90 - дневна диета - тема 371

• 60 786
  • 752
  •   1
Отговори
# 330
Ами с корона съм от днес официално. Диетата е в трета глуха.
Чета ви, дерзайте!
Ех, много, много съжалявам, дано всичко мине леко и бързо. Оздравейте си, върнете си силите, за режими ще има време после.

Стела, сладката вечеря не ви ли допада? Тъй като аз не мога без сладко и винаги я чакам с нетърпение, от там това е може би едно тот най-любимите ми хранения в режима. Иначе опитайте постна пица, различни разядки с вкусен хляб, ако имате време може да опитате да си омесите нещо постно и да сложите плънка от разни неутрални зеленчуци като гъби, праз лук, сушени домати в зехтин, печени чушки, аз си правя и разни неща на тигана като тиквички в доматен сос или патладжани пак в доматен сос, хапвам ги с някоя пърленка, малко като топеница става, но внимавам с мазнината разбира се, паста с различни сосове опитайте. Честно казано аз си угаждам с някой домашен хляб  още топъл или купен от пекарна хубава, някоя домашна лютеница или разядка с чушки, дори малко маслинова паста, но малко, че тя е солена, става вкусно. Също и брускети си правя домашни с малко зехтин и чесън, редя домати върху тях, други зеленчуци, гледам да е добре овкусено и различно, за да не ми омръзва.

Последна редакция: ср, 07 апр 2021, 20:23 от V_90

# 331
Здравейте, аз съм на 31 ден и минус 5кг. От което съм доволна засега. Много ми е трудно менюто за въглехидратния ден. Освен макарони/ спагети с разни зеленчуци, хляб с лютеница. Чудя се какво тестено изделие е без яйца и мляко? Дайте моля някакъви идеи.
Содена питка, пърленки на тиган, пица, баница със зелении

# 332
Също така:
Пица с доматен сос и зеленчуци (при нас има замразени веган пици “Маргарита”)
Баница с тиква и орехи
Баница с праз
Пърленки с баба гануш - https://hranatazadushata.blogspot.com/2011/10/blog-post_26.html?m=1
Калцоне - https://recepti.pl/15174-zatvorena-pica-za-vuglehidraten-den
Чеснов хляб
Циганска баница
Питка с чубрица
Постни палачинки с пълнеж (сладко или гъбен зеленчуков)

Последна редакция: ср, 07 апр 2021, 21:01 от Aerin

# 333
  • Варна
Ами дояжда ми се сладко, но не съм чак толкова пристрастена Smile, мога и без него. Обмислям вариант за банички с готови кори пълнени с зеленчуци. Ще опитам и домати с пипер/ патладжан. Благодаря за идеята.
p.s споделете рецепта за баница с лапад/ спанак

Последна редакция: ср, 07 апр 2021, 21:15 от stella_stz

# 334
  • в моя свят
Здравейте,
от скоро съм на режима и ви следя. Любим ден ми е въглехидрати и най-вече сладката вечеря. Приготвям си само домашни сладкиши. Така съм се зарекла и се надявам да имам необходимото време всеки път, че си е занимавка. А и вкъщи са доволни, защото за тях остава по парче и за следващия ден. Плодовия ми е най-труден. Обичам много плодове, но си усещам глад 😊
Имам и един въпрос. Листата нори за суши дали спадат към неутралните храни? Понеже харесвам суши и често си правя, ми хрумна да си го направя в ден скорбяла без риба разбира се.

# 335
Здравейте и добре дошли,

Да, за листата нори не мисля, че има проблем, все пак са морски зеленчук, но в ориза за суши обикновено влиза и захар в приготвянето, ако се пропусне няма да има проблем. Всъщност това е идейно, въпреки че без риба и филаделфия, които аз обожавам, не знам колко ще ме привлече, че не обичам ориз особено. Ако обаче си сложите краставица, морков, авокадо на тънки резени може и да го докарате. Успех и се похвалете!

Аз иначе от днес влизам в третия последен цикъл с общ резултат минус 14,8 кг до момента. Имах добър минус след водния ден, но вече съм наистина много гладен и през нощта се будих няколко пъти, мисля че това е последния път, в който ще правя режима с водните дни.

За днес домашно дзадзики и домашен катък с козе сирене и печени чушки, както и два големи моркова, за закуска имаше ябълка.

# 336
Здравейте!
Има ли някой на воден ден днес освен мен? Blush

# 337
Здравейте,
имам въпрос за сладката вечеря. Когато не сте имали време да си направите домашен сладкиш, какво хапвате?

Мислех да си купя медена торта, но като прочетох какво съдържа , отказах се.  Все едно, че не е произведение на хранително-вкусовата промишленост, а на химическата Sad . В нея има дори ТАЛК!  Маргарин, палмово масло, глюкозо - фруктозен сироп, емулгатори, консерванти, и т.н., и т.н.

