Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Вегетарианска тема - 15

  • 9 649
  • 272
  •   1
Отговори
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 15 995
Добре дошли в новата вегетарианска тема!

# 1
  • София
  • Мнения: 14 073
Боб със зеле,морков,лук,чери домати на фурна,поръсено с моцарела и пармезан.

# 2
  • София
  • Мнения: 2 610
Благодаря за темата, Ася!
Здрави да сме всички .
Днес имам зеле на фурна
Млечна салата
Кюфтета елда с добавени яйца, лук, морков и настъргано  червено цвекло.
Ягоди, ябълки, сурови тиквени семки.

# 3
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 15 995
кюфтета от ориз
пържени картофи
зелена салата
мекици

днес зеленчуково къри с боб (имам сварен и замразен, затова няма да е нахут)

# 4
  • Мнения: 215
Пробвали ли сте печени картофи на фурна с печени ябълки? (ябълките се слагат обаче малко по късно да се пекат върху картофите) Слага се мед върху ябълките, който се разтича и по картофите докато се пекат и става екстра.

Последна редакция: пн, 01 мар 2021, 21:10 от Gentleman1

# 5
  • Мнения: 2 311
Снощи салата от картофи, печени чушки, кисели краствички, маслини зелени и зелен лук объркани щедро със сос Цезар.
Днес зелена салата, баница редена, крекери от остатъчен квас.

# 6
  • Мнения: 932
Благодаря за темата!

Къри от червено зеле и нахут
Плоски пълнозърнести питки, домашни
Шоколадов пудинг
Качамак
Овесена каша
Палачинки
Жълта леща на гъста супа с кимион, куркума и т.н
Салата карфиол, цвекло, кресон, праз

# 7
  • София
  • Мнения: 3 015
Благодаря за новата тема, Ася!

Аз боря едни излишни 2 кг, та малко контролирам количествата и яденето по никое време, повече сурово и така.

Днес ще им правя салата от царевица, чушка и кисели краставици.
За утре ще направя авокадов хумус със спанак и нахут.
Минавам метър с готови, вместо с домашни сладки тази седмица, но може да направя енергийни топчета от сушени сливи, черен сусамов такан и пуканки от киноа.

# 8
  • Мнения: 47
Днес си приготвих за вечеря печени сладки картофи със задушени броколи.

# 9
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 15 995
И аз съм качила, дразня се.
Ям повече салати.

Броколи и карфиол с кашкавален бешамел - за бебето.
За днес: настърган карфиол и кашкавал на запеканка
Имам половин ананас и се чудя какво да го правя. Слагам в салатата, но само аз го ям.

# 10
  • София
  • Мнения: 14 073
На пица, ананас?
Аз и в паста слагам.

# 11
  • София
  • Мнения: 3 015
Ананасът нищо не бих го направила. Обичам го суров и леко хладен. Той си издържа в хладилника и разполовен.
На парченца с извара като десерт също би ми бил вкусен.

Ще пробвам да направя суровите бонбони с ферменти на прах, купени готови от био магазина. Колко време според вас пастата от сушени плодове - фурми, сини сливи и т.н. - да стои на стайна температура, разбъркана с фермента? Ден, два? И дали след това да сложа ядките и тахана или преди ферментацията.
Малко ме е шубе да стартирам ферменти със сини сливи, ама... какво пък тогава онзи килограм (вече е един), ще си отлети.

# 12
  • The QC to be!!!
  • Мнения: 5 201
Благодаря за темата Ася!

Мед не пека (и с мед нищо не пека заради промяната в качествата му), а и на ябълка не бих го харесала. Но познати в Щатите ядат пържено пиле с мед (като буквално го загребват с месото).  

Нищо няма да готвя! Има и за днес и за утре от гъбената "дроб" сърма (но това е защото се яде само по 1 път на ден от нея, мм пак мина на препечени филии с масло и шарена сол вечер, а аз спрях от 2 дни вечерите - няма да пиша с колко кг съм нагоре, че ме е срам!).

Пица с ананас се казва Пица Хавай 😀

Последна редакция: вт, 02 мар 2021, 22:53 от Baby*

# 13
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 15 995
Пица Хавай, без глутен ще е доста гадна. Май пак на салата ще отиде.
Обаче ми става студено от ядене само на сурови неща. Трябва нещо топло да измисля към салатата.

# 14
  • Мнения: 594
Благодаря за темата, Ася!

Тук е студено, но на мен ми е пролетно. Направих първата за тази пролет копривена супа.
Салата от кълнове, които сама си правя у дома с репички и авокадо.
Супа вишисоаз
Супа от червена леща с индийски подправки и картофи
Хумус

И един супер бърз и много вкусен

Суров бананов тарт






Чиа с кокосово кисело мляко и боровинки

# 15
  • Мнения: 932
В нас днес:
Овесени палачинки - имаше останала смес от уикенда. Мъжът ми ги яде солени, ние с детето с меласа. Тя яде и с домашно сладко от круши.
Домати с ориз
Хумус
Бързи пици върху готови пълнозърнести тортии
Салата от бяло зеле, кресон, грахови поници, пресен лук, карфиол

# 16
  • на острова на мечтите
  • Мнения: 4 622
Честита Нова тема! Благодаря,Ася.
Два дни пица. Вторият ден дояждахме.
Местни зелении, цвекло, броколи.

# 17
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 15 995
Вчера сготвих наистина набързо: патладжан, алабаш и чушка ма парченца в тигана, после добавих ананас и подправки.
Към зеленчуците имаше кренвирш от грахов протеин.

Преди това пак много набързо в тигана, зелен фасул с яйца, сервиран с кисело мляко и червен пипер. Много добре се получи.

Пак имам една червена зелка и се чудя какво да я правя. Готвена не ми се яде. Чудя се на салата с портокал или по друг начин...
Имам и броколи, и китайско зеле...

# 18
  • София
  • Мнения: 339
С червеното зеле сега сезонно се скъсваме да ядем салата.
Нарязвам го на много тънко, омешвам и мачкам със сол. Настъргвам си морков, ряпа и цвекло. Интересното е в дресинга. В малка касеролка слагам зехтин (шарлан) , сусамово олио, сухо чили на люспи, счукан чесън и загрявам на котлона, за да си пусне всичко ароматите булвално за минутка. Запичам си сусам, слъногледови, тиквени семки, ако имате и кедрови може. Изсипвам всичко при салатата и изцеждам малко лимонче също. Става много вкусно.

