Темата на Ибо 🎧 Ибрахим Челиккол и Демет Йоздемир в "Doğduğun Ev Kaderindir" №70

• 29 837
  • 741
  •   1
Отговори
# 405
Да поспекулирам и аз - Зейнеп оценява начинът, по който я кара да се чувства Баръш, неведнъж е казвала, че с него сякаш за пръв път се чувства на годините си - млада, свободна, безгрижна. Това, обаче, не е достатъчно, за да е влюбена.
Има и друго - хората с травматично минало са свикнали да пречупват емоциите си през турбулентни такива - т.е. влюбването и "тръпката" идват от хаотичен коктейл от страст, опасност, болка, но и утеха - направо е пристрастяващо. Ако всичко е само хубаво, спокойно, уважително, въпреки че го осъзнават, не им е достатъчно...Затова често когато някой е бил във връзка с насилник, дори да се отърве от него, отново в живота си привлича сходни партньори.
Та в случая на Зейнеп, в Баръш ще вземе да се влюби само, ако и той ѝ покаже другата страна на характера си - малко студенина, малко строгост, малко мълчаливо третиране и ще клекне. Веднага ще ѝ се активира чувството на вина към него, с какво тя е предизвикала това му поведение и...ще насочи всичките си усилия да оправя щетите там.
...
Беа, ужасно е човек да оценява утехата, само ако преди това е изпитал силна болка ... и така - цял живот.
Аз позагледах само началото на серията. Странното е, че разбирам Зейнеп като гледам Демет  не я разбирам, като сухо анализирам. Когато се изрепчи на Баръш веднага след първата стрелба хич не ми се видя пресилено и неблагодарно. Това момиче е уморено да бъде "пияния морков" на обърканото си семейство и среда. Но не знае как да се измъкне от тази лепкава паяжина. И поведението на Баръш не беше много съчувстващо - от вратата и започна да се разпорежда - охрана, прокуратура, той самия като подкрепа. А Зейнеп не ще друг да й решава проблемите, не ще да й казват какво да прави, не ще да е благодарна и не ще да изпитва вина.
Тя за това така яростно брани Мехди от околните. Не иска да го обвини несправедливо и да му бере греха, ако се окаже невинен. Мисли си, че може да е заради него, но иска да подходи предпазливо този път.
А поведението на Баръш е супер непрофесисонално. Никой закон не ПРЕДопределя човешкото поведение. Какво е направил в миналото си човек не е доказателство за виновност в настоящето и при различни обстоятелства. Миналите престъпления не са утежняващи вината обстоятелства, освен ако не става въпрос за ново престъпление от същия вид. А най- най- най- основния принцип на правото /от който ядат хляб адвокатите/ е презумпцията за невиновност. Зейнеп го каза - ако е Мехди полицията ще го разкрие и ще си понесе наказанието. Уморена е Зейнеп и и се иска само тишина и рутинно ежедневие, ама на било съдено - кадер ...

# 406
  • Плевен / София
Аз нали работя хоум офис, докато ви погледна, линка са ви го дали....Stuck Out Tongue Winking Eye
Ето все пак...
https://turkru.tv/moy-dom-33-seriya.html
Уморена е Зейнеп и и се иска само тишина и рутинно ежедневие, ама на било съдено - кадер ...
да...така е...уморена е всички да и дават насока в живота....Всички са с добри намерения, но пак решават вместо нея....
Тя извика полиция...Нермин-Баръш...Нух- по веригата Мехди......
Обърнете внимание на разговорът между Нермин и Сакине...колко са различни двете майки на Зейнеп....Отново ще кажа....това, че си носила в корема си 9 месеца едно дете и си го родила, не те прави автоматично майка.....Аз пък ще кажа...по добре да не беше я раждала Зейнеп, ако ще виси на врата и като воденичен камък....Не ме разбирайте погрешно...Не казвам, че не трябва да полагаш грижи за родителите си, но да си проваляш живота, защото майка ти трябва да е все до полата ти...не съм съгласна....

# 407
....това, че си носила в корема си 9 месеца едно дете и си го родила, не те прави автоматично майка.....Аз пък ще кажа...по добре да не беше я раждала Зейнеп, ако ще виси на врата и като воденичен камък....Не ме разбирайте погрешно...Не казвам, че не трябва да полагаш грижи за родителите си, но да си проваляш живота, защото майка ти трябва да е все до полата ти...не съм съгласна....

Като чух резюмето на оригиналната история, доколкото разбрах, Сакине след като е уговорила Зейнеп да не се омъжва за Фарук и са я продали на Мехди, всъщност е загубила интерес към Зейнеп, понеже е била спокойна от парите, които е получавала от Нермин. Не, че това е ОК, но да ви кажа, по-добре ми звучи незаинтересована Сакине, която не си вре носа навсякъде..

