РЕСУРСНИЯ УЧИТЕЛ

• 77 550
  • 471
  •   1
Отговори
# 120
Да ааа,ето това  е  добре  Краси когато не се нагнетява обстановката и учителя подхожда с разбиране,детето успява да развие своите възможности и накрая всички са доволни.

# 121
  • София
Това е пълно безобразие, Нонче. Какво е това държане от тази ресурсна. Защо не опиташ да поговориш пак с нея, като й намекнеш за жалба и твърдо й кажеш, че не позволяваш да вика по детето и да се заяжда с него за глупости. Не знам какво е най адекватно в тази ситуация, но виждам, че става нетърпима. Как ще ти обижда детето, а предполагам, че го е казала пред него и кой знае какво си мисли то сега.

# 122
Да ааа,ето това  е  добре  Краси когато не се нагнетява обстановката и учителя подхожда с разбиране,детето успява да развие своите възможности и накрая всички са доволни.
Не бях изобщо доволна,но поради други причини. Rolling Eyes
Но от трети клас сме в друго училище,защото сменихме квартала и всичко е на ред. Peace

# 123
За съжаление целият спор се разигра пред него. Много пъти съм мислила да подам жалба , миналата година една майка постъпи точно така но от цялата работа пострада детето , всичкото това напрежение рефлектира върху него за това и не смея пък има толкова дечица които идват само при тях. От родителите разбирам че и с тях се държи по същият начин но те просто са притиснати , и няма какво да правят. Незнам толкова ми е притеснено виждам че детето при мен се развива добре, пишем смятаме , постепенно започва и да чете добре . но при нея нещата не вървят добре. Тя го пришпорва , непрекъснато го сравнява с другите деца от класа, толкова пъти се опитвах да и обясна че не може да е напълно като тях.но не тя си знае нейната че може и точка. Проблема се разраства, ето и сега по програма трябва да е с нея и направо сърчицето ми се е свило на топка как ще протече часа.Докато се върне от училище незнам...

# 124
Нонче, докато родителите мълчат, ще е все така. не се примирявайте. Ако си сама, нищо кой знае какво няма да постигнеш, затова се организирайте с другите родители и пуснете една жалба или до директора на ресурсния център, или до инспектората по образованието. Ако се чувства безнаказана учителката, резултата ще е все сыщият.

# 125
  • София
Да, или пуснете всички жалба, или поне стой в часовете, ако имаш възможност. Дано се оправят нещата. Не може така да го тормози. Явно тя смята държането си за начин да се мотивира детето, но резултата не е такъв. Обясни й го. Детето ще се мотивира с похвала, а не с викове и обиди.

# 126
Да ще видя как ще потръгнат нещата ще се опитам и да разговарям с някои от родителите / поне с тези с които се познаваме по добре/, Много се съмнявам да се съгласят но ще направя опит. Но явно и тя е на моменти преди малко се прибра от училище и още от вратата ми казва - Днес госпожата е много доволна от мен ,  .Не мого да я разбера тази учителка един ден вика на другия ден е кротка като агънце. Просто не знам  какво да кажа.

Тъй като не съм от София някой може ли по добре да ми каже адрес на Регионалниа инспекторат в София и изобщо към директора ли да се обърне. Дано не ми се налага да пиша но ....

# 127
  • София и там където не се пуши
http://www.minedu.government.bg/opencms/opencms/left_menu/minist … o_sofia-grad.html

Нонче ето тук. В края на краищата провери дали и ти можеш без ресурсен

# 128
Предполагам че на Нончето й трябва адреса на РИО -София област:

http://minedu.government.bg/opencms/opencms/left_menu/ministry/s … sofia-region.html

# 129
Нончее, много неща ми се искат да ти кажа.. ако имам ще ти изпратя нещо подходящо по мейла, но жалбата е свободен текст.

На мен също не ми е приятно да ти пиша все нали жалвай се, но явно се налага в някои случаи. Наистина ако си сама няма да има резултат. Но пък и другите родители трудно ще се навият или поне част от тях.
Виж още от къде идва проблема както казваш ти пътуват от другаде - недоспати, изнервени и т.н. са тези ресурсни учители, а колко са и подготвени да бъдат такива, то и за това поведението им е такова, защото един нормален специалист в точната си дума няма да се държи никога така. Не е работа на родителите да ходят в часовете и все едно си охраняват децата.
Няма кадърни специалисти, както и самите материални бази са много бедни.

на мейла мога да ти пращам по весели неща.. Wink Аз заради теб влизам в тази тема най-вече, защото така ме трогна и заинтрегува твоя проблем, който за вбъдеще ще се окаже и мой Praynig
Не се оставяй, действай в името на доброто на децата. Говори с родителите, предприемете нещо дори и лично с ресурната в краен случай да я награбите повече недоволни родители...
Хайде малко усмивки:
http://www.sugardas.lt/%7Eadick/golub.swf

# 130
Добро утро момичета, Безкрайно много съм ви признателна за всички мили думи които ми писахте,за съветите и подкрепата която ми давате. Искам да благодаря на всяка една от вас на Rosoneri , Zara, Krassi, Denat , Svetla bogeva ,doroti , nnnnina ,  за всичко което правите за мен. 

Росонери , благодаря ти за музикалния поздрав който ми изпрати ,незнаеш само колко се зарадва малкият когато го пуснах.
  Много слънчеви моменти ви желая момичета ,Прегръщам ви силно и целувам. lovekiss lovekiss lovekiss lovekiss lovekiss

# 131
Нончеее, тъкмо си мислех, че само ще се хвалиш, а ето пак проблеми. Нали уж беше доволна от тази госпожа, ако вече не е така смени я ако има възможност.

# 132
 nonchetoo ,благодаря ти за пожеланията!Нека и за теб слънчевите моменти да са все повече! Hug

# 133
Нонче, много се радвам, че ви е харесал музикалния поздрав. Тук има доста песнички, може да му харесат.
http://kolevi.net/index.php?language=bg&subpage=zabavni&zabavni=music

Чао и от мен, че трябва да будя малката, да давам антиб.

Лек ден и от мен.  bouquet newsm68  love001

# 134
От много от написаното в тази тема, както и в "петокласници" на Нашите деца ме навява на мисълта дали децата в България биват изследвани за дислексия?  Има видове, които не се отнасят само до буквите и четенето, но и до правенето в мозъка свръзка между отделните елементи на текст и неговото възпроизвеждане. Има и вид дислексия / май, с друго име/, което се отнася за математиката. Децата не могат да правят връзка между числата и затова не могат лесно да се справят със задачи.
 bowuu bowuuособенния вид дизлексия, който се отнася до математическите способности на децата се нарича дизкалкулия

Общи условия

Активация на акаунт