# 19
  • София
  • Мнения: 3 015
За закуска на момчетата правих мързеливи "пици" - тортиля хлебче с кашкавал, чушки, маслини и сушени домати.

За вечеря ще е домати с ориз.

# 20
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 15 995
Space, благодаря за идеята. Тукашното зеле е доста дървено и затова не искам много на салата. Сега го настъргах и намачках, ще отделя малко да пробвам.
Другото отива на запеканка с елда, сметана и яйца.

# 21
  • София
  • Мнения: 339
asyalein, понякога и аз попадам на такива дървени зелки, но когато това стане просто мачкам много дълго със солта, така че вече да видиш как пуска сокче самото зеле. Пробвай, надявам се да ви допадне.

# 22
  • София
  • Мнения: 2 610
- супа тиквички с лук, морков, босилек и царевично брашно
- салата краставици, домати, зародиш, чиа, червена чушка, лук
- макарони с авокадо и кесо
- хлебчета с каламата
- варени  яйца
ябълки, чай, сурови тиквени семки.

# 23
  • The QC to be!!!
  • Мнения: 5 201
В нас леща на супа и 2 дни супер смутита! Най после ми се скапа старите блендър & чопър и си купих нов, с вакуум.
Скрит текст:
Чудех се дали ревютата са верни за разликата в текстурата, оказаха се верни. Така смила всичко, че чак сега разбрах какво е хубаво зелено смути (домат + спанак само). Преди винаги съм имала ръчен блендър, и когато правих смути от ябълка с кората колкото и да пасирах, все се виждаха малките кожички като точици, същото и когато сложа грозе, или цяло киви. С новия, няма такова нещо! А така смля домата, че е като пюре, и семки, и кожата. Същото стана с ябълка и киви. Пробвах го и за фъстъчено масло, но повече за това няма да го ползвам. Хамалогията ми е много, по лесно е да си го купувам готово. Съжалявам, че не си купих преди като излязоха първите с вакуум, заслужават си $.

# 24
  • Мнения: 932
Бейби, може ли да споделиш от кой блендер си така доволна? Моят е Bosh, обаче същата работа като твоят стария - все виждам и усещам дори фини частици. Пък искам да нама.

В нас: спаначена супа, готов багет, къри с червен боб, плосък пълнозърнест хляб.

# 25
  • на острова на мечтите
  • Мнения: 4 622
И тук червеното зеле е дървено. Готвила съм го, мачкала съм го със сол и все несмилаемо и дървено си остава.
Днес "спагети" от тиквички. Салата от моркови по корейски.
За утре съм накиснала нахут.

# 26
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 15 995
Аз оставих по-фините части сега да ферментират, довечера може да го пробвам на салата.

Запечено с ориз и елда стана много добре.
Направих и подправка от сол, люти чушки, сусам и порт.кора и пасна много добре.

# 27
  • Мнения: 66
Здравейте имате ли някоя вкусна и сполучлива рецепта за торта червено кадифе

# 28
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 15 995
има отделна тортена тема.
попитай там.

# 29
  • The QC to be!!!
  • Мнения: 5 201
Бейби, може ли да споделиш от кой блендер си така доволна? Моят е Bosh, обаче същата работа като твоят стария - все виждам и усещам дори фини частици. Пък искам да нама.

В нас: спаначена супа, готов багет, къри с червен боб, плосък пълнозърнест хляб.
ето този взех: https://www.tefal.com.sg/Food-&-Drink-preparation/Blenders/B … der-/p/7211003468

Включвам вакуум, после на програмата за зелено смути (1мин и малко е), и става невероятно гладка смес, и няма въздух вътре! Като го пия е много приятно на консистенция. В нас ползвах блендъра и чопъра по няколко пъти на седмица. Сега обаче тази фурия с кеф я ползвам всеки ден! Но предполагам и другите модели с вакуум и такива обороти и ватове ще вършат същата работа. От вакуумните има и с по прилични цени, и по малки като размери. Вижте дали имат хубави ревюта и след това купувайте. Аз се спрях на този защото е с 2 кани, еднат от които е стъклена и в нея директно могат да се правят супи и сосове изискващи готвене и пасиране.

# 30
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 15 995
и ние имаме подобен, но май е без вакуум.
също с две кани, поради същата причина.

аз обаче такива гладки неща не търпя, аз съм от дъвчещите и смутитата са ми винаги по-едри и ги ям с лъжица и дъвча Smiley
иначе стомахът не изпраща сигнал до мозъка, че нещо е влезнало в него...

Салатата от червено зеле беше доста дъвкателна. Сложих червен портокал.
още малко остана за довечера, но сготвено е по-добре.

# 31
  • Мнения: 932
Благодаря! Ще почета и потърся. Скоро не съм гледала блендери, нямам идея от новостите. Обаче гладко смути за мен би било рай. Да бутна каквото и да е вътре и да излезе хомогенно.
Бейби, а кореноплодни или зелеви пробвала ли си как стават? Например морков , цвекло, кейл?

Аз също обичам да дъвча, скучна ми е еднородна консистенция на супа или салата. Но в смутита ме дразни, не знам защо 🤷🏻♀ Затова и не си правя много.

Днес обядът беше печени картофи и хумус.
Вечерята ще е протеинова паста с песто и чери домати.

# 32
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 15 995
От какво е пастата?

При нас пица
Протеинов шоко крем
Грис халва
Веджи бъргър - единият зеленчуков, другия от грахов протеин ( при пърженето ми миришеше на дроб 🤮)

# 33
  • Мнения: 932
Основно от соя и малко киноа.

А аз да попитам от какво е шоко кремът? 🙂
Много обичам грис халва, но никога не съм правила

# 34
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 15 995
Кремът е извара, шоко протеинов прах (грахов протеин), какао, малко меласа ( Zuckerrübensirup), понякога слагам и нещо мазно (шманд, кокосово или краве масло)
Детето си го маже на призовка или хлебче.

Сложих една зеленчукова супа.

# 35
  • The QC to be!!!
  • Мнения: 5 201
Скрит текст:
Благодаря! Ще почета и потърся. Скоро не съм гледала блендери, нямам идея от новостите. Обаче гладко смути за мен би било рай. Да бутна каквото и да е вътре и да излезе хомогенно.
Бейби, а кореноплодни или зелеви пробвала ли си как стават? Например морков , цвекло, кейл?

Скрит текст:
Аз също обичам да дъвча, скучна ми е еднородна консистенция на супа или салата. Но в смутита ме дразни, не знам защо 🤷🏻♀ Затова и не си правя много.

