НВ-ВМХ и палео - тема за здравословното хранене, част 138

• 46 393
  • 765
  •   1
Отговори
# 660
Много апетитно изглежда! Като се знам каква съм, ако бях аз щях да се напъна и да си изям и зеленчуците. Simple Smile

# 661
  • Пловдив
М...и аз така мислех, хем не обядвах Simple Smile
Искам обаче каро изям това корема да ми е залепен за гърба...чакам тоз момент.

# 662
  • София
Зеленчуците са важни. Трябват си фибри. И аз си мечтая коремът ми да залепене, както беше.

# 663
Ден 2 на яйчен фаст - 7 яйца, 95 грама масло, 50 грама хаварти, 45 грама чедър. Днес съм минус 700 грама, след като двойната доза магнезий снощи си свърши работата сутринта Laughing Иначе никакъв глад, никакъв апетит, ядох насила, но пък каква енергияяя - направо се разпуках в залата вечерта. Единственото вкусно нещо за целия ден беше половинката чери доматче, което боцнах от чинията на половинката. Честно казано не знам при какви условия бих повторила фаста, но няма да казвам голяма дума.

# 664
Рей, много добре те разбирам. Безумно скучен е фаста, безумно. Аз го хващам от понеделник. Само добрите резултати ме мотивират, но в крайна сметка нали за това го правя... Защо не си направиш домашна майонеза? Ще внесе повечко вкус.

# 665
Дали ще стане със зехтин? Чела съм само рецепти с олио и смесени отзиви за замяна със зехтин.

# 666
  • София
Дали ще стане със зехтин? Чела съм само рецепти с олио и смесени отзиви за замяна със зехтин.
Става, обаче ако не харесваш силният вкус на зехтина, и майонезата няма да ти хареса, можеш да сложиш подобрители, горчица например.
Моите деца малко и се мусеха в началото, но сега нямат претенции.

# 667
Напълно си става със зехтин, даже е препоръчително, че олиото е кофти мазнина. Аз й слагам и лимон.

# 668
  • В полите на Пирин планина
Вчера, защото пътувах, бях цял ден на кокосови палачинки с гауда, намазани с малко заквасена сметана, за да омекнат, гарнирани с маслини. Много вкусно! Също засища и е леко на корема. Днес панталонът ми е широк. Simple Smile
Да кажа, че и аз тренирам всяка вечер, но йога, че не понасям подскоци.

# 669
  • при моите любими
И аз след втори ден яйчен фаст съм -700 грама. Мисля и днес да изкарам и край. Просто не мога повече от 3 дни на тия яйца. Хапва ми се мазна вратна пържола с голяма зелена салата. А за да нямам проблеми с WC вчера ядох цял ден което тутманика с хуск. Направих го в съотношение яйца, мазнини и твърдо сирена като за фаст. Правя и упражненията от предизвикателството.

# 670
Аз от днес започнах яйчен фаст. На обяд изядох 3 сварени яйца с 45гр чисто масло и 80гр кашкавал зрял с 0 въглехидрати.
Искам да питам чистото масло може ли да се замени с някаква друга мазнина?
Накрая ми стана лошо от мазното и едвам преглъщах храната. Мислех да изкарам седмица, но не знам дали ще издържа заради това чисто масло.

Последна редакция: пт, 02 апр 2021, 16:07 от samoAZ

# 671
Четох, че може да се замени и със зехтин, но количеството трябва да се намали с около 20%, тоест вместо до 15 гр масло на яйце, до 12 гр зехтин. Успех с едната седмица, аз не бих издържала, вече си мисля за едни кюфтета за вечеря утре!

# 672
Да се оплача, вчера първи ден в цикъл, толкова лошо не ми е било отдавна. Цял ден ходя каро ударена и стъпва в панички. Нищо не сработи, ни количество вода, кафе, храна.... Едва до чаках да приспя хлапетата и заспах. Нямах грам сила за упражненията. Мн се разочарова, но днес на обяд се стегна и си изпълни деня, даже удължи сериите  с няколко от миналите дни. Освежи се и сега с чиста съвест пия кафе. 😁
   Толкова не ми се готви, че и аз вече няколко дни карам предимно на Бекон, яйца и печени пилешки филета. Даже и зеленчук нямам, всичко прияърши у нас.
   За събота и неделя планувам - пилешки дрибчета с лук на фурна, печена скумрия... И толкоз другото в движение

# 673
За фаста - най лесно се “пробутва” следното:
Варени яйца, нужното масло, сирената малко шарена сол, червен черен пипер, всички в бледера и на гладък пастет. Яйцата топли! Когато висчко е разбира не се усеща толкова мазно маслото и се яде лесно, даже е много вкусно. Аз правя 7 яйца така с всичко нужно, деля на две и ям на обяд и вечеря.
Не ми се занивмава с фастове сега обаче, немам желаниЙ:))
Браво, на всички спортисти, таква се радвам, че не се отказвате ❤🙏🧘♀

# 674
Леле, Жаки, стига, ще повърна вече Sweat Smile
Засега ядох само веднъж на обяд - омлет с хаварти. Догади ми само при мисълта да изям още едно сварено яйце следобяд и директно скачам на вечеря, ще забъркам 3 яйца с яко масло и яко лют пипер, че да не усещам какво ям. Имах няколко притеснения преди да започна с фаста, но това да не се справя вкусово с яйцата не беше едно от тях. Обичам супер много яйца като цяло, всеки ден ям, ама...

Общи условия

Активация на акаунт