Осми клас 2020/2021 - Бойна група - тип „страшилище“ - ЗА присъствено училище!

• 30 191
  • 727
  •   1
Отговори
# 60
  • София
СУпер е писмото.Само  момента с протестните действия от наша страна и бойкот на псевдо   обучението  и спирането на нета  не видях. Според мен трябва да се намекне за една готовност за подобни протестни действия.И да се направи паралел със заведенията.Да- те генерират финансови ресурси и са важни за икономиката, но това не отменя евентуалните здравни рискове от които уж ни пазят.( ето ти примера- ако се  правят изнесени уроци в кръчмите.ей така ще насядат по масите на разстояние.Даже и по два класа може да ги събират.Ако се избере по-голямо заведение и по повече паралелки.Важното е да се съобразим с капацитета и заетостта на заведението 😉 Хем учителите ще оптимизират програмата и ще остане повече свободно време и за тях.А ако времето позволява- направо в летните градини- с един куршум- два заека.И на въздух ще бъдат децата.Ей- на маймуни ни направиха.Трябва да се организира някакъв бойкот че да се спре с това безумие

Последна редакция: ср, 03 мар 2021, 10:03 от sssani

# 61
  • София
Страхотна Зазу, благодаря! ❤️
Довечера ще се включа, че днес съм в движение.
И честит празник!

# 62
СУпер е писмото.Само  момента с протестните действия от наша страна и бойкот на псевдо   обучението  и спирането на нета  не видях.
Да. Не ви ли се струва добра идея?

# 63
  • гр.София
Аз чисто практически не разбирам как ще се осъществи. Дъщеря ми иска  на училище. (Казва,че има деца ,които не искат). Но не мога  да я накарам да пропусне ден,ако тя не намери смелост за това. И как ще се разбере ,че стачкува-ще си лепне на екрана надпис Стачка? )
Студентите според мен свикнаха със ситуацията. Това е страшно,че всички привикват лека-полека.
Накратко и да кажа защо сега подкрепям,за разлика от преди- обществото не стисна зъби,родителите не  пожелаха да се пожертват, за да учат децата. Против ваксини,против тестове,против маски. А децата ги строиха в редиции и ги захлупиха по домовете. Моето си е войник-учи,спазва, ДО-то им е доста добро.. Докато други щракат с пръсти.
Свидят ми се 60 лв за тест за антитела, но ако трябва,правим ги и преболедувалите да отиват на училище.

# 64
Не само преболедувалите, а всички, които искат да си направят тестове и към момента са здрави. Ако се въведе тестване на определен период, не би трябвало да има проблем децата да си ходят на училище.
Болните и носителите вкъщи /като им се осигурява ОЕСР/, а здравите на училище. Лесно могат да се решат проблемите.

# 65
  • София
. Но не мога  да я накарам да пропусне ден,ако тя не намери смелост за това. И как ще се разбере ,че стачкува-ще си лепне на екрана надпис Стачка? )
Аз пък не разбирам репликата- не мога да я накарам.
Аз съм родител на непълнолетното си дете, което  е разумно и разсъдливо.Както и вашите.И мисля че с говорене и обяснение родителския авторитет тук  си взима връх и  се прави"жертвата".То по тая логика ще  дойде ред и на репликата " не мога да накарам да носи маска в училище или да спазва правилата..." Просто  това е залога и средството , около което евентуално трябва да се обединим и да сме единни.Чак пък такава жертва да е тоя ден...Нали умеели децата да се самоподготвят.Ще наваксат все някакси пропуснатия ден. Големи били, разумни.Хайде да  ги накараме да проявят този разум с наша помощ и за тяхно добро.Аз ако вярвам в нещо ще направя всичко възможно  да обясня  и да убедя в правотата си.Още повече, пак подчертавам, че ние сме тези, които трябва да вземаме решенията за непълнолетните си деца.

Последна редакция: ср, 03 мар 2021, 10:27 от sssani

# 66
Четох в групите "Учители за безопасно образование" и "Родители за...същото"
Мисля, че нямаме абсолютно никакъв шанс с това писмо Sad
Самите учители, заедно с родителите за безопасно образование пишат писма за ДО до края на годината.

# 67
  • гр.София
Нищо няма да изпуснат за един ден и идеята е много оригинална.
Споделям ,че не мога да гарантирам за резултат- стачкуваща дъщеря.

# 68
Не сме говорили вкъщи точно по тази тема, но мисля, че моят не бил стачкувал по този начин. Да му спра аз интернета, ако той не желае да го направи, не би имало смисъл, само ще се изпокараме. Моят в момента е Ок с ДО. Само аз не съм.

# 69
Не мисля, че със " стачка" ще се постигне нещо. Няма как да се отчете реален резултат - колко стачкуват, колко просто се възползват от ситуацията. Най-много учениците да се сдобият с няколко неизвинени отсъствия.

# 70
  • Между гори и планини
И моят е ок с ДО ,нито учи по-малко , нито седи цял ден по пижама. Не става рано и не обикаля цял час с автобуса,  тоалетната е удобна и чиста,  никой не го разсейва. Преди малко му пратиха тест по английски   взе си закуската в стаята и седна да пише. Щяхме да ходим на Шипка,  но предполагам ще е навалица и решихме да се разходим из Търново.
Стачка с едно липсващо дете тук-там е нищо, само ще натряскат отсъствия на децата.

# 71
  • Някъде в Европа...
Честит празник!

Както казах - просто искам да се реши нещо постоянно за училище. Останаха 3 месеца само - могат да го измислят.
Ако са присъствено от 18.03 за две седмици, сериозно смятам след тях да го изпращам при баба му и дядо му отвъд Балкана, там да учи ДО, тъкмо ще мине и Великден до следващото присъствено. Такова е и неговото желание, там го чакали приятелите му 😀, а баба - учителка ще го следи колко учи по-добре от работещата мама. Повтарям се пак - тази уч. година е изпусната според мен, няма за какво да го държа във ВТ ако са ДО...
Моето също твърдо иска ДО, свикна, лесно му е така, има си и физическите срещи всеки ден със съучениците и приятелите, според него няма минуси...Би участвал в стачката, само защото това значи за него, че ще се наспи и после ще играе на пц 😀..Сигурна съм обаче, че в нашия град тази инициатива няма да има гласност и той ще е черната овца, съответно и майка му, пред училището...В малките градове е много по-различно, отколкото в големите..Говоря от опит...
П.С. Доня, наряд съм в момента, иначе щях да те водя на кафе - не виртуално 😉

# 72
  • София
Разбира се, че е задължително да се стачкува. Независимо дали ще има или няма да има незабавен ефект. Понякога просто трябва да се действа, а не да се обмисля обстойно. Затова обичайно по-младите са по-дейни и по-полезни в такива ситуации.

# 73
Споменах един от ефектите. Неизвинени отсъствия. Мога да добавя и други, но не това е важно. Решението, каквото и да е то, няма да бъде взето, защото е била осъществена такава форма на протест. Дори след време да пуснат учениците присъствено и да заявят, че го правят под натиска на общественото мнение, сигурна съм, че това ще бъде просто поза.
В тази връзка съм убедена, че и за ваканциите отдавна са решили, и за новата ротация, но тежестта е някак по-голяма, ако го съобщят на официалния брифинг. Simple Smile

# 74
И моят е ок с ДО ,нито учи по-малко , нито седи цял ден по пижама.
Доня, наистина ли мислиш, че заради пижамите искаме децата да са в училище?

Общи условия

Активация на акаунт