АВГУСТовските деца посрещат есента

• 19 576
  • 283
  •   1
Отговори
# 165
  • София
Елен@,ваксината Пентаксим е освободена от митницата,но се чака да излезе разрешителното на партидата.Това най-вероятно ще се случи до края на седмицата и тогава вече ще можеш да я намериш.Но ти препоръчвам да си купиш и трите ваксини,защото виждаш как изчезва.Питай педиатъра ви дали може да я съхранява в кабинета си,за да си сигурна,че всичко ще е наред.Ако не ти е много неудобно отиди в аптеката,която се намира на ул."Бачо Киро".Това е както се движи трамвая по "Дондуков",малко преди бившия партиен дом завива надясно и спира,точно на спирката е тази аптека,тя е много голяма и няма начин да не я видиш,но не се разкарвай преди петък Hug Heart Eyes

# 166
  • София
   Ох най-накрая мисля че реших какви ваксини да сложа. Бях се спряла на Пентаксима, но първо паричките стават доста и второ дали няма да ги натоварим много мъниците с петорна ваксина (а и трудно се намира в търговската мрежа). Сега реших да си сложа Инфанрикс, а след годинка АктХиб, която е противоменингитна и след годинка се слага само веднъж, което ми се струва голямо предимство .
   Тетрахиб за която също стана дума е обаче клетъчна, а именно това реално искам да избегна със слагането на различна от осигурената от касата ДТК ваксина.

# 167
Zdrawejte моми4ета Hug.Ние от  сутринта смер навън.Чак сега се прибрахме.Бяхме дълго време в парка.Дари папка на една прохладна пейка и в общи линии май беше добри4ка Thinking.А и остави майка си да пийне бири4ка WinkДори и аз хапнах в парка.Сега мисля да си поседим вкъщи,4е май доста й дойде разходката и се разкисели Crazy
За ваксините- наистина ги няма в апте4ната мрежа.Казаха ми от понеделник да проверявам.А ние то4но в понеделник сме на консултация...явно по-късно ще я сложим.
Буб4ето,благодаря ти за препоръката  относно СебА МЕД.  bouquetИ аз мисля да се спра на нея.А Мустелата ще доизползвам в/у себе си Grinning,4е и без друго ми харесва.Хайде- отиваме да се храним.До писане!

# 168
  • София
bubcheto15 , много ти благодаря за бързия отговор! Hug

# 169
Здравейте момичета и ние днес бяхме на разходка,после се прибрахме и сега чакаме да си дойде татито и пак сме навън Joy Joy Joy
Относно менструацията на мен още не ми е дошла,все още ми изтича едно такова жълтеникаво /а вече минаха почти 40 дни/и незнам докога ще е така newsm78.
На вашите бебчета излиза ли им кърма през нослето,че при нас се случва почти на всяко ядене?
Знам,че скоро обсъждахме килограмите,но искам да Ви се оплача,че съм качила 1кг,а не съм увеличила яденето,уж като кърмя трябва да свалям,ама при мен май става обратното,а при Вас как е? Cry Cry Cry
Snejko и ние се храним през нощта,ама предпочитам да и давам да яде,отколкото да ми се засинява от рев.  Peace
Хайде ние излизаме на разходка.После пак ще влеза да се отчета Laughing Laughing Laughing
Приятна вечер на всички Hug Hug Hug

# 170
Здравеите мами!Ние не сме излизали на разходка от в4ера,има6е силен вятар ,нали сме на море Simple Smile.Малкия ми сладур го ма4ат угасни колики и може би от това дриска.Днеска ака пак рядко ,но нормално тои преди пак бе6е запе4ен.Утре сме на имунизация има да пла4и миля Cry,и мама с него.За менструялния цикал и аз о6те нямам а сме изцяло на изкуствено хранене от месец,някои ми бе6е казл ,4е ти идва на датата ня която си родила,ама маи не е така.За но6ното хранене и ние се  будехме в 2 да папкаме,капя го в4вр касно и се буди 4ак в 6.Аз ползвам козметика на Бубхен и нямам проблеми сас кожата.Ами това е об6то взето при нас.Наболява ме операцията и ми е о6те твард корема.При мамите сас секцио така ли е?МАДОНА ДОБРЕ ДО6ЛА МИЛА welcome

