Осми клас 2020/2021 - Бойна група - тип „страшилище“ - ЗА присъствено училище!

• 30 178
  • 727
  •   1
Отговори
# 705
Моите младежи не си разпознават дрехите, може и да се правят, не знам. Аз им ги разпределям по леглата. Усещам обаче как скоро ще престана и ще ги оставя да се оправят както могат. Ще си отделям само моите дрехи. Амаха. На разпределител приличам - да погледна и преценя всеки чорап на кого е, боксерки, потници. Че и дънките им изглеждат еднакви, а уж има 20см разлика в ръста им.
Преди години бях направила грешката да им купя еднакви ботуши. Два номера разлика имаха, но наистина на пръв поглед не си личеше кои са по-малки. Та, малкият беше нахлузил по-големите и беше отпрашил с тях. Били му хлопали, пука му. Ама наборът не можа да обуе другите и настана драма. Та си знам, еднакви модели обувки в никакъв случай да не се купуват. Отнася се и за блузи, анцузи, якета. Всичко трябва да е ясно различимо.

# 706
Сутринта мъжът ми ме събуди  плахо, защото търсил ключовете от моята кола, за да я премести че бях спряла пред гаража му.И аз в просъница казвам- в джоба на виненото  ми яке.Той репликира- че го няма.Ставам отивам бясна, бъркам в джоба и вадя ключа.Той е ровил в червеното яке на дъщеря ми.Не само цветовете не знае, ами   и дрехите ни  не разпознава...Отказала съм се

E-е-е-е-е!Бива ли тъй? На мъже не се говори с енигми!
Как се разбирате така?
На мъж се казва: на закачалката в коридора /изчаква се да иде до там, информацията се представя ясно и възможно най-съкратено, но в пълнота, с всяка необходимост при смяна на посока или място/  тъмночервено шушляково /какво е това то - "винено", ми човекът може за бяло вино да мисли!/ яке с качулка,  късо,  на втората закачалка от дясно на ляво /говори се бавно и отчетливо/  левия джоб /"лявото ляво" - при нужда от пояснение за посоки/.

Последна редакция: чт, 11 мар 2021, 13:47 от Judy

# 707
  • София
хахахахха, да, аз с 3ма мъже вкъщи съм им свикнала. Всичко се дава с точно координати, иначе не се намира.
Миналия уикенд набора беше с леля си и братовчедките на ски. Звънят ми първата вечер в 23,00. Аз оцъклям очи какво се е случило, та звънят по това време. Човекът си търси картите, които 5 пъти търсил в предния джоб на раницата и ги нямало. Помолих братовчедка му да бръкне и да ги извади. Познайте - там си бяха Simple Smile

# 708
И аз - трима мъже у нас, освен тях - татко, брат. Майка ми е 3/4 мъж също. По паспорт и външни разни белези само се води жена.
Та знам - с човека /мъжа/ се говори като в казарма - кратко, ясно. Между отделните команди се оставя празно, да се осмисли и изпълни поетапно. То и на клавиатурата си има шпация, все пак. Понеже компютърът - и той - мъж!
Щот се забравят нещата, а дългите изречения са объркващи.
Тук сме повекето женоря и разговорът върви по друг начин. Но с мъжете се ползват други методи.
Лесно се комуникира с тях. Стига да си наясно с тия кратки и лесни за изпълнение правила на мъжката комуникация или по-точно - на комуникацията с мъжа.
Ако имаше издадени ръководства за комуникация по полове, това, за мъжете, би било 1 страница, като циганския Кодекс на труда и сомалийската готварска книга.
Женското би било Большоя советская...
...
На моя мъж, например, всичките му посоки са "на ляво" - напред, назад, ляво, дясно, горе, долу - няма значение, той знае едно - ляво и това е! Даже малкият синковец го бъзика редовно за това. Но сме се отказали семейно от обучение в този тип ориентация. Когато шофира, а аз навигирам, казвам "към теб" /ляв завой/ и "към мен" /десен/. Просто е. Не се бърка.

Последна редакция: чт, 11 мар 2021, 13:50 от Judy

# 709
При вас има ли промени в графика от петък? (Може би само в спрените области) Имало съобщ до класната от утре отново първа смяна, 35 мин часове и 10 мин междучасия. Както преди редуването.