Днес обядът беше печени картофи и хумус.
Вечерята ще е протеинова паста с песто и чери домати.
все още не. Но и това ще пробвам. Но пробвах тиква (която като твърдост и дебелина е като морков) дали сурова ще стане на пюре, и стана. Simple Smile Проблема при нея беше, че я сложих без грам течност, и трябваше да бутам с буталото за да слезе на долу защото напълних каната! Ако каната беше на половина пълна, може би нямаше да е така, или ако бях сложила малко вода или сок. Та, щом твърдата тиква стана на пюре каша, и другите такива твърди би трябвало добре да ги смели. Стана като за мазане - перфектна за тарт с тиква, или пай от тиква.

Днес направих и хумус със сушени мариновани домати. Буквално паста! Но друг път на по ниска скорост и по малко ще го блендирам, не ми харесва чак толкова да е така добре смлян хумуса.

Количествата домати със спанак които изпиваме са поне 1л вече няколко дни под ред. Ще се озеленим! Много ми харесва, почти не се усеща вкуса на суров спанак, нито текстура, защото е една много хубава еднородна смес.

Но не ми харесва когато са гъсти продуктите като хумус и тиквата, че каната е дълбока и докато извадя от нея на дъното ми отнема време, а не ми се хвърля в мивката. И е много шумен. Първите дни папагала се плашеше, сега свикна.

Последна редакция: пт, 05 мар 2021, 20:15 от Baby*

# 36
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 15 995
Baby, като остане за обиране, развъртам отдолу и със силиконова шпатула избутвам надолу. Така е по-ефективно.
Само около ножа е пипкаво да се извади всичко.
На програмата за лед морковите стават като настъргани, така ги правя за хляб или сладкиш.

# 37
  • The QC to be!!!
  • Мнения: 5 201
Ася, благодаря за споделените типс! Докато си бях с ръчния, много лесно се чисти и бързо, нищо почти не остава по него - чистех го с пръст! Но с тази дълбока кана и тежка, ми е пипкаво, губя време за по гъстите неща. За смути е ок.

да, права си за програмата за лед: супер е и за лук Simple Smile  Тиквата на нея става за баница /щрудел, също и ябълката.

# 38
  • Русе
  • Мнения: 3 210
Супа с лапад и коприва

# 39
  • на острова на мечтите
  • Мнения: 4 622

Пица от карфиол.
Нахут.
За довечера ще правя крем супа от карфиол.

# 40
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 15 995
Капоната
Бананови панкейкс
Пица
Зелена салата

Имам още червено зеле, алабаш и броколи. Утре трябва да измисля нещо с тях.

# 41
  • Мнения: 2 311
Днес голямо печене - хляб от лимец, хляб от семола, хачапури, пица от лимец.

Освен това за мен копривена супа с много корени - от магданоз, целина, пащърнак, джиджифил, куркума. Всички ми харесват, само куркумата на корен в супа е ужасна.

Нахут с праз, лимонов сок и розмарин.

Спагети със сметанов сос и манатарки.

За утре вероятно леща яхния.

# 42
  • Мнения: 932
Каша за нас за закуска, за детето питки хлебчета с масло. Това си пожела..
Обядът беше къри с патладжан и нахут, пълнозърнести плоски питки
Вечерята ще е дояждане, не ми се готви повече, а и обядвахме късно.

Утре мисля за обяд да правя спагети със сос от кашу, хранителна мая и печени гъби.

# 43
  • София
  • Мнения: 3 015
Лекинко минах по тънката лайсна с грахова крем супа с манатарки и нахут. Ще се яде и утре това.
Сладки така и не направих, ами купих готови. Не ми се готви и това е!

# 44
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 15 995
Картофена салата
Червеното зеле го запържих леко с фенел и подправих с портокалов сок, зехтин и сол като за топла салата
Паста гола за детето
Зелена салата
Броколи на пара.

# 45
  • Калифорния, САЩ
  • Мнения: 5 175
Гръцки питки с плънка от варени настъргани яйца, маслинена паста и авокадова майонеза. Станаха като джоб-сандвичи.
Хлебчета “Бриош” (купени) , намазах ги със слънчогледов тахан и конфитюр от грозде.
Леща с много зеленчуци (лук, чушка, морков, селъри, домат)на гъста яхния.
Броколи в сусамово олио задушени на тиган.
Печено цвекло и брюкселско зеле.
Салата зелена, домати и краставици.
Таратор.
Млечна салата.
Ще има и за утре, и за вдругиден.

# 46
  • The QC to be!!!
  • Мнения: 5 201
Лекинко минах по тънката лайсна с грахова крем супа с манатарки и нахут. Ще се яде и утре това.
Сладки така и не направих, ами купих готови. Не ми се готви и това е!
псираш манатарките ли? Или ги слагаш след това? Напиши как я правиш моля!

# 47
  • София
  • Мнения: 3 015
Слагам сушени манатарки и то не голямо количество, че си ухаят добре и така. Задушавам ги заедно със зеленчуците и после пасирам всичко. Така маскирам и магданоза, че го недолюбва човека.

# 48
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 15 995
Ние имаме нова микровълнова, с печене, задушаване и детето все иска пица. Става и с прясно тесто и то доста бързо.
Та днес пак пица.
За вечеря само студени неща: обацда, салата от яйца, капоната, чушка, краставица и цикория.

# 49
  • Мнения: 594
Честит празник, момичета!

На закуска шоколадовите кошнички,
За вечеря поискаха пица. Направих с блат от лаваш.
За десерт шоколадова веган торта.


Шоколадова торта
https://www.instagram.com/p/CMKqJwiD3gk/?igshid=12k1yu7hmv6pp





# 50
  • София
  • Мнения: 2 610
Ох, тези кошнички с листата да ги изядеш.
От тези дни-
Лазаня с патладжани, яйца, булгур лук и морков.
Печена тиква
Салата настърган морков, авокадо краставица.
Пълнени чушки с киноа, лук и морков на фурна.
Препечени филийки с каламата.
Млечна салата.

# 51
# 52
  • Германия
  • Мнения: 1 372
Вчера имаше крем супа от броколи и карфиол, паста със зеленчуково-доматен сос, “пастет” от варени яйца, мечи лук и сушени домати. Салатите ни са зимни още, но навсякъде почти слагам мечи лук за разкош.
Днес ще има леща за обяд, вечерята трябва да се измисли...

# 53
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 15 995
Синьо, изкара ли мечия лук при вас?
Тук е студено, моят в градината не е изкарал, на другото място не съм ходила.