# 171
Здравейте, днес ние пропуснахме разходката. Сутринта станах към 10:30 след като нахраних Маги и се заех да чистя и да мия. А съм се вманиячила на тема чистота - всеки ден чистя и то сериозно. Вече съм се специализирала. и рекорди си подобрявам. Но не мога да оставя детето да диша прах. А и все пак използвах момента докато спинка. И така си дойде време пак за ядене. Дойде и една приятелка и аз й връчих Маги да я гледа, а аз влязох в банята. От цялото чистене, не ми остават крака накрая, и кръста зверски ме боли. Изчиствам 3 големи стаи, кухнята, коридорите и най-накрая банята.  #Crazy #Crazy #Crazy Така гледам накрая.
Мисля сериозно за изборът на ваксина. Но още ровя из форумите. Нашата педиатърка нещо не можа да ми даде свястен отговор и аз ще се доверя на вас.
За козметиката - използваме едно кремче на Nivea и олиото на Johnson's. За дупенцето - нашето си кремче Здраве. До сега не сме имали проблем с кожата, да чукам на дърво.
Отивам да мисля нещо за вечеря, по-късно пак ще пи6а.
Целувки за бебчовците!!!

# 172
Намерих един site, предполагам, че ще бъде полезен на всички.
http://www.vaxini-bg.com/display.php?show_category=1&show_subcategory=2

# 173
Здравейте и от нас!
Не съм писала отдавна по обясними причини. Днес бяхме на педиатър за ваксината против хепатит и един дълъг списък с въпроси, но ваксината ни се размина пак заради 3 седмичната ни вече хрема и люспите по веждите. Утре ще ходим на специалист със съмнения за алергия и ще ви информирам какво става. Ако някой ми прати на лични координатите на д-р Драганов ще съм му много благодарна.
Обърквация, страхотна торта мила, ммм сигурно е била много вкусна!
Дecumka, много неприятно с тази херния  Sad, силно се надявам да удържите положението до 4 мес. и всичко да мине много, ама много бързо. MimSss, честито дипломиране! MamaMargo как спи бебока в кенгурото? Ние го носихме 1 ч. из Практикер спящ почти прав и всички хора ни гледаха като мъчители на горкото дете. nana77 благодаря за инфото за Пентаксима и аз на нея съм се спряла, но нашето педи каза че се слага всеки месец. ROZI24 радвам се, че сте здрави вече. Честито, лельо Кабив! Да ти е жива и здрава пламенничката. Еmelle, не мога да позная Токи на новата снимка, толоква е пораснал. Мадона и аз кърмя, а мензисът ми дойде преди 1 седмица, още дори не ми бяха спели лохиите. mamajeni и ние ядем в 12 и после в 4 ч. и не знам как да го откажа. Педито ме посъветва да му давам по-малко да суче в 4ч., за да се отучи сам, но не ми се вярва да успея да го излъжа.
По въпроса за цигарите мисля доста често напоследък. Пушачка съм и ги спрях щом разбрах, че съм бременна, но не е спирало да ми се пуши. Напоследък ми се пуши доста често, но удържам положението заради бебо, защото на него не му разрешавам да пуши  Wink поне до 18 г. Смятам да издържа целия кърмачески период така пък после ще му мисля.
Айде чао засега и дано чета само хубави неща във форума.

# 174
       Здравейте, мами! Черпя ви за нашата втора месечинка!  newsm67  party023 cook dancing
Колко е пораснало моето слънчице като го гледам на първите му снимки!По случай мини празника си, бебчо днес зарадва мама и тати със смеене на глас! Беше върховно и настръхнах от щастие!
     Мами кажете какво се прави с гърдите при спиране на кърменто? За хахчетата знам, че се понасят лошо.
А тези "жълтеници" кога ще спрат? вече два месеца минаха и още имам лохии. Ще ни се подсекат дупетата от тези превръзки!
  За козметиката - не съм особено впечатлена от Мустела. Като я свърша ще пробвам нещо друго, може би добрата стара Нивия.

# 175
  • у дома
     Мами кажете какво се прави с гърдите при спиране на кърменто? За хахчетата знам, че се понасят лошо.
ellenka, аз се обадих на педиатъра. той ми каза да си купя Достинекс, хормонални хапчета. 4 броя, по едно седмично се пие и не трябва да ги изцеждам! това е процес на хормонална основа и щом не произвежда организма необходимото количество кърма, трябва да се спре. Мисля, че са скъпи тези хапчета, но били най-добрите Hug

# 176
ellenka честита ви месечинка, пожелавам ви здраве и още много , много подарени усмивки и щастливи мигове за цялото семейство! Grinning  Grinning  Grinning
Нашият ден мина до обяд в будуване от 7 до 11.30 ч., не плаче  но иска внимание и честно казано май се разглезихме малко, защото определено предпочита носене на ръце във всякаква форма. Сега при следобедната разходка наваксахме със сън и все още спим, преместих го от количката вкъщи, но не се събуди. Aila мерси за информацията за противоменингитната ваксина и аз ще се замисля за нея.