Медена торта. Съставки: крем 70%[ захар; вода - питейна; ПШЕНИЧНО брашно (ГЛУТЕН); маргарин 7%( растителни масла - палмово, слънчогледово,рапично; вода – питейна; емулгатор – моно- и диглицериди на мастните киселини; сол; ;регулатор на киселинноста - лимонена киселина; антиоксидант – токоферол-обогатен екстракт, аскорбил палмитат; консервант - калиев сорбат; ароматизант; оцветител –бета каротин); растително масло – палмово; влагозадържащ агент – глицерин; ароматизант – ванилия, какао; консервант( влагозадържащ агент – сорбитол; консервант - калиев сорбат; ароматизант( носител - пропилен гликол, ароматизант, антиоксидант – бутил хидроксианизол)); регулатор на киселинността - лимонена киселина; сол]; блат 25%( ПШЕНИЧНО брашно( ГЛУТЕН); глюкозо - фруктозен сироп; маргарин 12,5%( растителни масла - палмово, слънчогледово,рапично; вода – питейна; емулгатор – моно- и диглицериди на мастните киселини; сол;регулатор на киселинноста-лимонена киселина; антиоксидант – токоферол-обогатен екстракт, аскорбил палмитат; консервант - калиев сорбат; ароматизант; оцветител – бета каротин); вода - питейна; сух ЯЙЧЕН меланж( ЯЙЦА); захар; набухвател - натриев бикарбонат; винен оцет; мед-0,4%]; украса – кокосови стърготини; какаови пръчици 2%( захар; частично хидрогенирано масло – палмово, СОЕВО, рапично, шея; рожково брашно; царевично нишесте; глазиращ агент - глюкозен сироп, талк).

И после се чудим защо народът ни е болен!

# 338
V_90, как мислиш, дали спагети от елда могат да се ядат в деня за варива или във въглехидратния? Следвайки пътя на логиката, аз стигнах до заключението, че ще е в деня за въглехидрати, защото елдата е преработена, а не в чист вид. Ама второ мнение ще ми дойде добре:)

# 339
V_90, как мислиш, дали спагети от елда могат да се ядат в деня за варива или във въглехидратния? Следвайки пътя на логиката, аз стигнах до заключението, че ще е в деня за въглехидрати, защото елдата е преработена, а не в чист вид. Ама второ мнение ще ми дойде добре:)
Здрасти, не обичам елда, но се поразрових и намерих примери от един източник на английски за диетата, че да, определено преработена на брашно е за въглехидратен ден.

Другият въпрос за сладка вечеря, ами има пак голям избор, вече зависи от къде ще си купиш готовото изделие, аз се отбивам в кварталната пекарна за кроасан с шоколад или друго сладко изделие, вкусно и прясно, някоя сладкарница, която обичам или нещо турско тип баклава, в магазина вече е по-изкуствено, но някои любими бисквити или сладко, мед пак биха свършили работа на филия хляб.

# 340
Здрасти, не обичам елда, но се поразрових и намерих примери от един източник на английски за диетата, че да, определено преработена на брашно е за въглехидратен ден.

Другият въпрос за сладка вечеря, ами има пак голям избор, вече зависи от къде ще си купиш готовото изделие, аз се отбивам в кварталната пекарна за кроасан с шоколад или друго сладко изделие, вкусно и прясно, някоя сладкарница, която обичам или нещо турско тип баклава, в магазина вече е по-изкуствено, но някои любими бисквити или сладко, мед пак биха свършили работа на филия хляб.

V_90, Благодаря за отговора за сладката вечеря!
Винаги с голям  интерес чета Вашите коментари, моля продължавайте да пишете!

# 341
  • пловдив
V_90 И аз искам да ви питам нещо Wink
Има ли храни в протеин, варива, въглехидрат и плодов, които да избягваме или наблягаме на тях, с цел по добри резултати.
Аз примерно трети месец, хапвам салата с червен боб или нахут, защото ми е адски засищащо, лесно и вкусно, но на другия ден съм отгоре с 500 или повече, на въглехидратите обикновенно ям режимен хляб с лютеница и краставица, на протеини съм с яйца и салата или риба тон и салата, случи се и кебапчета да си хапна, а утре ще са скариди.
Обикновенно така минаха 2 м, отслабнах 7кг, а не е като да нямам излишни.

# 342
Здравейте, това е най-трудния въпрос, но е наистина специфично за всеки човек. Аз също качвам от бобови и обикновено нулирам резултата от първия ден или дори имам плюс, но след въглехидрати и плодове най-вече, си имам добър минус. Просто тествайте с различни храни в групата и се мерете всеки ден, за да опитате да разберете. Звучи като застой при вас. И аз имам любимци и лесни, но гледам да разнообразявам. Например съм открил, че качвам от картофи и ориз, от нахут и леща нещата изглеждат по-добре. За протеиновия ден и цялото разнообразие, което дава, звучи да ядете едно и също, тествайте с повече продукти. За въглехидратен ден бях писал и аз, и други хора, доста идеи за солен обяд, опитайте сладка вечеря до 200 г с ред черен шоколад, почти не помня някой да не се е похвалил с ефект. Вижте водата и солта, ако не пия поне два литра на ден и ям повече сол отколкото трябва или самите продукти са солени в повече, задържам вода и плюсът е сигурен. Количествата са също от значение, винаги повтарям за купата прясна салата. Но и не яжте оскъдно, ако ядете 1-2 яйца и малко салата, а на втория ден по-голяма порция боб или нахут, тялото може би се опитва да се запаси. Включете в първия ден месо, млечни продукти. Трябва да се търси среда в режима. И не мерете всичко в килограми, особено при вас жените е и до мерки, това мога да посъветвам.

Mariiva, радвам се, че съм помогнал, в миналото по същия начин в тази тема и мен на доста неща ме научиха и мотивираха, благодаря и аз!

# 343
Добър вечер!
Аз да се отчета след водния - 3 кг..
Радвам се, все е нещо, продължавам напред. Blush
NOVA NADEJDA, надявам се всичко да бъде наред! Heart

# 344
  • на последния етаж
След третия воден ден вчера: -1,4 кг за третия цикъл или общо -7 кг от началото. Доволна съм. Днес завъртам последната четворка и от петък - режим почивка. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт