Режим, НЕрежим, ние си се веселим - 90ДД и още нещо 62

• 23 176
  • 768
  •   1
Отговори
# 510
Добро утро!
Как сте прекрасни... никой нищо не пише, готвите ли, ядете ли...!
И аз като Белисимата напазарувах вчера основно зеленчуци и днес ще съм стриктна...! Много ме дразни и депресира това мрачно време, край няма тази зима! Не зная как издържат и живеят хората в неслънчеви, дъждовни страни...!
Чакаме Курдов да се включи как изкара РДто.

Последна редакция: нд, 21 мар 2021, 13:51 от mimi.7299

# 511
Готвя аз Grin,как мразя ако знаете...Във фурната се пекат сладки картофи,на котлона картофена яхниия,сега разбивам кекс,за по-късно съм приготвила продукти за баница.

# 512
  • Targovishte
Здравейте, банда
Ето ме, МИМИ!

Как мина? Ами с много ядене и пиене. Но пък беше хубаво - малко хора бяхме, само ние, тъста и тъщата и едно приятелско семейство. Отдавна не се бяхме виждали. Та така. Аз лично се ограничих с 1 чаша ракия, но нали си знаете че не съм по алкохола. По скоро ядох, от всичко. Тази сутрин с Кантарев не сме се виждали.

Продължавам по план. Днес - З - грейпфрут. О - от вчера - жена ми приготви по рецепта от нета огромно кюфте - вътре има гъби, лук, магданоз и подправки, отгоре се допича с кашкавал - пече се във фурната върху хартия в тава, със салата краставици, В - или от същото, или месо от буркан.

Естествено съм на работа, но ще прибера до час, надявам се.

Приятна неделя!!!

Дописвам: СКАЙ -  и аз ти видях момата - брей, той Господ дал, дал, че се забравил. Това е то - българска хубост! Да ти е жива и здрава!

# 513
  • Leeds, UK
Добро, аз закусих

Бургер с яйце, зелени листа  и нарязани пресни  чушки. При мен най-важното нещо за деня е закуската😁. Вечеря може и да не  ям, но закуска не пропускам. Дава ми енергия. На обяд, ако съм гладна, може би ще хапна супичка  от спанак, ако не - грейпфрут. Отивам да свърша малко домакинска работа и после ще се разходя навън.

# 514
  • Русе
Привет, бандичка Simple Smile
Скайче, чудна е мацката, познах я веднага, може би защото обожавам червеното Heart EyesHeart EyesHeart Eyes
Мамексито, чудни ноктаци, и аз разбрах, че при вас нещата не са никак добре, дано се издърпате нагоре скоро Hug
Миленски Hug стискам палци да се разминат нещата и да се оправят по-леко свекърите.
В това отвратително време (и пряко и преносно) една слънчева усмивка на Джулето ми оправи деня в петък Hug
Много ви обичам всички Hug
Чета ви, но не ми се пише Sad
Скрит текст:
В сряда през нощта в катастрофа се уби един от най-добрите приятели на малкия син - на 23 години... Майката на внучката се обади, че е с температура и не е много добре - в петък разбрах, че е коронована, а след нея и големия син. Много ми е притеснено за всичките - за болните в Сф и за малкия в Манчестър ...
Поне казват, че бебка и мама ѝ вече са добре, сега само таткото е с температура и треска, дано с това да се разминат

# 515
Аз съм на работа. Хапнах малко питка с хуск и едно кисело мляко,  довечера-кавърма свинско.
Скайче, и двата пъти пропуснах красивата ти дъщеря, прати на лично, моля!
Деси и Лия, как мина втората игла, имахте ли неразположения? Курдов, мина ли ти синьото на ръката? Ние се ваксинирахме на 10 с Астрата и след това отзивите загрубяха...втората игла е на 20май, но ми става страшно вече😳
П.С. Деси 🍀🍀🍀, без думи останах. Жалко за младото момче и близките му 😭 Дано и твоите деца се оправят без усложнения🍀🍀🍀

