Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Пълни права за бащата?

 • 4 742
 • 60
 •   1
Отговори
 • Мнения: 11
Здравейте. Мой близък има с бившата си две деца момиченца на 9 и 6г. Разведени са от 3 години. Въпроса ми е има ли начин бащата да получи пълни права или по-големи права над децата поради следните причини: децата са хранени само с боклуци, оставени са да правят каквото си искат, не ги къпят по цяла седмица, оставят ги пред телевизора до 10-11 вечерта, бащата им купува витамини, различни подкрепящи имунитета продукти, майката не им ги дава, голямото момиченце има някакъв гинекологичен проблем, което е стряскащо за малко дете, но майката не обръща никакво внимание, наскоро малката все се оплаква, че много я боли крачето, майката изобщо не й обърна внимание или да я заведе на лекар.
Въпроса ми е как може да се докаже немърливото отношение на майката и дали на основанието на такива неща, има някакъв шанс да бъдат дадени повече или всички права на бащата? Майката ще ражда скоро от друг мъж, с който живее и съвсем няма да поглежда децата от моя близък. До колкото знам децата казват, че им е по-добре при баща им, но за съжаление той в момента е на борсата и финансово е зле, докато майката разполага с много пари...

# 1
 • Sunshine state
 • Мнения: 7 997
Това е версията на бащата. И как ще ги гледа той като е зле финансово? Защо иска да отделя децата от майката?  Отгоре на това настройва децата срещу майка им. Не ми харесва тази работа, ама хич.

# 2
 • Мнения: 5 339
Едва ли ще може да вземе децата, щом бащата е безработен. Както по съдебен ред са определени родителски права, така по съдебен ред биха могли да се изменят. Според мен, нека Вашия близък да се консултира с адвокат, макар че явно сега няма излишни пари.

# 3
 • Мнения: 6 734
Трудна работа. Трябва да се докаже неглижиране, а той - възможност за по-добро обгрижване. Защо на първо време не поиска споделени права? Така ще прекарва повече време с децата, ще може да ги води на лекар, да дава витамин, да ги храни здравословно...

# 4
 • Далечният изток
 • Мнения: 3 794
Той може и хипотетично да докаже неглижирането, но как ще докаже своите възможности да полага грижи за две деца?!

# 5
 • Мнения: 10 088
С какви пари смята да издържа децата вашият близък? Стана ми страшно интересно... Thinking Моля да отговорите.

И не, няма да му дадат децата, докато е "финансово зле". Да не се надява. Rolling Eyes

# 6
 • София
 • Мнения: 4 933
Описаните неща са версията на бащата и може да се тълкуват в съда като начин на възпитание. Как точно бащата ще докаже на колко дни се къпят децата, какво ядат и т.н. Дори да го казват децата, те не могат да свидетелстват в съда на тази възраст.
В съда искат доказателства.
Ако прати социалните, те ще сравняват условията при майката и при бащата,
На бащата ще се наложи да доказва неглижирането и в същото време да доказва своите способности.
Евентуално остава вариант децата да бъдат изпратени в приемно семейство, което не вярвам да ви е опция.

# 7
 • Мнения: 10 088
Такааа... таткото ми звучи като човек, който се заяжда с бившата всеки път, когато децата сложат в уста парченце шоколад (ужас!), или са будни след Сънчо.
Явно има проблем с това, че бившата чака дете от друг и е избрал да й спретне едно дело, баш когато е бременна или с новородено, тоест когато е най-слаба и уязвима.
Нямам думи...

# 8
 • Далечният изток
 • Мнения: 3 794
На мен и някакви други щения ми прозират зад тази привидна загриженост. Например да си спести плащането на издръжки... Както е безработен...

# 9
 • Мнения: 20 930
Да се консултира с адвокат, а не с бг мама. Той най-добре ще му каже как да докаже дали майката се грижи или не.
Сигурно ще трябва да заведе дело и там да доказва каква е тя. Може и проверка от социалните да се изиска.

