Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Плутон в пети дом в началната карта- как може да се тълкува.

 • 2 173
 • 21
 •   1
Отговори
 • 1
 • 2
 • Всички
 • София
 • Мнения: 985
Здравейте,

Моля ви за малко повече информация как може да се тълкува Плутон в пети дом в наталната карта.

Астроложката, която ми прави консултацията каза, че означава бездетност, невъзможност за задържане на бебе. От друга страна, ако все пак има успешна бременност- детето ще бъде нестандартно, майката много трудно ще изгради връзка с него. Не се препоръчва дори и осиновяване с Плутон в пети дом.

Какви са вашите наблюдения и опит.
Има ли тук някой с такъв Плутон.
Много ще се радвам и астролог да се включи с професионално мнение.

Благодаря ви !

# 1
 • Мнения: 2 186
Плутон е вторичен фактор и никога не се тълкува изолирано от останалото.
Плутон не е сигнификатор на децата.
За деца и бременност не е достатъчно да се разгледа 5 дом, неговият управител и планетите вътре /ако има/, гледат се също така други домове и астрологични връзки.

Това, което са Ви дали като тълкуване, вероятно е било според модерната астропсихология, тя е с ограничени възможности за съжаление.

Без карта няма казус. Никой уважаващ себе си астролог няма да тълкува хвърчащи позиции и аспекти, извадени от контекста на цялото. Качете си наталната карта на картинка, ако искате по-адекватно мнение.

Тия колежки са за разстрел направо, какви глупости говорят на клиентите. И за това се плаща...

# 2
 • София
 • Мнения: 985
Много благодаря за отговора.
Това е картата.


# 3
 • Мнения: 2 186
Тази карта не може нито да се увеличи, нито да си изтегли.
Не се виждат градусите на планетите, нито техните конфигурации.
Астролозите работят с рождени данни, всеки сам си строи карта и я тълкува с различни методи.

Можете ли да я построите в astro.com?
Размазани картинки от телефон не гледам и не тълкувам, астролозите не са магьосници.

Доколкото виждам от позициите на трите транссатурнови планети, сте все още много млада и във фертилна възраст, за да се дават толкова негативни прогнози за децата.
На специализирана репродуктивна консултация ли сте била, или са Ви говорили напосоки общи приказки по цялата карта?

# 4
 • София
 • Мнения: 985
Направих я, но не зная как да я споделя така, че да се вижда.
Напосоки общи приказки по цялата карта- обща прогностика.
Направих по голяма снимка. Ако не се вижда така, моля дайте съвет как да я споделя.

# 5
 • София
 • Мнения: 1 173
Как се казва астроложката ви? Ако споделите името може и да се ориентираме по името и дали да вярвате на прогнозата.

# 6
 • Мнения: 2 186
Ако не се вижда така, моля дайте съвет как да я споделя.

Малко по-добре от предната снимка, но пак не се вижда отчетливо.
Пратете ми данните си на л.с., за да мога да го разгледам тук във форума. Няма да разгласявам рождените данни.

А от тълкуване на натална карта напосоки, при това с методите от модерната психологическа астрология, няма как да очаквате адекватна репродуктивна прогноза. Това е тема, която подлежи на отделен анализ. Определят се сигнификатори, оценява се техният статус и връзки, гледат се тематични жребии, и т.н.

Доколкото разбирам обаче, фокусът на консултацията не е бил върху децата и майчинството. Затова не вярвам да е разгледала темата в детайли, просто е тълкувала отделни позиции – планета в знак, планета в дом, планета в аспект. С други думи, ала-бала.

Името на астроложката също не е ориентир за оценка. Много известни и рекламирани имена също се дънят, при това с много категорични изказвания.

ПП. Намерих начин да видя картинката – може да се увеличи процентът видимост на десктопа.

Последна редакция: нд, 31 яну 2021, 20:47 от Sotis

# 7
 • Мнения: 1
Здравейте,

Аз съм с Плутон в пети дом и имам две прекрасни деца, с които, поне засега, имаме доста силна връзка- и двамата имат слънце в четвърти дом. Всяко дете е нестандартно за себе си, моите също. Не съм имала репродуктивни проблеми, даже напротив- бременностите ми са от раз и при желание щях да имам повече деца.
Сещам се, че когато за пръв си правих хороскоп преди доста години, и на мен ми бяха споменали нещо за трудности относно имане на дете. Моят личен опит обаче напълно опроверга това, така че не го взимайте особено присърце, поне Плутон Simple Smile.

# 8
 • Мнения: 349
Познавам две жени с Плутон в 5 дом, едната е майка ми. И двете жени имат по две дъщери . 😉

# 9
 • София
 • Мнения: 1 173
Плутон нали се свързва с трансформациите а не със ограниченията? Плутон в 6 дом дава проблеми с яйчниците, ето това например заедно със други планети и аспекти може да даде стерилитет.