# 408
Аз нали работя хоум офис, докато ви погледна, линка са ви го дали....Stuck Out Tongue Winking Eye
Ето все пак...
Уморена е Зейнеп и и се иска само тишина и рутинно ежедневие, ама на било съдено - кадер ...
да...така е...уморена е всички да и дават насока в живота....Всички са с добри намерения, но пак решават вместо нея....
Тя извика полиция...Нермин-Баръш...Нух- по веригата Мехди......
Обърнете внимание на разговорът между Нермин и Сакине...колко са различни двете майки на Зейнеп....Отново ще кажа....това, че си носила в корема си 9 месеца едно дете и си го родила, не те прави автоматично майка.....Аз пък ще кажа...по добре да не беше я раждала Зейнеп, ако ще виси на врата и като воденичен камък....Не ме разбирайте погрешно...Не казвам, че не трябва да полагаш грижи за родителите си, но да си проваляш живота, защото майка ти трябва да е все до полата ти...не съм съгласна....
+1 за болднатото

Моята теория, която сама съм си създала, в която вярвам и която следвам в двете си житейски качества - на дъщеря и майка:
1. Създаваш го по собствени егоистични подбуди (защото така е прието, защото искаш да се възпроизведеш, защото искаш да се грижиш и пр. и пр.)
2. Носиш го 9 м., ама то друг начин няма щом си предприел стъпка 1.
3. Активно се грижиш за него 18 - 20 години, защото заради това си го създал и защото веднъж родено няма как да го върнеш обратно.
Т.1 до т.3 отнемат около 20 години от един примерно общо 80 годишен живот.
Кой си ти, че със своите 25% участие в съдбата на човека да му даваш уклон на останалите 75%.
Създал си го защото си искал нещо за себе си, "ползваш" първите 20, но и възпитаваш така, че да може да се справя абсолютно сам в останалите 60.
Защото детето - това не си ти, това е отделна личност, със собствено мислене, идеи, желания и собствен път.
Като родител не трябва да го товариш със своите мечти и планове.
Като дете не трябва да позволяваш да те отклоняват от пътя ти, само по силата на егоистичното решение да бъдеш създаден.
Разбира се това е крайна теория, но за мен тя е глобална житейска рамка. В нейните граници родители и деца чертаят схемата на общия си живот според случая и заслугите. Някои си помагат и подкрепят през целия живот, други до време, едни по-малко, други повече.
Убедила съм се обаче, че за добри взаимоотношения и добър живот спазването на границите е задължително.
Нито родителя да е господар, нито детето слуга до живот, без значение дали родителя е майка или баща.
В случая на нашия сериал - щом майките не искат да "пуснат" Зейнеп, тя трябва да се осъзнае и сама "да се пусне" от тях. Дори в началото да е болезнено, накрая всичко се подрежда. Иначе живота на Зейнеп просто ще бъде похарчен в името на душевния комфорт на майките й.
Нермин е по-готова да отстъпи водещата роля. Сакине няма да го направи никога сама и без принуда.

ПП Бея, незаинтересована е била Сакине, защото е получавала паричките, но и защото са прикоткали голямата дъщеря да им слугува. Ако нещо се случи с нея и парите от Нермин спрат - да видим дали би останала пак така. Това е типа хора дето до 50 г. ги гледат родителите им, а след 50г - децата. Има в живота за съжаление такива паразити. За тях да се закачат за гостоприемник е въпрос на физическо оцеляване.
Би било интересно да въведат сестрата на Зейнеп в сериала и тогава да видим Сакине изпаднала в дилема - в чий врат да се впие. Ама няма да го направят, защото това е развлекателен сектор и дълбоките дилеми и внушения явно не вървят в комплект с реклама на чаршафи и прах за пране.

Последна редакция: чт, 25 фев 2021, 16:38 от dariVale

# 409
Честито на петимата познали, че няма да има пострадал при стрелбата.

От този епизод към Серай Шахинер като сценарист се е присъединила Селджан Озгюр. Филмографията ѝ е кратка, не са ми познати заглавията. Да видим как това ще промени историята.
Селджан Озгюр:

Оха, има коментари, като презаредих сайта, отивам да ви прочета.

