Темата за СТИВЪН КИНГ - №15

• 59 269
  • 727
  •   1
Отговори
# 630
Шекли и аз не го знам,но Кинг си е новатор в ужаса и тънката граница на пречупване на човешката психика.Както в старите страшни романи,така и в съвременните.Института така ме беше хванал за гърлото,хем не е типичен ужас,но самите експерименти с деца,ненаписаното между редовете...
Дългата разходка си е класика,за мен беше голям шок като я четох,интересно ми е как ще я филмират,уж голям режисьор се е наел да видим.
Колкото до Бягащият човек,на мен много ми допада книгата,екранизацията с Арнолд не е лоша,сега изглежда смешна на моменти,но на времето със сигурност е имала уау ефект и е въздействаща.Предполагам сегашната адаптация ще е по впечатляваща.

# 631
Бягащият човек я взех, но още не успях да стигна до нея. За щастие не съм гледала филма, винаги предпочитам първо да са книгите.

# 632
Корицата е страхотна 😍.

# 633
Fenyx, пробвай разказите на Шекли.
Сега не мога да се сетя как точно се казваше този с телевизионното реалити. Той всъщност има повече от един разказ на тази тематика.
Виж този - "Седмата жертва".
Още два негови ми се въртят в главата като сюжет, но пусто, не помня имена.
По-голямата част от разказите на Шекли са си наслада за сетивата. Аз периодично си го препрочитам. В Читанка има пет тома с неговите разкази.

Последна редакция: чт, 16 яну 2025, 19:15 от ston

# 634
Кралят 👑 на предпремиерата на Маймуната.Здравето му се влошава за съжаление,в интервю споделил че след инцидента не може да ходи без патерици за по дълго време 😥.

# 635
Кралят с нова играчка 🐵.

# 636
Ау, не. Само да не почне да барабани....

# 637
Поредната новост при Краля,не се спира този човек 🥰.
Нетфликс са купили правата за Куджо,нямам търпение да видя какво ще сътворят със сегашните възможности за ефекти.

# 638
Дано само следват повече книгата, че като гледам какво скачане на събитията е във “Вещерът”… за “Трите тела” също да не казвам, какви свободни итерпретации на моменти има. (Въпреки това и двата сериала ми харесаха.).

# 639
  • София
Опитвам се да "преборя" "Талисманът" за втори или май за трети път....Все нещо зациклям. Тамън този път стигнах до страница 300 и като чета ми е непознато и стигнах до "ВЪЛК" и се сетих че съм го чела. Янво съм го карала на вентилатор. Май пак ще направя така. Искам да прочета после и "Черният дом", защото мернах някъде, че ще има продължение.

# 640
"Черният дом" може да се чете и без "Талисманът". Аз съм чела и двете книги и то точно както си им е редът, само че с пауза между тях сигурно от 15 години. Ясно е, че при това положение не помнех почти нищо от "Талисманът". Това не ми попречи да прочета и харесам "Черният дом". Дори и не знаех, че е продължение. В течение на книгата разбрах, че има връзка с "Талисманът".

# 641
Чела съм Талисманът преди много години и си спомням, че ми хареса, но вече не помня подробности. Трябва да го прочета отново. Черният дом след него ли е?

# 642
Чела съм Талисманът преди много години и си спомням, че ми хареса, но вече не помня подробности. Трябва да го прочета отново. Черният дом след него ли е?
Да. Главният герой е един и същ. В "Талисманът" беше момче, в "Черният дом" е вече мъж. Друга кой знае каква връзка няма. Реално в доста книги на Стивън Кинг има преплитане на пътищата на неговите герои. Някои се появяват мимоходом, понякога и злодеите са едни и същи. За мен няма нужда от припомняне.

# 643
Едва прочетох Приказка. Не ми хареса. Самия сюжет изобщо не ми допадна и ми се стори, че много бавно се развива действието.
Започвам Институтът за нея имам големи надежди.

# 644
Не знам дали ще има продължение на "Черният дом", но ако има, ще си го пише само Стивън Кинг. Питър Строб не е измежду живите от близо 3 години.

Общи условия

Активация на акаунт