Как така хем купува витамини и други неща, пък е зле финансово?
Вероятността бащата да лъже е много голяма.
Ако е болно детето, защо бащата не го заведе на лекар?

# 10
 • Azeroth
 • Мнения: 4 702
Тук подкрепа за бащата няма да намерите. Жените са винаги невинни и те лоши майки не могат да бъдат.
Това са въпроси за адвокат, обективно мнение ще чуете само там.

# 11
 • Мнения: 27 785
Тук подкрепа за бащата няма да намерите.
Подкрепа за баща, който е безработен, но иска да отдели децата от майка им, за да ги отглежда на фотосинтеза никъде няма да се намери.

# 12
 • Мнения: 10 088
Неее, аз много често подкрепям мъжката страна в спора, но тук нещо не ми харесва. Понеже имам дете, знам, че понякога иска шоколадово яйце или не дай боже вафличка. Трудно е човек да устои на молбите и да не му купи. Също знам, че не е краят на света, ако 9-годишно не ляга в 9. Също си представям какво й е на женицата бременна, с две деца, върти домакинство, може би и работи, а бившият й дири кусури, докато си стои без работа.
Хайде де!

Елора, ти витаминчета разтворими по 2 лв. опаковката в хранителните магазини не си ли виждала? Wink

# 13
 • София
 • Мнения: 6 876
Бащата явно е решил, че както жената сега е бременна, а той - безработен, е чудният момент да започне тя да му плаща издръжка. Моментът е избран добре, та тя да е склонна на този вариант.
Ако му беше толкова зор на бащата да се грижи за децата, щеше да си предложи услугите, а не да иска промяна на съдебното решение.

# 14
 • София
 • Мнения: 4 933
И аз това с болестта се замислих. За да види бащата, че детето наистина е болно и да му купи витамини, то трябва да е при него. Той защо не го води на лекар? И откъде е наясно, че другото дете има гинекологични проблеми, след като не е водено на лекар или това трябва да е намек за някакво насилие над детето? За крачето също.  Детето може да се оплаква пред бащата, защото не иска да излиза с него, например. Той на ортопед завел ли го е?
Търсят се дребни неща в случая.
Аз обикновено съм винаги на страната на бащата, но имам 4 деца и съм наясно как могат да изглеждат много неща отстрани, особено търсейки кусури.
А професионално съм виждала какво ли не от страна на двамата бивши, затова единственият начин, за да успее бащата, е съдебно дело и поне трима свидетели/преки очевидци на неглижирането.
Точно като Милинка мисля и аз.
Темата ми напомня за една преди години, която беше пуснала бившата свекърва и после нещата се оказаха различни, защото майката пишеше във форума.

# 15
 • Мнения: 20 930


Елора, ти витаминчета разтворими по 2 лв. опаковката в хранителните магазини не си ли виждала? Wink
Забравила съм, че и боклуци има по магазините. Аз доста скъпи купувам принципно. Гледам да е качествено Grinning

# 16
 • Azeroth
 • Мнения: 4 702
Парите са важни за отглеждането на деца, но не са най-важни. Малко в повече ми идва историята за "горката бременна от друг женица, на която искат някакви зверове да й вземат децата". Всяка история има две страни.

# 17
 • Мнения: 10 088
Е, що пък да не е бременна от друг. От три години са разведени. Вече мъж да не види или как? Thinking

# 18
 • Мнения: 20 930
Като се замисля след този цитат

Цитат
Майката ще ражда скоро от друг мъж, с който живее и съвсем няма да поглежда децата от моя близък.

Май определено и авторката и бащата послъгват.
Мисля, че бащата изпитва просто злоба към бившата.
А логиката, че една майка ще си зареже децата, само защото е бременна е пълна простотия. Това само прост мъжки мозък може да го съчини.

# 19
 • Мнения: 10 367
Ейййй, как пък не се изтърка вече тази мантра повтаряна масово от бившите съпрузи за това, че когато бившата им си има нов мъж и дете, задължително децата от бившия ще бъдат зарязани на произвола на съдбата. Как пък тези мъже не израснаха поне малко бе братче. От години все едно и също - щом бившата е щастлива с нов мъж, задължително трябва да се намеси и да й направи живота черен, опитвайки се да й вземе децата. Това е дъното на дъното!