# 516
  • Русе
Деси, радвам се, че бебка и мама са по-добре! 🥰💖 Скоро и синът ти ще бъде! 🤗🍀

Аз праих "фокача" с бадемово брашно и сирене.
Скрит текст:
Разбих 6 яйца с малко сол, добавих им 70 гр разтопено масло, 10 с.л бадемово брашно, един бакпулвер, малко ким, разбърках хубаво. Разстелих върху хартия за печене, с дебелина около сантиметър, натроших отгоре сирене, което после леко натиснах да потъне в сместа, поръсих със сусам. Пекох в предварително загрята фурна, на 200 градуса. Може да се импровизира разбира се.
За вечеря не знам. Има пилешко....Може би по китайски, 🤔

Хубава неделя да имате, 😘😘😘💖

# 517
  • Русе
Занатка Hug мина втората - на 05.03 - имах същите проблеми, както и първия път, но за малко по-кратко и с по-ниска температура. ММ пак нямаше проблеми Grinning
Джулс, благодаря, а идеята за фокача много ми хареса, май ще я използвам за вечеря.

# 518
Боже,  боже, тревожни новини...!
Деси, стискам силно палци! Flowers Four Leaf Clover
А за момчето нямам думи, как се преживява такава мъка! Cry
Оказа се, че съм си забравила зелените салати в лидъла и сега ще стържа алабаш... Neutral Face
Мамекс кво ти стана, ти изготви света, аз пека кюфтета на фраер, Деси забравих да ти кажа, че каймата меся с бира... стават неустоими. Пиша от котлона та за това на пресекулки.
Джулс, фокачата звучи супер, имам 1 кг бадеми, ще пробвам някога да ги направя на брашно!
Курдов, добре е, че си хапнал...и РД то е минало добре.
Та при мен едно кифте, супа в напръстник и алабаш.
За Телча - десетина кифтета, салата с майонеза, мариновани маслини с чесън , сварени картофи и варени яйца. Много е вкусна, но само една лъжичка ми се полага! Sweat Smile

Последна редакция: нд, 21 мар 2021, 14:48 от mimi.7299

# 519
  • София
Деско, 😘❤❤ Стискам силно! Всичките си палци!
Ай, дано вече чуваме само добри новини!

# 520
  • София
Деси, стискам палци по-бързо да се възстанови момчето ти, а мама и бебка все така добре да си се чувстват!
Много съжалявам за загиналото момче, нямам думи......
Ние днес навъртяхме отново 300км, носихме течен аналгин, че парацетамола по-бавно действал. Иначе все същото е при тях, нито към добро, нито към по-лошо.
Мамекс, отвя ме с готвенето ти. Аз сварих лилав боб Grinning и опекох тава с картофи и наредени върху тях сурова наденица....а и правих питки със сирене. За мен ще има картофена салата.
Заради дистанционното обучение започва в къщи страшно готвене-закуска,обяд вечеря. Като си спомня колко много ми беше омръзнало предният път, не ми се мисли сега как ще бъде при положение, че и диета пазя.

Аз също слагам на каймата бира, а баба слагаше прясно мляко.

Джулс, пиши по-често рецепти Hug . Много започнах да се оглеждам в твоят начин на хранене, но още не съм сигурна, че ще се справя ако се храня така.
Курдов, важно е да се отбележи РД, пък за диети има време Grinning

Лека вечер на всички! Hug

Последна редакция: нд, 21 мар 2021, 20:56 от milensky''

# 521
Деси, бързо да минава. ♥️
Съжалявам.. младо момче..

И аз съм болна с К, дай Боже бързо да мине.. Sad

# 522
Сисони, Миленски, скоро да се похвалите с добри новини за възстановяване. Hug
Миленски, всеки ден си викам мале добре, че имам студентка, ако трябваше да уча цял ден дистанционно от вкъщи с нея щях да съм полудяла, а пък с двама не ми се мисли! Hug

# 523
  • Leeds, UK
Деси❤. Не знам как се преживява такова нещо...
Сиси и ти ли? 💕Да оздравяваш!
Миленски, лилав боб не съм виждала още. 😁
Аз правих картофени кюфтета. За мен постни на фурна, за момчетата - панирани с яйце и натрошен корнфлейкс. И ще направя  зелена салата към тях. Днес на обяд не ядох нищо освен кашу, тиквени семки и кедрови ядки по около 20 гр. от всяко. Още не съм огладняла за вечеря.

# 524
  • София
Сисонка, 😘😘😘  и ти ли? Бързичко да минава, целувам те- момиче!
Хей, м@йка  му, на тоз Корона! Няма да ни упущи, ама важното е да го преборим!

Общи условия

Активация на акаунт