Пазарът на недвижими имоти във ВАРНА-какво се случва реално? - 10-та тема

• 49 530
  • 738
  •   1
Отговори
# 105
  • Варна
При мен дневната е Южна , а спалнята Северна. Изкарахме лятото без климатик - в дневната беше адска жега юли и август, 26-27 градуса в стаята. В спалнята беше топло но поносимо, защото е сенчеста. Взехме 2 климатика. В дневната 12 ка, в спалнята 9. В момента в спалнята е 22 градуса и е супер и за спане и за иначе де. Без климатик е 16-19 гр. Според мен така е по - добре че спалните ги правят уж с по- кофти изложение. Повече време прекарваме в дневната като цяло и ми е добре.
Живях и в източен апартамент и 2 те стаи бяха изток и беше среден апартамент. Нон стоп беше жега и слънце, зимата бяхме с климатик само в кухнята, спалнята без климатик беше 18-21гр.

# 106
От 3 години живея в апартамент със Северна спалня. Ама точно Северна си е. Ново строителство. Изолацията и хубавата дограма си казват думата. Единствен минус поне за мен е, че не влиза изобщо слънце ( то няма и как), обаче пък иначе си е съвсем ок температурата, лесно се поддържа топло с климатик, 23-24 градуса си поддържам в целия апартамент. Живяла съм и в апартамент север/изток без изолация, от старите моди теракота навсякъде - е, нямаше такъв ледник... Още си го спомням какъв студ си беше зимата и нямаше стопляне. Това харесвам на новото строителство, че задължително се полага изолация, и се слагат добър клас дограми . Е, зависи от строителя де, какво качество ще избере, но като цяло .... Търся си все още 3-ст и след една камара огледи , твърдо реших да съм първи собственик на следващото ми жилище.

# 107
  • Варна
Май не се е обсъждало тук - някой да си е купувал или дали знае да има нещо не както трябва в сграда Армада на Варненска строителна компания , която се строи на гърба на Дом Младост и до Затвора? Едни по-ниски цени рекламират брокерите там и все стоят в обяви ... нещо да няма гнило там? Някой да е ходил на оглед ?

Аз ходих там на оглед. Бях харесал един мезонет (Още е в списъка ми, но се оглеждам и за други оферти. За сега ме спира малката баня, малко коридорче и прекрасната гледка към панелния блок. Но пък наистина, ако нямаш 100 000+ Евро, а искаш голямо жилище... може и да се примириш с някои неща). Някои апартаменти наистина са доста близо до електропроводите, но има и такива, които са далеч (тези които гледат в панелките). Интересното е, че трябваше да вземат акт 15 - Октомври 2020, а още нямат.

Не разбирам от строителство, единственото ми впечатление беше от входната врата - дръжката беше разхлабена с луфт и не се затваряше така приятно както очаквах от нова врата.

Ето малко снимки:
https://drive.google.com/drive/folders/1OIBc-IhKOMDcyRXKJM4EBQu4 … 9ukJe?usp=sharing

# 108
Благодаря за снимките! Много полезно. Мисля, че все още не е продаден този апартамент. Свързах се със строителя преди няколко дни и ми го предложиха на 84000 евро. За квадратурата си - цената няма аналог сигурно , обаче доста минуси .... все ще го продадат на някой де.

# 109
  • Варна
Ама този мезонет си е като тристаен апартамент, доколкото виждам. На първото ниво има две спални с нормални размери, на второто - дневен тракт. Вярно, 44 кв.м., но като се махнат скосяванията сигурно има 30-тина кв.м. реално използваема площ. Терасите май са към 60 кв.м.

# 110
  • Варна
Като цяло всички апартаменти са на ниска цена в сграда Армада. Но имай предвид, че трябват още 10 000 евро за паркомясто. 94000 евро -> след отстъпка 90000. Иначе паркоместата били продадени, но са се разбрали, че ако се наложи ще им дадат (как така ще оставиш един от най-големите си апартаменти без паркомясто). Не се надявай на "обществения" паркинг около него. Минавах няколко пъти вечер към 18:30 и имаше десетина свободни места. Познай колко още ще се надяват на него. Междо другото в нета Агенциите го рекламират като четиристаен - няма как да стане без да свършиш с почти неизползваема всекидневна.