По темата:
1. Ако зора е татенцето да си спести издръжката, която му е непосилна, то тогава направо свят ще му се извие, ако и двете деца легнат изцяло финансово на него. Особено щом в момента е безработен.

2. Витамините и качествените храни са скъпи - как точно татенцето си ги позволява, като няма работа?

3. Като е толкова загрижен, да вземе да отдели време и да си заведе децата на лекар. Но защо ли си мисля, че тъй като и това струва пари, а и време трябва да се отдели, някак няма да го направи.

4. Да предположим, че господина все пак успее да се пребори и да вземе децата при него. Как точно смята да се грижи за тях, като няма нито работа, нито пари? Само храната на двете деца, които растат и си похапват сериозно няма да може да им осигури. А купуването на дрехи и обувки постоянно, защото растат и всичко бързо става малко? Ами школи, курсове, учебни помагала, тренировки, джобни и т.н.?

Като тегли чертата накрая не само трябва да се радва, че децата му са при бившата, ами и да благодари на новия й мъж, че е поел финансово ангажимента и към неговите две деца, които в момента явно няма възможност да отглежда правилно

Айде със здраве!

Последна редакция: ср, 24 фев 2021, 13:14 от Lady Cassiopeia Duval

# 20
 • Sunshine state
 • Мнения: 7 997
Дори и да изключим финансовия елемент - защо при положение, че той има време, не заведе децата на лекар като е толкова загрижен? Ей това не мога да разбера. Какво му пречи да напълни една чанта с витамини и да я даде на майката?

# 21
 • София
 • Мнения: 6 876
От написаното в първия пост останах с впечатление, че ги купува, а майката не ги дава. Съществува и допускането, че майката да е преценила тези добавки за неподходящи и съответно да не ги дава. Иначе собственият ми син също се оплаква периодично от болки в крака, но е нормално при подрастващи деца да има такива болки и също не съм хукнала да обикалям доктори точно в сегашната ситуация, особено като знам, че се е преуморил от тичане/скачане и пр.

# 22
 • Буркина Фасо
 • Мнения: 6 844
Скрит текст:
Ейййй, как пък не се изтърка вече тази мантра повтаряна масово от бившите съпрузи за това, че когато бившата им си има нов мъж и дете, задължително децата от бившия ще бъдат зарязани на произвола на съдбата. Как пък тези мъже не израснаха поне малко бе братче. От години все едно и също - щом бившата е щастлива с нов мъж, задължително трябва да се намеси и да й направи живота черен, опитвайки се да й вземе децата. Това е дъното на дъното!

По темата:
1. Ако зора е татенцето да си спести издръжката, която му е непосилна, то тогава направо свят ще му се извие, ако и двете деца легнат изцяло финансово на него. Особено щом в момента е безработен.

2. Витамините и качествените храни са скъпи - как точно татенцето си ги позволява, като няма работа?

3. Като е толкова загрижен, да вземе да отдели време и да си заведе децата на лекар. Но защо ли си мисля, че тъй като и това струва пари, а и време трябва да се отдели, някак няма да го направи.

4. Да предположим, че господина все пак успее да се пребори и да вземе децата при него. Как точно смята да се грижи за тях, като няма нито работа, нито пари? Само храната на двете деца, които растат и си похапват сериозно няма да може да им осигури. А купуването на дрехи и обувки постоянно, защото растат и всичко бързо става малко? Ами школи, курсове, учебни помагала, тренировки, джобни и т.н.?
Скрит текст:
Като тегли чертата накрая не само трябва да се радва, че децата му са при бившата, ами и да благодари на новия й мъж, че е поел финансово ангажимента и към неговите две деца, които в момента явно няма възможност да отглежда правилно

