Третиноин/Ретин-А/Ретиноидна киселина, Ретинол, Ретиноиди - 8

• 63 111
  • 886
  •   1
Отговори
# 540
Аз съм с микроблейдинг и имам проблем с леко мазна кожа на челото, която реално ми пречи на доброто задържане на пигмента. Точно затова имам надежда с Трета да се поизсуши кожата и да задържи по-дълго микроблейдинга. Даже нарочно мажа близо до веждата. Това обаче са ми лични интерпретации и умозаключения, може да нямат нищо общо с реалността хахаха.

# 541
Аз съм с микроблейдинг и имам проблем с леко мазна кожа на челото, която реално ми пречи на доброто задържане на пигмента. Точно затова имам надежда с Трета да се поизсуши кожата и да задържи по-дълго микроблейдинга. Даже нарочно мажа близо до веждата. Това обаче са ми лични интерпретации и умозаключения, може да нямат нищо общо с реалността хахаха.
От трета ще пада още повече, защото кожата се обновява в пъти по-бързо.

# 542
Тя ще ти зсе позасуши, но за сметка на това ще започне да се обновява по-бързо, та не знам дали ще има желания ефект за по-дълго задържане на пигмента Simple Smile

# 543
  • пустинята Гоби
Според мен в дългосрочен план ще има ефект, но докато мажеш третиноин не. Когато го спра, кожата ми е по-суха. Когато го мажа става мазна, явно от въпросното постоянно обновяване.

# 544
  • София
По колко пъти седмично го ползвате? (тези, които го ползват от по-дълго и са свикнали с него)
и също когато го въвохте за първи път по колко често го ползвахте? Аз си мисля първо да започна с веднъж седмично, после по два пъти и след това може би и по-често, но не знам колко точно.. може би през ден или два.

# 545
По колко пъти седмично го ползвате? (тези, които го ползват от по-дълго и са свикнали с него)
и също когато го въвохте за първи път по колко често го ползвахте? Аз си мисля първо да започна с веднъж седмично, после по два пъти и след това може би и по-често, но не знам колко точно.. може би през ден или два.

На този, който аз ползвам, си има схема - 2 седмици по 2 пъти седмично, 2 седмици през вечер, после можеш и всяка вечер.

# 546
Аз сега го въвеждам за първи път, от две седмици сигурно. За седем дни две мазания и нямам проблем до момента. Така мисля поне един, два месеца, после не знам и аз.

# 547
Аз съм вече на 0,1% Акнелиз, мажа от началото на септември, като въведох сравнително бързо и без проблеми тъй като и през лятото си мажех от време на време при наличието на някоя пъпка или за поддръжка 1 път седмично, понякога по-рядко.
За сега като мажа 3-4 дни подред на 5тия усещам леко изостряне на чувствителността, след това и леко белене, почивам 1-2 дни докато кожата се успокои и започвам пак наново. Мажа цялото лице + околоочната зона, знам че много от вас я избягват и не препоръчват. При мен няма проблеми там, кожата ми е много тънка и прозират вени и се надявам долните слоеве да се удебелят (нали така действал трет) с времето и да се позакрият капилярите, но да видим. В тази зона залагам на тежко мазане и хидратиране, за да избегна изсушаване, за сега всичко е наред.
Имам поставян скинбуустер в долината на сълзите с цел запълване на хлътналост, мислите ли че може да има взаимодействие с трет?

# 548
Вече 4 години съм с третиноин. Мажа всяка вечер. В началото започнах 2 пъти седмично, на втората седмица минах на през ден и в края на първия месец, всяка вечер, но това по собствена преценка на базата как реагираше кожата ми. Това че аз съм го въвела така, не значи, че при всички ще е удачна схемата.

Слушайте си кожата най-вече и имайте предвид, че има лаг от ден-два на проява на страничните реакции.

# 549
А ползвайки Акнелиз мислите ли, че мога да ползвам червената пилинг маска на Ординари? Или ще е прекалено

# 550
Зависи, може и да можеш, може и да не можеш. Ако мислиш, че кожата ти може да го понесе, пробвай на малък участък. Аз лично, бих стояла настрана от допълнителен пилинг при използването на третиноин.

# 551
Държите ли отворения Третиноин в хладилник?

# 552
Не. Съхранява се на стайна температура.   Peace

# 553
Излязоха ми две много гадни и болезнени, подкожни пъпки... Ама такива дето не съм имала от години. Дали е от ретинола, тази седмица мазах почти през вечер (3-та ми е)? Да правя ли почивка?

# 554
Излязоха ми две много гадни и болезнени, подкожни пъпки... Ама такива дето не съм имала от години. Дали е от ретинола, тази седмица мазах почти през вечер (3-та ми е)? Да правя ли почивка?
Не, това няма да помогне ако кожата има да се изчиства

Общи условия

Активация на акаунт