# 710
  • о`майна лунна нощ е
Още вчера ни обявиха в Школо, че до края на седмицата остават със смените, часовете и продължителността, така, както до сега. Вероятно от понеделник ще минат на дистанционния график с начало на учебните занятия 8 часа, първа смяна, вместо досегашното 13 часа, втора. Но това се решава от всяко училище. Предупредиха ни да следим за съобщение от зам. директора.

# 711
И аз - трима мъже у нас, освен тях - татко, брат. Майка ми е 3/4 мъж също. По паспорт и външни разни белези само се води жена.

Много ме разсмяхте със sssani JoyJoy

И моят бърка дрехите ни. А за чорапи, чорапогащници и бельо редовно намирам нейните в моя шкаф и обратно. Като прибира прането и го подрежда е...totally lost.

# 712
О, за бельото в началото, преди години, наивно почнах да слагам син и червен конец от вътрешната страна на ластика на децата, дискретно, пришито с чувство, на кръстат бод, обаче после се оказа, че им е все едно и се подноси който каквото му става и му се е харесало...
Никой не си го слага това и нещата вървят спокойно и облечено.

# 713
  • София
Замислила съм се дали да не ходя да опитам жабешка отвара. Винаги е важно кой те придружава Simple Smile
Ми, идвайте де! И там се трие, но една идея по-малко.

# 714
Аз затова купувам в различни цветове. Боксерките на набора в момента са черни. На брат му са в различни цветове, но на кръста са с отличителен ластик. Чорапите на единия са сиви, на другия черни. Потниците също си имат характерен отличителен белег. Другите дрехи уж трябва да си ги разпознават по картина, надпис и прочие, ама не би. Или само се правят, че не могат да ги различат.
Питах така преди време познати ни близнаци, тинейджъри, как се оправят с дрехите. Техният отговор беше - не се оправяме, кой каквото грабне, това облича.

# 715
  • софия
Сега ще ме карате да ходя да ви търся темите за бельо и дрехи. Дублирате Hug

# 716
Сега ще ме карате да ходя да ви търся темите за бельо и дрехи. Дублирате Hug
🤣🤣🤣
Сори, ама не можах да се сдържа 🤣

# 717
  • Sofia
И моят бърка дрехите ни. А за чорапи, чорапогащници и бельо редовно намирам нейните в моя шкаф и обратно. Като прибира прането и го подрежда е...totally lost.
Забранила съм да прибира прането по шкафове - от него се иска прибиране от простор или вадене от сушилня и сортиране на две купчини - за гладене и без гладене:laughing:

# 718
Аз затова купувам в различни цветове. Боксерките на набора в момента са черни. На брат му са в различни цветове, но на кръста са с отличителен ластик. Чорапите на единия са сиви, на другия черни. Потниците също си имат характерен отличителен белег. Другите дрехи уж трябва да си ги разпознават по картина, надпис и прочие, ама не би. Или само се правят, че не могат да ги различат.
Питах така преди време познати ни близнаци, тинейджъри, как се оправят с дрехите. Техният отговор беше - не се оправяме, кой каквото грабне, това облича.

Именно тая рецепта я прилагам открай време.
Много ми е допринесла за налично здраве и спокойствие.
Препоръчвам я за всякакви болежки.

Замислила съм се дали да не ходя да опитам жабешка отвара. Винаги е важно кой те придружава Simple Smile
Ми, идвайте де! И там се трие, но една идея по-малко.

Абе жена съм ... уж, ... ама пусти и словестни лабиринти... Де е туй спасение, да питам?

Забранила съм да прибира прането по шкафове - от него се иска прибиране от простор или вадене от сушилня и сортиране на две купчини - за гладене и без гладенеLaughing

Какъв нишан им поставяш - червен и син байрак?
Мойто, с домашното обучение, облекчава съдомиалната чудесно. Много ми е в помощ.  Иначе от простир и сушилня просто вади и прави една планина в хола, която аз разоравам и култивирам по вечерно време.

# 719
  • Sofia
Джуди, без нишани, с обучение успях - кратко, точно и ясно:)

Общи условия

Активация на акаунт