# 177
  • София
Ralka Balka  дори в самата листовка на ваксината пише, че се поставя през 1 или 2 месеца. Нашето педи обясни, че понеже е петвалентна е по-добре да се постави през 2 месеца, за да не натоварва много бебо. Hug

# 178
Олеле, страшно много имам да наваксам с четенето ама сега поне 8 и 9 страница от тази тема успях. Благодаря за приемането отново в редиците. Това с цикъла май било нормално, трябвало да ни зацапва, а не точно като мензис.

nikolincheto, и нашата кожа беше много суха след като се роди акушерката каза да я мажа постоянно с олио. Това на Бюбхен ми свърши работа, преди това цялата беше в люспи.
didka_nedeva, моята докторка каза, че упражнения трябва да се правят след 40тия ден. В началото естествено по-лекички. Аз също съм секцио, но още се офлянквам и никакви “фитнеси” не прилагам.
snejko, нощното хранене е точно това – да има пауза между двете хранения е 6 часа, а според мен ти това го правиш.
За спирането на кърмата съм чувала за разни стегнати компреси, ама май някои го отричат. Има и хапчета.
ROZI24, и мен ме наболява още операцията, ама корема ми е като желе – тресе се.
didika, не се вманиачвай чак толкова. Навън хич не е чист въздуха и напрактика труда ти отива на вятъра. Аз гледам поне докато е хубаво времето да изкоча навън, а то без това през уикенда май ще вали и тогава всичко ще приведа в ред. То нали съм и новодомка няма кой знай колко много за чистене. Няма мебели, няма пътеки, мокети, килими... Направо е песен.
На вал стеф момата и другата мама детенцето пожелавам бързо да се оправят и повече никакви антибиотици на никое детенце да не изписват.

Ние днес се сбрахме в Морската градина в това чудно време и даже няколко снимки успяхме да направим. Сега ще опитам да сложа моите, а Наденцето като се върне от тренировката си ще сложи и нейните.
Имах и много други неща да пиша, обаче явно няма да е сега. Нашта мома е адски крива след разходката и вече се чудя как да се успокояваме.
Дано поне като я изкъпя да се осмири мъничко, да се напапка и да си спи поне 8 часа, както на няколко пъти ме зарадва. Пожелавам и на вас спокойна безколична вечер.

# 179
Здравейте и от мен.

Днес сутринта писах, писах и една приятелка ми се обади - заговорихме се и сесията ми изтече, ядосах се и излязохме на разходка на хубавото време.
Velmar, аз използвам козметиката на Себа мед и съм страшно доволна. Ползвам олиото / пробвах и с преварен зехтин, но това е 2 пъти по-добро, просто е супер/, сапунчето, шампоана и крем за дупе/водят го за подхранване/. Купих си ги от аптеки Премедиум - имат целия асортимент пък и цените са им едни от най-ниските на пазара.
За ваксините аз още се чудя. Четох, четох, но май много не разбрах за разликите между тях - Тетрахиб, Инфанрикс, Тетравак, Инфанрикс-Пента и т.н. Явно педито трябва да помага в избора и може би той каквото каже - това ще е.
За нощното хранене и аз питах педито как да го махна и той каза, че не мога да го махна, ако детето само не реши. Преди го хранех  вечерта в 10, 01,07ч., но той ми се будеше в 5-6 ч. сутринта и ревеше, затова спрях да го будя за хранене през нощта. Сега след 10ч. се събужда към 3-4 ч. - храня го/номера с водата просто не минава при нас/ и после в 7ч. сутринта.
И ние сме на Аптамил 1 от самото начало. Първо Вики акаше всеки ден по няколко пъти, но към края на 1-я месец започна на 2 дни веднъж, но затова пък като за световно - понякога чак гърба му е изцапан с ако.
Хайде стига толкова - чао от нас с пожелания за тиха и спокойна нощ. smile3524

Общи условия

Активация на акаунт