Айде със здраве!
няма никаква гаранция, че ако сега си на работа утре няма да останеш без нея. както и обратното е валидно.
кой може да даде гаранция, че ако родителя сега е  без работа така ще бъде и занапред ? и въпреки това децата се предоставят за отглеждане на безработния родител. всичко това е по преценка на този, който е с/у вас в съд.зала - съдията. Smiley   

# 23
 • Мнения: 10 088
Знам кой е в съдебната зала от първа ръка. Юрист съм. Fever май също... Wink

# 24
 • Буркина Фасо
 • Мнения: 6 844
тогава би било правилно да не се пише кой със сигурност ще получи правата по отглеждането.
много са случаите как по-добре финансовите родители не ги получават.
има и случаи как нормални майки (не наркоманки и не алкохолички)  не ги получават .

# 25
 • Мнения: 10 088
Тя вече ги е получила, той сега иска промяна. А той ако и преди три години е бил безработен... Grinning
Но да, сигурност никога няма. Кой знае какви свидетели ще доведе той... може чудеса да твърдят...

# 26
 • Мнения: 1 689
Познавам бащи, които си гледат сами децата. Но този нещо не ми харесва. Сетил се след 3 години, точно когато майката е бременна. Пък и тя доста добре финансово, а той на борсата...

# 27
 • Мнения: 10 367
майката е бременна. Пък и тя доста добре финансово, а той на борсата...

Ето тук е ключа към всичко! Явно точно това положение не се харесва на таткото!

# 28
 • Мнения: 11
Ужас! Само като ви чета заядливите коментари мога да ви съжалявам... И вие се наричате майки:dizzy_face: Повдига ми се от гнусните ви коментари по адрес на човек, когото не познавате, измисляте си някакви истории, само за да защитите едната женска чест.... Ц ц ц... Изобщо нямам и намерение да ви отговарям. Живейте си с турските сериалчета, жалки кифли.... Свикнали целия свят да им бъде длъжен.... Какво ли се очудвам, че бившата му е такава... Че то е пълно с такива глезени пуйки...
Модератор може да изтрие темата. I'm done here.

# 29
 • Мнения: 10 088
Разкажи ни повече. Може да си променим мнението. Grinning

# 30
 • Мнения: 10 367
А ти какво очакваше - да защитим прищевките на някакъв сульо, който 3 години след като е оставил децата си при майка им се е сетил да се прави на супер татко? И то точно, когато бившата му е щастлива, финансово стабилна и бременна. Случайност? Не мисля!

# 31
 • Мнения: 6 734
Не звучат нещата сериозно, защото са и преразказани, т.е не директно от бащата и може да има и тълкуване от страна на авторката. Пък и всеки е на страната на близките си. Ние не познаваме нито майката, нито децата, нито бащата. Няма да е първият, който от яд иска да направи нещо срещу бившата си, няма и да е първи случай майка да не полага грижи за децата, особено след появата на бебе. Наскоро имаше и друга тема, от леля, която пишеше, че голямото дете е пренебрегвано от страна на втория баща и майка си за сметка на природеното. И да, има и такива случаи.
Лично мнение - бащата да поиска по-често контакти или равни права с майката, или както там се води и да прекарва повече време с децата, а не само две събота месечно.
Някой пишеше да заведе той детето на лекар, но ако е в конфликт с майката дали тя би позволила?

# 32
 • София
 • Мнения: 4 933
Явно сме прави, след като така се врътна роднината на мъжа, без да може да защити с факти правотата на бащата.

# 33
 • Azeroth
 • Мнения: 4 702
Еми те "фактите" са в първият пост. А и на всеки му е ясно, че тези теми са загубена кауза. И аз не разбирам защо вместо да се отговори на въпросите в случая, започват теориите какъв сульо е бащата, видиш ли, защото бившата била бременна. Най-вероятно след 3 години вече грам не го вълнува, че е бременна и каквато ще да е.
Имах комшия, който се бореше така за детето си. Изобщо не го интересуваше бившата му с кой си ляга, тя беше бита карта, искаше просто да си вижда детето и друго не го интересуваше.