Добре, че Габриела пусна тези сарми. Миналата година затворих лозови листа на сухо, трябва да и пробвам сега!

# 54
  • Германия
  • Мнения: 1 372
asyalein, да, има вече. Бера по малко, колкото за салати. Има още да расте при нас. Наблизо има защитена зона и там е доста голям, но ние сме на малко по-високо.

# 55
  • Мнения: 932
И аз едва чакам мечият лук да се подаде 😋

В нас вчера спагети със сос от кашу и гъби (които изгорих) и боб яхния.

# 56
  • София
  • Мнения: 2 610
Днес имаме храна, ще добавя само крем супа грах.

# 57
  • Мнения: 594
Ох, как го чакам мечия лук!
У нас снощи сирена и гриловани тиквички с чесново копърен сос.
Днес за обяд яйца по панагюрски, зелена салата.
Вечерята ще е къри .

# 58
  • на острова на мечтите
  • Мнения: 4 622
Днес спанак с ориз.
Имам и карфиол. Вероятно ще е крем супа, или само супа, без да пасирам.

# 59
  • София
  • Мнения: 3 015
Наближават сирни заговезни и сиренето ме влече неистово. Затова тези дни ще направя традиционна баница с готови кори. Но може би и пай със сирена и спанак.
Събирам сили за сурови бонбони, не че много коства направата им, ами сили да им устоя на вкуса и да не ям от тях.
Утре мисля да го карам на зелени смутита основно, пък да видим.

# 60
  • на острова на мечтите
  • Мнения: 4 622
Скоро правих сурови бонбони... Не остават до вечерта... Харесват у на ММ, който уж се мръщи, защото слагам ленено семе, ама като ги опита и до там са.

# 61
  • София
  • Мнения: 3 015
Е, на нас ни стигат за седмица, но може би зависи от количеството, което се направи. Пък и синът ми има и други сладки неща, които конкурират бонбоните като избор.
На мен ми харесва понякога да им слагам пуканки от мънички зърнени култури, напр. киноа, амарант или елда. Стават по-хрупкави и с повече какао ги докарват на Фереро.

# 62
  • Мнения: 932
Бианка, какво къри ще правиш? Ние сме големи фенове с нас. Ти имаш много хубави рецепти, та ми е интересно. 🙂

В нас овесени постни бухтички, каша
Бутер баница с готово тесто, и тя постна
Вечерята ще е мунг боб с индийски подправки (дал)

# 63
  • Мнения: 2 311
Дал с басмати, жълта леща и киноа.
Грах на пара.
Зелени салати и сирена.
Броколи на пара.
Хачапури.

Все едни и същи манджи въртя у дома, а ми се иска и нещо по-различно.

Къри много харесваме и си търся рецепта която да ни пасне.

Мисля да направя тиква на пара и след това да добавям тук и там.

# 64
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 15 995
За мен при кърито са важни подправките. Ако пасват на зеленчуците и настроението, няма как да не е вкусно!

Пълн.ориз към него праз с домати и яйце
Паста- италианска и немска (шпецле)
Тарт Татън
Бананов шейк

Харпа, как ги правиш бонбоните? Точно имам пуканки от киноа.

Аз пък гледах как правят карамелени бонбони със сухо мляко и смятам да пробвам. Имам и доста течна сметана за кафе и с нея ставало...

# 65
  • София
  • Мнения: 3 015
Ами нямам точна рецепта. Импровизация са общо взето.
Мързеливите бонбони ги правя с готова паста от фурми и добавям, каквото друго ми е на сърце - натрошени какаови зърна, смлени каквито се намират в шкафа ядки - бадеми, орехи, слънчогледови също са хубави. Какао, ако искаш да са по-шоколадови. Всякак може да се композират. Пуканките ги слагам накрая и смесвам на ръка с останалите съставки.
Ако правиш бонбони с меки банани, те ще овлажнят пуканките и не са много подходящи.
Харесвам и да играя с подправките - канела, кардамон, настърган джинджифил малко, корички от портокал, на някои слагам и малко черен пипер, винаги слагам и щипка сол.
Ако ми е писнало от вкуса на фурмите, защото те са много доминиращи, тогава мога да смеля в робота сини сливи, стафиди, сушени кайсии, боровинки. Трябва да е с по-мощен мотор. Даже смилам отделно ядките и сушените плодове и после на ръка ги смесвам, за да не тормозя робота.

# 66
  • Мнения: 4 725
Ася, как съхраняваш листа на сухо?

От мен днес един Ябълков кейк с шоколадов крем

# 67
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 15 995
Harms, благодаря, нямам паста от фурми и не ми се занимава да меля. Явно друг вариант ще търся.

Габриела, по 10 на руло и пъхам в буркан, докато се напълни, после затварям и това е. Имах обаче и мухлясали, та няколко пъти пробвах. В нета е описано, даже и в пластмасови бутилки от мин.вода (0.3, 0.5) слагат.

Имам замразен боб, днес ще е нещо с него. Имам и презрели банани, трябва да ги оползотворя, вероятно на сладки, вървят по-добре.

# 68
  • София
  • Мнения: 3 015
Пуканките ги слагам и на закуска с кисело мляко и плод. Правят го по-вълнуващо. Най-често за мъжа ми, че аз не закусвам, а детето мрази кисело мляко.

Днес ще правя паста боскайола, чудя се дали да не е веге, че в училище няма меню без месо почти, а е нужен баланс все пак.
Денят за мен ще е на зелени смутита.

# 69
  • София
  • Мнения: 2 610
Карфиол с елда на каша
Крем супа цяла глава целина с картоф и босилек

# 70
  • The QC to be!!!
  • Мнения: 5 201
Крем супа тиква в стъклената кана за готвене в блендъра. Няма пак да я ползвам, не ми харесва колко много пара излиза от горе. но пък супата е хубава и няма нужда да мия и тенджера и блендър. За лятото ще е супер на терасата да го включа, или когато не вали и не е толкова студено.

Тутманик
Пълнени питки с настърган кашкавал и мариновани сушени домати, подправки.

За утре - ориз с гъби и спанак, със заливка от яйца и кис. мляко.

# 71
  • София
  • Мнения: 3 015
Баница за вечеря днес и закуска утре, че и за обяд.
За да не съм зла, ще има и салата обедна. И за да съм съвсем добра - за вечеря суши от кварталните богове.

