Осми клас 2020/2021 - Бойна група - тип „страшилище“ - ЗА присъствено училище!

• 30 185
  • 727
  •   1
Отговори
# 15
  • София
Браво на Ния! Мария, прекалено много се тревожиш! Прегръдки от нас!

# 16
Благодаря!

# 17
  • София
Извинявам се, но нещо в мене напира да продължим с брейнсторминг по темата протест.
Още нещо ми хрумва - какво би станало ако спретнем едно писмо до колкото гимназии се сетим, с въпрос за подкрепа за някаква по-интензивна форма на ПО и така хитро да го извъртим, че да получим отговор "да".

# 18
  • София
Нима очакваш  да получиш ясен отговор от ръководството черно на бяло? Аз не бих.Царе са на  любезното извъртане и липса на конкретика- особено по такива щекотливи теми

# 19
  • София
Именно, именно, Сани.
Извъртян отговор, който в никакъв случай да не звучи като "не" и да може да се използва все едно е по-скоро "да".
Нямам точна идея как би следвало да се формулира. Сигурна съм, че някой майстор на перото и на измислянето на статистически въпроси би успял.
Давам за пример как бяха пуснали анкета към родителите в училището, в което учи детето на колежката, беше нещо в стил:
Бихте ли подкрепили дистанционно обучение, така че да запазим живота и здравето на българските учители?

# 20
  • София
ПО-скоро бих ползвала цитати от изказвания  на популярни директори и други специалист Wink Хващам първото попаднало ми https://www.bgonair.bg/a/2-bulgaria/219279-onlayn-obuchenieto-sk … 8BnlsAiLnWI5zV1rU
Ето ти цитати, извадени , които биха могли да се ползват  и доразвие тезата ни в подходяща посока Wink" Ротационният принцип на обучение влияе на психичното здраве на децата./онлайн обучението продължава доста дълго, което е опасен вариант с неясни последици. /Продължителната изолация може да доведе до сериозни проблеми при децата. "

# 21
  • София
Еее, супер!
Страхотна идея!
Много би било хубаво, ако някой от вас, пишещите професионално, помогне, ако ще пишем писмо. Hug

# 22
  • софия

Иначе за ЧУ е вярно. Имат договорка с МОН за постоянно присъствено обучение за важните класове 8 и 12.
Къде това?
Защото в Колежа такова нещо няма.

# 23
  • Някъде в Европа...
Нова темичка 😘
Започва със страхотни новини..Браво на Ния и то с "моя" език. Прочитайки изпуснатите постове преди да стигна до края, щях да ти пиша, Мария, че аз не помня как съм учила първоначално по ФЕ в ЕГ, защото на практика той бе моят първи чужд език още от 5 клас, изключая Руски (АЕ не съм учила никога, нито в у-ще, нито в Уни)...Във ЕГ ми беше първи, но си имах представа от него и не съм имала сблъсък с нещо ново..Винаги обаче съм учила с писане думите, дори и в Университета, и то с неопр. чл. отпред...Всичко това е леко безсмислено да го пиша след като прочетох последните постове с успеха на Ния..Браво!

Искрено страдам за децата в ЕГ с нов език. МОН им е голям длъжник...
Тази уч.година съм я отписала (добре, че си избра ПМГ и не е в ЕГ и не му предстоят предмети на език др. година)...Все ми е тази дали ще ги върнат или не..Просто искам да се реши нещо, което да е постоянно, писна ми - тъкмо се нагодиш към един режим и хоп, той свърши.. Синковецът иска да е ДО, просто защото това по никакъв начин ме му нарушава соц. живот, даже напротив, има повече време за излизане, защото не губи време за път, хранене и т.н...
Днес обявих на работа, че ще наруша графика за отпуски април ако не излязат ваканция..

# 24
И след като приключим с общите приказки за психичното здраве, на които никой няма да обърне внимание, да подходим като Алибабов/Алибегов и ресторантьорите. С конкретни искания за дата дори. Италианският модел в действие - ако не стане, повече няма да чакаме и ще склоним децата към самоотлъчване Grinning

Мария, поздрави за Ния! Имаш чудесно момиче!

# 25
  • София
Това е много интересна идея  - завършваме писмото с:
Имаме готовност за преминаване към протестни действия чрез изключване на интернет...
Ще го формулираме малко по-литературно, де. 😁

# 26
Ами трябва да има някакво загатване, за евентуално гражданско неподчинение, иначе изобщо няма да ни отразят.
Не може да няма някакъв вариант за протестни действия и от наша страна. Било то и с дръпване на шалтера Stuck Out Tongue Winking Eye

# 27
  • София
Ама то направо вече почти се подреди като стратегия.
Така е то винаги - с повечко акъл от повечко глави, и хоп! - за нула време готово.
Кой иска да пише писмо?
Много бих помолила този път да не съм аз, че ще се получи лош копи-пейст на предишното. 😃

# 28
Аз сега чета в сайта на Сдружение на заведенията в България. Ми те писмата са им идеални, само трябва да ги завъртим по нашата тема Grinning
Единият има протест е бил под наслов "МАРШ към свободата", при нас може да е "МАРШ към истинското обучение", хаха

Последна редакция: вт, 02 мар 2021, 18:19 от Дикси

# 29
  • София
Най-важно би било три пъти да повторят по ТВ опцията за спиране на интернет и сме готови! 😁

Общи условия

Активация на акаунт