Как да се справя с майка му?

• 6 868
  • 90
  •   1
Отговори
# 60
  • Варна
Не,не става на въпрос да му ражда на 17,просто едва ли не ме нарича ялова отправя ужасно много обиди по мой адрес,както и към семейството ми.

Дете, тя простотията по хората ходи. За жалост, това няма как да го оправиш, просто трябва да си по-далеч от свекито и да стискаш зъби. Ама пък твоя човек си е привързан към мама. Значи, дано той да се прояви като мъжкар - да си я гледа, но да не го иска от теб, плюс да не носи негативизъм след срещите си с нея у вас.
Много кофти ситуация е, преживява се обаче и за жалост много жени са го изпитали на гърба си.

Оставам си на мнението, учи и си извоювай някаква независимост пои този начин, Рано ви е било за "сериозни" връзки, ама поне се сбори за по-добро бъдеще.

# 61
Не,не става на въпрос да му ражда на 17,просто едва ли не ме нарича ялова отправя ужасно много обиди по мой адрес,както и към семейството ми.

Дете, тя простотията по хората ходи. За жалост, това няма как да го оправиш, просто трябва да си по-далеч от свекито и да стискаш зъби. Ама пък твоя човек си е привързан към мама. Значи, дано той да се прояви като мъжкар - да си я гледа, но да не го иска от теб, плюс да не носи негативизъм след срещите си с нея у вас.
Много кофти ситуация е, преживява се обаче и за жалост много жени са го изпитали на гърба си.

Оставам си на мнението, учи и си извоювай някаква независимост пои този начин, Рано ви е било за "сериозни" връзки, ама поне се сбори за по-добро бъдеще.
Благодаря за съвета,радвам се,че поне един човек тук се опита да помогне!

# 62
  • Варна
Майката е активна и агресивна обаче. Такива не мирясват. Авторката ако реши да остане в тази връзка, хубаво да си прави сметката, че тая жена няма изведнъж да изчезне, нито синът й от раз ще я зачеркне. Той ще продължи да си вижда мама, най-много да го прави насаме. Което всъщност е нож с две остриета - жена му няма да е там за да се драпат и ще й е спокойно, но от друга страна така маминка ще го настройва необезпокоявано. И в един момент той ще поддаде.  Малко ли такива сме чели тук...

# 63
Как ли не, ялова, на 17 години! Наистина тази жена е много зла, а и с някакви неразбираеми претенции.
С нея не можеш да се разбереш, а щом обижда и семейството ти, явно не те намира за добра партия.
Въпросът е вие с младежа какво решавате. Ако той смята, каквото и майка му - решението е ясно.

# 64
Лус-Емили, може би не трябва толкова да се терзаеш, да, неприятно е, че майката на приятеля ти е говорила такива неща за теб, но какво можеш да направиш, отделно гаджето ти е привързано към майка си, което допълнително нагнетява нещата. Ти си още много млада, този надали ще е първият и последният ти мъж в живота, сега може да мислиш, че много го обичаш и искаш, но не се знае утре  дали ще е така. Така че радвай се засега на връзката ти с гаджето и не обръщай внимание на майка му. От всичко това може да извлечеш и позитиви - ще знаеш занапред, че прекалената обвързаност между майка и син може да създадава проблеми в отношенията между двама души, особено ако са решили да създават семейство и от опит ще знаеш струва ли си да си във връзка освен с мъжа и с майка му.

# 65
Лус, Ще ти дам съвет, който не знам дали е приложим, но аз така бих направила: бих си поговорила с гаджето

- Не са ми приятни обидите и слуховете, които майка ти разпространява за мен и семейството ми. Очевидно е, че тази жена не иска да сме заедно. Ти какво мислиш по въпроса?

Трябва ли да търпя клевети от нейна страна? Моите родители заслужават ли да те приютяват като свой син, а след това да чуват неверни слухове и клюки за себе си за благодарност.

НИЕ сме свястно и добре възпитано семейство. Това, което прави майка ти ми се струва много странно и не мисля, че така се прави с хора, които са се отнесли с много любов към сина й.

Можеш ли да ми дадеш причина, поради която да продължа да съм с теб? (И пръстена си го задържаш, защото си е твой и не си виновна ти, че майка му е такава).