За неделя съм измислила:
палачинки, че милото малко много ме крънка (и на обяд ще се ядат такива)
печени тиквички и полента със сметана и синьо сирене за вечеря
сладките за следващата седмица - killer cookies

# 72
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 15 995
крем супа от зеленчуци и червена леща
кисело зеле с боб
боб със зеленчуци на фурна
шоко-бананово брауни, без глутен, днес го опита едно приятелче на сина ми и омете 3 парчета.
паста с доматен сос и пармиджано
японска пица

# 73
  • Мнения: 932
Боровинково смути
Овесена каша
Яйца на очи
Картофи на фурна, сухи, без вода
Салата айсберг, чери домати, пресен лук
Качамак с диви гъби
Салата морков и гулия

# 74
  • Мнения: 4 725
Ася, много ти благодаря!

Веган ядково мляко

# 75
  • Мнения: 589
Аз правя ядково кисело мляко най-често с кокосово, домашно приготвено от смляната ядка на кокосов орех.  Добавям 2 капсули качествен пробиотик и след 24 часа на топло е готово. И с кашу става супер.

# 76
  • Мнения: 215
От къде в София купувате хубави, качествени, вкусни картофи?

# 77
  • на острова на мечтите
  • Мнения: 4 622
Harpalike, у нас правя до 12 бонбона. Ние сме двама, а и време за глезотийки все не ми остава. Гледам основното да приготвя и до там.Идеята за добавяне на пуканки ми хареса. На следващият музадей ще пробвам.
Тук вече има пресен грах, фаве, артишоци, та с тях приготвям основно менюто.

# 78
  • The QC to be!!!
  • Мнения: 5 201
освен плануваното, днес направих  и макрони на фурна за мм (не ги обичам), захар, яйца, сирене, мляко. Пернатия и той ги харесва.Заради него слагам минимално количество захар, мм после ги яде с мед Simple Smile

# 79
  • на острова на мечтите
  • Мнения: 4 622
И нашето пернато яде спагети... Сурови... Много е смешен.... Ще го снимам някой ден...
Днес,за разтоварване и извън програма правих хляб. Класически, че ММ се мръщи на черен хляб.
За картофите скоро научих, че за да станат вкусни пържени ,е добре да са леко сварени предварително. Стават с хрупкава коричка и лекички вътре.

# 80
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 15 995
Пица с помело и кози кашкавал
Зелена салата с пресен лук
Плосък хляб на тост пресата с масло и мед
Днес ориз и към него пресен лук с яйца

За пържените картофи е важен и сорта, трябва да съдържат повече нишесте. Оригиналните белгийски пърж.картофи не са даже веге, пържат ги в говежда лой.

# 81
  • The QC to be!!!
  • Мнения: 5 201
за днес нищо не готвих, но от сутринта до сега 3 различни вида смути!

Но имам питане - някой правил ли е смути не с обикновена вода, а с кокосова вода? Как е на вкус и мирис? Чудя се да си купя ли да пробвам?! Гледах, че така не се окислява банана.

# 82
  • на острова на мечтите
  • Мнения: 4 622
Baby*, кокосова вода означава ли водата от кокосовият орех! Бутилирана ли продават? Не съм чувала дори, че има такова нещо. Иначе течността на кокосовият орех много ми харесва.
Бляк, белгийски пържени картофи:close:

# 83
  • Мнения: 589
Плодовите смутита стават много по-вкусни с кокосова вода. Поне за мен, де. Danilu, в БГ био-магазините продават бутилирана, да. Тази ми е любимата https://www.kohlibre.eu/bg/kokosova-voda/kokosova-voda-1-250ml-detail

# 84
  • Калифорния, САЩ
  • Мнения: 5 175
Боб чорба с много зеленчуци.
Кореноплодни всякакви печени във фурната със зехтин и сол само.
Брюкселско зеле пак печено.
Яйчена салата с авокадова майонеза, зелен лук, лимон и селъри.
Бисквитена торта с кисело мляко и банани.
Зелена салата с авокадо.
Броколи на пара с лимон и сол.
Круши, мандарини и ягоди. Ядки печени.

# 85
  • The QC to be!!!
  • Мнения: 5 201
Baby*, кокосова вода означава ли водата от кокосовият орех! Бутилирана ли продават? Не съм чувала дори, че има такова нещо. Иначе течността на кокосовият орех много ми харесва.
Бляк, белгийски пържени картофи:close:
Да, има и в картонени кутии, и в консерва, и в бутилки, а в щатите съм виждала и замръзена. 2 пъти съм пробвала - от картонена кутия и от консерва. Изобщо не ми допада. Но според приятелите ми от Мексико, това което аз съм опитвала найстина не било хубава кокосова вода... Та, един път си взехме кокос. Пробихме го с дрелката, изляхме водата, прецедих я (че имаше боклуци от черупката), опитах, пак не ми хареса. Пак същата песен от приятелите ми от мексико - била съм опитала водата на стар кокос, трябвало да съм опитала водата на млад... не съм срещала по магазините млади кокоси (не, че съм търсила).

Та, с кокосовата вода почти нямало окисляване и гледах един експеримент в рамките на 2 часа как ябълката залята и блендирана с кокосова вода не потъмня грам, а другата залята с обикновена вода започва почти веднага да си променя цвета. С банана обаче си промени цвета, просто по малко. Мисля да пробвам с кокосова вода в смути, може пък да ми хареса така... ще видим.

# 86
  • на острова на мечтите
  • Мнения: 4 622
Плодовите смутита стават много по-вкусни с кокосова вода. Поне за мен, де. Danilu, в БГ био-магазините продават бутилирана, да. Тази ми е любимата https://www.kohlibre.eu/bg/kokosova-voda/kokosova-voda-1-250ml-detail
хе хе, в България може и да има. Има и в Италия. Но в Сицилия, традициите се спазват стриктно. И само за мен кокосова вода, дори и замразена, няма кой да започне да внася и да продава. Ще си купя кокосов орех и ще си направя смути. Хем съм любопитна, хем начин да пробвам ще намеря. Трябва да погледна по рафтовете на Лидл.
Благодаря!

# 87
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 15 995
Печени картофи
Запечен камамбер със сусам и мед
Зелена салата

# 88
  • Германия
  • Мнения: 1 372
Крем-супа от кореноплодни, омлет с картофи и мечи лук, сладкиш с брашно от елда.

# 89
  • Мнения: 932
Чаудър
Пълнозърнесто пене с песто, домати, хр мая, рукола, червен боб и т.н

# 90
  • София
  • Мнения: 3 015
Как ми писна цялото това готвене, иде ми да се гръмна вече!

На мъжа ми правих паста с остатъка от печените тиквички и маслини.
За вечеря салата с царевица и чери домати.
Утре ще е ориз със зеленчуци. Само се чудя оризът дали да е басмати или нормален.
Днес си е точно тримирене при мен, че нали и постите започват, та утре храната ще е лека и без олио - сурови разни прелести.

# 91
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 15 995
Мисо супа с тофу и зеленчуци
Топла салата от картофи, зелен фасул и чушка
Тортелони - купени
Шпецле с кашкавал
Крем супа от коприва и седмолистник

Днес ще се дояжда, аз пак мисо супа ще си направя.

# 92
  • The QC to be!!!
  • Мнения: 5 201
Ася, как я правиш мисo супата вегетариански?

Аз се чудя какво да сготвя утре - оранжава леща или зелена, тофу в къри, крем супа от спанак, боб... ще трябва да реша до утре вечер. С тези препечени филии в къщи които мм яде през вечер, храната се задържа като я сготвя. Да се затопля времето, че да спре с тях! А и искам вече да е лято!

Не помня кой ме питаше за моркови във блендъра с вакум, но станаха на смути перфектно - сложих моркови, ябълки, пресен лимонов сок, вода. Понеже не бях много сигурна колко да са големи и как ще ги смели, нарязах морковите на около 1.5-2 см, не съм ги целипа на две. Но напълних малко под 1/2 от каната. Когато напълних до макс с тиквата, трябваше да я натискам с буталото да слиза на долу и нямаше вода, та сега сложих по малко продукция, но с водата изобщо не е проблем като е на вакум, всичко слиза на долу и се смила добре.

Последна редакция: ср, 17 мар 2021, 22:50 от Baby*

# 93
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 15 995
Baby, бързо и мързеливо: в теджерка запържвам тофуто, гъби, зеленчуците, сипвам вода малко да се задушат. Ако нямам тофу - чуквам яйце да стане като забулено, може и оризови спагети да се сложат. В купичка слагам мисото с малко вряла вода от каната и зехтин, разбърквам и добавям всичко от тенджерката. Ако водата е малко, добавям от каната. Ако ми е кеф слагам наситнен пресен лук и сусам. Обаче аз имам няколко подправки със сол и сусам и директно после с тях подправям. 5-10мин работа е.

За вечеря правих тиквички, гъби и чушка с елда, зелена салата, разядка със сирене и чесън.

# 94
# 95
  • Мнения: 932
Има ли шанс да се получи подобен ефект с аквафаба вместо сурови белтъци?

# 96
  • The QC to be!!!
  • Мнения: 5 201
Нищо от това което си мислех вчера да сготвя не направих, но опекох една пица, остана и за утре на обяд от нея, и направих крем супа от зеленчуци.

# 97
  • Калифорния, САЩ
  • Мнения: 5 175
Времето ми е кът тези дни и набързо от вчера и днес: пържени картофи, шопска салата, препечен хляб и гуакамоле за вечеря вчера.
Днес: от баницата от онзи ден, бъркани яйца, зелена салата с моркови, червено зеле и авокадо; млечна салата и препечени тортии с кашкавал.



# 98
  • Мнения: 4 725
Има ли шанс да се получи подобен ефект с аквафаба вместо сурови белтъци?
Може да стане. Не съм пробвала, но според мен ще се получи. Ще тествам!

От мен: Скариди Kung Pao

# 99
  • София
  • Мнения: 3 015
Вчера правих паста фреда (студена) с чери домати, каперси, маслини и моцарела.
За днес не знам... Може да е лещено къри, сервирано с арменски хляб, че не ми се вари ориз, а и скоро ядоха.
Утре ще пържа старомодни мекици за закуска със замесено днес тесто.

# 100
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 15 995
Гъбена супа и испанска тортиля.

Габриела, в другите теми се разбрахме без риба и морски дарове.

# 101
  • Мнения: 932
Онзи ден прясно зеле на фурна, готова пица.
Вчера червен боб и зеленчуци с мексикански вкус и басмати към него. За вечеря вареники.

Днес ще имаме месоядни гости за обяд. Ще правим на скарата веге бургери (и месни за тях), салати, картофи, ще видя какво ще сглобя. Нещо набързо в движение.

Вечерята ще е със сигурност дояждане.

Не ми се готви изобщо, а и бебето много плаче, едва смогвам набързо. Детето и то е с някаква символична детска градина по 3 часа на ден. Мъжът ми хоум офис. Всеки иска да яде, а на мен не ми се готви. 🤬

# 102
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 15 995
Wednes, у нас не е по-различно уви...
Синът ми ми написа списък какво яде. 4 неща са Anguished
Мъжът ми яде всичко, та изяжда каквото децата не искат. Но като ходи на работа наобед яде сандвич, като си е вкъщи иска готвено... Супите ме спасяват, стават бързо и лесно се вариират - кой с каквото иска за добавка (крутони, подправки или не веге неща).

Сега набързо пържени картофи и боб яхния, бобът беше сварен и замразен, само зеленчуците запържих и после кипнах заедно.

# 103
  • Мнения: 932
Ася, дъщеря ми онзи ден я питам - какво обичаш да ядеш, сготвено. Бях се ядосала, че за пореден път ми поръчва и не го иска после. Тя каза - таратор, супа топчета (веге), филия с масло. Като предния ден бях правила за нея таратор и изяде 1 лъжица.

Мъжът ми сега яде само веган. Той прави такива периоди редовно по три месеца поне. За детето правя кутия всеки ден за детска. На обяд и на вечеря е вечното мислене как да угодя на мъжа и на детето. 🤮 Че и все пак да има хранителна стойност. Писнало ми е. Бебето не яде още, но ако и той стане такъв, ги оставям сами да си готвят и аз ще карам на филии 😅

# 104
  • София
  • Мнения: 2 610
Уензди, напуши ме на смях как е при теб. Добронамерено Hug
При нас са пости, отделно при ММ има здравословни проблеми и готвя още по редуцирано само веган и без 100 неща, които иначе обича като коприва например. Това го казвам в тон, че напоследък ми се налага доста промени да въвеждам.
Днес има варени картофи и авокадо, маслини и   препечени филийки за ММ.
Кафява гъста леща с паста, много джоджен чубрица и червен пипер  за нас с детето.(без зехтин)
Червена салата защото е с краставица, чушка , рендосано червено цвекло, лук, морков, чиа, домат.
Утре ще правя сладка крем супа с много моркови, сладък картоф, шепа овес, магданоз.

