Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Дете страдащо от липса на внимание, моля помогнете

 • 3 053
 • 30
 •   1
Отговори
 • Мнения: 6
Реших да изтрия коментарите си, тъй като тук срещам само упрекване, а  не адекватна помощ. Толкова е тъжно, чудя се някой ако не иска да помогне, защо си губи времето да пише злобни коментари. Толкова злоба, ЗАЩО?

Последна редакция: ср, 17 фев 2021, 17:27 от May2020

# 1
 • Мнения: 42 483
На мен ми прилича на обикновена ревност към малкото дете. Не мисля, че има проблем.

П.П. На 6 г. учат онлайн? Защо?

# 2
 • София
 • Мнения: 19 320
На 6 не учат онлайн.

# 3
 • София
 • Мнения: 29 040
Едно дете, второ дете, а третото май пише темата...

# 4
 • Мнения: 6
.

Последна редакция: ср, 17 фев 2021, 17:27 от May2020

# 5
 • Мнения: 42 483
Съветът ми е да не се намесвате. Период е и минава.

# 6
 • Мнения: 6
Съветът ми е да не се намесвате. Период е и минава.

Благодаря

# 7
 • Мнения: 186
Единственото нещо, което можете да направите, е вие да му обръщате повече внимание. Не можете да промените отношението на родителите му. Може да изберете някакво време и за час-два всяка седмица да си играете заедно, да му четете или да отидете някъде (в парка примерно) само двамата. Да бъде вашето специално време. И тогава му говорете колко ви е хубаво и интересно като си играете заедно. Може да пуснете и някоя добра дума за мама и татко (втория му баща), които са много заети и не могат да прекарват повече време с него, но много го обичат.

# 8
 • Мнения: 9 984
1. Нормално е, при появата на по-малко дете, по-голямото да получава по-малко внимание от родителите. Най-вече, защото по-малкото дете има нужда от повече грижи
2. Нормално е, при появата на по-малкото дете, по-голямото да започне да ревнува.
3. Нормално е, когато по-голямото дете вижда, че по-малкото получава повече внимание, то да се "вдетенява" и да копира това, което прави по-малкото, защото си мисли, че по този начин и то ще получи същото внимание, както по-малкото!
4. Нормално е дете на 6 г. да иска да прави бели или да играе, вместо да учи онлайн, защото му се струва, че нещата, които по-малкото дете прави са много по-интересни

Накратко - 6 годишното дете няма никакви проблеми. Всичко идва от това, че то е прекалено малко и не може да разбере, защо мама и тати вече не могат да му обръщат същото внимание, каквото са му обръщали преди да се появи по-малкото дете в семейството. Всичко това ще премине с времето. Просто трябва малко да порасне.

# 9
 • София
 • Мнения: 744
Затваряне в другата стая, за да миряса?
Период или ревност, няма да мине със затваряне и игнориране.
За съжаление наистина нищо не можеш да направиш по-различно от това, което LuckyHappy ти е казала.
Обръщай му повече внимание, особено в момент когато е отхвърлено. Обяснявай му, че мама и тати в момента са заети, но много го обичат. Изслушвай го, играйте заедно, рисувайте.
Много помага и ангажирането на по-голямото в грижа за по-малкото, не говоря за големи отговорности, а примерно да го завие, да му донесе играчка, да му покаже книжка, заедно да поиграят. По-голямото има нужда да се почувства обичано и значимо.

# 10
 • Мнения: 2 629
Нормално е голямото детенце да изпитва ревност. Не е задължително да е пренебрегвано и оставено на произвола, за да се държи така. Но дори и опасенията ви да са основателни, като човек извън семейството, няма какво да направите. Родителите са тези, които трябва да разберат ако има проблем и да реагират адекватно.

# 11
 • София
 • Мнения: 29 040
Ох, тежко е. Моите деца са с такава разлика. Не съм ги делила, обаче голямата направо "ми спираше тока''. А точно когато й отделях специално време само за нея - примерно отиваме на мол, ядем, игри, покупки - накрая пак беше недоволна и говореше много лоши работи.
Такива са децата - едни малки "ангелчета!!

# 12
 • Мнения: 15 738
Привет!

Имаме 2 деца в къщата, дете на 2г и дете на 6г. Детето на 6г страда от липса на внимание, видимо и усезаемо,  аз нищо не мога да направя, тъй като децата не са мои. Болно ми е, защото родителите знаят какво се случва на теория, но на практика, не им се занимава и нямат нерви, като цяло да се занимават с този случай.  

*Детето всячески се навира в ръцете на всички, когато някой посегне към другото дете.
*Иска да яде, каквото и другото дете, ако ще дори и бебешка храна, пюрета или мляко.
*Рови в боклука, за да види дали другото дете не е яло нещо, което то не е.
*Взима всяка играчка, всяко нещо, което другото дете докосне.
*Когато по-голямото дете трябва да седне да учи онлайн, а другото си играе или прави нещо друго, по-голямото буквално изпада в ужас, почва да яде мебели,  човърка стената и буквално руши къщата, съзнателно или не. Когато попитаме, защо го е направило, няма отговор, не знае.
*Когато му се обърна внимание, изпада в хиперактивност и не може да се укроти, единствения вариант е затваряне в стаята, за да "миряса" и след това като излезе е по-нормално дете.

Аз съм уж неутрален възрастен,  но в същото време тези деца са мои племенници. По-голямото дете е родено, с нежелание, не е искано и не е обичано. Бащата е друг. Доведения баща е много млад. Буквално не може да се говори с него, тъй като е много тънкообиден и избухлив. Бащата видимо показва любов към неговото дете, но към доведеното е съвсем различен.

На мен ми е болно, искам да помогна, но не мога тъй като нямам време, все пак и аз имам мой личен живот. Трябва да действам, опитвам се да чета в свободното си време, с цел да намеря някакъв начин, тактично да помогна на детето.

Ще съм благодарна на всеки един отговор.

То е очевидно, че ако страда от липса на внимание, някой трябва да му обръща персонално внимание, не е задължително да са родителите. Мисля, че и ти го знаеш, ама пусто, този интензивен личен живот, който пречи на загрижената на думи леля да обърне малко внимание на племенника си, иначе пуска теми. Възрастна жена си, живееща още при родителите, без деца, без ангажименти по домакинстваме. Точно си в етап от живота си с ужасно много свободно време. Сега, ако не намираш няколко часа седмично, поне не се прави на много загрижена.

# 13
 • Мнения: 6
Благодаря

Последна редакция: ср, 17 фев 2021, 17:23 от May2020

# 14
 • София
 • Мнения: 29 040
Последно? Колко хора и деца има в тази къща? То стана като дядовата ръкавичка.

Аз, ако имах племенници и живеехме в една къща, щях да си ги гледам като мои. Ти защо го делиш? " Не е мое, ме ми е работа да се занимавам..."

Общи условия

Активация на акаунт