# 10
 • Мнения: 261
Интерпретацията на всяка карта, започва от една база, или филтър, който да ни покаже каква карта разглеждаме. Условно казано-силна, средна или слаба, в астрологията винаги сравняваме положения на планети в знак, дом, какъв диспозитор има…
Има 2 „прости” техники, които ни показват колко важна е оценката в началото, това са есенциалните и акцидентални качества на планетите и най-вече на Водещото Светило в картата.
Защото, да оценим една тема в наталната карта, на нас ни е нужна оценка на силата на планетите в наталната карта, да можем да оценим, кой е Управителя на картата-Алмутена, в какъв дом е Водещото Светило, кои са Диспозиторите на това Светило и как са разположени, в какви домове-в ъглов, следващ, падащ. Изглежда лесно, но са  важни подробности за ориентирането в картата….
От Светило, до Светило има разлика-позиция по дом, аспекти и т.н.
Съществува и разлика в силата на ъгловите домове-10 дом е по силен от 4, но пък зависи и коя планета е в ъгловият дом…
Освен планетите до Сатурн, се използват Терми, Жребии, Додекадемории, като всяка тема се анализира съгласно сигнификаторите на съответната тема. Или както в случая е разглеждана тема Деца, то сигнификатори са Луна, Венера Юпитер, Жребии на децата плюс управителите на 10,11, 5, АСЦ и планетите в тези домове....
Така се анализира тема от даден хороскоп, и за това е необходимо астролога предварително да е анализирал темата, определил сигнификаторите и за съответният период Хронократорите.....
Плутон, Уран и Нептун не се използват и в Класическата астрология не са използвани.
Астролозите, които са ни оставили трактати- Птолемей, Валенс, Павел Александрийски, Езра, Бонати....са били философи, математици, лекари, или хора на науката и по това време Астрологията е била Наука, и обучението е продължавало с години, за разлика от днес, когато за няколко месеца може да "станеш" астролог, достатъчно е да говориш за "карма" "проработка" и т.н....


# 11
 • София
 • Мнения: 1 173
Елейда, жребиите и термите от западната или ведическата астрология са?

# 12
 • Мнения: 4 707
Кажете коя е астроложката? Да не ходи никой при нея!

# 13
 • Мнения: 261
Елейда, жребиите и термите от западната или ведическата астрология са?

Термите и Жребиите са в Елинистична и Арабска астрология.

# 14
 • Мнения: 2 186
Във ведическата астрология също има жребии, но не съм виждала да се използват. Може и да са излезли от употреба вече или да се използват само от определени школи. А вместо терми се използват накшатри, като всяка от тях се дели на 4 части – "пади".

# 15
 • София
 • Мнения: 985
Благодаря на всички за отговорите.

Успокоих се.

Повече такива експерименти няма да си правя. Само тревоги човек може да си докара. А най-тъпото е, че тя видя че съм притеснена. И вместо да каже - бе всичко ще е наред- давайки си сметка, че явно не ги разбира нещата, ми напълни главата със страхотии. Разказа ми и доста страховита история за жена с такава карта.
И за финал ми каза, че майка ми ще има здравословни проблеми в следващите месеци само гледайки моята карта.

Благодаря още веднъж.

# 16
 • Мнения: 4 707
Коя е астроложката?? Няма ли да кажеш! Важно е, за да не попадне и друг при нея!!!!

# 17
 • София
 • Мнения: 1 173
И аз това питам. Коя е ?

# 18
 • Мнения: 2 186
Съжалявам, че сте попаднала на такъв "професионалист".
Неетичен е начинът, по който си води консултациите.

За профи астролог вече се провъзгласява всеки втори, няма никаква бариера за навлизане. В момента Фейсбук направо гърми от такива, и трудно човек може да ги различи и да прецени дали наистина са добри професионалисти. Обикновено списват интересно, атрактивно, нижат се едни сладникави, възвишени и привидно духовни слова.... и шараните налапват въдицата! Част от таргет маркетинга.

# 19
 • София
 • Мнения: 985
Не е коректно да казвам коя е , освен ако преди това не съм говорила лично с нея и не съм и казала, че съм проверила и че пълни глупости ми е наговорила.
Факт е, че обикновено се обръщаме към астрологията, когато имаме проблем. Или поне повечето хора правят така.
Аз съм от " шараните". Simple Smile Подхождам често доверчиво и наивно, да не кажа направо глупаво, но съм си такава и генерално. Всеки съди другите според собствената си система от ценности. Никога не бих печелила от доверието на другите, особено ако съм напълно наясно, че не мога да го оправдая.
 И въпреки че съм се парила вече много пъти. Не съм научила урока още явно.
Сигурно ми е записано някъде в наталната карта. Simple Smile
Да е жива и здрава жената. А се бях засилила да правя регресия при нея. Sad
Явно ретро Меркурия не винаги обърква нещата. Понякога ги и нарежда.

Благодаря на всички още веднъж, че се включихте. 💓

# 20
 • София
 • Мнения: 1 173
Напротив, като кажеш името ще сигнализираш най -малкото следващия клиент да е по-предпазлив. Самият факт, че подложи на съмнение прогнозата, и то във обществен форум също не е коректно по твоята логика. Клиентите имат право да споделят мнения за всеки продукт или услуга.

# 21
 • Мнения: 2 186
Основният проблем с астрологията у нас, както и на Запад, е дилетантският подход и опростяването.
В съвременната астрология, която обикновено е с психологически уклон, няма кой знае каква бариера за навлизане. Даже бих казала никаква. Всеки със средно ниво на обща култура може да се обяви за профи астролог.

Общи условия

Активация на акаунт