# 34
 • София
 • Мнения: 4 933
Е, какви са фактите? Че 3 г. не е взел децата, а ги иска сега точно. И явно има пряк свидетел, че децата ядат само боклуци, стоят всяка нощ до късно и не се водят на лекар, когато са болни. И този пряк свидетел готов ли е да се яви в съда?
Ако бащата сериозно го беше грижа, щеше вече 3 г. да води съдебни битки. Но, базирайки се на професионалния ми опит и на реакцията на роднината му, мога само да замълча при търсенето на съвет по форумите.

# 35
 • Мнения: 6 160
Здравейте. Мой близък има с бившата си две деца момиченца на 9 и 6г. Разведени са от 3 години. Въпроса ми е има ли начин бащата да получи пълни права или по-големи права над децата поради следните причини: децата са хранени само с боклуци, оставени са да правят каквото си искат, не ги къпят по цяла седмица, оставят ги пред телевизора до 10-11 вечерта, бащата им купува витамини, различни подкрепящи имунитета продукти, майката не им ги дава, голямото момиченце има някакъв гинекологичен проблем, което е стряскащо за малко дете, но майката не обръща никакво внимание, наскоро малката все се оплаква, че много я боли крачето, майката изобщо не й обърна внимание или да я заведе на лекар.
Въпроса ми е как може да се докаже немърливото отношение на майката и дали на основанието на такива неща, има някакъв шанс да бъдат дадени повече или всички права на бащата? Майката ще ражда скоро от друг мъж, с който живее и съвсем няма да поглежда децата от моя близък. До колкото знам децата казват, че им е по-добре при баща им, но за съжаление той в момента е на борсата и финансово е зле, докато майката разполага с много пари...
Вашият близък да си намери работа, да си наема адвокат и да реши какво ще прави.
От написаното тук не виждам нищо което да налага децата да се вземат от майката.
Това с витамините и подкрепящи имунитета продукти...направо ме разби.

Ооооо ама то имало продължение.....
Ужас! Само като ви чета заядливите коментари мога да ви съжалявам... И вие се наричате майки:dizzy_face: Повдига ми се от гнусните ви коментари по адрес на човек, когото не познавате, измисляте си някакви истории, само за да защитите едната женска чест.... Ц ц ц... Изобщо нямам и намерение да ви отговарям. Живейте си с турските сериалчета, жалки кифли.... Свикнали целия свят да им бъде длъжен.... Какво ли се очудвам, че бившата му е такава... Че то е пълно с такива глезени пуйки...
Модератор може да изтрие темата. I'm done here.
Прекрасна майко, коментираме вашият пост  а не човека. Вие го познавате и сте написали тази глупост.
Естествено тя има и странични фактори и други страни. Затова всеки се опитва да допълни картинката.
А обидите Ви към жените във форума не Ви правят чест....грозно, просташки и най-вече инфантилно.

И накрая почвам да се чудя- защо се пускат тези теми.

Последна редакция: ср, 24 фев 2021, 16:12 от Hope for Two

# 36
 • Мнения: 1 689
Явно настоящата на супер таткото очаква дружно да бъде оплюта бившата.

# 37
 • София
 • Мнения: 4 933
Надали е настоящата. Звучи като майка му или сестра му, или друга кръвна роднина.

# 38
 • Мнения: 10 367
Надали е настоящата. Звучи като майка му или сестра му, или друга кръвна роднина.

Точно така. Коя настояща на мъж, който е безработен, ще иска освен да издържа него, да поеме и двете му деца? Абсурд!

А мъжа е оплют дружно, защото разказаната история е до болка позната на голяма част от разведените жени пишещи във форума. И вариантите са винаги два - или бащата след развода зарязва децата и чак години след това се сеща, че не може да диша без тях, или веднага след поискан развод започват да заплашват с отнемане на децата. В този случай на лице е до болка познатия вариант 1. Ами няма как да получи подкрепа - не и в женски форум!

