Инвитро/Икси на 40 (и) + Инвитро/Икси с ИЯР - тема 18

• 57 772
  • 744
  •   1
Отговори
# 165
  • София
Аз все още не мога да си обясня как при такава висока доза естрофем расте този фоликул, аз с 2 естрофема не съм имала фоликули, но както писах моя цикъл вече предава Богу дух.
Блокажа според мен в Киев е единствено за синхронизирането на цикъла с донора, струва ми се излишен при ЗЕТ.
Този доминантен от началото на цикъла ли е следен, защото аз съм имала от преден цикъл  ЗФ който не се е махал с естрофема, даже правих трансфер с него, мисля, че не беше добро това решение, нищо не се получи, но незнам дали това беше причината. Една съфорумка ми беше писала тогава, че е забраменяла със ЗФ.
Не може ли ако не искаш блокаж да пробвате примерно два цикъла подред с естрофем за да се види дали всеки път тръгва фоликул, но може би е добре и през втората половина от цикъла да се пие естрофем заедно с прогестерона.

# 166
  • София
На мен винаги си ми растат фоликули с естрофем. Той пази да няма преждевременна овулация, не да не растат.

# 167
На мен естрофема ми блокира овулацията. Досега не съм имала овулация при прием естрофем, но явно не при всички е така.

# 168
Да, лукрин е третият препарат. Не знам. На опаковката на золадекс, с който съм лекувана за ендометриоза на младини пишеше: за жени до 35, иначе - риск от окончателно блокиране на яйчниците. Колко точно е този риск и дали от еднократно приложение пак съществува не зная... На мен тогава го слагаха 6 месеца. Това е било отдавна, не знам какво пише сега по опаковките.
Доколкото съм запозната около заболяването на моя роднина, Золадекс беше назначен като терапия при рак на гърдата именно с цел да потисне функцията на яйчниците, както и производството на естрогени, които подхранват заболяването. Цикълът й спря след медикаментите.

Последна редакция: ср, 03 мар 2021, 22:39 от tesoro_81

# 169
Аз съм взимала естрофем до средата на ц. и после естрофем и тарлусал в месеца след хистероскопия, с цел удебеленяване на лигавицата. После уж да почна стимулация. Само че, вместо обичайните до  тогава 8 фоликули имах само 1. След още месец се върна бройката.

# 170
  • София
На мен естрофема ми блокира овулацията. Досега не съм имала овулация при прием естрофем, но явно не при всички е така.

На мен пък Естрофема ми действа много добре, винаги щом го започна още на 2-ри ден започват да излизат Ф, до последно да го пия пак овулирам.
Явно си е до организъм

# 171
  • София
Да, лукрин е третият препарат. Не знам. На опаковката на золадекс, с който съм лекувана за ендометриоза на младини пишеше: за жени до 35, иначе - риск от окончателно блокиране на яйчниците. Колко точно е този риск и дали от еднократно приложение пак съществува не зная... На мен тогава го слагаха 6 месеца. Това е било отдавна, не знам какво пише сега по опаковките.
Доколкото съм запозната около заболяването на моя роднина, Золадекс беше назначен като терапия при рак на гърдата именно с цел да потисне функцията на яйчниците, както и производството на естрогени, които подхранват заболяването. Цикълът й спря след медикаментите.

То работата на тези лекарства е да се спре циркулацията на полови хормони. Временно, докато трае терапията. После обикновено си идва. При мен беше така. Но аз бях в ранни 20 години.

На твоята позната окончателно ли й спря цикълът? Завинаги ли? Тя на каква възраст беше ако да?

# 172
И аз не се блокирам при естрофем 2*1.
За ЗЕТ подготовката е с 3*1 + 2*1 лензето.

# 173
Мелинда,
Золадекс беше изписан точно с тази цел-да спре цикълът, за да не се подхранва ракът на гърдата, който беше напреднал. Беше около 40 годишна тогава.
От един лекар бях чула, че ЗЕТ се прави, когато има мед. причина за него, а не принципно. Но той не е привърженик на събирането на ембриони....
Колкото лекари, толкова мнения.

# 174
За съжаление когато имаш кофти ембриони, бавни, не може за всеки изваден ембрион да правиш трансфер, събират се за повече шанс, поне 2, или 3 да има за трансфер...

Аз и когато правих стимулация с лепенки климара в края на предходния цикъл си провалих стимулацията, не ми тръгнаха фоликулите. Та според мен по някакви генетични вероятно причини едни и същи медикаменти действат точно протиположно на различните жени. Някакви фактори, свързани с естрогена, които може и да може да се проверят, но в масовата медицина никой не си играе да го прави. Щом много от нас вече предварително знаем кое как ще ни подейства, значи има някакви зависимостти. Но и самите лекари не се вслушват много в нас.

Аз знам за Украйна, някой беше писал, че точно по повод блокиращата там изрично са и казали, че това е част от добрата им успеваемост, добре контролиран трансфер.
Освен да се надявам, че щом го правят, където съм аз, значи имат данни че върши работа. Те там така или иначе действат с тежката артилерия, и в стимулациите, та щом съм скочила в дълбокото, да се давя като за последно...
Спомням си, че такива аномалии с цикъл съм чела по повод на стимулациите по дълъг протокол, доста време за възстановяване.

# 175
Аз се отчитам с падащо ЧХГ и прогестерон Disappointed Relieved
На 10-ти ден беше 80, а днес на 15-ти ден е 75. Така приключва 9-годишната ни борба и вече се настройвам за живота си без дете Disappointed Relieved
Благодаря на всички за подкрепата и повече късмет от моя Flowers Four Leaf Clover

# 176
  • София
Бени, гуш! Heartpulse

Изчакай още 2 дни поне с лекарствата. Понякога се случват и чудеса. Hearts

# 177
# 178
Бени, гуш! И на мен ми се струва, че е добре да продължиш с лекарствата още поне два дни и да пуснеш още един тест. При мен доста по-отчетливо падаше ЧХГ - 112, 62,  но от спешния на 62 ми казаха да продължавам с лекарствата и да пусна още един тест. Спрях ги, когато ЧХГ спадна на 16.

# 179
Благодаря ви, мили момичета Yellow Heart
Утре ми е официалния тест в клиниката, така че днес ще си продължа с лекарствата, макар да знам, че е безсмислено Disappointed И да, чудеса се случват, но на мен лично никога до сега Disappointed Relieved
Утре след срещата с доктора ще пиша пак Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт