РЕСУРСНИЯ УЧИТЕЛ

• 77 505
  • 471
  •   1
Отговори
# 420
Аман от страхуващи се от преумора учителки,ама така ми е писнало,че какво да ви разправям,точно ние знаем каква е работата на РЕСУРСНИЯ УЧИТЕЛ,много пъти съм се питала обаче тя дали го знае,щото е факт,че най-редовно официалната учителка отиваше да пие кафе,а нашата ресурсна преподаваше на "нормалните"деца,а това,че трябва да работи с мойто заради което и се плаща,какво пък толкоз,трябваше на няколко пъти са вметна малки забележки,щото пък нали се сещате после може да рикошира върху детето ми Sick

# 421
извинете ме, но нямам време да изчета цялата тема.
надявам се да успеем да преместим синът ми от логопедичната градина в масова за 3 група. Той е с ТЕЛК  и СОП, интересува ме има ли право на ресурсен учител в детската градина и осигуряването му по инициатива на градината ли е или на родителите. До колкото знам градината не плаща за този учител, нали? Питам, защото ще са 32 деца в групата и ако има, кой да се занимава само с него допълнително ще е супер.

# 422
Здрасти  PUM, имаш право на ресурсен учител в масова детска градина, той се осигурява от инспектората, там се подава молба за това твое желание и необходимост за детето. Щом е с ТЕЛК и СОП няма начин да не те одобрят така да го кажа и от инспектората си изпращат ресурсен учител в детската градина.

# 423
  • София и там където не се пуши
 PUM само да не си мечтаеш, че ресурсния учител ще ти седне до детето и ще се занимава с него - отделят ги в отделна стая за общо 4 часа седмично. Ще ти е от полза да прочетеш темата.

# 424
благодаря ви за инфото.
Дороти, знам, че ресурсният учител е "екстра" и не възнамерявам да разчитам само на него. Wink

# 425
здравейте, някой да има впечатления за работата на РУ и отношението на директорките в 99 ЦДГ и 8 ОДЗ в София?

# 426
Здравейте, дойде и моя ред да попитам за ресурсен учител. Аз живея в малък град, на 60км. от областният ни град.Нямаме ТЕЛК . Подадох документите, но сега почиват.Може ли само за едно дете да отпуснат РУ или трябва да има по- вече деца.

# 427
Зламома, няма нужда от ТЕЛК за ресурсен учител,  самите учители предлагат, ако се спряват с детето - не предлагат. Например в детската, учителките се справяха с моя и не е ставало дума за ресурсен.

# 428
Ох и аз съм яхнала метлата  afwitch Подала съм молба в Детската градина за Ресурсен педагог още в началото на април /първите дни/, като получих уверението, че молбата ми ще се придвижи до Инспектората. Та оттогава до преди две седмици ни вест, ни кост. Обадих се да видя, какво е станало с молбата ми, ще има ли комисия, абе изобщо някаква информация да получа. Та...... молбата ми е заверена с входящ номер края на май, ще има комисия през септември и щели да пратят писмо ако нещо ще изискват от мене. Това е. Чудя се къде се е бавила молбата ми  newsm78, дали сега ще се обадят за комисията. Разбрах, че вече има папка детето ми, тъй че предполагам все някаква отчетност трябва да се води, тъй че и да има отказ то би трябвало да е мотивиран по някакъв начин. Струва ми се, че в скоро време ако не се обадят те, ще се обаждам аз  Grinning

# 429
Пепи не се притеснявай, точно в началото на учебните години действат.

# 430
Абе аз не се притеснявам, ама е обидно да видиш как едвам, едвам се бутат... Confused, а и никаква информация като не получавам направо истерясвам  Rolling Eyes

# 431
Ами обидно си е. И при тези комисии за София поне си е доста обидно чакането. Е било малко по-добре отпреди години.

# 432
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=322900.0 - нова тема за ресурсните учители

# 433
Помощ къде да учи детето ми дайте ми съвет!Той е с инсулт тръгна в помощно училище на 9години и го посещава две години.Първата година беше добре 2 учителки се грижиха за 10 деца с увреждания като едната госпожа изобщо не проведе един час с децата.На втората година закриха помощното децата с увреждания останаха в сградата и се водят като филиал на помощно училище Търговище и моята най голяма изненада беше че госпожата която цяла година се грижи за децата ни беше съкратена и учителка ни остава госпожата която цяла година си развява задника ще учи нашите деца .Моето дете нищо не научи тази година го преместих в масово училище и тук отново проблеми.Отивам вчера с детето на училище оказа се че трябва да влезе в трети клас а той горкия не може да смята до 10 а какво остава за по нагоре директорката не беше уведомила учителката че в класа и ще има такова дете.Госпожата ми се оказа позната за щастие и ми каза че има 28 деца в клас а в другия трети клас който е в друга сграда която не е пригодена за инвалидни колички има 18 деца покани ме да вляза но че детето нищо няма да може да научи.Знам че е така сина ми не е умсвено изостанал просто не може да говори и няма финна моторика на ръката за да пише.Може да чете  реди думи с пластмасови букви пише някой буквипечатно но не може да смята .Вчера много се ядосах грабнах го и си го прибрах в къщи днес никъде няма да го водя но не знам какво да го правя.В момента се чудя дали не може да мине на индивидуално обучение в къщи но не знам как става това къде трябва да отида към кого да се обърна ?МОЛЯ ВИ ДАЙТЕ МИ СЪВЕТ!

# 434
wivanowa , копирай това, което си написала тук и го "залепи" като отговор в новата тема, към която Дороти е дала линка по-долу, там ще те посъветват. Peace

Общи условия

Активация на акаунт