213 луди калинки в очакване на пролетта. Немската тема

• 24 645
  • 730
  •   1
Отговори
# 525
В Заарланд училищата от 5 клас нагоре отварят от 8 март на половин режим - едната половина на класа ще е 1 седмица на училище, след това другата половина и така ще се редуват.
За моята работа изисвканията са виц и половина - клиентите трябва да носят преди сесия резултат от отрицателен бърз тест.
Пълна лудница!

# 526
И в супермаркета ли трябва да носят тестове? Или направо да пращат вътре един с тест и бележки за пазаруване и да го чакат на паркинга д аразпределя торбичките ?

Явно не искат да отварят особено да се пътува .
Последното е защо ни е Великденска ваканция ? Да си блъскаме главите да бясняваме защо не искаме да оставим хората да пътуват за Великден. Сега се закахърихме за милите дечица и да поучат малко по време на ваканцията вместо да скиторят по плажа или планините ...
https://www.mannheimer-morgen.de/politik_artikel,-laender-kretsc … arid,1766018.html

Няма нужда от басеин, зоопарк , няма нужда от нищо ... сега да навакват с ученето . Брей!

Последна редакция: чт, 04 мар 2021, 12:05 от bella_ciao

# 527
Бибит дано не ни искат тестове за фризьор. Това казват по новините, че са казали за тестове пък забравили да поръчат. Иначе имам аз Impfzentrum на 5 мин от нас ама няма да тръгна за един фризьор да се тествам.

# 528
Чакам пресконференцията на хер Боуфие в 14.30 ч., да каже, какво са измислили за Хесен точно. Но не разбирам - в хранителния магазин досега без тест може, а в този за дрехи - не. Къде е разликата? За ресторантите да не говорим.
Дъщеря ми се оплака, че учителката по английски е обявила устно контролно-презентация по картинка. Писмени в училище не може.
На мен друго ми е по-интересно, защо не си праят тези срещи на високо ниво от 9 сутринта, та до 8 вечерта поне нещо да са измислили, а все на обяд почват и до среднощ няма становище?

# 529
  • Germany
Интересни неща разказвате, нищичко не съм чела аз. Ние както винаги сме в друга Германия, утре тепърва ще се събират да решават за училищата. Цойгнисите също от утре по пощата ще се пращат. Иначе вчера, това фризьори, маникюристи, навсякъде народ 😆

# 530
Скрит текст:
В Австрия обаче не си водят децата два пъти седмично при личния лекар за бърз тест.  

Вчерашните решения са пълни правни и административни бисери. Самата конструкция с петте стъпки, че е нечувано глупава е отделна работа.
Отварят например фаршулетата. Който не можел да носи дълго маска,  да си правел бърз тест. Един безплатен бърз на седмица имаш от държавата, а на теория трябва да отидеш два или три пъти седмично, но карай. Тестовете ще се правят в имунизационен центрове и при лични лекари. За там трябва термин разбира се, но карай.
Click and Meet стратегията е още по- интересна. Правиш си термин за пазаруване в НМ за събота между 1 и 2 часа и така само можеш да пазаруваш. По един клиент на 40 кв.м. Ако не се появиш, охраната дава термина на някой от десетките желаещи отвън.
От 14 март при инцидент 50-100 можеш да ходиш на кино, театър, ресторант и зоологическа градина, но само с бърз тест и термин.
Всяка сутрин четеш къде какъв е 7 дневният инцидент, гледаш картинката с мерките и почваш да правиш термини.
Скрит текст:
Тези луди ли са или се кефят да правят хората на луди? Няма обаче да се учудя, ако болшинството германци са доволни от политиката и хукнат по праксиси да си правят бързи тестове и термини.

Софт, за ресторантите и останалите, е от 22 - не от 14. От 8.03 + 14 дни...

# 531
За моята работа изисвканията са виц и половина - клиентите трябва да носят преди сесия резултат от отрицателен бърз тест.
Пълна лудница!

