От коя марка съдомиялни сте доволни? - Тема номер 3

• 42 868
  • 738
  •   1
Отговори
# 615
Малко хигиена на линковете за информация и кое кога е било валидно, както и кое с какво се сравнява, не е излишно.
Линкът е на световен производител на бяла техника Хотпойнт както се вижда и касае новите енергийни класове, сравнени със старите. И е от 2021 г. Просто за протокола, понеже имаше забележка, обръщам внимание. И това не е излишно.
За старите:  На трета страница от документа "май 2006"
Съдържа таблици от 1992 до 2006 и след това.
Аз май не го написах добре в предния пост, но "преломните" години са 1992, 2006 и 2021

# 616
https://www.capital.bg/politika_i_ikonomika/ikonomika/2021/03/08 … %D1%82%20%251%24s
Тази статия обяснява новите критерии за  енер гийния клас на електроуредите.

# 617
  • София
По повод неразбориите с новите и старите класове за енергийна ефективност, само да поясня, че сегашните не могат просто да се сравнят с предишните, защото се определят по различен начин.
До влизането в сила на сегашния регламент, класът се определяше според индекс за енергийна ефективност EEI, представляващ съотношението между годишната консумация на енергия от конкретната съдомиялна спрямо стандартната годишна консумация на енергия за приета за стандартна съдомиялна по определена сложна формула.
Сега обаче EEI се изчислява, като консумацията на енергия при програмата “есо” (EPEC) на съдомиялната се сравнява с консумацията на енергия при стандартна програма (SPEC) по формулата EEI = (EPEC/SPEC) × 100. Съвсем различен метод се прилага, поради което не е коректно да казваме "сегашният клас Е е равен на предишния едикойси".
Който иска да се запознае по-подробно, ето го тук регламента, в Приложение IV е подробно описано какво всъщност показва сегашният клас на ефективност.

# 618
Благодаря за разясненията. Ще стане като с прахосмукачките. Сега новите не зная смучат ли добре и задържат ли праха ефективно. Новите им индекси нищо не ми говорят.

# 619
Аз пък хич не ги гледам тези класове и не ми пука за тях. Искам уредът да си върши работата добре и толкова.

# 620
Ами преди да фукна 200-800-1000 и нагоре лева за някакъв уред е добре да зная дали добре си върши работата. Щото само марката нищо не ми говори, вече има и нисък и висок клас уреди сред известните марки.

# 621
Ами, остава въпросът струва ли си да се фукват 1000 лв за уред.
Една 10 годишна Медея мие и суши без проблем на  село. Само е леко шумна. Нито е чувала за 6то чувство, нито за зеолит и другите екстри.

# 622
Една 10 годишна Медея мие и суши без проблем на  село. Само е леко шумна. Нито е чувала за 6то чувство, нито за зеолит и другите екстри.

Ако към днешна дата научиш за такава Мидеа, свирни  Simple Smile

# 623
Понякога си струва и още как. Имам сушилна Миле купена преди 15 години, нова беше тогава и струваше около 2000 лв. Сега се позадръсти и поправката и струваше към 400 лв, но е като нова и казаха, че ще издържи поне още толкова. Работи си перфектно в момента. Никога не съжалих, че съм дала тези пари на времето.

# 624
Аз имам една 10 годишна сушилня Мийле, купувана на старо за 500лв. Нещо беше изгоряло и го  смениха за 50лв в Марти.
Петя, няма сигурно. Като купувах пералня, ми я рекламираха, че имала цели 3години гаранция, а тя ако издържала била 3 години, след това било ясно, че ще я сменя. Ами това за мен си е чиста антиреклама на уреда.

# 625
Здравейте! Вече съм с нова съдомиялна . Дойде запечатана , още не е ползвана , нито е свързана. Нормално ли е вътре да има вода?

Последна редакция: чт, 02 дек 2021, 17:45 от FlooooWeRRR

# 626
По вътрешния тръбен път има вода, защото е тествана в завода-производител.

# 627
Там където е филтъра е пълно с вода .

# 628
Това да не Ви притеснява. Тествана е в завода.

# 629
  • Варна
И нашата пристигна мокра преди два дни.

Общи условия

Активация на акаунт