Отговори
# 645
Здравейте Др Делчева,

Нашата дъщеричка (5 месеца) не иска да яде АМ. Опитахме всякакви марки (Хип, Аптамил, Новалак, Беба) - нищо. Само когато изключително много огладнее, хапва 100 мл. През нощта е по-лесно, но пак максимум 100 мл. Важно е да кажа също така, че склонява само и единствено легнала да се храни. Ако я държиш изправена, се извива и хленчи. Педиатърката отхвърли рефлукс. Първо лекуваше гъбички, сега каза, че и е просто малък стомаха. Лошото е че започна да губи килограми. Също така вече имаме първи зъби. Имате ли някакви съвети?

Благодаря

# 646
Здравейте Др Делчева,

Нашата дъщеричка (5 месеца) не иска да яде АМ. Опитахме всякакви марки (Хип, Аптамил, Новалак, Беба) - нищо. Само когато изключително много огладнее, хапва 100 мл. През нощта е по-лесно, но пак максимум 100 мл. Важно е да кажа също така, че склонява само и единствено легнала да се храни. Ако я държиш изправена, се извива и хленчи. Педиатърката отхвърли рефлукс. Първо лекуваше гъбички, сега каза, че и е просто малък стомаха. Лошото е че започна да губи килограми. Също така вече имаме първи зъби. Имате ли някакви съвети?

Благодаря

Здравейте, според мен е добре да направите консултация с гастроентеролог, за да се види има ли някакъв физиологичен проблем. Скоро би трябвало да започнете да захранвате с твърди храни, като след като захраните със зеленчуци, може да въведете жълтък и месо, които да редувате през ден.

# 647
Здравейте! Имам следния въпрос : преминават ли кетони от организма на майката чрез кърмата към бебето? От няколко дни спрях вредните въглехидрати (изключих ги от раз - вафли, шоколади, газирани напитки и хляб). Храня се с варива (леща, боб, супа), салати и месо. Плодове ям не особено често. Сутрин не закусвам по принцип. Появиха ми се страшни обриви (запозната съм с тях, кето обриви са), но сякаш детето от няколко дни е неспокойно и видимо нещо го мъчи (4 месеца и половина). Възможно ли е промяната в храненето (макар и да съм изключила така или иначе вредни храни) да му повлиява негативно? Преминават ли кетоните от майката ( които съм почти сигурна, че имам в момента) към бебето чрез кърмата и могат ли да му навредят? Благодаря предварително !

# 648
Здравейте! Имам следния въпрос : преминават ли кетони от организма на майката чрез кърмата към бебето? От няколко дни спрях вредните въглехидрати (изключих ги от раз - вафли, шоколади, газирани напитки и хляб). Храня се с варива (леща, боб, супа), салати и месо. Плодове ям не особено често. Сутрин не закусвам по принцип. Появиха ми се страшни обриви (запозната съм с тях, кето обриви са), но сякаш детето от няколко дни е неспокойно и видимо нещо го мъчи (4 месеца и половина). Възможно ли е промяната в храненето (макар и да съм изключила така или иначе вредни храни) да му повлиява негативно? Преминават ли кетоните от майката ( които съм почти сигурна, че имам в момента) към бебето чрез кърмата и могат ли да му навредят? Благодаря предварително !

Здравейте, не е добре да изключвате всички въглехидрати от менюто, защото те са източник на енергия, която Ви трябва за кърмене. Само вредните въглехидрати премахнете. Храненето с много бобови може да дразни корема на бебето, затова не трябва да се прекалява с тях. Хапвайте плодове, зеленчуци, пълнозърнести зърнени, ориз басмати или кафяв ориз. Кето храненето не е препоръчително при кърмене.

# 649
Здравейте! Може ли да ми дадете информация за съвместимост на лекарства против хемороиди по време на кърмене?
Проктен Erbagil и хомеопатия разрешена ли е? Какви хомеопатични средства препоръчвате?

# 650
Здравейте! Може ли да ми дадете информация за съвместимост на лекарства против хемороиди по време на кърмене?
Проктен Erbagil и хомеопатия разрешена ли е? Какви хомеопатични средства препоръчвате?

Здравейте, може да се съвместят. Може да приемате шуслерови соли номер 1 и 11 по 5 табл. от всяка на ден, ако са обострени и възпалени заедно със сол номер 3 по 5 табл.

