Инвитро/Икси на 40 (и) + Инвитро/Икси с ИЯР - тема 18

• 57 748
  • 744
  •   1
Отговори
# 150
Здравейте момичета
Аз съм почти на 43 год.  Вчера на пункцията 9 яйцеклетки
Днес 4 са много добре а 2 се бавят но ембриолошката каза че до утре могат да наваксат вие как мислите за резултата

Ами не се напрягай. Това е божа работа. Може ѝ да догонят, а може.. Те ще ти кажат по телефона. Не го мисли, не зависи от теб.

# 151
Момичета, дайте мнение +/- за ЗЕТ на спонтанен цикъл или стимулиран цикъл с блокаж. Каква е вероятността на 40+ блокажът да прецака съвсем функцията на яйчниците след трансфера? От друга страна, ако цикълът прескача или овулацията не е винаги по едно и също време, не е ли всъщност по-правилно с блокаж, за да се избегне неправилно таймиране на самия ЗЕТ? Вашият опит какъв е? 

# 152
Стимулиран цикъл без блокаж, само с естрофем.Защо искат да ви блокират?

# 153
  • София
То има различни блокаж и, има с декапептил депо, има с малки декапептил за по няколко дни, или золадекс или едно трето, на което не помня в момента името, но тези всички действат блокиращо през хипофизата, с противозачатъчни пак се постига някакво приспиване на яйчниците...

На мен ми казаха: инжекции за блокаж само ако ти много настояваш, докато не приключа с опити с моя я. Преди това не ми препоръчват. И се съгласих да послушам.

Естрофем в големи дози също контролира нещата. Напълно ец е за жени с много редовен и следен ц.

# 154
Аз ще съм с блокаж с лукрин, понеже събрахме ембриони, замразявахме. Обаче сега така като пишете се наплаших... Не че ще правя повече стимулации, но пък и не искам да си сдухам иначе балансирания организъм. Ама нямам избор...

# 155
  • София
Да, лукрин е третият препарат. Не знам. На опаковката на золадекс, с който съм лекувана за ендометриоза на младини пишеше: за жени до 35, иначе - риск от окончателно блокиране на яйчниците. Колко точно е този риск и дали от еднократно приложение пак съществува не зная... На мен тогава го слагаха 6 месеца. Това е било отдавна, не знам какво пише сега по опаковките.

# 156
Аз бях с лукрин депо блокаж, при един от безбройните ми неуспехи. Дойде ми цикъл, който продължи 25 дни. Следващите два месеца циклите ми бяха ужас, неспирно кървене по 25-28 дни,спира за два дни и пак...  Чак четвъртия цикъл след неуспеха се нормализираха нещата. Това всичко от лукрина.
Аз лично, се зарекох повече никакъв блокаж.

# 157
  • София
Защо е необходим блокаж, моя цикъл е супер нередовен вече и винаги правя ЗЕТ ссамо с естрофем.

# 158
И аз съм била с Лукрин и 3 месеца след това се възстановявах от него: кървих дълго, следващия цикъл беше 64 дена, 
 беше голямо мазало. Ако можех да върна времето назад нямаше да по направя....

# 159
Декапептилът винаги ли блокира? Миналата година бих 7 инжекции Декапептил, явно някаква ниска доза, за махане на ЗФ и ми се разказа играта после. Болки в яйчниците, разбъркан цикъл и провалена пункция на един от следващите цикли. Като сложихме в кюпа в последствие цикъл с Фемара, цикъл с естрофем, цикъл с ХЗТ и отиде почти година докато оправя кашите в организма ми.

# 160
Мале, малеее, ужас. Чела бях, но не очаквах чак такова мазало... Реших да не дълбая и да не чета повече за нещата, които са фиксирани като схема в съответната клиника, щом няма мърдане, да не се плаша. Аз след най-банален Зет с естрофем, кринон и  пролутон депо преди така се бъгнах, че цяла година се оправях после. А сега, то за кога да се оправям....
Те в Украйна май така с блокаж ги правят трансферите, заради синхронна. Уж и елиминирането на собствените хормони после прави по - добра среда, ама..., то и ембриони си трябват...
Качихте ли кг от този вид трансфер?

# 161
  • София
Аз от 6 месеца блокаж не съм качвала килограми.

# 162
Каква ирония, Шанти, моят съпруг е с нормозооспермия, и имам само нулеви трансфери, вече не знам колко на брой.  На който му е писано успява.
Ще успееш, сигурна съм!:purple_heart:
[/quote]
Не мисля, че ще успея. При мен всичко е изследвано и причина няма.
Досега съм пунктирала 40+ яйцеклетки, имала съм ембриони с пид, бластоцисти, тридневни, пила съм кортикистероиди, ембриоглу са ми слагали, РВМС, имуноглобулин, интралипид ЩЗ е под контрол. Не става. На теория няма причина да не стане, на практика- без грам имплантация. Както казах, на който му е писано. Simple Smile

Доктора ми разказва за негова пациентка с безброй опити, на 44г се отказала и се насочила към донор.
Решили за последно да направят стимулация и на нея паралелно с донорката. Получили се добри ембриони и решили да замразят яйцеклетките на донорката и сложили нейните ембриони. И то взело, че станало.

# 163
По случай днешният празник, пожелавам много новородени българчета тази година!
Може би в това се изразява патриотизмът на съвремието!

# 164
Благодаря на всички за мненията!

haidi, melinda11, kupu, при мен естрофем 3х1 не блокира яйчниците, имах си доминантен фоликул. Ако се повиши още дозата естрофем, ефектът същия ли ще е като блокажа - в смисъл да се потиснат изцяло  собствените хормони?

Fanny.s И аз точно за Украйна се сетих, че там май всички трансфери така ги правят. Предполагам, че по същата логика може да се избегне грешно таймиран ЗЕТ и сбъркан имплантационен прозорец.
Мен също ме е страх да не си изгубя съвсем цикъла без време, но от друга страна след толкова години, средства, нерви и разсипано здраве, нямам вече право на нов опит-грешка, нямам и ембриони, за да си го позволя.

Как мислите, по-висока доза естрофем дали ще е решение?

Честит празник и от мен!   

Общи условия

Активация на акаунт