Осми клас 2020/2021 - Бойна група - тип „страшилище“ - ЗА присъствено училище!

• 30 184
  • 727
  •   1
Отговори
# 690
Защо не мютнете известията за този тийм? Ще си го проверява веднъж дневно, но няма да пищи постоянно.
Защото може да изпусне ако се сложи задание за домашно и е излишно затормозяване да помниш всеки ден да проверяваш за нещо ново. То всъщност и двата варианта при така създадения тийм е тормоз, ще трябва да се избере по-малкия дразнител.
Учудващо е точно по ИТ да има такъв "проблем", но здраве да е. Не е болка за умиране, но да си измрънкам Simple Smile.

# 691
Е разбирам, но е дреболия. Имам същия проблем като студент и служебно. Има такива  моменти, бих го сравнила с прословутото табло във ФЕГ,което явно трябваше да се следи ежеминутно, когато ДО беше далечно бъдеще. Избираш по-малко зло и така.

# 692
  • Sofia
Аз съм изключила звука на Тиймс(както и на Вайбър) отдавна, само нотификациите ми се появяват на екран, това постоянно пищене ме побърква - така хем виждам и не изпускам нищо, хем не се нервирам и работя на спокойствие.

# 693
Да, дреболия е. Но една дреболия, втора дреболия и някак се впечатлявам Simple Smile. На олимпиадата по бел я подали с 2 от 3 сбъркани имена, само Ния са нацелили. Като фамилията изобщо няма нищо общо с нейната. И квесторката резонно не е искала да я допусне. Последвали телефони, разправии и така едни 20 минути загуба на време и генериране на стрес. Всичкото това можеше да се избегне ако бяха качили списъка с резултатите от първи кръг, да се види, че още там някой е объркал, ако от 138-мо бяха качили разпределение в петъка преди олимпиадата... Просто е. И когато нещо е просто, а не се прави и създава проблеми ми прави впечатление и си мрънкам тук Simple Smile.

Я друго да питам, че ме мързи да ровя в учебните програми. Вчера децата решаваха една задача по математика (най-накрая стигнаха до моделиране на задачи с квадратни уравнения), която изискваше познания по физика. Ния м.г. втори срок нямаха часове по физика (просто учителят не влизаше) и съответно има пропуски в знанията си. Учили ли са за равноускорително движение? (От една висока 140м скала хвърлили монета с начална скорост 3,5 м/с. За колко време ще падне на земята?) Дадох им формулата за средна скорост, но и трите деца не я знаеха. Дали е пропуск от 7ми клас или се изучава по физика в 8ми клас в училища без ииче?

# 694
Хах, о Боже, и объркването на имената ми е дежавю. Знам, че на теб не ти е смешно, но на мен ми става някак мило Joy

# 695
  • София
Мария, неравномерно движение по физика се учи в 8 клас.

# 696
Ох, не пиша, не пиша и после няма отърване от мен.
Смешна случка от вчера:
Класната: олимпиадата е от 2 часа, но елате към 1:30.
Ния: на сайта пише, че е от 9 часа.
Класната проверява и отговаря: аааа, то датата била 14-ти...
Ей такива шемети са във фег. Сладури са, харесвам ги адски много, но как е възможно да са тоооолкоз над нещата Heart.

Грийн, благодаря! Значи няма ужасно много изпуснато.

# 697
Ама аз съм се оплаквала мнооого от тях Simple Smile и затова казвам, че чак ми става мило. Дъщеря ми по-късно им хвана цаката, Ния е по-оправна.
Моят шемет изпусна преди няколко седмици състезание по шах във аег, преместено. Ядосах му се, ама...минало заминало. За такива неща да си следи. Щом Ния следи, не се ядосвай на училището, радвай се на детето.

# 698
  • о`майна лунна нощ е
Отдавна съм се предала с тази тяхна разсеяност.
Вчера ми се наложи да тичам обратно до нас. Пътьом звъня на набора - "Вземи от закачалката МОЕТО леко, дълго, бледолилаво яке и ме изчакай пред входа. Разбра ли? Добре.". Спирам колата, появява се той с едно малко, вярно лилаво, но доста силен цвят почти циклама цвят, момичешко якенце, което е малко дори за сестра му. Бях вдигнала децибелите още преди да сваля прозореца на колата и да дам воля на гласа си и навън.
Върна се естествено и на второ класиране донесе правилното яке. Оправда се, че на светлината на коридора изглеждало по-скоро сиво.
Ако не знаех /проверен е от офталмолог при кандидатстването след 7-ми клас/, че е перфектен със зрението и цветоусещането, щях сериозно да се притесня. Но друго си е да идваш в съзнание тепърва в 9 сутринта.

Последна редакция: чт, 11 мар 2021, 12:10 от `ТуиГ

# 699
  • софия
Туиг, той е мъж Laughing

# 700
Мария, мисля че свободното падане е равноускорително движение и се описва с кводратно уравнение. Не съм 100% сигурна, но по смътни спомени.
П.П. добавих картинка . И нашите не учат физика тази година и това не са го учили досега

Последна редакция: чт, 11 мар 2021, 12:18 от Cygnus

# 701
Да, равноускорително е, като ускорението е g. Но децата мигаха на парцали на формулата за средната скорост: V=Vo+0,5.g.t

# 702
О, физика!
УжасТ!
Миналата година, по време на ДО, всички часове по физика  преминаха асинхронно, като преподаването се състоеше в точки на урока и задания за домашна работа.

# 703
  • София
Сутринта мъжът ми ме събуди  плахо, защото търсил ключовете от моята кола, за да я премести че бях спряла пред гаража му.И аз в просъница казвам- в джоба на виненото  ми яке.Той репликира- че го няма.Ставам отивам бясна, бъркам в джоба и вадя ключа.Той е ровил в червеното яке на дъщеря ми.Не само цветовете не знае, ами   и дрехите ни  не разпознава...Отказала съм се

# 704
  • о`майна лунна нощ е
Не си сама, сестро! Не си сама!

Общи условия

Активация на акаунт