Цитат
Зейнеп оценява начинът, по който я кара да се чувства Баръш, неведнъж е казвала, че с него сякаш за пръв път се чувства на годините си - млада, свободна, безгрижна. Това, обаче, не е достатъчно, за да е влюбена.
Има и друго - хората с травматично минало са свикнали да пречупват емоциите си през турбулентни такива - т.е. влюбването и "тръпката" идват от хаотичен коктейл от страст, опасност, болка, но и утеха - направо е пристрастяващо. Ако всичко е само хубаво, спокойно, уважително, въпреки че го осъзнават, не им е достатъчно...Затова често когато някой е бил във връзка с насилник, дори да се отърве от него, отново в живота си привлича сходни партньори.
Та в случая на Зейнеп, в Баръш ще вземе да се влюби само, ако и той ѝ покаже другата страна на характера си - малко студенина, малко строгост, малко мълчаливо третиране и ще клекне. Веднага ще ѝ се активира чувството на вина към него, с какво тя е предизвикала това му поведение и...ще насочи всичките си усилия да оправя щетите там.

Беа, много си права. Както и Катя писа вече, Зейнеп точно в такива моменти, когато види студения и резервиран Баръш, се сеща да се умилква около него. За съжаление, отношението ѝ към него е егоистично, докато към Мехди считам, че изпитва истинска грижа и тревога. Зейнеп не обича Баръш, нямам представа какво изпитва, но е егоистично, когато реши да показва или да не показва внимание към него.

Дари, този път и аз не обвинявам Зейнеп, че се развика на всички и ги накара да се кротнат и да спрат с подозренията към Мехди. Но има едно "но" според мен. Всички подозираха косвена вина на Мехди и че имат пълно право, не може да им се отрече. Черните горили с него са причина номер едно да се съмняват. Всеки разумен човек ще заподозре косвено Мехди. Да го подозират е едно, да подадат жалба срещу него е друго. Зейнеп просто трябваше да разграничи тези две неща. Както и да е, Зейнеп обича Мехди, мисли го, не може да го отпише с лека ръка, въпреки че така трябва - ще си тегли. Явно ще намери дома си отново при него. Не виждам как Зейнеп може да има бъдеще с Баръш.

Ох, коригирах информацията. Новата сценаристка била жена, не мъжа. Подведох се по името.

Последна редакция: чт, 25 фев 2021, 18:28 от Дданни

# 410
Чета Ви и си мисля колко бързо сме израснали. Наистина сме на кръстопътя на човечеството- Изтока и Запада. По-голяма част от света е патриархална и групово центрична- в държави като Турция няма самостоятелни личности- винаги си част от цялото и плътно се съобразяваш с традиции и нрави. Жениш се не за мъжа си, а за цялото семейство, Всеки по-възрастен е по-мъдър от теб и може да те командва. Ако имаш късмет да си жена си малко, ама мъничко по горе от домашно куче, но не и от котката. В индивидуалистични култури- като такива се определят западните, всеки може да се грижи и е отговорен сам за себе си. Не държим толкова на "какво ще кажат другите", а се опитваме да се справим чрез писаните норми и закона. Дали сме се откъснали и ние съвсем. Някой може да потърси статистики до каква възраст хората живеят с родителите си, колко поколения са под един покрив, какъв е броят на едночленните семейства. Най-трудно ми е да отговоря точно за тази връзка "родители-деца". Технологичният напредък е толкова силен, че практически двете поколения бързо губят почва за общ живот и разговори. Но силата на традицията е толкова голяма, че Сакине наистина вярва, че прави добро на дъщеря си. Родата на Баръш, въпреки че е богата и образована, също не е прогресирала много в тази автономия. Пак чичото и сестрата като по-възрастни задават стандарта. Въпросът , който си задавам е дали пандемията ще промени тези отношения? С физическата изолация шансовете за въздействие намаляват. Но във филма няма намек за пандемия...Моите очаквания са, че целият модел след тази глобална криза ще се промени. Възможно е на Изток толкова да обеднеят, че да нямат шанс вън от родовата система.

# 411
Много хубав анализ, Виктория! По принцип си права за групово-фокусирания манталитет в който общността е над личността. От разговорите си с турци, иранци, ливанци и т.н., обаче, имам и доста добри впечатления - много хора са с модерен светоглед, но за съжаление са принудени да съжителстват сред противочериви нрави и да крият истинските си принципи.
От време на време се зачитам и в коментарите на турски под сериите в youtube (доколкото мога да се доверя на автоматичния превод с google translate) и повечето мислят точно като нас тук..обаче в същото време, наши съгражданки, уж по-модерни и глобално мислещи, показват изключително консервативни нагласи.

