213 луди калинки в очакване на пролетта. Немската тема

• 24 637
  • 730
  •   1
Отговори
# 540
Освен това, аз снимам основно новородени, а родителите биват тествани в болницата преди раждането, а след като напуснат болницата едва ли рискуват много контакти заради себе си и бебето, та да изисквам от тях такъв тест.
А си представете и как една родилка ще хукне да търси да си прави тест при доктора, щото видите ли - искала да иде на фотограф.

# 541
Днес цял предиобед седях до тийнът и наблюдавах онлайн обучението. Пълна скръб. Никой нищо не преподава, а казват прочетете глава 3 на стр... И попълнете арбайтсблата. Работете в групи. И тогава идва най-тъпата част  - слагат всички палави момчета (в това число и моето) в една работна група и после очакват резултати?!? Че и се оплакват даже!?!
Когато аз бях ученичка палавниците винаги ги слагаха на един чин с отличничките и нямаше нито шум нито въртене нито други щуротии.

Последна редакция: чт, 04 мар 2021, 16:31 от мама-ени

# 542

Soft Click хората не са прости. Хората не искат да рушат и затова ... търпят. След като всеки се е борил цял живот да си уреди къща, градинка , кола, деца и пр. ... ще се замисли преди да го рискува. Докато успяват да го търпят ще е така. 

Повечето нямат къщи, деца раждат рядко и по малко, а колите им са на всеки четири години с нов лизинг. И са доста простички повечето, но не иде за тях реч сега.

The Third, точно. Само че такъв номер може са мине само пред германски гласоподавател. Ако беше обратното, политиците нямаше да го направят.

# 543

Когато аз бях ученичка палавниците винаги ги слагаха на един чен с отличничките и нямаше нито шум нито въртене нито други щуротии.
Като бивша отличничка и майка на отличничка мога да ти кажа, че от подобно разпределение отличник/палавник страда отличникът, който изкарва цялата обща работа на гърба си, а палавникът само преписва. Благодаря, да си ги събират палавниците заедно, да се помъчат нещо сами да измислят.

# 544
  • Germany

Когато аз бях ученичка палавниците винаги ги слагаха на един чен с отличничките и нямаше нито шум нито въртене нито други щуротии.
Като бивша отличничка и майка на отличничка мога да ти кажа, че от подобно разпределение отличник/палавник страда отличникът, който изкарва цялата обща работа на гърба си, а палавникът само преписва. Благодаря, да си ги събират палавниците заедно, да се помъчат нещо сами да измислят.

И двете ми деца са кротки и възпитани и ми е писнало да слагат най големите "палавници" до тях да им пречат и да ги разсейват. Преди 2 седмици пак сложиха големият с 2ма безхаберници в екип за един проект и му се отели вола да направи и тяхната част в срок. Казах му да ме уведоми, ако се случи пак и ще разговарям с учителката.

# 545
  • Немция
Бибит,
термин хубаво, ама и тест? Множко ми се вижда.
Мисля си, че тестовете ще останат като изискване. Но в много случаи може в един момент да се заобикаля това изискване от самите търговци.
Ще видим, става още по-вълнуващо.
На мен ми е любопитно как личните лекари ще трябва скоро и да ваксинират, и да тестват... А си имат и друга работа.
Аптеките дали ще ги включат в тестването на населението? Thinking

Аз направих един скромен шопинг в Алди Joy без тест и успокоих нервата.

# 546
Мисля си, че тестовете ще останат като изискване.

Бибит, къде на тези тестове се виждат името и датата?

В медиите се надпреварват да определят решенията на управляващите като фиаско.

Снощи Зьодер и Шолц се скарали сериозно. Шолц даже го питал какво е пил. 😆

Последна редакция: чт, 04 мар 2021, 18:38 от Анонимен

# 547

Soft Click хората не са прости. Хората не искат да рушат и затова ... търпят. След като всеки се е борил цял живот да си уреди къща, градинка , кола, деца и пр. ... ще се замисли преди да го рискува. Докато успяват да го търпят ще е така. 

Повечето нямат къщи, деца раждат рядко и по малко, а колите им са на всеки четири години с нов лизинг. И са доста простички повечето, но не иде за тях реч сега.
...
Не знам . Аз познавам толкова много свестни хора тук, че не мога да кажа обобщително че са прости. Но съм имала и сблъсъци с големи тъпанари и доста прости. Т.е. като на всякъде по света е . Само тези по-малко рискуват. Според мен.