# 39
 • Мнения: 1 689
Ооо, има и такива, дето го играят спасителки. Друга тема е, че не знаят какво си пожелават.

# 40
 • Мнения: 10 088
Елунария, на какви въпроси да отговорим, като не ни се каза пък на нас откъде ще взема пари таткото да отглежда две деца? Впряга малко каруцата пред коня. Ми, осигури си доход, достатъчен за трима, пък тогава мисли да вземаш децата. Тамън дотогава майката да си роди бебето без стрес и да й вадят душата със заплахи...

# 41
 • Azeroth
 • Мнения: 4 702
Защо някой на теб трябва да дава отчет как ще си гледа децата? Може да има спестявания, може да има роднини, които ще му помогнат, имоти, които да продаде... И къде пише, че бащата заплашва майката? Айде стига филми...

# 42
 • Мнения: 21 642
То и това, че може да има спестявания, имоти, роднини също е филм. Авторката конкретно пита:

Цитат
Въпроса ми е има ли начин бащата да получи пълни права или по-големи права над децата поради следните причини:
Скрит текст:
децата са хранени само с боклуци, оставени са да правят каквото си искат, не ги къпят по цяла седмица, оставят ги пред телевизора до 10-11 вечерта, бащата им купува витамини, различни подкрепящи имунитета продукти, майката не им ги дава, голямото момиченце има някакъв гинекологичен проблем, което е стряскащо за малко дете, но майката не обръща никакво внимание, наскоро малката все се оплаква, че много я боли крачето, майката изобщо не й обърна внимание или да я заведе на лекар.
Въпроса ми е как може да се докаже немърливото отношение на майката и дали на основанието на такива неща, има някакъв шанс да бъдат дадени повече или всички права на бащата?

И сама пише, че "за съжаление той в момента е на борсата и финансово е зле". Не знам с какви свидетели ще докаже посочените твърдения и нем/Ъ/Арливо (явно от мърла)  поведение на майката, и кой съд ще му даде пълни права над децата при това лошо финансово състояние. Да, би могло да се очаква и, че ще се замогне, по-нормално е тогава да вади претенции. За момента не мисля, че има козове.

Но и авторката е много "любезна", иска мнения и като не ѝ харесаха, издемонстрира "добро възпитание":
Скрит текст:
Ужас! Само като ви чета заядливите коментари мога да ви съжалявам... И вие се наричате майки:dizzy_face: Повдига ми се от гнусните ви коментари по адрес на човек, когото не познавате, измисляте си някакви истории, само за да защитите едната женска чест.... Ц ц ц... Изобщо нямам и намерение да ви отговарям. Живейте си с турските сериалчета, жалки кифли.... Свикнали целия свят да им бъде длъжен.... Какво ли се очудвам, че бившата му е такава... Че то е пълно с такива глезени пуйки...
Модератор може да изтрие темата. I'm done here.

"Жалки кифли, пуйки, гнусни коментари"........дано бащата е различен.
Темите не се трият, заключват се.

Иначе аз също познавам самотни бащи, двама на брой, които сами се грижат за децата си. Е, с помощта на баби, разбира се.  Но нямат проблем с финансовата страна.

# 43
 • Мнения: 27 785
Защо някой на теб трябва да дава отчет как ще си гледа децата?
Аха, значи дава отчет, че бащата е безработен, но не може да даде отчет с какви средства възнамерява да издържа тези деца. Кооолко удобно.

# 44
 • Мнения: 10 088
Елунария, защото се очаква съвет как да стане каквото иска.
Разбира се, това налага изясняване на някои факти.

# 45
 • Буркина Фасо
 • Мнения: 6 844
Тя вече ги е получила, той сега иска промяна. А той ако и преди три години е бил безработен... Grinning
Но да, сигурност никога няма. Кой знае какви свидетели ще доведе той... може чудеса да твърдят...
каквото и да казват свидетелите съдиите не са расли в саксия и могат да преценят  нещата.

