213 луди калинки в очакване на пролетта. Немската тема

• 24 648
  • 730
  •   1
Отговори
# 510
  • Немция
Както споменах по-горе, в Австрия прилагат това масово тестване с бързи тестове, те са им техния светъл пример. Учениците са с щадящи тестове, само в предната част на носа.
Въпросът е доколко е ефективна идеята.

Пак добре, че не прилагат аналните тестове на китайците. Joy

# 511
В Австрия обаче не си водят децата два пъти седмично при личния лекар за бърз тест.  

Вчерашните решения са пълни правни и административни бисери. Самата конструкция с петте стъпки, че е нечувано глупава е отделна работа.
Отварят например фаршулетата. Който не можел да носи дълго маска,  да си правел бърз тест. Един безплатен бърз на седмица имаш от държавата, а на теория трябва да отидеш два или три пъти седмично, но карай. Тестовете ще се правят в имунизационен центрове и при лични лекари. За там трябва термин разбира се, но карай.
Click and Meet стратегията е още по- интересна. Правиш си термин за пазаруване в НМ за събота между 1 и 2 часа и така само можеш да пазаруваш. По един клиент на 40 кв.м. Ако не се появиш, охраната дава термина на някой от десетките желаещи отвън.
От 14 март при инцидент 50-100 можеш да ходиш на кино, театър, ресторант и зоологическа градина, но само с бърз тест и термин.
Всяка сутрин четеш къде какъв е 7 дневният инцидент, гледаш картинката с мерките и почваш да правиш термини.

Тези луди ли са или се кефят да правят хората на луди? Няма обаче да се учудя, ако болшинството германци са доволни от политиката и хукнат по праксиси да си правят бързи тестове и термини.

Последна редакция: чт, 04 мар 2021, 09:43 от Анонимен

# 512
По добре да прилагаха тестовете на китайците заедно със системата им да карантинират заразените отделно от здравите и да лекуват болните в отделни клиники , като оставят здравите и незаразените да съществуват нормално. Тази масовка ако се нарича карантина аз съм трамвай.  Ако целта е само вируса , то стратегията е много странна.

На мен ми се струва, че се опитват с един удар много неща да направят , но няма да им се получи. Не за друго, а защото за да участват хората важно е да не се чувстват измамени. А аз доколкото успявам да доловя масово се чувстват така.

Една насока например с какво се занимава при нас 9 ти клас тази седмица. Всеки ученик попълва тест с доста лични данни за да му се изчисли @Фусабдрук@ , сори , не ми се превключва клавиатура. Та се започва с какво закусва , какво обядва и какво вечеря и какво прави през деня и какви хобита има и пр. и къде ходи на ваканции и пр.
Извода общо взето беше, че ако целия свят живее така, то на хората им трябвали 3,1 земи ...
Сега като сложим глобализацията, интернета и тв.  и че вече във всяка племенна колиба виждат как се живее с пералня, телевизор, топла вода и климатик и кола ... вместо вол и то на социална поддръжка и се получава ... бежанска вълна , след вълна . Добре, но тук пък от къде  за всички желаещи ??? 

Нещо такова успявам да разбера аз от заниманият ана 9 токласниците.

Да видим какво ще правят. Много е интересно.

Само да не започнат война с Иран и Русия. Тогава вече не ми се мисли.

Soft Click самият факт , че вохенмарктите са място за бабешки сбор, в супермаркетите са един върху друг , в църквите се събират над стотици в едно помещение ....
Прави всичките им 5 стъпки противоречиви.

И още интересно е, че в България както и в Австрия и в Швеция о пр. няма планини от трупове , а си имаха зимен ски сезон и изобщо си е отворено всичко почти през цялото време .

Последна редакция: чт, 04 мар 2021, 09:50 от bella_ciao

# 513
Русия и Иран пък какво общо имат? Аз откакто се помня, все някой ще почва война с Русия, но на мен лично ми е последна грижа.

Това за германците и трите планети отдавна се върти в медиите.

# 514
  • Немция
Според мен ще има още промени в този план.

Абсурд е да се ходи за тест при личния лекар 2 пъти седмично. Нито пък той има капацитет да го прави.
Става дума за домашни тестове.
Детето гледа в момента детски новини към Лого и там обясняват и демонстрират  различните тестове.
Но определено идеята е с много въпросителни.
Всичко ми е една голяма тъмна Индия как ще функционира това, което са измислили...
Нужно ми е време да асимилирам информацията.

# 515
Ами доколкото аз чета в медиите от 2 седмици бомбандират Ирански цели в Сирия , а преди това доста зор за провокации имаше с руския шпионин срещу Русия. Мен спрциално ми се струва , че тези провокации са доста опасни. А според мен една голяма война няма как да не ни интересува. Специално мен ме интересува. Особено да не става война ме интересува.

Това за германците и трите планети за пръв път го чувам . Значи си имало предистория .

Бибит личните лекари миналата седмица пищяха , че щели да им фалират праксисите. И детските също ... ами намира им се занимание по линията. Ваксини, тестове ...

