РЕСУРСНИЯ УЧИТЕЛ

• 77 571
  • 471
  •   1
Отговори
# 165
  • София и там където не се пуши
не

# 166
нищо чудно догодина и по десет деца да се падат на един ресурсен! Rolling EyesКакто е тръгнало! #2gunfire

# 167
направо да ги направят клас

# 168
направо да ги направят клас

Ами ние ,както съм казвала и друг път имаме две ресурсни.И двете ,освен по един  чин за двама ученика,сложиха в кабинетите си и  по един диван,защото като отидат наведнъж по 4-5 ученика и няма къде да седнат.Гледам и черна дъска сложили и направо стаите им заприличаха на класни стаи. newsm78

# 169
За съжаление от цялата тази работа страдат децата, както е тук при нас на един ресурсен учител се пада по 8-9 деца от там пък идва намаление на часовете на едно дете и  става нищо и половина. А като капак на всичко и учителите ако са някои да не хаят изобщо за децата става една.....Абе изобщо душицата да ние яка.

# 170
  • Бу-у-урга-а-ас
Къде е тая наредба, защото аз като търсих не намерих подобно нещо. Намерих наредба номер 5, където пише, че минимумът е 5

# 171
Къде е тая наредба, защото аз като търсих не намерих подобно нещо. Намерих наредба номер 5, където пише, че минимумът е 5
не знам къде е.На мен ресурсната ми го каза. Rolling Eyes

# 172
Аз също го знам от ресурсна.

# 173
  • Бу-у-урга-а-ас
Е то и на мен това ми го спрягат като изискване от министерството, но черно на бяло не съм го видяла още написано, за това моля, ако някой попадне на подобна наредба да ни информира. Да не говорим, че законът е писан некоректно и никъде не се споменава максималната бройка и това може да доведе до всякакви тълкувания от страна на директорите на ресурсните центрове, а и правата на учителите не са ясни.Та...в момента повечето колеги работят с по 8 деца. Thinking

# 174
Да,не съм много сигурна,но мисля че в момента и двете ни ресурсни имат по осем деца.То едното идва само веднъж в седмицата,защото е освободено от училище и учи в къщи.Има ДЦП и на майката е невъзможно да го кара всеки ден до училище.

# 175
  • In a surreal moment!
Мили майки и всички ,които посещавате тази тема и се чувствате съпричастни на проблемите в българското образование , аз съм от новоназначените от тази учебна година ресурсни учители.До сега съм работила в помощно училище/13 учебни години/ и си мислех , че знам много , мога много и няма да ми е трудно да се организирам на новота /стара!?!/ длъжност . Уви , срещам много трудности и затова потърсих в НЕТ-а всичката информация , която може да ми е полезна.Така ,че от снощи изчетох всичко , което сте писали и споделяли тук.Бих искала да Ви попитам много неща , да споделя опита си и затрудненията си.Най - вече в оформянето на задължителната документация - чудех се има ли тук , някой , който е наясно с нея ? Ще чакам отговор!

# 176
Радвам се че сред нас има вече и ресурсен учител и искренно приветствам vivili6 с добре дошла във форума, Наистина е много трудно да се работи с такива дечица много по лесно е работата с другите деца , но  когато има желание от страна на учителите а и помощ от страна на родителите нещата може и да потръгнат. Но като че ли и в експекторатите много много не са наясно как се работи с такива деца,не може един учител да обучава 8-9деца всяко с своите потребности да им се отделя като време на обучение по едни  учебен час на ден и да искат да се получи нещо.

# 177
Уважаема колежке Vivili6,
Искрено се надявам в помощ да ти бъде Наръчника за интегрирано обучение, който можеш да поръчаш ето тук: www.ivanrilski.org

# 178
Броят на децата, които ще обучава един ресурсен учител зависи от заболяването на децата. Тая година увеличиха бройката на децата до 7-8 - ако децата са с лека степен на увреда децата трябва да са 7- 8 на брой, ако са с по - тежка степен на увреда- до 6 - 7. 

# 179
  • In a surreal moment!
Аз съм ресур. уч-л. - относно бройката на децата - минимума е 5 ,  максимум няма - в моя център има колега с 16 ученика група - ЛУДНИЦА

Общи условия

Активация на акаунт