Дългото чакане след трансфер-тема 89

• 45 691
  • 739
  •   1
Отговори
# 480
Не съм използвала никога Престо, но от тук във форума знам, че не подходящ за ранно тестване. Дава много фалшиви черти.
Аз си взимам най—обикновени лентички от дрогерията. Понеже са без свякакви пластмасови обвивки мога да ги огледам от свякъде. Но и двата пъти ми показаха втора чертичка. На следващия опит пак така мисля да тествам. Във пакетите със тестове за овулация от Амазон също има такива обикновени лентички със ниска чувствителност, и показват много добре.

Явно много съм изостанала:joy:Не съм и чувала за такива лентички по дрогериите? Може ли да ми кажеш марка или снимка, ако имаш? Трябва да влизам в крак с инфото, а и да взема от тях да пробвам. Аз не случайно цитира марката на теста, защото съм чела и +и - за него. Благодаря ти много предварително!

Аз не уточних, че не живея във България. Тук в Германия има тестове за бременност във всяка дрогерия ДМ, както и във останалите от този вид.
Общо взето едни и същи тестове са навсякъде, затова предположих, че във българския ДМ също предлагат тестове. Клиърблу например, освен дигитални имат и ранни тестове със чувствителност 10.
Тук много рядко има къде да се направи кръвен тест, та затова си карам със домашните, но пък досега не са ме подвеждали никога.Grinning

Разбрах:grinning:Ще проверя в DM, но тези тук нямат много общо с тези в Германия. Живях там 4 г, но не ми се е налагало да си купувам:joy:

Абе до там да стигнем.. Просто въпросите са ми много в главата:grinning:

# 481
Здравейте,
Днес на 17-ти ден след трансфер на два 3-дневни ембриона стойността е 1312 IU/L, като ми записаха час за преглед след 2 седмици. Обясниха ми, че едва като чуем сърдечен ритъм може да се даде болничен т.е след 2 седмици, а иначе стандартно на 3-я месец при регистриране на бременността се давал.

# 482
Здравейте,
Днес на 17-ти ден след трансфер на два 3-дневни ембриона стойността е 1312 IU/L, като ми записаха час за преглед след 2 седмици. Обясниха ми, че едва като чуем сърдечен ритъм може да се даде болничен т.е след 2 седмици, а иначе стандартно на 3-я месец при регистриране на бременността се давал.

Не знам как е по принцип. Аз знам за случаи, при които абсолютно цялата бременност се изкарва в болнични. Водят ги рискови бременности и то при жени, заченали по естествен начин.

# 483
В моята клиника дават болничен след трансфер (макс 30 дни ми казаха) и като добавим, че след установяване на сърдечен ритъм, което явно е около месец след трансфера, също може да се даде болничен, това не прави ли болничен за цялата бременност? Тъй като професията ми е рискова, затова мисля и аз да се възползвам за болничен след същия този преглед.

# 484
В моята клиника дават болничен след трансфер (макс 30 дни ми казаха) и като добавим, че след установяване на сърдечен ритъм, което явно е около месец след трансфера, също може да се даде болничен, това не прави ли болничен за цялата бременност? Тъй като професията ми е рискова, затова мисля и аз да се възползвам за болничен след същия този преглед.

В коя клиника сте?

# 485
Момичета ,предснои ми скоро трансфер,но след резултати от имунология ,ми пропоръчват Крос - мач тест .
Имам нормално забременяване и дете от същия партньор през 2014.Имам и неуспешен трансфер през 2019.
Нужен ли е според вас ?Има ли дами със сходна ситуация ?

# 486

В коя клиника сте?

В Тутракан, доктора ми го предложи, но не съм го ползвала. Ползвам си полагаемия годишен отпуск от лични съображения.

# 487
  • София
Vi_To тук също ги има тези тестове, аз си взимам само от тях с чуствителност 10.
Продават се в аптеката и струват 0,60 ст., казваш лентички за бременност, но ги няма във всички аптеки.

# 488
Сегашната ми бременност я засякох с Престо на 8 ден след трансфер на 1 бластоцист.Беше бледа втора черта,но излезе почти веднага.И отидох веднага да дам кръв.След + тест се обадих на лекаря си ,той ми каза кога да пусна още един (аз правих общо 4 кръвни,че първия път не се удвои на 48,а на 91 часа).Първият ми преглед бе на 22.02, трансфера на 1.02.

На мен ми е казано да направя кръвен на 14тия ден, след трансфер и да се обадя по телефона с резултата и толкова.
Какво се случва после? Колко прегледа има при репрудуктивния и после..? Може ли да споделиш при теб как беше?

Vi_To при мен докторката ми каза да направя кръвен най-рано на 11 ден след трансфера ако немога да чакам до 14(при мен беше 3 дневно ембрионче) и да не правя пиклив защото повечето неотчитат и от стрес като се види отрицателен резултат може наистина да го загубиш.След като излезе теста си записах час 1 седмица по късно,за да види бременноста и дали се провери да не е извънматочна.После се ходи в 8 седмица за сърдечен ритъм и аз до там стигнах после не знам,но със сигурност си те гледат до 3 тия месец,то и лекарствата се пият до тогава.Болничен дават в Токуда макс 14 дни след пункцията и после не ти се полагат от тях ,ако може от джипито да се вземе нещо.Аз си взимах неплатена за да лежа и да се пазя като свършиха 14 дни.