# 516
Според мен ще има още промени в този план.

Абсурд е да се ходи за тест при личния лекар 2 пъти седмично. Нито пък той има капацитет да го прави.
Става дума за домашни тестове.
Детето гледа в момента детски новини към Лого и там обясняват и демонстрират  различните тестове.
Но определено идеята е с много въпросителни.
Всичко ми е една голяма тъмна Индия как ще функционира това, което са измислили...
Нужно ми е време да асимилирам информацията.

Един безплатен бърз тест на седмица има, не два. И се правят в праксисите от "обучен персонал". Можеш разбира се да си купиш от Алди и да си правиш колкото искаш, но безплатните се правят само в имунизационен център или лекарски кабинет. Разбирам, че ти се струва абсурд, но е факт.
Личните лекари вече писнаха, че ще настане бюрократичен хаос.

# 517
  • Germany
Аз не разбрах какво решиха за училищата. Всяка провинция ще си го мъдри сама ли?
Няма сила, която да ме накара да си направя тест за да ида до ХМ. Изключително глупава стратегия са измислили този път.

# 518
За училищата вече решават провинциите.

# 519
За БВ слуховете са, че ще пуснат от понеделник поне класове 5 и 6 по някаква схема. Двама учители го казаха тази сутрин в часовете, чака се официална информация.

Иначе картинката става все по-абсурдна. Вместо да мъдрят сложнотии за да забълбикват народа че нещо правят, да вземат да натиснат скоростта на ваксинациите, че станаха смешни вече.

# 520
Fahrschule-тата затворени ли са били..в 8 сутринта ми спря една кола, много бързо са се организирали тогава.
Зависи за какво ми трябва тест. Ако е важно може и да отида до Impfzentrum.
Значи с пазаруването с термин, а пред магазина можеш да си чакаш с други дали няма да ти излезе късмета.
На мен също ми е много объркващо всичко. Само дано не ми искат тест за фризьора другата седмица.

# 521
Fahrschule-тата затворени ли са били..в 8 сутринта ми спря една кола, много бързо са се организирали тогава.

Нямат теория, а без теория не можеш да почнеш кормуване. Дъщеря ми почна, платихме едни пари, ходи два пъти и спряха. 12 часа преди изпит трябва. Както вече бяха спряли, така от ратхауса ни пратиха писмо да платим пластиката на книжката. Нищо че курсове няма и никой не е казал като има кога и дали ще го приключиш. Пластиката обаче вече я платихме наред другото по време на пауза по- дълга от два месеца. В България хората за два месеца книжка вземат.

# 522
  • Немция
В понеделник видях учител и ученик в Fahrschule, с маски, седнали вътре в офиса на училището.Тогава си помислих, че работят нормално.

Аз взех термин за децата за фризьор за другата седмица. Да се надяваме, че няма нужда да се тестваме и тримата. Rolling Eyes
Impfzentrum имаме на 25 км от нас, абсурд е да се замъквам 1 път седмично дотам заради единия тест.

Но доколкото разбирам все още няма капацитет за такова масово тестване с бързи тестове. Чак от април нататък.

Fraglich ist allerdings, ab wann diese bundesweit geplante Teststrategie aufgehen wird. Wie aus Teilnehmerkreisen zu hören war, musste Kanzlerin Merkel bei den Bund-Länder-Beratungen einräumen, dass der Bund für die dringend benötigten Schnell- und Selbsttests zur Absicherung geplanter Lockerungen bislang keine Vorbestellungen getätigt habe. Erst ab April seien jetzt erste verbindliche Lieferungen mit Herstellern vereinbart worden.
https://www.morgenpost.de/politik/article231692499/Corona-Gipfel … kel-Lockdown.html

# 523
  • Germany
За БВ слуховете са, че ще пуснат от понеделник поне класове 5 и 6 по някаква схема. Двама учители го казаха тази сутрин в часовете, чака се официална информация.

Иначе картинката става все по-абсурдна. Вместо да мъдрят сложнотии за да забълбикват народа че нещо правят, да вземат да натиснат скоростта на ваксинациите, че станаха смешни вече.

Аз няма да пусна малкият, ако тръгнат само 5 и 6 клас. Ще си ходят за класните само и това е. И без това след великденската ваканция влизам в болница за поредната операция и ще ми е по комфортно, ако са си вкъщи и не треперя какво ще ми донесат.
Дано се забързат с ваксинациите, щото всичко друго очевидно не върши работа.

# 524
  • Германия
Тази стратегия дето я умуват, кой кога и как да отваря... ми е последна грижа. Даже не я и мисля умна ли е, не е ли. Стига ми детските градини да работят, нито ще ходя да си купувам парцалки, нито козметици, цветарници, фитнеси ме интересуват. Хотели, ресторанти, музеи, зоопарк... да правят каквото искат. Такава апатия ме е налегнала, че нищо не ме интересува в момента.

Общи условия

Активация на акаунт