eyes

# 145
Здравейте и от нас с Ники!
Ние сме на гости в Плевен при наште и съм много доволна. Има кой да ми помага, а на Ники промяната на климата и обстановката му се отразява чудесно Simple Smile
По цял ден сме навън, на центъра каскадата и фонтаните работят и е прекрасно, а детенцето си спинка сладко, сладко  smile3524
Е разбира се има дни в който е по-кисел, ама няма как, трябва да си изрази емоциите Grinning

Мадона на мене все още не ми е идвал цикъла. Продължавам да кърмя и не знам кога ще ми дойде, ще видим.

Колкото до ваксините ние решихме да купим четиривалентната ваксина - ДТК+менингит, а полиомиелита по здравната каса. Ще ходим чак на 17.10 на консултация, малко ще забавим консултацията с 1 седмица, че да си останем по-дълго в Плевен, но докторката каза, че е проблем, така че съм спокойна.

По темата с цигарите - аз също пушех доста преди да забременея, но се радвам, че ги спрях в началото на бременността. Ставаше ми лошо от тях и се радвам, че ги отказах. Сега като кърмя не пуша и се надявам и после да не ги пропуша пак.
Май стана доста дълго.
Лека вечер и нощ на всички от нас! Целувки на малките съкровища!

# 146
  • София
     А как се казва тази ваксина - ДТК+менингит и колко струва?

# 147
Здравейте! Времето е прекрасно тия дни и не се спирам от разходки!
          На мен май ми спира съвсем кърмата, пък и Христо тотално ми отказва вече гърдите. Какво се прави в този случай - изцеждане или нещо друго за да не се получи авария с гърдите???
Нас ни връхлетя нова порция колики и сега сме на САБ симплекс. понасят ни добре, но този запек не знам вече какво да го правя. принудих се да давам вода от овесени ядки. Иначе Христо е прекрасно и усмихнато бебе. Имам сложна задача, с която още не мога да се справя. Искам да го снимам усмихнат, но щом види апарата или телефона веднага замира!
На нас педито ни изписа ваксината Тетрактхиб, която струва 25 лв. Каква е тази разлика в цените??? newsm78
Веси77 ние също имаме подобен проблем и си го обеснявам със запека или коликите. Само през деня ми го прави този номер, а сутрин не мога да разбера какво изяжда, защото през половин час се храни. трябва да почна да си записвам!
Кабив, аз също имам проблеми със зъбите, но умирам от страх като стане въпрос за зъболекар. вече нямам оправдание и трябва да отида, но ако ме питат бих предпочела да родя, от колкото да отида при зъбен доктор!
Велмар, с какво лекувате пъпчиците. на нас ни изписаха Клотримазол и май почнаха да се изчистват.

Последна редакция: вт, 03 окт 2006, 20:07 от ellenka

# 148
  • София
Нана77,и на нас в понедленик трябва да ни бият ваксината и аз също мисля да купя Пентаксим.Аз знам 4е тя струва 65 лв. newsm78.Ти от къде сия купила за 55 лв?ТО не 4е 10 лв са много пари,но...3 х10 правят една дрешка или пакет памперси Wink

velmar Когато бяхме на предишната консултация нашето педи ни предупреди за ДТК-ваксината и тогава ни каза, че имаме три варианта. Първият - да сложим ваксините по здравна каса, които са безплатни. Вторият вариант - да си платим за 4-валентна ваксина - май Тетрахиб се казваше и ваксината за полиомиелита да я сложим по здравна каса и третият вариант да вземем Пентаксим. Тетрахиб струва 23 лева, а Пентаксим 55 лева. Тя ги купува отнякъде и като отидохме и сложиха ваксината й оставих парите. Така че щом педито ни иска толкова, просто някой иска да си направи печалба за твоя сметка #2gunfire

# 149
Веси,ами такива са масово цените по аптеките Rolling EyesЯвно п едито ти ги взима отнякъде с отстъпка.
Еленка,нашето не беше то4но пъп4ици.Мажем у4астъците от ли4ицето където имаше 4ервенина (с малки пъп4ици де) с Фусикорт- много слаб антибиоти4ен мехлем.Това беше за да спрем разпространението на гадните крусти.А ина4е самите тях и по веждите мажем с преварен зехтин.Изписаха ни и едно крем4е за о4и4ките.е- малко вкарахме тежката артилерия с това ле4ение,но...не съжалявам.Добре 4е съм си паникьорка ,та заведох детето на кожен лекар- и то не слу4аен.Така 4е- поне не се съмнявам в действията които предприехме и ле4ението,което провеждаме.ПОне ни постави то4на диагнова ,а не експериментирахме.МИсля да продължа и занапред да я мажа със зехтин.А и идват по-студени месеци и лошо време,и мисля 4е  ще й влияе по-добре на кожата от други козметики.Вси4ко е индивидуално.
Аз пак да попитам Blush,4е може да не сте ме про4ели по-преди...Дайте някакви отзиви за козметиката на Себа Мед и А- Дерма.Има ли някой ,който да ги ползва?

Общи условия

Активация на акаунт