Последна редакция: нд, 26 яну 2025, 20:59 от Мира Делчева

# 651
Много Ви благодаря!!!

# 652
Здравейте,Мира.
При нас се случи следното нещо.
Нашето бебенце ,което направи преди една седмица два месеца ,е изцяло на АМ и се хранеше доста добре .
Като количество я хранехме ,120мл вода с 4 лъжички мляко ,което се получаваше 140 мл.
Има 6 хранения за денонощието през 3 часа .
Рядко плаче ,че е гладна само ако закъснеем
с млякото.
До преди седмица много рядко си оставяше от млякото основно сутрин ,но през другото време си изпиваше почти всичко.
 Колики има като бяха  намалели в едни  момент, но от седмица започна на всяко хранене да оставя по 30,40 мл,
накрая започва да бута биберона и да плюва млякото.
В някой случай при подаването на шишето започва да се стяга ,гърчи и да плаче така няколко пъти докато просто не си засуче .
Даваме капки за колики и често правим масажчета за да помогнем за газовете.
Купихме си везна и бяхме на преглед при педиатърката и каза да я измерваме всяка седмица и ако наддава няма проблем.
Провери за гъбички и афти няма.
Предните дни направихме грешката няколко пъти да я насилим да изпие повече количество и тя повърна за ,което много съжалихме и няма да се повтори.
Пробвахме и с друга храна абсолютно същото се получава и с други биберони.
Въпроса ми е има ли повод за притеснение ?
Изведнъж да започне да оставя от млякото с което е хранена от раждането като преди това изпиваше почти всичко.
Детето е весело ,рита,гука и се  усмихва.
През нощта само един път се буди да хапва и също оставя 30,40мл.
През повечето време спи спокойно нервна е само когато има газове .
За двата изминали месеца е качила 2кг.
Изхожда се  един път на ден а понякога и два .
Благодаря предварително !

# 653
Здравейте, имам бебче на 3м., което до скоро се хранеше със 150мл вода и 5л. АМ, което ще рече около 160мл. мляко общо, но от 3-4 дни намали дозата си, като пие най-много около 140, но има случаи, в които пие по 100. Весела е, няма признаци да е болна и пълни памперсите редовно, но все пак се притеснявам. От какво може да е?

# 654
Здравейте,Мира.
При нас се случи следното нещо.
Нашето бебенце ,което направи преди една седмица два месеца ,е изцяло на АМ и се хранеше доста добре .
Като количество я хранехме ,120мл вода с 4 лъжички мляко ,което се получаваше 140 мл.
Има 6 хранения за денонощието през 3 часа .
Рядко плаче ,че е гладна само ако закъснеем
с млякото.
До преди седмица много рядко си оставяше от млякото основно сутрин ,но през другото време си изпиваше почти всичко.
 Колики има като бяха  намалели в едни  момент, но от седмица започна на всяко хранене да оставя по 30,40 мл,
накрая започва да бута биберона и да плюва млякото.
В някой случай при подаването на шишето започва да се стяга ,гърчи и да плаче така няколко пъти докато просто не си засуче .
Даваме капки за колики и често правим масажчета за да помогнем за газовете.
Купихме си везна и бяхме на преглед при педиатърката и каза да я измерваме всяка седмица и ако наддава няма проблем.
Провери за гъбички и афти няма.
Предните дни направихме грешката няколко пъти да я насилим да изпие повече количество и тя повърна за ,което много съжалихме и няма да се повтори.
Пробвахме и с друга храна абсолютно същото се получава и с други биберони.
Въпроса ми е има ли повод за притеснение ?
Изведнъж да започне да оставя от млякото с което е хранена от раждането като преди това изпиваше почти всичко.
Детето е весело ,рита,гука и се  усмихва.
През нощта само един път се буди да хапва и също оставя 30,40мл.
През повечето време спи спокойно нервна е само когато има газове .
За двата изминали месеца е качила 2кг.
Изхожда се  един път на ден а понякога и два .
Благодаря предварително !

Здравейте, най-вероятно намаляването на количеството мляко е заради коликите. Ако наддава в рамките на нормалното, няма повод за притеснение.

# 655
Здравейте, имам бебче на 3м., което до скоро се хранеше със 150мл вода и 5л. АМ, което ще рече около 160мл. мляко общо, но от 3-4 дни намали дозата си, като пие най-много около 140, но има случаи, в които пие по 100. Весела е, няма признаци да е болна и пълни памперсите редовно, но все пак се притеснявам. От какво може да е?

Здравейте, промяната в храненето не е голяма и е от няколко дни, така че най-вероятно ще се нормализира. Повод да потърсите лекаря е ако се намали наддаването на тегло, детето е неспокойно, има признаци на болка или друг дискомфорт.

# 656
Здравейте,

Бременна съм в 35 седмица, втора бременност, и освен всички други неразположения, имам ужасен проблем с хемероидите. Според АГ и ЛЛ трябва да изчакам още около 6 седмици за да започна някакво лечение по този проблем, но дискомфортът е прекалено голям... Нямам проблем с изхожданията - редовно стават, без запек или разстройство. Пия достатъчно вода, около 2.30 л. Х. са ми болезнени и днес открих, че са станали даже по-големи като орехи... По време на предната бременност преди две години, бяха много малки и на практика дискомфортът и болката беше през първия месец след раждането. След това не съм имала проблеми, освен чисто визуално че са там, но кърмех и двамата ми лекари искаха да отложат лечението при липса на болка. После пак забременях, но не съм мислила, че този път ще станат огромни... Има ли някакво лечение, дори моментно през този период от  бременноста?

Благодаря!

# 657
Аз имах много силни болки при изхождане след раждането, но не знам дали бяха хемороиди. Свекърва ми ме посъветва да слагам студено - слагах кърпа в камерата и си я слагах точно на а*уса и имаше голямо облекчение. Но тогава не бях бременна, не знам доколко е добра идея

Общи условия

Активация на акаунт