РЕСУРСНИЯ УЧИТЕЛ

• 77 536
  • 471
  •   1
Отговори
# 390
nonchetoo , ти след като си минала по този път , дали съществували вариант да ми бъде  отказано отллагане от инспектората след като и ние сме със 100 % с Ч.П. И ИМАЛИ ЗАКОКОННО ПРАВО ДИРЕКТОРКАТА ДА НЕ ЖЕЛАЕ ДА продължи детето в същата градина още една година.

# 391
quote author=DUNCHE NOVAK link=topic=130158.msg7162024#msg7162024 date=1207936933]
nonchetoo , ти след като си минала по този път , дали съществували вариант да ми бъде  отказано отллагане от инспектората след като и ние сме със 100 % с Ч.П. И ИМАЛИ ЗАКОКОННО ПРАВО ДИРЕКТОРКАТА ДА НЕ ЖЕЛАЕ ДА продължи детето в същата градина още една година.
[/quote] отново съм аз АКХЪГ,ПОНЕЖЕ НЕ УСПЯХ ДА СЕ РЕГИСТРИРАМ В НАЧАЛОТО СЕ ПИСАХ НОВАК

# 392
  • София и там където не се пуши
dunche и аз съм минала от там - моят е без ТЕЛК и без проблем го отложиха. Само има трябват необходимите документи.

# 393
Не няма да имате проблем детето да бъде отложено  една година , на нас тогава ни обясниха че имаме право само веднъж да го отложим но ние сме с малък процент и сме с диагноза епилепсия и може би затова ни обясниха така  , въпреки че в нащто училище има дечица с ДЦП  И ЕПИЛЕПСИЯ едновременно и посещават масово училище  за съжаление тук при нас има много дечица със здравословни проблеми  които се обучават както и моят син по по опростена програма

# 394
И друго при нас директорката се бори и то доста упорито за  такова ресурсно обучение ,сега има и ресурсен учител и психолог  за съжалениелогопеда напусна и тази година нямаше такъв но да се надявам че догодина ще  дойде нов 

# 395
  • в полите на Балкана
И друго при нас директорката се бори и то доста упорито за  такова ресурсно обучение ,сега има и ресурсен учител и психолог  за съжалениелогопеда напусна и тази година нямаше такъв но да се надявам че догодина ще  дойде нов 

Мислех,че аз съм единствената , която виждам усилията на директорката   Thinking
Дано и други оценят това което прави,а не да плюят непрекъснато как нищо не ставало. Един единствен път ми се наложи да помоля една от майките да занесе молбата за асансьора до инспектората и тя отказа./а я бях написала и от неино име,детето и е  трудно подвижно/ До сега се борихме само директорката,аз и съпруга ми за да се подобрят условията за децата със СОП в училище,дано занапред се включат и другите родители.

# 396
Не мамо Раче не сте само вие които виждате и оценявате труда на директорката е това мче не съм доволна от ресурсното обучение не значи че не оценявам работата на директорката  а колкото до тази майка коята ти е отказала помощта сещам се за коя става дума просто не знам  какво би я трогнало лично нея ,Е и аз не знам по какъв начин мога да помогна на директорката относно набавянето на такива кадри или за подобряването на условията в училище, дай предложение по този въпрос

# 397
nonchetoo, mama rache вие просто сте щастливки че сте срещнали такива директорки които да ви разбират  и да се борят, заедно с вас за по добри условия  и ингеграция на децата със СОП, но за съжаление аз не мога да се похваля  с това да бъдем възприети от деректорката , а камо ли пък да се   борим заедно. Нещо което е невъзможно ДА СЕ СЛУЧИ В НАШАТА ДЕТСКА ГРАДИНА, то тя сама не приема и разбира децата със СОП. Това  олецитворение на човек, е същество което си позволява да поставя дигнози и да изпраща  на деца с ГРР, да ходят при  психиатър, защото имат психичен проблем. "Чудовище" а не човек, КОЕТО Е ТАМ ДА ИЗГРАЖДА КАРИЕРА БЕЗ ДА Е ГРАМОТНА В ОБЛАСТТА НА ДЕТСКАТА ПСИХОЛОГИЯ, НЯМА ПЕДАГОГИЧЕСКИ ПОДХОД , А ДА НЕ ГОВОРИМ  ЗА МАЛКО МЕДИЦИНСКА  ГРАМОТНОСТ.

# 398
За съжаление и при нас в детските градини няма ресурсдни учители , такива учители има в училището но честно да си призная не мога да се похваля с огромните успехи от това ресурсно обучение за което не упреквам директорката разбира се просто нещата не са дообмислени не може  един учител да  се занимава с повече от 7-8 деца и в рамките на един учебен час да се постигне нещо просто  е изключено , отдавна  съм се убедила че трябва да разчитам най вече на това което аз правя с него  а не на ресурсния учител. Но да се надявам че постепенно нещата ще се оправят  защото тук при нас има много такива деца всяко със   своите проблеми и изисквания

# 399
  • в полите на Балкана
Нонче,сигурно аз съм останала с грешно впечатление. Знаеш,че почти не се срещаме в училище,но от това което чувам от учителите е ,че директорката не получава съдействие от родителите на децата със СОП. Една сутрин се опитах да обясня,  видях че няма да успея затова се отказах.
Колкото до ресурсното подпомагане и аз не съм доволна,но това е положението за сега. Все пак е нещо, че успяхме да преместим сина си при подходящ ресурсен учител. Дано другата година нямате проблеми и вие с ресурсната, а и часовете би трябвало да се увеличат.

# 400
Мамо Раче, какво съдействие очаква от нас директорката аз това не мога да разбера да хукнем по експектората ли  а и тя нищо не казва по този повод всеки божи ден се среща с някоя от нас може да каже ако има проблем

# 401
  • в полите на Балкана
Честно казано аз отдавна не съм се срещала с нея. Както знаеш почти месец бяхме по болници. Знам само че ни е търсила за да отидем заедно в общината за прослувутия асансьор. Пак никой друг не го е било еня кога ще стане. Нали нашето дете е най-голямо и обираме каймака все първи. Има неща,които може и ние да свършим ако понапишем тук и там а не все да чакаме на готово. Доколкото знам общински пари за финансиране на училището са се намерили,след като мъжа ми е водил разговор с кмета, зам кмета и незнам още кой. Така,че до септември училището ще стане достъпно за ду.

# 402
 Hug Нончето, МамоРаче Hug

не се учудвайте, и тук имам родители, които децата им са по-големи и по зле от Гери мога да кажа, ама търчат ли да вършат работа по Клуба, неее., все чакат други да я свършат.. 

# 403
  • София и там където не се пуши
В момента нашата ресурсна е пострадала много лошо. Колабирала е и се изтресла по стълби и била с 20 шева. Поне две седмици няма да има, а тамън го похвали, че последния път работил много добре.

Май трябва да отваряме нова тема, но си мислех, понеже тази обхваща вече две учебни години, втората да я започнем от есента.

# 404
Дороти, съжавалям за г-жата, бързо да се въстанови и да има повече време за работа с децата.

Май трябва да отваряме нова тема, но си мислех, понеже тази обхваща вече две учебни години, втората да я започнем от есента.

Peace

Общи условия

Активация на акаунт