НВ-ВМХ и палео - тема за здравословното хранене, част 138

• 46 396
  • 765
  •   1
Отговори
# 90
  • На острова
Аз не пия бронирано кафе, пиех със сметана, но отскоро пия чисто, вчера даже имам 20 часа фаст на вода и две черни кафета. Чудесно ми се отрази, но бях и навън, времето беше хубаво, не съм го мислила толкова. Но има дни, в които в 12 ч на обяд вече съм гладна. Слушам тялото си. Ако в ден, в който съм решила да не ям до 16 ч. или до 18 ч. и огладнея - ям, вчера не го бях решила, но не бях и гладна и викам, хайде ще изкарам.

Stonefaced, да, и двете неща са от нейния инстаграм. Тортата (онази с цветята) ми стана разкош на вид, но много суха и някак гаден вкус от еритритола, той е ужасно много в рецептите и, аз намалявям и все пак. Тирамисуто също, супер вид, но гаден вкус. Няма никакъв смисъл да се правят. Ще си продължавам на маскарпоне с малини и черен шоколад или едно брауни си имам сполучливо и така. Но ако искаш пробвай нещо и сподели.

Ето я тортата, изцяло кето, само декорацията отгоре не е (децата ядоха топчетата и бисквитките) ☺ Нямам я разрязана, но са три блата, два бели и един кафяв:

# 91
Неприятен опит с бронираното кафе (мисля, че първа тук го възхвалих едно време). Моят стомах на телец не възприема течна храна, а като добавих и закуска към бронираното кафе почна ....омазняване.
За мен фаста е фаст на водичка.
За мазнините при това хранене:
Идеята е да няма глад и тялото да мине на гориво мазнини. За това има понякога, в началото  прекаляване и с тях и с протеини,  а някои качват малко. След това , като мине на гориво мазнини тялото е добре да се намалят мазнините в храната за да почне да гори собствените мазнини.
Тялото само почва да показва, стига да го слушате.

# 92
  • WonderLand
Бронирано кафе не пия, преди пиех кафе с мляко, сега ш кафето слагам 50:50 мляко и сметана. изкарвам спокойно до обяд. Тялото ми се адаптира много добре, апетита ми намаля значително, порциите също. Глад за сладко или тестено не ме е подгонил все още, а до вчера бях в цикъл. Кантара все още не е отчел някакви забележтелни минуси, може би 1кг за 2 седмици, но аз не бързам. Чувствам се много по-добре от преди. Тялото само си подсказва наистина.

# 93
  • София
Бронирано кафе не пия, преди пиех кафе с мляко, сега ш кафето слагам 50:50 мляко и сметана. изкарвам спокойно до обяд. Тялото ми се адаптира много добре, апетита ми намаля значително, порциите също. Глад за сладко или тестено не ме е подгонил все още, а до вчера бях в цикъл. Кантара все още не е отчел някакви забележтелни минуси, може би 1кг за 2 седмици, но аз не бързам. Чувствам се много по-добре от преди. Тялото само си подсказва наистина.
Каква сметана използваш?Прясно мляко и аз капвам по съвсем малко,но в бронираното не слагам.

# 94
Пробвах го това кафе отначало, да не остана назад и аз... ама не е моето. Прекалено си харесвам еспресото в миниатюрна чашка, никакъв шанс да пия големи чаши с бозаво кафе, че да смеся мазнината с него. Ама пък то докато не пробва човек, няма как да разбере ще му хареса ли. Другото при мен е че аз и преди не търсех закуска сутрин, та нямах какво да замествам - аз така или иначе не съм гладна сутрин и само кафе и вода са ми идеални до обед. Слагах си по малко в кафето докато привикна към режима и към това да имам нормално или малко по-голямо количество мазнини в основните хранения и до там. Че всички сме се наслушали какво лошо нещо са мазнините и как трябва да се яде немазна храна... иска си време да се пречупи човек че не е лошо нещо, освен че е и вкусно.
Препоръчаните количества мазнини в "рецептата" за бронирано кафе никога не ги стигнах де, тя беше с огромна кофа американско кафе, а такова не мога да се прежаля да пия, дано никога не ми се налага.

# 95
  • София
Е,да някакви кофи с мазна боза и на мен са ми отврат.Моето еспресо е нагласено на късо и слагам по 1/2 чаена лъж. сигурно и го блендвам с това за фрапето.Пия бързо да не изстине,че тогава вече е ужас.Ама се чудя дали не ми идват повече мазнините-че хич не пестя масло и зехтин.

# 96
  • WonderLand
Каква сметана използваш?Прясно мляко и аз капвам по съвсем малко,но в бронираното не слагам.

В Лидл има два вида в кутийки - 30% и 36%. Използвам и двата вида, хубави са, разбиват се прекрасно когато са охладени. По-често обаче използвам тази от 30% защото е в по-малка кутийка, която като отворя стои макс 3 дни отворена и не се разваля. Тази от 36% я използвам ако ми е останала от нещо, защото пък се притеснявам, че ако я държа прекалено дълго отворена ще се развали.