# 412
Относно коментарите в Ютуб - не знам какви турци пишат там, но мнението им почти винаги е едно към едно с моето за този сериал. Има сериали, за които са много крайни и консервативни, според мен. Последен пример е "Sol Yanim", който на бг превеждат "Лявата ми страна", но преводът е много буквален, идеята е "от страната на сърцето" или нещо такова. Та там младите се целунаха точно три-четири пъти в две серии и не спряха оплакванията в Ютуб, че много се целували.  Любовта не била само целувки. Smile

Аз считам, че ние българите сме щастливци някакви - живеем на кръстопътя между Изтока и Запада, и нито сме крайно патриархални, нито кланово фокусирани, нито крайно индивидуалистично фокусирани. Виждала съм индивидуализма на Запада и как родителите отсядат в хотел, за да не безпокоят порасналите си деца и семейството им, когато им отидат на гости. Стаи бол, както казваме, не е въпрос за пространство. Толкова си обичат индивидуалното пространство западняците, че са чак лишени от нормална човешка топлина. На другата крайност са турските фамилии от сериалите - не знам как е в живота, но в сериалите идеята за индивида не съществува почти.

Sign Triangular Flag On Post Забравих да кажа, че пуснах нова анкета. Да си пробваме предсказвателните способности. Grinning

Последна редакция: чт, 25 фев 2021, 20:32 от Дданни

# 413
Първата снимка е споделена от Демет, втората от Ибо Revolving Hearts

Продължават да са на снимачната площадка. Някой беше написал в туитър по този повод - няколко часа преди рождения ти ден (на Демет), дали не е време да приключвате с работата Kissing Smiling Eyes

На въпрос към Инджи (Бенал): - какво е да работиш с Демет?
- отговор: "Де да можеше да имаме повече сцени заедно. Много красива, много умна и много сърдечна е. Обичам я Heart

За анкетата - гласувах, че само Мехди ще е ранен People Eyes

# 414
Аз гласувах, че повече от един ще са ранените. Нека има, както се казва Simple Smile
В едната болнична стая Караджа, в другата Баръш и майките, Мехди издебва момента и влачейки се отива в стаята на Зейнеп и започва да въздиша и рони сълзи.

# 415
  • Плевен / София
Аз гласувах, че повече от един ще са ранените. Нека има, както се казва Simple Smile
В едната болнична стая Караджа, в другата Баръш и майките, Мехди издебва момента и влачейки се отива в стаята на Зейнеп и започва да въздиша и рони сълзи.

Наистина колоритно изглежда....Шегата настрана...Бяха три изстрела...Единият е в Мехди-рамото, вторият в стената до главата на Баръш....Третият не  е ясно...Аз гласувах - в Зейнеп....Защото, ако е Баръш или Нермин+ Мехди...Зейнеп до гроб ще изкупва вина...Един живот няма да и стигне...
Баръш каза, че му се иска да има сила да влезе в тази нейна прекрасна глава и да разбере как все изпитва вина за нещо и някого....Някои хора са оперирани от чувство за вина, а Зейнеп поема вината на целият свят....Хора разни....Зейнеп ще намери ли някога покой самата тя със себе си  .... дом има...но покой...не съм сигурна....

# 416
  • Бургас
33 серия и с руски суб.

и да допълня колекцията

# 417
Не, че е много важно, но аз чух повече от 3 изстрела. Това не значи, че всички са ранени, и не знам дали има нещо общо със сценария.
Здравейте, момичета!

# 418
Днес някой навършва 29 години Balloon
Да ни е жива и здрава Деметчето и още дълго да ни радва от екрана с прекрасните си превъплъщения Heart

От сутринта валят честитки от колегите и приятелите ѝ, коя от коя по-хубави Heart Eyes Ще сложа само някои, свързани със сериала, че иначе ще натежат в  темата Kissing Face

Наз е написала много хубав текст към снимката - колко се притеснявала в началото, когато е имала само скрипта на сериала в ръцете си и е отишла на среща с екипа. В стаята не е имало никой друг, освен Демет. Веднага я е поздравила и са се запознали. Приела я е много сърдечно и по време на снимките ѝ е помагала много в трудните моменти. Показала ѝ е, че и на 30 години можеш да срещнеш истински приятели. Много мило го е написала в оригинал, де, аз само преразказвам Blush

Хелин (Кибрит), дори и истинската ѝ майка, сценаристката Ейлем Дажнполат, фотографката на сериала, стилиста Руткай, водещата Саадет, гост-певецът от преди 2 еп. Серхат Мардин, оператори, списания, Биранд Тунджа, Ханде Юнал, Исмаил Еге, колеги от други сериали, журналисти, фенове - всички ѝ желаем хубави неща Heart

-----------------------------

И един чудесен подарък за рождения ден на Демет - вчера е започнало излъчването на DEK в Испания по Telecinco. Въпреки късния час на излъчване 00:40 ч. са достигнали 2.403.000 зрители и 17.4% дял. Днес вече минават в праймтайма от 20:00 ч. Hands Clap

Последна редакция: пт, 26 фев 2021, 11:04 от super_katia

# 419
Чакам да видя дали ще получи публична честитка от екранния си партньор в "Ранобудна птичка". Така, както колегиално я поздрави Биранд Тунча.

Общи условия

Активация на акаунт