# 489
Сегашната ми бременност я засякох с Престо на 8 ден след трансфер на 1 бластоцист.Беше бледа втора черта,но излезе почти веднага.И отидох веднага да дам кръв.След + тест се обадих на лекаря си ,той ми каза кога да пусна още един (аз правих общо 4 кръвни,че първия път не се удвои на 48,а на 91 часа).Първият ми преглед бе на 22.02, трансфера на 1.02.

На мен ми е казано да направя кръвен на 14тия ден, след трансфер и да се обадя по телефона с резултата и толкова.
Какво се случва после? Колко прегледа има при репрудуктивния и после..? Може ли да споделиш при теб как беше?

Vi_To при мен докторката ми каза да направя кръвен най-рано на 11 ден след трансфера ако немога да чакам до 14(при мен беше 3 дневно ембрионче) и да не правя пиклив защото повечето неотчитат и от стрес като се види отрицателен резултат може наистина да го загубиш.След като излезе теста си записах час 1 седмица по късно,за да види бременноста и дали се провери да не е извънматочна.После се ходи в 8 седмица за сърдечен ритъм и аз до там стигнах после не знам,но със сигурност си те гледат до 3 тия месец,то и лекарствата се пият до тогава.Болничен дават в Токуда макс 14 дни след пункцията и после не ти се полагат от тях ,ако може от джипито да се вземе нещо.Аз си взимах неплатена за да лежа и да се пазя като свършиха 14 дни.

Благодаря. Да аз съм в този 14 дневен период, но той изтича преди теста за бременност. Не съм мързелана, но не ми се иска да кръстосвам цялата столица, за да стигна до работното си място в последните дни, преди тест. Все пак и Ковид върлува, а трябва да се пазим. За отпуска не мога и да помисля, няма да ме пуснат. Аз преди стимулация едвам взех 7 дни. Ще го мисля!

Vi_To тук също ги има тези тестове, аз си взимам само от тях с чуствителност 10.
Продават се в аптеката и струват 0,60 ст., казваш лентички за бременност, но ги няма във всички аптеки.

Благодаря. За аптеките съм чувала, но не и в дрогериите. Ние сме на светлинни години назад от Германия. Cry

В коя клиника сте?

В Тутракан, доктора ми го предложи, но не съм го ползвала. Ползвам си полагаемия годишен отпуск от лични съображения.

Благодаря за отговора. Предположих, че не е софийска клиниката, макар, че сигурно и тук някои предлагат такава опция. То с платен отпуск е най-добре, но ако ти е възможно.

# 490

В коя клиника сте?

Може да бъдете в болничен през цялата бременност, но има определени дни. След което се преминава през ТЕЛК за останалите.

# 491
  • София/Севлиево
Момичета ,предснои ми скоро трансфер,но след резултати от имунология ,ми пропоръчват Крос - мач тест .
Имам нормално забременяване и дете от същия партньор през 2014.Имам и неуспешен трансфер през 2019.
Нужен ли е според вас ?Има ли дами със сходна ситуация ?
Аз правих миналото лято.Но при мен е малко по-различна ситуация.Детето ни е родено 2008-ма от естествена бременност.После 2016-та два пъти забременях от ЗЕТ,но не бе успешно.После имах още 3 трансфера (един 2017,един 2019 и един 2020),и само при последния стигнах до биохимична.Тогава доктор Владимиров,чиято пациентка бях,ме прати на имунолог който ми назначи съответните изследвания-АНА скрининг,придобити тромбофилии,крос мач и НК имунофенотипизиране.При мен единствено НК бяха по-високи с 1...

# 492
Vi_To, съвсем не съм искала да прозвучи така, че Германия е на светлинни години от България. Надявам се да не се възприели така, пък и не е съвсем вярно относно репродукривната медицина. Във България се е много по улеснена всякакъв вид диагностика. Тук ако нямаш поне 3 аботра никой не ти обръща внимание. Самите лентички се предлагат навсякъде, сега дали ще е във дрогерия или аптека за мен е без значение.

# 493
Vi_To, съвсем не съм искала да прозвучи така, че Германия е на светлинни години от България. Надявам се да не се възприели така, пък и не е съвсем вярно относно репродукривната медицина. Във България се е много по улеснена всякакъв вид диагностика. Тук ако нямаш поне 3 аботра никой не ти обръща внимание. Самите лентички се предлагат навсякъде, сега дали ще е във дрогерия или аптека за мен е без значение.

Аз го казах това от себе си. Не е от твоите думи интерпретирано. Не се притеснявай. Аз живях в Берлин от 2013 до 2017 г. Много исках да се върна, но много пъти до сега съжалявам. Затова го написах. Вярно, че не съм се сблъсквала с доболничната и болничната им помощ, защото не ми се е налагало, освен да посещавам зъболекар.

В коя клиника сте?

Може да бъдете в болничен през цялата бременност, но има определени дни. След което се преминава през ТЕЛК за останалите.

Благодаря, но може ли с конкретика, че не разбрах точно. От кога мога да съм в болнични, кой го издава и за какъв срок?

# 494
Vi_To, моля те не ползвай тези дълги цитати с по няколко поста вътре. С това постоянно скролване е трудно да се чете, особено на телефон. А и вероятно излишно раздува темата като обем. За съжаление с болничния не мога да помогна, досега само след трансфери съм ползвала (веднъж 30 дни, следващите 2 пъти се оказа, че са намалени на *15 дни след трансфер). Flowers Four Leaf Clover

Общи условия

Активация на акаунт