# 97
  • София
Скрит текст:
[/spoiler]

В Лидл има два вида в кутийки - 30% и 36%. Използвам и двата вида, хубави са, разбиват се прекрасно когато са охладени. По-често обаче използвам тази от 30% защото е в по-малка кутийка, която като отворя стои макс 3 дни отворена и не се разваля. Тази от 36% я използвам ако ми е останала от нещо, защото пък се притеснявам, че ако я държа прекалено дълго отворена ще се развали.
А разбиваш ли я или направо слагаш в кафето?Аз я ползвам за страхотно суфле с яйца и шоколад 85 процента RelaxedНяма отслабване с тази лакомия,все ще намеря какво да бъркам и ям Yum

# 98
  • WonderLand
Когато я ползвам за кафето не я разбивам изобщо, само леко я затоплям заедно с млякото.

# 99
Аз съм пробвала бронирано кафе с кокосово масло, но ме заболява коремът. До преди няколко месеца не съм си представяла, че ще си пия кафето чисто с малко канела само, все му слагах първо мляко, а в последствие го замених със сметана. Сега фаствам 16 часа почти всеки ден и се оказа, че вкусът се възпитава много успешно.

# 100
Бронирано кафе съм пила преди години, когато почнах режима и ми се струваше нещо модерно. Истината е, че никога не съм го харесвала истински. Но си мисля, че ако целта е да се държи нисък инсулина, а гонещият глад може да опорочи фаста, е по-добрият вариант пред нарушен фаст от нещо друго. Може би пък по този начин по-лесно ще се адаптира човек.

Момичета, имате ли си любими режимни и бюджетни ястия извън яйцата?

# 101
  • В полите на Пирин планина
Момичета, имате ли си любими режимни и бюджетни ястия извън яйцата?

Супа от свински джолан.
Дробчета.
Миш-маш (но той е с яйца, все пак). Simple Smile
Пълнени чушки с кайма, гъби, моркови...
Свинско със зеле.
Гръцка мусака.

# 102
  • Благоевград
Благодаря за предложенията. Не знаех, че брашното от елда и ориз басмати са с нисък гликемичен индекс. Ще се поразровя за повече информация.

Сега от няколко дни имам нови спънки-сутрин като ям краставица или сурова чушка, започва да ми се гади. Събота и неделя щях да пукна от болки в стомаха заради това. Вече наистина не знам какво да закусвам Sad

stonefaced, аз също не ям яйца, понякога е трудно.
1. Пиле/свинско със зеле.
2. Кюфтета
3. Пълнени гъби
4. Риба със задушени зеленчуци
5. Брюкселско зеле с бекон
6. Чушки бюрек, само че аз не ги панирам, а директно ги запържвам за кратко в зехтин, пълня със сирене, маслини и магданоз
7. Пуешка супа със зеленчуци без застройка
8. Крем супи всякакви
9. Гриловани зеленчуци
10. Шкембе в масло.

# 103
Дробчета и подобни също са сравнително бюджетни, за който обича.

# 104
Благодаря ви, момичета. Истината е, че никога не съм си правила сметка, а и никога не ми е правило впечатление да е кой знае колко скъпо. Просто си готвя едно и също. Уикенда обаче се върнах на едни групови тренировки и момичетата, с които тренирах до края на октомври ахнаха, като ме видяха. Разбира се, започнаха да ме разпитват как съм отслабнала и им споделих. Някои казаха "ох, аз не мога без еди какво си", но една от тях конкретно започна с това, че режимът е изключително скъп. Месото колко било скъпо, пък рибата, пък не знам си какво. Не било за всеки ден това ядене. Аз ѝ казах, че всъщност не ми е кой знае колко натоварен бюджетът и ѝ казах, че основно яйца и зеленчуци с масло ям в последно време. Ама не могло само на яйца. Разказах ѝ и за другите неща, но, както се казва, никой не е убедил никого в нищо по време на спор. Тя си е известна в групата, че е фен на въглехидратите и ниските мазнини, но тя няма и никакви проблеми със здравето - жената е над 40, има две деца и плочки на корема. Но за себе си се зачудих. Дали всъщност режимът ни е толкова скъп. Разбира се нисковъглехидратно е да ядеш всеки ден сьомга, октоподи и телешко, но е нисковъглехидратно и да ядеш омлет, яйца по панагюрски, шопска салата и свинско със зеле. Та ми беше интересно на вашите трапези какво бюджетно присъства най-често и вие какво мислите за режима ни от гледна точка на финансите.

Общи условия

Активация на акаунт