Темата за СТИВЪН КИНГ - №15

• 57 967
  • 692
  •   1
Отговори
# 675
  • София
И аз нямам зарязана книга на Кинг, поне от новите. От старите точно "Талисманът" и мисля, че "Сърца в Атлантида", но може би просто не и е бил моментът. Някой ден ще я пробвам пак. А междувременно искам да си препрочета любимите, но те са страшно много - "Играта на Джералд", "Мизъри", "11.22.1963", "Под купола" и разбира се поредицата "Тъмната кула", но това кога ще стане, не се знае. Като се пенсионирам Simple Smile
И да се пооплача от изданието на Бард на "Черният дом", пълно е с грешки. Не правописни, по-скоро изпуснати букви, разменени букви и тн. Аз съм в тоя бранш и ми е ясно, че няма как да е без нито една грешка, но тука са страшно много.

# 676
За "Сърца в Атлантида" много хора остават с грешно впечатление, че е роман, а е сборник с три разказа и две новели, свързани помежду си.

# 677
На мен много ми беше харесала "Сърца в Атлантида", особено онази част, в която действието се развиваше в университета. Може би, защото я четох точно по времето на моите студентски години, но я почувствах много "моя".
Обичам си го аз Кинг Simple Smile Нормално някои книги ми харесват повече от други, но няма нито една, която да съм искала да я оставя и да не мога да я прочета. Някъде зърнах, че ще има филм или сериал, не помня, по "Животът на Чък" от сборника "Ако има кръв". На мен много ми беше харесал точно този разказ.

# 678
  • Варна

И да се пооплача от изданието на Бард на "Черният дом", пълно е с грешки. Не правописни, по-скоро изпуснати букви, разменени букви и тн. Аз съм в тоя бранш и ми е ясно, че няма как да е без нито една грешка, но тука са страшно много.
Съжалявам, че извън темата за Кинг, но имам техни издания на други романи, купувани преди повече от 20 години и има цели пасажи изпуснати.
Установено съвсем случайно, когато реших да прочета книгите на английски.

# 679
Аз не успях да дочета до края "Безсъние", а имах голямо желание . За мен беше голяма "боза", може на някои от вас да е харесала, но за мен това просто не е книга на Краля. Нищо общо със стила на "Томичукалата", "Гробище за домашни любимци", "Мъртвата зона"...

# 680
На мен Безсъние ми е една от любимите!

# 681
Здравейте! Присъединявам се и аз към феновете на Краля.
Имате ли някакви впечатления за Град Отчаяние? Отбелязала съм я като следваща за четене.

# 682
  • София
Някъде зърнах, че ще има филм или сериал, не помня, по "Животът на Чък" от сборника "Ако има кръв". На мен много ми беше харесал точно този разказ.

Филм е, с много любимият Том Хидълстън в главната роля. В Америка премиерата е на 6 юни; да се надяваме скоро след това да дойде и у нас.

Последна редакция: вт, 15 апр 2025, 16:52 от Kally May

# 683
Здравейте! Присъединявам се и аз към феновете на Краля.
Имате ли някакви впечатления за Град Отчаяние? Отбелязала съм я като следваща за четене.

Приготви се за гадости.

След нея се чете Отмъстителите.

На мен не ми харесаха Пътна мрежа и Сърца в Атлантида.

# 684
На мен "Сърца в Атлантида" ми донесе истинско удоволствие! Много ми хареса.
Иначе, "Томичукалата" не можах да я дочета, както и "Играта на Джералд". Стигнах едва до една трета от книгата.
"Джойленд" е много хубава, "Град "Отчаяние" не е ли сборник от разкази?

# 685
В Бард има няколко заглавия с 30%. Подпалвачката започнах, направо ме.грабна. Ако съм я чела, било е в 8 клас.. нямах гудрийдс:))

# 686
  • София
"Град "Отчаяние" не е ли сборник от разкази?
Не, роман си е. И след него е хубаво да се чете “Отмъстителите”. Лично аз харесвам и двете книги много.

# 687
  • На погрешната планета
Аз също съм от тези, които обожават "Безсъние", направо ми влезе под кожата тази книга! Страшно много харесвам и "Играта на Джералд" и "Гняв", но фаворит ми е "Дългата разходка", За мен това е К Н И Г А Т А!!!. И  сега сигурно ще изумя много от вас, но единствената, която съм започвала и не съм довършила е "То" Flushed.

# 688
  • София
На мен Безсъние много трудно ми вървеше, прекалено бавно се развиваше действието, не е моята негова книга със сигурност.

# 689
Аз също не успях да довърша "То". Не ме грабна изобщо и филма не съм гледала.
Споделям мнението за "Дългата разходка" - личен фаворит ми е за момента.
Харесвам много "Гробище за домашни любимци", от по-новите "Били Самърс".

Общи условия

Активация на акаунт