Третиноин/Ретин-А/Ретиноидна киселина, Ретинол, Ретиноиди - 8

• 63 072
  • 886
  •   1
Отговори
# 555
Нормално е, ще отмине. Почивка няма да се отрази на появата или непоявата на такива пъпки. С времето, ще започнат да стават малки и да се развиват и минават бързо, а може и изобщо да спрат да излизат.

# 556
Здравейте, момичета! Искам да ви попитам как процедирате с епилацията на горна устна докато ползвате трет? Аз обикновено правя кола маска и един път стана фал с ретинола на ТО, а си представям с трет.. Само локално ако не мажа за няколко дни достатъчно ли ще е или правите почивка за цялото лице? Прилагате ли други методи за обезкосмяване, които не засягат кожата толкова, колкото кола маската?

# 557
Пинцети... Аз си правя желатинова маска на цялото лице, последния път я направих два дни след трет и виждах как люспички кожа падат.

# 558
Никаква кола маска на места мазани с трет не бих правила. Само пинсети или конец. Сигурно месец почивка ще трябва, за да е относително безопастно.

# 559
A какви последствия би имало от лазерна епилация?

# 560
Раздразнение и в по-лошия случай пигментация.

# 561
Нормално е, ще отмине. Почивка няма да се отрази на появата или непоявата на такива пъпки. С времето, ще започнат да стават малки и да се развиват и минават бързо, а може и изобщо да спрат да излизат.

Благодаря! Въпросът е, че аз наистина от години не съм имала толкова болезнени и дълбоки пъпки. Направо се изненадах, че и ми излязоха на 2 места. Ще продължавам в такъв случай, дано отминат бързо.

# 562
A какви последствия би имало от лазерна епилация?
Ооо много трябва да внимаваш с лазера. Като нищо ще се петносаш. ПОсле няма махане до живот. Аз с лазера приключих преди години, но беше много капризна работа. Нали знаеш че не се прави по слънчевите месеци, преди море, солариум, определени суплементи влияели, трета обаче е номер едно от към фоточувствителност.

# 563
Здравейте! От скоро ви следя и искам да ви благодаря, че споделяте толкова информация! От другия месец смятам и аз да започна с третиноин. Снабдила съм се с Ретиридес най-ниския %. Имам от момиче акне и много черни точки, така че се надявам вече да се видя с чисто лице един ден..
Във връзка с последните коментари исках да ви попитам - Трябва ли да слагаме слънцезащита на лицето, ако например ползваме домашен фотоепилатор? Понеже обмислям покупката на такъв и съм в чуденка.

# 564
Домашен, професионален, има риск от пигментация. Ако ще ползваш третиноин, по-добре не си купувай фотоепилатор или намери друг начин за премахване на космите от лицето.

# 565
Имах предвид за крака, ако ползвам. Дали по време на самото святкане мога да се пигментирам по лицето и да слагам слънцезащитен за по-сигурно.

# 566
Еее, ако работиш по краката, надали нещо ще достигне до лицето, че чак да предизвика проблем. Аз не бих се мазала при това положение.

# 567
И аз не разбрах че за крака става дума. Мислех че ще обезкосмяваш лице. От крака няма как да ти се отрази на лицето. Той лазерния лъч е като по-голяма точка. Дори и големи области от краката не може да обхване.

# 568
Мисля, че времето е подходящо за започване на мазане с третиноин. Като за начало взех 0,05%, с кои продукти на the ordinary мога да го съчетавам, в каква последователност и шипковото масло, кога се маже. Преди време си бях записала, че редом с третиноина се маже и с шипковото, но в какъв ред не съм отбелязала.

# 569
Първо крем, после масла е редът.

Общи условия

Активация на акаунт