Веч не ти остава друго , освен да ги дебнеш за снимка в двора на болницата . Все още валиден тест, не можеш  да им откраднеш ни душата ни вирса хохохохо и бутилка ром.

# 548

И двете ми деца са кротки и възпитани и ми е писнало да слагат най големите "палавници" до тях да им пречат и да ги разсейват. Преди 2 седмици пак сложиха големият с 2ма безхаберници в екип за един проект и му се отели вола да направи и тяхната част в срок. Казах му да ме уведоми, ако се случи пак и ще разговарям с учителката.
Мони, хайде по-леко с епитетите моля.

# 549
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Aма доста родители, които държат на онлайн обучението, защото децата са заети. Качеството не е толкова важно.

Моето дете също е кротко и го слагат като синя каска да умиротворява. Но взе да се оплаква и преди локдауна стоеше до едно силно момиче и едно не толкова, но кротки деца.

Някъде четах, че при смесени групи, по-слабите ученици имат повече позитиви при работа с по-силните ученици. “Печалбата” за вторите била softskills...
Всъщност някои по-буйни деца имат проблем с концентрацията и се разсейват, ако стоят до по-дейно дете. Затова ги слагат до кротки. То не всички кротки са отличници.

Когато обаче някое дете не успее да си свърши поставената задача и чака друг да го носи на гръб, това си е използвачество. В случая е важно да може да се разграничи кой какво е направил и да се оцени диференцирано, но уви оценяват проектът и Team Arbeit , а не индивидуално и затова все има прецакани. Ама такава им е цялата Аrbeitskultur... 😞

# 550
  • Germany
Моето дете си е “читанка”и в грундшулето редовно слагаха до него най-слабите и неконцентрирани деца в класа, за да ги мотивирал да внимават в час 😆 Той редовно се оплакваше, че му пречат и много му говорят, но аз му казах, че и в живота е така ( постоянно има хора, които ти пречат и досаждат). Той мъдро прие, че е част от израстването и даже доста си се разбираше с тях.

# 551
По мой скромен над 20 годишен опит в различни фирми мога да кажа, че най-кротките и отличниците често не са тези, които най-просперират в службата . Освен ако специално не са добре запознати със системата и имат точни цели и план. Но последното става само с наследствен опит и добра подплата от тати, от дядо и пр. .. Т.е. от малки си знаят .
Иначе ако не са така печени остават доста назад в кариерата, но пък им посиняват раменете от потупване и подобни похвали.

Твърде много разчитат на реда, вярват на авторитети и смятат, че цял живот стоят пред учителката и тя им пише оценки по точни правила .... също като на другите. Там е грешката. Няма равен старт има просто старт. Няма еднакви правила, има правила ... и т.н.

Така че не знам дали софт скила не е по-ценен от преписаната задачка

# 552
Само ми обяснете какви точно softskills придобиваш при работа с някой, който му е все едно, дали задачата ще стане или не? Ама конкретно.

# 553
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Конкретно: или се научаваш да мотивираш и манипулираш скатавки, или сам се научаваш да станеш скатавка.

# 554
Ами Дени по мой опит от работа в малки и големи фирми, но в екип ... ами във всяка служба има всякакви хора вкл. такива и може да имаш такива в екипа. Т.е. ... да не им е важно токова да се свърши задачата, а да са на тази задача и тя да върви. Ако твоята цел е друга се стига до конфликт. Обикн. изпълнителния страда от конфликта по 3причини - не може да си изпълни целите, не разбира защо и се запомнп от всички, че е бил в конфликт. Много лошо е последното защото след 3 дни пушека се раздига и ... само имиджа , впечатлението у хората остава ...
Това само един пример.
За мен училището е подготовка за живота не поради придобитите знания , а поради навика да се борави с хора , те да се разпознават , да се попада във всякакви ситуации и сблъсъци ... и т.н.
Затова за мен онлайн обучението е меко казано недостатъчно.
Защото най-ценнен скил в живота е психологията. Ако не я можеш и просяк да си 5 цента не можеш да изпросиш. Все от неподходящите ще просиш. Докато колегата от дургата страна на улицата ако има усета може доста да изкрънка ... ама ако разпознава човека който ще му даде  ...
Ама сега няма да пиша повече, че ще ми кажете че само бръмбари са ми в главата. А може би са напълно прави.
Пък и имам ученик . Другата седмица 2 класни, после веднага още едно. Отивам да изпитвам по английски. Хихи.

Общи условия

Активация на акаунт