Последна редакция: чт, 25 фев 2021, 13:42 от Елфичка

# 66
  • София
Явно свекървата държи на традициите и ти си за нея висока топка, защото явно си грамотна, учиш и се обичате с момчето, без да си се залетяла на 15 да раждаш. Това е похвално. Затова съветът ми е да не обръщаш внимание на приказките й, а да поговориш с твоя човек. Написаното от Елфичка е това, което и аз мисля за правилно.
И не бързай да й се доказваш, а се разбери с годеника си да завършиш и след като станеш пълнолетна тогава да мислите за деца.
Това, което написах в началото, е истината. Когато имате дете, тя ще си промени мнението. Просто сега е с други очаквания, заради това, което приема за традиционно. Ако той приеме твоите условия, ок. Ако се води по акъла на мама и дава зор за деца и да не учиш, говори с родителите ти и дано те подкрепят да прекратиш връзката ви. А той да говори с майка си, че искате да сте нормални и съвременни млади хора, заради което не бързате с децата и се пазите. Да й обясни, че злепоставя и него, защото при дълга връзка може за него да заговорят, че е ялов. С нейните камъни по нейната глава давай.

# 67
Момиче, много си млада да мислиш за такива неща и да те тормозят разни свекърви. Не обичам да деля хората по такива признаци като етнос и така нататък, но е факт, че при вас има малко по, да кажем остарели традиции. При някой. От мой наблюдения има два типа семейства: тези, които искат децата им да се изучат и да се измъкнат, и тези, които залагат на традициите.
Щом си на 17 и учиш, означава че родителите ти са от първият тип, за което ги поздравявам.
Не се връзвай на свекървата, явно не те харесва. Нека си говори. Проблем е обаче, че приятелят ти я слуша толкова. Помисли си дали неговото семейство не е от по-традиционно настроените и това да е причината за държанието на майка му.
Ако е така, едва ли имате бъдеще заедно, за съжаление. Ти го познаваш, познаваш и семейството му. Помисли каква е динамиката сред тях. Ако има сестри, братовчедки, те дали са учили или са ги омъжили малки. Ако е така, може майка му да иска и той да си вземе малка булка. Отделно, ако е такова семейството му, една образована снаха винаги ще е трън за тях.
Ясно е, че младите се обичате, но помисли дали, ако те са от най-върлите традиционалисти, ще издържиш при тях. Ако ти имаш мечти да завършиш училище и да работиш, а те очакват да си седиш вкъщи и да раждаш на конвейер, едва ли ще можеш да се впишеш.

Изглеждаш умно момиче. Не позволявай да те мачкат и да ти отнемат това, което си постигнала. Бори се за себе си и това, което искаш. А той, ако майка му е по-важна, сам ще го покаже и ще ти опротивее. Само не допускай да забременееш, преди самата ти да го поискаш.

# 68
Авторката, моля те, недей да се мъчиш да играеш "малката булка". На 17 год. животът е пред теб. Разчупи стереотипите, постигни нещо в този живот само за себе си.
Ако имаш нужда от нахъсване, ето ти една вдъхновяваща история
https://kotelnews.com/%D0%B3%D0%BE%D1%80%D0%B4%D0%BE%D1%81%D1%82 … 1%81%D1%80%D0%B5/
Дерзай!

# 69
Детенце , не се сърди , ама ти давам съвет , какъвто бих дала на дъщеря си . Щом твоя човек е толкова хванат за мама сега , се замисли за в бъдеще как ще е . За това те нахоках за училище и университет , за да си независима за напред .

# 70
Няма да се справиш с майката на това дете, да де, момче на 19 години!!! Тя ще се справи с теб.
Момчетата порастват на поне 21 години, къде сте тръгнали да се правите на семейство?!

# 71
божке, колко залупена съм била на 17.....
Какви мъже, какви свекърви, какви деца - учи си уроците в съвсем буквален смисъл и не се занимавай с простотии ...

# 72
Как се побърка този свят....
Аз на 30+ искам работещи кръчми, пуберите искат деца...

# 73
  • France
И аз...

И се чудя на акъла на родителите на Лус, че са го приютили тоз пълнолетен момък...

# 74
  • Варна
Много знаете вий... Майка му бачка в Германия, младежа ходи там за добро утро, ехей, престижна партия...

Общи условия

Активация на акаунт