Последна редакция: ср, 24 фев 2021, 19:13 от ]|I{•------» ❼0ʘ❷_𝐎𝓖Ⓝ𝔬в «------•}I|[

# 46
# 47
 • Мнения: 20 930
Ужас! Само като ви чета заядливите коментари мога да ви съжалявам... И вие се наричате майки:dizzy_face: Повдига ми се от гнусните ви коментари по адрес на човек, когото не познавате, измисляте си някакви истории, само за да защитите едната женска чест.... Ц ц ц... Изобщо нямам и намерение да ви отговарям. Живейте си с турските сериалчета, жалки кифли.... Свикнали целия свят да им бъде длъжен.... Какво ли се очудвам, че бившата му е такава... Че то е пълно с такива глезени пуйки...
Модератор може да изтрие темата. I'm done here.
Въх как изпростя Grinning
Сигурно и твоя близък е на твоето ниво.
Коментираме това, което си написала. Обиди няма.
Но ти си позволяваш.
Защо така лично бе душичке.
Като ти гледам нивото ми става ясно какво е нивото на твоя близък.
Не заслужва тия деца.

# 48
 • Sunshine state
 • Мнения: 7 997
Крушката ди имала опашка, както и предполагах.. 🤣

# 49
 • Мнения: X
Аз също като Olia Nik мисля, че авторката е настоящата. Майката или сестрата на таткото нямаше да кажат “не се учудвам, че бившата е такава”. Роднините му още при развода са се изредили да потвърдят, че от самото начало са я знаели каква е парясница. А и анонимността на форума позволява човек да напише “брат ми”. Това е някой, който сега се “запознава” с лошотията на бившата, но все пак подсъзнателно разбира, колко е неуместно това мешане. Не го казвам с лоши чувства и въобще не целя да се заяждам с авторката - напротив.

Напълно я разбирам. Влюбена е и иска да подреди един прекрасен малък свят за таткото и да заеме донякъде ролята на по-добрата съпруга и по-добрата майка. Таткото едва ли се събужда от три годишен сън, само за да открие, че бившата му неглежира децата. Сегашната му половинка се е “разшетала” и забелязва и отбелязва пропуски в отглеждането на децата и полека го повлича към нещо, за което, залагам си главата - нито той, нито тя са готови. Сега всичко изглежда прекрасно в това голямо, щастливо семейство (освен тъмната сянка на бившата), но скоро меденият месец ще приключи и еуфорията от готината нова жена на тати бърже ще се изпари. Както и еуфорията от двете сладки ангелчета. Не казвам, че не е възможно, казвам че е много трудно да бъдеш приет и да приемеш, най-вече когато си принуден да правиш компромиси със себе си, в името на нещо, което ти е чуждо. А и накрая някой трябва да плати сметката. Авторката сама ще се увери в това.

Относно издръжката, не знам как е в България, мога да предположа както навсякъде другаде - родителят, който отглежда децата я получава от другия. Съфорумките юристки са по-наясно.

Kilex, моят съвет е да отстъпиш крачка назад и да оставиш родителите да си вършат работата така, както сами смятат за добре. Не си длъжна да си съгласна с начините им на отглеждане на децата, но е по-добре да не се опитваш да ги променяш, защото накрая ти ще патиш.

Последна редакция: чт, 25 фев 2021, 04:26 от Анонимен

# 50
 • Мнения: 234
Аз пък мисля, че темата е пусната от бащата и разбирам защо бившата го е зарязала, с отношението и прекрасните квалификации. Даже май твърде дълго ѝ е отнело.

Успех му желая в съда. Satisfied

# 51
 • Мнения: 5 339
Може бащата да е синът й. Но както и да е, дано децата да получат най-доброто, всички деца го заслужават.

# 52
 • Мнения: 20 930
Може бащата да е синът й.

Мисля, че си права.
Само една свекърва може да бълва така змии и гущери. Дори любовница не би Grinning

# 53
 • София
 • Мнения: 1 941
Kilex, бг мамите са световно известни със способностите си да формулират хипотези. Всяка уважаваща себе си бг мама такава хипотеза ще ти спретне, че пръстите да си оближеш. И после така ще повярва в нея (щото нали си е нейна, собствена), че ще се хвърли да я защитава с голи гърди, нокти и предни зъби.
А сега, понеже и аз се явявам бг мама, по бг мамски ще изведа и аз една хипотеза.
Мисля, че Kilex не е приятелката на клетия баща, а е самият клет баща, за по-добра мимикрия наметнал овча кожичка, за да се намъкне незабелязано в бг мамското стадо и да се сдобие с "вътрешна" информация. Според мен никоя женска не би употребила такива думи като "жалки кифли", "глезени пуйки", това по-скоро е езикът на мизогин, роден такъв или впоследствие станал, поради кофти семеен живот и тегав развод накрая. Нищо лично, просто останах с такова "пичатление".

