Пазарът на недвижими имоти във ВАРНА-какво се случва реално? - 10-та тема

• 49 544
  • 738
  •   1
Отговори
# 120
  • Варна
Мартине, една от причините и до ден днешен да не се разбирам със сестра ми е това, че в определени периоди бяхме в една обща стая, после аз имах, тя нямаше, после обратното. Децата трябва да са си в отделни стаи от малки. Лично мое мнение, с което никой не ангажирам. Спалня над 20 квадрата е абсурд в новото строителство. Масово ги правят 12 кв. което даже е добре. Бъди пич, вземи си един четиристаен с три спални по 12 кв. и един хол 23-25кв и си гледай живота. И не мисли как и какво да обединяваш ами като се позапознаеш със строителите вземи си уреди две едностайни някъде където и да е, вземай с кредит, давай под наем и като пораснат децата няма да имаш дилеми.

# 121
  • Варна
Мартине, една от причините и до ден днешен да не се разбирам със сестра ми е това, че в определени периоди бяхме в една обща стая, после аз имах, тя нямаше, после обратното. Децата трябва да са си в отделни стаи от малки. Лично мое мнение, с което никой не ангажирам. Спалня над 20 квадрата е абсурд в новото строителство. Масово ги правят 12 кв. което даже е добре. Бъди пич, вземи си един четиристаен с три спални по 12 кв. и един хол 23-25кв и си гледай живота. И не мисли как и какво да обединяваш ами като се позапознаеш със строителите вземи си уреди две едностайни някъде където и да е, вземай с кредит, давай под наем и като пораснат децата няма да имаш дилеми.

Off-topic
Не се засягай - Не се разбираш със сестра ти, защото най-вероятно... "Не се разбираш" със сестра ти (надявам се ме разбра)
И аз имам сестра. И ние сме живеели в една стая в началото - после не сме били. И сме се карали, но сме научени да си прощаваме. Разбираме се много добре - даже повече от колкото жена ми иска Grinning

On-topic
Поради мои лични съображения по-малко от 30кв.м. всекидневна не става .
Как така 2 едностайни? - Имаш предвид 2 едностайни по план да се преобразуват на един голям и след време като избягат децата да се превърнат на 2 едностайни пак и да давам под наем единия?

# 122
  • Варна
Само да отбележа, че разделянето на една стая на две не е толкова просто като да "дръпнеш" една стена по средата Simple Smile Стаята освен, че трябва да е голяма (22кв.м например е малка за разделяне), трябва да има поне два прозореца, а и трябва да се помисли къде ще се сложи вратата, има ли място от коридора да се избие стената, защото преходна стая не върши работа.
По-лесно е да намерите четиристаен с две детски стаи.

А Penko май предлага да им купиш с кредит на щерките по един едностаен, който да се самоизплаща с наем, докато станат големи и всяка да си има апартамент. Та значи към парите за апартамента с голямата дневна и спални, сложи и 20% първоначална вноска на двата едностайни Simple Smile

# 123
  • Варна
Само да отбележа, че разделянето на една стая на две не е толкова просто като да "дръпнеш" една стена по средата Simple Smile Стаята освен, че трябва да е голяма (22кв.м например е малка за разделяне), трябва да има поне два прозореца, а и трябва да се помисли къде ще се сложи вратата, има ли място от коридора да се избие стената, защото преходна стая не върши работа.
По-лесно е да намерите четиристаен с две детски стаи.

А Penko май предлага да им купиш с кредит на щерките по един едностаен, който да се самоизплаща с наем, докато станат големи и всяка да си има апартамент. Та значи към парите за апартамента с голямата дневна и спални, сложи и 20% първоначална вноска на двата едностайни Simple Smile

Това с разделянето да не го дъвчем вече. Ако реша да го правя по този начин ще съм предвидил всички тези неща.