Ако не беше неетично спрямо засегнатите, щях да се разсмея.

# 532
Реших да си живея по старому, да не ходя никъде, освен на работа, в хранителните магазини и на разходка. И да продължа да си поръчвам по интернет. Даже спря и да ми пука.

# 533
  • Berlin
В нашето училище смените са 2 дни на у-ще, 3 вкъщи една седмица, следващата наобратно и после пак. Разделени са по класове, когато едните са вкъщи, другите са на училище. Отделно класът е разделен на 2 групи и са в различни стаи и с маски в час. Малкият онзи ден каза, че не знаел какво е да си без маска на училище и питаше кога ще може да ги махнат.😞 Чакаме другата седмица да почне и големият. Сега са само до 3ти клас. Тези решения ... безсмислени ми се струват.

# 534
  • Немция
Мисля се, че шопинг с термин ще отпадне. Има много малки магазини със скромна клиентела. Кой ще им звъни, за да запазва час? В някои влизам спонтанно, без да съм го планувала. За големите вериги може и да функционира такава схема, но за малките модни магазини е абсурд.
Нека има ограничение на броя хора - и това е нещо.

# 535
Бибит,
термин хубаво, ама и тест? Множко ми се вижда. Това е стратегия и вълкът сит и агнето цяло, от която губят всички.
То за Вечерница (моля, да ме извини, че я давам за пример) е по-добре тя самата да прави тестове на клиентите с резервация, отколкото да ги изисква.

# 536
Нищо не мисля, че ще отпадне.

Deni-meni, точно. Направиха се, че отварят нещо, без да отварят нищо. Вероятно смятат хората за прости, не е изключено и да са прави.

# 537
И да правят алъш вериж на производителите на маски и тестове и ваксини и какво ли не.  Мнооого е интересно кой има акции във фирмите, които имат в момента супер мултиплицирани печалби.
За фирмите за ваксини пишеше , че печалбите са @енорм@
А после супер еколозите къде ще ги изхвърлят тези маски и тестове и спринцовки и защо има вече толкова много маски в морето .. спасяват птици с оплетени крака, намират ги в коремите на риби ...
Как да имаш доверие на нещо, като не се вижда логиката ?
например
Трябва ли ми тест за да влезна в аптеката да си купя тест за мога да ида да си купя хляб ?

Soft Click хората не са прости. Хората не искат да рушат и затова ... търпят. След като всеки се е борил цял живот да си уреди къща, градинка , кола, деца и пр. ... ще се замисли преди да го рискува. Докато успяват да го търпят ще е така. 

Последна редакция: чт, 04 мар 2021, 15:26 от bella_ciao

# 538

То за Вечерница (моля, да ме извини, че я давам за пример) е по-добре тя самата да прави тестове на клиентите с резервация, отколкото да ги изисква.
Дени-мени, тези тестове едно, че не са сигурни (по споделяния от мои познати, които са правили такива бързи тестове, били са отрицателни и в последствие се оказва, че са с корона) и второ, могат да се правят само от предварително обучен персонал. Моят син, който в момента е прави аусбилдунг за Pfleger, го обучаваха на място и то цяла седмица, докато шефовете му бяха доволни от начина, по който го прави.
Аз самата съм с медицинско образование, но пак няма да съм сигурна, колко качествено ще го направя и колко сигурен ще бъде резултата.
Абсолютна недомислица е.

# 539
Нищо не мисля, че ще отпадне.

Deni-meni, точно. Направиха се, че отварят нещо, без да отварят нищо. Вероятно смятат хората за прости, не е изключено и да са прави.

Много добре го изиграха - сега ще отворят бизнесите и ще спрат да им дават бързата помощ, която се бави с 4 месеца. Пък дали бизнесът след 1000 глупави изисквания ще изкара дори за дезинфеканти... си е проблем на бизнесът. Той е отворен!

Общи условия

Активация на акаунт