# 105
  • Германия
  • Мнения: 1 372
Много сте разглезили домочадието. Делегирайте поне едно готвене на ден на мъжете. Wink
Моето дете не смее да недоволства, защото иначе веднага му предлагам да мине системно на Abendbrot (в Германия много народ яде сухоежбини на вечеря). Надава вой до небесата и опитва всичко. Laughing Той яде почти всичко, но понякога преди да е опитал решава, че нещо нямало да е вкусно...

Аз месих хляб с млечен кефир. Супер стана. Грил-сирене на тиган, гъста зеленчукова супа (Eintopf), песто с мечи лук, печени картофи и червено цвекло.

# 106
  • The QC to be!!!
  • Мнения: 5 201
оранж леща на къри със зеленчуци. Ще се яде с хляб.

# 107
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 15 995
Набрах си и аз мечи лук, не навсякъде беше прорасъл, евентуално и другата седмица ще има.
Сложих го в зелена салата, сега направих разядка с него (извара, закв. Сметана, чушка)

Палачинки и безглутенови панкейкс
Хлебни кнедли с гъбен сос (купен)
Пържени картофи със сирене
Паста с пармезан
За вечеря сирена и разядки с вино. Не ми се готви

По магазините все едни и същи зеленчуци, не измислям какво да правя с тях...🤷♀

# 108
  • Мнения: 932
Вчера правих:
овесени бухти за закуска
суши за обяд
за вечеря гъста супа с картофи, гъби, елда и нахут

Днес за закуска пълнозърнести мекици. Какво ще бъде за обяд и вечеря, нямам идея.

Ася, аз плодовете вече едва ги издържам. Писна ми от ябълки и банани, а цитрусите са ужасни вече.

# 109
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 15 995
Лимонов сладкиш от Сардиния
Канелени охлювчета
Пица
Зеленчукова паеля

# 110
  • Мнения: 1 843
Какъв е този лимонов сладкиш от втората ми родина? Simple Smile

# 111
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 15 995
Като кекс, леко сиропиран. На съседката майка й е сардинка и почерпи с едно парче. Детето го хареса и потърсих рецептата.
Добре се наду, но после спадна, не сме го разрязали още....😒, та незнам как е станал.

# 112
  • София
  • Мнения: 2 610
Броколи  яхния
Печени чушки
Салата домати, артишок, тофу, краставица, лук, зародиш
Тостери с каламата

# 113
  • София
  • Мнения: 3 015
за вечеря днес печени гъби с масло и салата от домати, краставици и моцарела

дайте идея за нещо като ньоки с царевичен качамак - ако смеся качамака с яйце и го пусна във вряща вода (или яденето с бульон) за малко, дали ще си остане на хапчици или ще се разпадне/ разтвори във водата?

# 114
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 15 995
Харпа, не се разпадат, но се раздуват много. Аз слагам яйце, полента/грис, сол и инд.орехче. Пускам ги колкото бобчета и бая големи стават. Та е играчка малки да се правят. Тестото трябва да не лепне, но с лъжица да успяваш да оформиш. От тесто с едно яйце правих два пъти, много дойде за едно ядене (двама възрастни)

# 115
  • Мнения: 6 861
Записвам се в темата.
Голямата ми дъщеря вече втора година вегетарианства. Много се затруднявам какво да й готвя. Макар че тя е на 21 и може вече и сама да си готви, но нали е по-лесно да сготви мама...

Мигла, каква е тази яхния с броколи?

asyalein, може ли рецепта за гъбена супа?

# 116
  • Мнения: 932
Веге супа топчета, пица.
За вечеря нямам идея 🤷🏻♀

# 117
  • Русе
  • Мнения: 3 210
Питка




Яхния с картофи

# 118
  • София
  • Мнения: 3 015
Много апетитно изглежда погачата!
И аз замесих тесто, от което ще правя закуски тези два дни. Не е хладилно, а класическо за погачи, с което си вкарах малко автогол, че трябва да го вадя от хладилника, за да се темперира преди работа с него.

# 119
  • Русе
  • Мнения: 3 210
Скрит текст:
Много апетитно изглежда погачата!
И аз замесих тесто, от което ще правя закуски тези два дни. Не е хладилно, а класическо за погачи, с което си вкарах малко автогол, че трябва да го вадя от хладилника, за да се темперира преди работа с него.

Благодаря!
https://ipeychev9.blogspot.com/2015/11/blog-post_4.html

За закуски ползвам това тесто.
https://ipeychev9.blogspot.com/2018/09/blog-post_11.html

# 120
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 15 995
Доматена крем супа

Утро, запържвам лук, чесън и ако имам пащърнак, добавям гъбите и те да се запържат. Режа ги на филийки и ги обрашнявам. Добавям естрагон, сол, вода. Аз я сгъстявам с нахутено брашно, но става и с обикновено.

# 121
  • Abu Dhabi
  • Мнения: 9 112
Как съм ви изпуснала.... чудни предложения виждам.
Аз не съм правила нищо интересно напоследък - една доматена супа, ориз с кисело зеле и пържен патладжан с доматен сос.

# 122
  • Мнения: 932
Вкъщи вечерята беше пържени картофи и зелена салата с домати, варени яйца.

Не знам утре какво ще готвя. Може би нещо със зеле. Или някаква паста.  Н е   м и   с е   г о т в и !

# 123
  • София
  • Мнения: 2 610
Утро77, яхнията ми  е нарязани броколи, лук, морков и шепа елда (може и киноа, ориз или картоф по избор ) за плътност. Овкусявам със зехтин, магданоз, босилек, девисил, сол. Морковчето и главата лук ги слагам във вряща вода в тенджера  първи да поомекнат леко и после добавям броколите и елдата. Накрая подправките. Синът ми обича към поднесеното ястие да му добавям лъжица сметана или крем  сирене. Аз си добавям нещо люто- горчица или къри.  Не запържвам никога нищо.

Днес купих и аз зеле Ще го пека на фурна.

# 124
  • The QC to be!!!
  • Мнения: 5 201
от мен едно просто зеленчуково рагу; запечено пушено тофу на тиган с чесън.

Ще трябва обаче утре да сготвя нещо друго. Може би боб яхния или на супа...

# 125
  • на острова на мечтите
  • Мнения: 4 622
Спанак а ориз. Пица от карфиол и чери доматчета. Супа пак от карфиол, малко киноа и шепа червена леща. Вчера правих палачинки с кестеново и оризово брашно. Но само в неделя мога да се занимавам а нещо по-специално за закуска.

