Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Апартамент на груба мазилка - от къде да започна с ремонтите дейности

 • 539
 • 6
 •   1
Отговори
 • Мнения: 2
Здравейте,

Както може би се досещате от заглавието си купих апартамент на груба мазилка. В момента е на акт 15, но получих разрешение и ключ и мога да започна довършителните работи. Тъй като съм млад и неопитен в тази сфера, бих искал да чуя мнения от къде да започна, тоест първо газовото котле ли се слага, подова настилка и тн. Въобще всякаква информация как да започна ще ми бъде полезна.

Благодаря Ви предварително!

P.S. Всичко е проверено и сградата ще получи акт 16 до 3 месеца.

# 1
 • Мнения: 3 608
Ние купихме апартамент на груба мазилка. Първото, което направихме, е да видим електроинсталацията - изправна ли е, местихме контакти, ключове, осветление, кабелна телевизия къде ще има, дистанционно за парното и т.н., сменихме дограмата от дървена със Саламандър и местихме тръбите за парното, понеже не ни хареса разположението в някои от стаите, проверихме водомера, тръби пак и така. След това продължихме със стените. Вариантите бяха 2 - шпакловка или картон. Ние избрахме 3 ръце шпакловка с мрежичка до фина мазилка и грунд във всички стаи и боя и декоративна мазилка на някои стени + обръщане на прозорци. Междувременно направихме банята и пералното изцяло- под,плочки, таван, тръби, канал, обзавеждане. Подът на апартамента нямаше нужда от замазване, но виж ако има трябва да излееш замазка и да го изравниш. Когато стените бяха готови за боя и декоративна мазилка и подовете готови за паркет или плочи - избира се цвят, вид и настилки и се слагат, мебели и врати също. Газовият котел и радиатори ги сложихме най-накрая, имаме перално помещение, направихме куфар от картон за водомера там и го скрихме с ревизия. Основните стъпки бяха това.

# 2
 • Мнения: 144
Трябва да прецениш местоположението на контактите и на полилеите, за да се направят корекции по електроинсталацията. Добре е да имаш и представа по отношение на При нас газта я прекарахме в началото, защото тръбите ни минаваха от пода и върху тях ляхме замазка (ние вдигахме стар паркет и бяхме имаше сгурия отдолу) и после саморазливна замазка, та не е лошо да си прекараш газта, тъкмо ще скриете тръбите и така да започнеш след това  грундиране, шпакловане, обръщане на прозорци, шкурене, грундиране, боядисване, лепене на плочки, поставяне на паркет и обзавеждане. Поне това е моето мнение. За пода саморазливна замазка не е излишна. Вратите най-накрая!

# 3
 • Мнения: 3 608
Берничка е права. Нашите тръби за парното бяха прекарани вече. Ние само местихме тези, които не ни харесват. Вратите след мебелите. Ние нямахме нужда от замазка, но ако има неравности е добре да има.

# 4
 • София
 • Мнения: 6 703
Първо се сдобивате с проект/идея за разположение на мебели, след това преправяте, ако се налага, ВиК & електро & слаботокова (интернет, СОТ) инсталации, същото и с разположението на санитариите в банята.
След като се (до)направят инсталациите, боядисване, подове, вземане на размери за врати, кухня. Ако се изравняват подовете и се слага саморазливна замазка, тя е преди боядисването. Ако се слагат тапети, а не латекс, то е след направени подови покрития.

# 5
 • Мнения: 807
Реши какво искаш, как искаш да се получи апартамента и ако нищо не разбираш от строително-ремонтни дейности просто си намери фирма която да направи всичко накуп, те ще знаят откъде да почнат. Читавата фирма ще ти направи количествена сметка, финална оферта за цена и договор. Може да ти се струва скъпо така, ама ако нямаш доворени майстори, даже може да ти излезе по евтино

# 6
 • Мнения: 71
Здравейте, започнете с разглеждане на интериори и мебели, за знаете какво искате да се получи! Ако сте си набелязали конкретни осветителни тела, мебели и т.н. ще е по-лесно, по-точно и по-красиво накрая. И да, следват инсталациите, които обикновено са за преместване, коригиране и т.н. Дори най-простия интериорен проект ще ви спести нерви, време и поправки (пари)!

Общи условия

Активация на акаунт