Последна редакция: сб, 27 фев 2021, 15:03 от detelistna.4etirilinka

# 54
 • Мнения: 20 930
И твоята хипотеза не е за изхвърляне Mr. Green

# 55
 • Мнения: 5 339
Може би авторката или авторът така се дръпна и тросна, защото да е очаквал, че общественото мнение ще даде съвет децата незабавно да бъдат отнети и злата майка да плаща издръжка за гледането на децата от бащата, където те ще замогнат откъм витамини и имуностимулиращи препарати. То пък тази издръжка ще стигне точно до кривата круша.

Всъщност той /тя получи доста адекватни съвети бащата да си намери работа и тогава да води битка, ако разполага и със свидетели за немарливото (сори - исках да напиша немЪрливото) отглеждане.

Това с турските сериали не знам от къде дойде. Опитвам се да си създам психопрофил на някого, който така ще изтрещи от негативни коментари, всъщност достатъчно добре обосновани, защото бащата наистина няма средства да поеме децата. Явно много лабилен човек. Залагам все пак пищещиият / пишещата да е майка му - 20 стари неденоминирани стотинки, може да струват хиляди долари след години.

# 56
 • Мнения: 10 367
Ооо да, за този вариант изобщо не се сетихме - зор да се вземат децата, за да може замогналата се покрай новия мъж майка да плаща издръжка на безработния татко, който ще гледа децата. Ако това е идеята направо ще падна от смях - предричам връщане на децата при майка им най-късно на третия месец.

# 57
 • Мнения: 20 930
Ще рече човек, че издръжката е 3000 лв на месец Grinning

# 58
 • Буркина Фасо
 • Мнения: 6 844
зор , не зор ... това са нещата. защо бащата да не може да се грижи за децата ?
сега много моми ще скокнат за това, но ако бащата ги поиска започва да се пее друга песен.
издръжката, голяма или малка, се дължи на децата от родителите им. без значение от техния пол.
както нищо не пречи на бащата да плаща, същото би трябвало да се отнася и за майката.
все още на практика не се получава така , но лека-полека нещата трябва да се оправят.

# 59
 • София
 • Мнения: 4 933
Бонго, явно не си чел темата. Въпросът не е принципен дали бащите могат или не могат да се грижат, а са за баща, който 3 г. не се е сетил да си поиска децата. Сетил се, когато бившата забременяла и то с доводи, че лягат късно (питах откъде знае, ама не казват), ядат боклуци (и това как го е инспектирал не разбрах) и не ги води майка им на лекар, но и бащата не ги води, та явно не са наистина зле. И явно неговите близки не са особено възпитани, както се видя по роднината му . Хайде да не наблягаме на пола в случая, а на другите неща.

# 60
 • Мнения: 349
Към авторката- изчакайте детето да навърши 10 години, за да го изслушат в съда.
До тогава обаче сигнализирайте социалните да проверят майката какви ги върши. Знам какво означава неглижиране и то прогресивно неглижиране!!!
Свържете се с адвокат, за да ви подготви какво е необходимо за в съда, за да промените обстоятелствата и да си приберете децата. Вярвам в справедливостта на закона за защита на децата.

Коментарите тук в този форум от майките са изключително нелепи и несъстоятелни в такива казуси.
Щом техните мъже са били боклуци, значи всички са такива.
А, за съжаление все повече неадекватни майки получават правата на общите с бащата деца, по стар български обичай. Но, времената така са се изменили, че потъвам от срам от действията на някои майки.

Общи условия

Активация на акаунт