# 126
  • Мнения: 6 861
asyalein, Мигла, благодаря за рецептите!
 За да съм в тон с темата - снощи приготвих за дъщеря ми гъби и броколи на фурна с топено сирене.

Купила съм една опаковка замразено брюкселско зеле. Защото вече се чудя какви зеленчуци да измисля. Проблемът е, че като бях малка майка ми често правеше задушено някак, което за мен имаше леко горчив вкус и не ми харесваше.
Винаги ли има такъв горчив вкус и има ли начин да го избегна?

# 127
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 15 995
Като е замразено, после е сладникаво. Така се избягва горчивото.

# 128
  • на острова на мечтите
  • Мнения: 4 622
Много ми е гнусно брюкселското зеле. Имам едно замразено, ама няма как да го пробутам на ММ, а сама да му се давя не ми се ще... Ще пробвам да го пасирам и да го преглътна някакси...  Днес салата...

# 129
  • София
  • Мнения: 3 015
Аз много обичам. Леко горчивият му вкус ми харесва страхотно. Обичам го леко сварено и после печено или в малко сметана със синьо сирене или в масло и чесън. Даже и кимчи правих с него миналите години и с него не горчеше.

# 130
  • Калифорния, САЩ
  • Мнения: 5 175
Ние всички вкъщи много го обичаме. Купувам по-малки пресни зелчици, измивам добре. Разрязвам на две, обилно намазвам с олио/зехтин, пушен червен пипер, сол и черен пипер. Разбърквам в голяма купа с рка, за да овкуся всяко едно парче. Пека в тава, постлана с хартия за печене. Всяка половинка е поставям с разрязаната част надолу, пека на 220 градуса до зачервяване, покафеняване отгоре. Отдолу е хрупкаво и няма течност, мнооого го харесваме така.
Сутринта - сандвичи с крема сирене и домат; сок от боровинки, круши.
Обяд - яйца на очи, гъби на тиган, доматена салата с маслини и пресен зелен лук обилно.Препечен хляб и авокадо с лимон натюр.
Вечеря - детето много иска и ще му направя mac&cheese и моркови и пресен грах със шушулките със соев сос, за нас ще е невегетарианско.

# 131
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 15 995
И аз го обичам брюкселското, но не ми понася, получавам спазми в червата, болезнени.

Капоната
Пица
Бананови сладки
Крем супа от кореноплодни
Кьопоолу
Днес няма да готвя.

# 132
  • София
  • Мнения: 2 610
Салата чушка, домат, краставица, настърган морков, лук, зародиш и чиа.
Суши с авокадо и краставица
 Супа пащърнак,  морков, овес и лук

# 133
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 15 995
Пица Маргарита
Пролетни рулца - купени
Козе сирене с мед
Шпецле с ементалер
Ориз със зеленчуци
Цикория със сметанов дип

За утре нямам идеи.

# 134
  • Русе
  • Мнения: 3 210
Содена питка




Тиквички с ориз

# 135
  • София
  • Мнения: 3 015
Сутрините закусват мъфини с шоколад.
Днес правих суши.
Утре ще е крем супа от тиквички, броколи и синьо сирене.
Обещах палачинки за закуска за някои от следващите дни. Тегаво се съчетават с променено време и опити за ранно тичане, ама... какво да ги правя.

# 136
  • Мнения: 932
В нас тези дни:
смути банан, ягоди, грахов протеин, соево мляко
овесени палачинки с меласа, с малиново сладко, мъжът ми ги яде с пикантен хумус
Тост с авокадо, домати, хранителна мая
Пица със сирена, готова
Качамак с печурки и преден лук и чесън от градината
Яйца на очи
Червена леща
Сладки картофи на фурна, цели
Салата бок чой, червен лук, авокадо
Мляко с грис
Бурито боул
Къри със зелен фасул и червен боб, гарнитура басмати

Утре нямам идея. 🤔

# 137
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 15 995
Мекици
Бананови панкейкс
Пържени картофи
Супа от коприва и седмолистник
Разядка със сирене, ядахме я с чушка на ивички
Орехи с мед
Бананов шейк

Мъжът ми домъкна една зелка, чудя се пак какво да я правя! На салата ми е дървено, готвено не ме засища. Ако не е толкова дървено, ще отиде на японски пици!

# 138
# 139
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 15 995
Просо с броколи и сметана
Пица
Готвено зеле, сложих повече подправки
Панкейкс

# 140
  • Мнения: 932
Пълнозърнест тост с фъстъчено масло и малиново сладко
Бананово смути с боровинки
Овесена каша
Крем супа от брюква (Rutabaga, Steckrübe), картоф, морков и праз
Пълнозърнесто пене с тофу Болонезе
Веге хот дог

# 141
# 142
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 15 995
Случайно попаднах на сицилианска рецепта: ориз с шоколад. Сварих ХО във вода и докато беше топъл, сложих шоколад. Оригиналът беше в купички, аз го разстлал тънко в тава, да видя дали става за блат. Сега си го ям сама 🤣

Шпецле
Пица
Зелена салата

Малката е болна и няма време за готвене.

Уикендът е тук Великден. Обещала съм Гараш и ще боядисаме яйца. Иначе нищо специално не съм мислила за ядене. Някак не ми е много празнично.

# 143
  • София
  • Мнения: 2 610
Картофена супа.
Тиквички.
Плодове, маслини, тиквени семки.

# 144
  • на острова на мечтите
  • Мнения: 4 622
Случайно попаднах на сицилианска рецепта: ориз с шоколад. Сварих ХО във вода и докато беше топъл, сложих шоколад. Оригиналът беше в купички, аз го разстлал тънко в тава, да видя дали става за блат. Сега си го ям сама 🤣

Шпецле
Пица
Зелена салата

Малката е болна и няма време за готвене.

Уикендът е тук Великден. Обещала съм Гараш и ще боядисаме яйца. Иначе нищо специално не съм мислила за ядене. Някак не ми е много празнично.
от 18 години живея в Сицилия, ама ориз с шоколад нито съм чувала,нито съм виждала!?!? За какво се ползва точно?
Днес сварих картоф на пара ( той е 500гр., така че ще стигне за двама) и после ще го препържа леко в тиган. Имам и много маруля( romana). Тя е много нежна на вкус. Не знам дали я има и извън граница. Та толкова за вечеря.
Сега трябва да търся рецепта за безглутенови торта, или сладки. Някоя изпитана. За гости трябва да спретна нещо.

Последна редакция: ср, 31 мар 2021, 18:53 от danilu