Осми клас 2020/2021 - Бойна група - тип „страшилище“ - ЗА присъствено училище!

• 30 176
  • 727
  •   1
Отговори
# 720
И моят бърка дрехите ни. А за чорапи, чорапогащници и бельо редовно намирам нейните в моя шкаф и обратно. Като прибира прането и го подрежда е...totally lost.
Забранила съм да прибира прането по шкафове - от него се иска прибиране от простор или вадене от сушилня и сортиране на две купчини - за гладене и без гладене:laughing:

Vesana, как да забраниш на един мъж порива към подреждане? Престъпно е...Joy
Ще убия всичко детско в него и после ще има: еми, подреждай си сама, като ми търсиш махнА...Laughing

Последна редакция: чт, 11 мар 2021, 14:36 от Анонимен

# 721
Джуди, без нишани, с обучение успях - кратко, точно и ясно:)

Какво се глади и какво не се? Евалата!
При моите се гладят само на мъжа ми ризите и някои мои неща, но тях, така или иначе, синковците не ги прибират. Всичкото се стоварва по указания по-горе начин да го аз разпределя и ако нещо е нужно за момента на трудещия се синковец, само се издърпва от камарата, за да се налуе на тялото. Понякога имаме късмет и камарата остава цяла на дивана. По-често в такива сложни ситуации обаче събирам вечерно време реколта от паркета.

Тъй си е, jasmin tea, кога човек има ищах за труд - полива се, тори се, поддържа се тоз ищах, че ще го напусне.
Аз така хваля всяка манджа на  мъжа ми и на синовете. Някои дори и да не ми допадат - ям и пия бира. Хваля, и тупам по задвратието.

# 722
  • Sofia
Става, става, зависи от човека:)

# 723
Вкъщи всеки си глади каквото трябва, т.е. моят мъж си глади неговите неща, че му и прехвърлям по нещо мое понякога, защото глади по-хубаво от мен. На младежта гладех аз преди време. Вече не. Наборът твърди, че намачканото било cool, а дребният няма да се усети, че нещо не е наред, дори и дрехата да му е обърната наопаки. Факт е обаче, че от сушилнята дрехите си излизат почти изгладени. Остава проблемът, че като се нахвърлят безразборно в шкафа, се мачкат. Това пак дребният. Той само симулира сгъване. Наборът през последните година-две започна да държи гардероба си учудващо добре подреден. Преди беше кочина.

# 724
  • София

При служебните ми срещи в Тиймс понякога има проблеми през лаптопа. Повечето случаи съм през телефона и обикновено нямам технически трудности освен забиването при WiFi, а през мобилната мрежа - не.
Някои може и да хитруват, но не е само от хитруване. Бащата от споменатата РС може да ползва друг компютър, друг телефон от този на ученика - такива изводи за микрофона не е редно да се обобщават.

не обичам да влизам в обяснителен режим, но съм коментирала върху цитат на потребителка, която казва, че някои деца имат проблеми с микрофона само в някои часове.  очевидно е, че в такъв случай проблемите са на друго място, не в микрофона, уайфая, таблета и прочее забавни, но неграмотни оправдания.

достатъчно съм се нагледала и наслушала на ДО, та да знам какви са им номерата на децата и кои деца ги правят.

# 725
При нас винаги има недостиг на чорапи. Напоследък не ми е ясно кои тениски и суитшърти на кого са, защото голямото дете много бързо ги обявява за вече станали му малки, а дребното ги присвоява. Обърквам се в чий гардероб какво да слагам, но те си ги намират и се разбират.  Осмокласникът постоянно е с претенции, че няма дрехи, а на него сякаш по-често купуваме.

# 726
  • о`майна лунна нощ е
Ще отклоня малко темата, но се сетих нещо във връзка с прегледите при очен лекар, което още ми държи влага. Пак главно действащо лице е наборът, но действието се разви в далечната 2013 г., лятото, преди да почне първи клас.

Скрит текст:
За първи път го водих на очен преглед, защото няколко дни поред се оплакваше от главоболие и гадене, а предвид предстоящото тръгване на училище, реших, че един очен преглед ще е добре дошъл. Взех му направление, закиснахме сме пред кабинета в един късен следобеден час. Навън 40 градуса, в поликлиниката +5 отгоре, задуха ... Пръхтим на пейката пред кабинета, а покрай нас едва дишат от жега още 4-5 човека. Пълна тишина в коридора. По едно време наборчето решава да прояви хумора си. "Мила майко, знаеш ли, че имаш мустаци!" - каза той тихо, но достатъчно ясно, за да предизвика слуха на всички в коридора и ме погледна с изпиващ поглед точно над устната ми. Успях само да изсъскам, че това не са мустаци, а потъмнели косъмчета, докато другите пациенти деликатно извиваха глави към стени и прозорци, за да се нахилят на спокойствие. Пак се връщам от начало - пред очен кабинет сме.

Както се вижда - оцелял е и до ден днешен.

За  петдесетте нюанса черно на наличните чифтове чорапи, само пералнята може да разкаже. Разделям дрехите на първо мои, после на сестра му, различимите работни и лични на баща му, но за чорапите съм ги оставила да се оправят сами. Често мигрират на ята между спалнята и детската.

Последна редакция: чт, 11 мар 2021, 16:26 от `ТуиГ

# 727
Ох с това пране! Откакто синът ми порасна е трудничко разпределянето на дрехите. Има долнища на анцузи, които просто не мога да запомня чии са - на сина или на мъжа. А чорапите, уж купувах различни - сиви за единия, черни за другия. Ми крадат си ги! Главно младежът от таткото. Освен това наборката отмъква дрехи на брат си - тениски и худита, били много яки неговите! А че са й няколко размера по-големи...

Заповядайте в новата тема - https://www.bg-mamma.com/?topic=1313020.new#new

Общи условия

Активация на акаунт