Осми клас 2020/2021 - Бойна група - тип „страшилище“ - ЗА присъствено училище!

• 30 199
  • 727
  •   1
Отговори
# 30
На моя приятелка синът учи в техникум. 8 клас е. Единствените часове, които се провеждат  онлайн са по английски. Всичко останало е под формата на съобщения в Google classroom. Т.е . това дете и съучениците му са лишени от образование. Толкова за качеството на ДО и грижата да държавата за учащите.
Незнам доколко ще е ефективен какъвто и да е протест, въпреки че бих го подкрепила. В момента решенията са политически и изобщо не са основани на някаква мисъл.

# 31
Писах за ваксините и спазването на графици, но редактирам, защото си има друга тема за такива дискусии.

.

Последна редакция: вт, 02 мар 2021, 20:03 от Amanda.D

# 32
В миналата тема още споделих, че имам готовност точно да го изключа нета  като родител. Не за ден - никой не би го боднало по тиквата и подкорието й това.
След края на март - за постоянно. Но едва ли ще се навие народонаселението за идеята, доколкото познавам хората.
 На мен ми е отдавна все едно. Както казах вече - аз съм подготвила реално частно обучение. Плащам и преподавам. Даже без загуба на време с предмети, които е смешно да се учат онлайн - физическо,  рисуване.

# 33
  • София
Amanda, РНК ваксините или се пазят за втора доза, или са разпределени за хората, които ще работят около изборите (вкл. и журналисти) - там няма време за векторни ваксини.
Приятели във Франция на наша възраст ще са щастливи, ако им дойде редът наесен, но по-вероятно ще е в края на годината.
Възрастните около 80 се очаква да ги ваксинират в края на април. Проблемът с недостиг на ваксини е повсеместен.
В нашето училище има ваксинирани учители още преди месец. В училището на детето на колежката също е имало такава възможност, но само 30% от учителите са се възползвали.
Имам чувството, че много хора отказаха да се ваксинират като приоритетни групи, а в момента недоволстват от неясно какво.

# 34
  • София
Джуди, в 8.клас е поносимо финансово сигурно, ама в девети и десети ще излезе солидна сума. Joy

# 35
Red, аз тъкмо изтрих, а ти си коментирала.
За изборите е ясно, че трябва да има време за две дози. Но си мислех, че първоначалните доставки ще стигнат за първа РНК ваксина и за учителите. Но част от тях не са викани за никаква. Уж трябваше да спазват графици, но не те не съществуват в графика, въпреки че са заявили желание. Същото  е и с персонала на домовете за възрастни хора.

# 36
  • София
Ми аз не видях, че си изтрила. 😃
Иначе подозирам, че опира до по-окумуш директори (също и джипи- та), ама дайте да я оставим тази тема.
Трябва да се пише писмо.

Редактирах се - пък кой да знае точния правопис на "окумуш". 😁

# 37
Ей Red,
Срази ме с тази думичка-окумуш...
Май е от Врачанския край

# 38
  • София
Нямам никаква идея. 😁
Баба беше де факто трето поколение софиянка и от доста образован род, обаче като искаше да се пошегува, вечно вадеше едни турцизми. И аз много ги обичам, понеже придават някаква неповторима колоритност, пък и подтекст.

Последна редакция: вт, 02 мар 2021, 20:37 от Red

# 39
Джуди, в 8.клас е поносимо финансово сигурно, ама в девети и десети ще излезе солидна сума. Joy

Ще излезе като миналата година, нищо по-различно.
Пускаха им по един лист често, който прочел - прочел. После всички преписали който от където успял и училището отчело. Пълно 6 за годината и "т'ва е".
Даже няма на какво да се усмихна, ка-моли да се засмея.
Аз знам, че населението няма да се събуди. Не ми е новина, писах вече, че съм наясно. Затова и си намирам от години сама бръснича.
Иначе, както вече заявих, подкрепям общи каузи, макар и за мен да са с предизвестен край. Един ден - голям праз, даже бълха не ги е ухапала. Повечето ученици от година не учат без друго реално нищо. Останалите се оправят без друго сами, т. е. с родителска помощ. Пука им на управленци от един такъв ден. Но... ще подкрепя.  
Тук иде реч само за политика и лични интереси. Не нашите, разбира се.

"Окумуш" е дума, която съм срещала и в литературата. Не е специфика за определен район.

Последна редакция: вт, 02 мар 2021, 21:11 от Judy

# 40
  • София
Имах предвид уроците и сумата, на която биха възлезли в 9 и 10 клас, ако родител реши да покрива всички липси.

# 41
Защо да е нужно всички? Аз писах, че запълвам, където сме преценили, че ни трябва. Другото се видя как става вече. Нищо по-различно от миналата година. И ако на нещо можем да се посмеем, то ще да е на това. За сега. След време няма да е много смешно, най-вероятно.

Последна редакция: вт, 02 мар 2021, 21:09 от Judy

# 42
  • София
Аз по същия начин съм писала повече от половината предмети "ненужни", предвид ситуацията. И е смешно уроците да са по всичко, защото е абсурдно, но бъди сигурна, че има И такива деца и родители.

# 43
Знам че има. Но и това не ме интересува. Децата на такива родители са си жертва и с ПО, и с ДО. Там спасение няма.
Както писах - гледам и второ дете да избутам и да съм му полезна колкото мога и с това приключвам с бг злокачественото образУвание.

# 44
  • Между гори и планини
В еленските села е ходил мобилен екип да слага ваксини на желаещите.  Значи ваксини има.

Общи условия

Активация на акаунт