Мен главно ме спира идеята, че като търсиш нещо от сорта на 2 спални по 17кв + всекидневна 44, очакваш банята с тоалетната да е повече от 3.3 кв метра (Скосовете не свалят до 30. Добре се усеща пространството. Това ниското зад колоните е подарено - прекалено е ниско за да го продадат. Друг проблем има - няма много свободно място за ТВ + секция (прозорци, радиатори, скосове + колони.  Също и всекидневната е със 3 външни стени + външен таван, а половината от спалните са под открита тераса)
Друг дразнител е наистина супер гледката Grinning
Но пък имаш усещането, че живееш в къща сред града. Вътрешни стълби, голяма всекидневна, голяма тераса.

Единственно бих го взел, че е пред завършване и няма да чакам 2 години повече, ако взема нещо на зелено сега  (единственния вариант според мен, ако искам две спални 15-20кв.м. + всекидневна)

Аз търся нещо от калибъра на:
1.Две спални с обща площ 30-40кв.м - така че да има възможност за 2 големи сега + преправяне на 3, ако 2те деца не се понасят заедно след време.
2. Всекидневна 30-40кв.м.
3. 2 санитарни възела като единия поне да е 4.5кв.м
4. Място за 10 палта и 20 чифта обувки в коридора (с три жени и мъж-кифла като мен така става).
5. Закрито Паркомясто.
6. Макс 85 000 Евро.

Като изключа оферти на зелено, за сега май само в Армада съм намерил нещо такова. Отворен съм за оферти Grinning

Последна редакция: пн, 15 фев 2021, 15:28 от Martin_M

# 111
  • Варна
Това което търсиш преспокойно във Виница и Кайсиева градина може и да го намериш. Обаче понеже ти имаш особени планове за бъдещето е добре да си намериш и да се запознаеш с някой строител и той като прави проектирането да има предвид нещата, които искаш защото иначе не виждам как ще стане.

# 112
  • Варна
Това което търсиш преспокойно във Виница и Кайсиева градина може и да го намериш. Обаче понеже ти имаш особени планове за бъдещето е добре да си намериш и да се запознаеш с някой строител и той като прави проектирането да има предвид нещата, които искаш защото иначе не виждам как ще стане.

Трошево и около Трошево: Младост - евентуално Възраждане. До там ми се простира погледът.

Дали 2 големи спални или 3 по-малки. В новото строителство, мисля че няма проблем да се съединят 2 спални в една, стига да пазиш колоните.

# 113
Дали 2 големи спални или 3 по-малки. В новото строителство, мисля че няма проблем да се съединят 2 спални в една, стига да пазиш колоните.

В Пенемат предлагаха такова обединение на два апартамента, но май не ти пасва като локация. Иначе в цената се побираш и не са далеч от Акт 15 на единия и Акт 14 на другия блок.

# 114
  • Варна
В Младост за тия пари няма как да вземеш, то няма и предлагане на ново строителство. Трошево не го знам как е.

# 115
Тази Армада е зле, защото е до жиците с високо напрежение.
Паркирането не знам как е, но във Варна без гараж вече, не е сделка. Пишат актове и във Възраждане.
Близостта до друга сграда също е минус.

# 116
В новото строителство, мисля че няма проблем да се съединят 2 спални в една, стига да пазиш колоните.

Пази боже от такива съседи...

# 117
  • Варна
В новото строителство, мисля че няма проблем да се съединят 2 спални в една, стига да пазиш колоните.

Пази боже от такива съседи...

Ако съседът ти има моя умствен капацитет и знае какво е правилно и не, няма да е проблем.
Идеята ми беше, че сега почти никой няма да ти предложи детска 22кв. За това търся да обединя 2 малки  в 1 голяма. (отново това на ниво проект)
Както "Penkoman" спомена, ще трябва да се коментира със строителя. Точно това правя в момента с 2 такива.

Според мен 2 деца като малки е по-добре да са заедно в една голяма стая, а след време, като почнат да си мъкнат гаджета, дърпаш една стена и ги разделяш (вярно, че да правиш планове за след 15 години е малко...).

# 118
  • Варна
Накой знае ли за регистър на сгради взели акт 15, акт 16?

# 119
  • Варна
За акт.16 :
https://agup.varna.bg/index.php/registers/uve-g-2

За акт.15 няма.

Общи условия

Активация на акаунт