Не му е лоша идеята на Penko, но за това трябва солиден доход Simple Smile

# 124
  • Варна
Едностаен, студио, боксониера или една стая в която е всичко - спалня, кухня и всекидневна, често в някаква по начупена форма и вече отделно имаш баня, коридор и балкон. Наричат го още и ергенски апартамент. Това е най-добрият вариант защото и е по-малко като сума и е по-оборотно за под наем защото биеш всички на пазара и твоята обява излиза най-напред и имаш по-малък разход да го обзаведеш, а наема е почти като на двустаен. На базата на тези боксониери после децата ти като ги продадат или ипотекират ще могат да си имат собствени жилища. Другия ти вариант е ако имаш строител, който много те харесва да ти направи един двустаен и два едностайни един до други, като са са отделни нотариални актове обаче така да са проектирани, че да са свързани и като дойде момента биеш по една стена и всеки си знае апартамента. Така ще имаш три бани с тоалетна даже. Варианти много, въпрос на мислене и контакти. Като тръгнеш да обикаляш и се познапознаеш с тоя оня и почват да ти идват идеи как да станат нещата. Освен това дори и отделно да ги вземеш пак нямаш нужда от кой знае какъв паричен поток след първоначалният разход, прибираш си наема и си плащаш кредита, а ако стане нещо вече това никой не може да предвиди, но в краен случай ще продадеш едната или ще рефинансираш. На каса бира мога да ти развивам всякакви такива варианти с цифри вече.

# 125
Здравейте питам от интерес, как ви се струва 4 отделни стаи  в кв Чайка  стара тухла за тотален ремонт, чиста площ 96 кв, отделно маза 10, на 4ти етаж БЕЗ асансьор.
На 50 метра от две  ОДЗ-та, Две Училища и морската градина? Каква според вас трябва да е цената? Благодаря ви.

# 126
От моя опит с огледите на тухли в Чайка, за тотален ремонт, цената е около е 1000 евро на квадрат

# 127
От моя опит с огледите на тухли в Чайка, за тотален ремонт, цената е около е 1000 евро на квадрат
Значи под тази цена е добре? А дали е реална цената се чудя, понеже сме оферирали вече. И аз мисля, че е добра идея предвид локация.

# 128
Каква е цената?

# 129

Към 900евро квадрата, но се чудя дали цените ще са винаги високи там и дали няма да паднат?

# 130
Значи под тази цена е добре? А дали е реална цената се чудя, понеже сме оферирали вече. И аз мисля, че е добра идея предвид локация.

Според мен е добре. За да ти помогна ще ти дам конкретен пример.Чайка блок 51, тухла на 7 етаж, 3 стаен, с маза 10 квадрата, около 60 квадрата чиста площ за тотален ремонт. Беше обявен на 75 000 евро, поне 6 месеца не се продаде и накрая ми го взеха под носа за 65 000. Според мен липсата на асаньор + тоталния ремонт ще изплаши доста купувачи и ще можеш да го вземеш за под 1000 евро Simple Smile

# 131
  • Варна
В Чайка цените няма да паднат драстично, за разлика от крайните, отдалечени квартали. Запазено, тухлено строителство има още от римската епоха.
Мисля, че офертата е добра. При новото строителство, щяха да добавят 30 кв.м.въздушни фантзии. Липсата на асансьор не е съществен проблем.

Последна редакция: ср, 17 фев 2021, 16:16 от Viviana91

# 132
Липсата на асансьор сваля цената.
Мисля,  че ще го дадат по 900 дори,  ако бързат с продажбата.
Това,  че е тоталка е +.
Паркирането как е в района,  че и там има скрити уловки.

# 133
  • Варна

Пълно е с големи поляни Joy
Как да е паркирането в квартал със стари жилища без гаражи? Зле ! Хората от квартала се молят за "Синя Зона".

# 134

Пълно е с големи поляни Joy
Как да е паркирането в квартал със стари жилища без гаражи? Зле ! Хората от квартала се молят за "Синя Зона".
Важно е за новодомците,  да ги знаят тия неща.

Общи условия

Активация на акаунт