Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Клуб на храбрата шивачка - 23 тема

 • 35 054
 • 739
 •   2
Отговори
# 675
 • Мнения: 1 520
Има и по-лесен начин, почти като на електричар.Разшива се бието, ни не цялото-отзад на вратната извивка се оставя  няколко сантиметра прикачено, после леко се изрязва вратната извивка отпред,а наличното бие се минава с парна ютия с леко разпъване, колкото да пасне.Разбира се,това се прави, ако бието е достатъчно разтегливо и трябва малко изрязване.
Следя ви отдавна и ми е приятно да се присъединя в темата.

# 676
 • Варна
 • Мнения: 1 914
Споделям едно клипче с интересен "подръчен инструмент" за равномерно окрайчване.

Допълнено е със съвета: "Пуснете иглата си на ръка, за да проверите дали няма да удари пластмасата, преди да започнете!"

# 677
 • Мнения: 1 526
Много хитро, защото така хем е ограничител на плата, хем върши работата на оверлочно краче. Руснаците са като нас - сиромах човек - жив дявол. Винаги измислят полезни неща, с минимум средства. На западняците не им се налага да мислят много, защото просто си купуват крачета.

# 678
 • Мнения: 910

Здравейте, някой може ли да ми помогне с насоки за ушиването на тази рокля

# 679
 • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
 • Мнения: 35 217
на филмче винаги изглежда по-лесно

# 680
 • Мнения: 135
Един въпрос към @elektrichar : как точно смаза домашната покривна? Аз си взех индустриална (сигурно помниш), но имам и домашна. Домашната я бях пратила на вилата, но индустриалната все нещо има да й се оправя, налага се да чакам майстор и оставам без машина за дни, та реших да си взема обратно домашната. Искам да я смажа, но не знам как, а помня, че ти се беше похвалил, че си го направил и машината заработила по-тихо. Моята е като твоята, ако не бъркам. И още един въпрос - една приятелка иска да си купи втора ръка домашна шевна машинка. Попаднахме на един pfaff hobby 382, за който пише, че е в много добро състояние. За 120 лв. го продават с едно единствено основно краче. Та въпросът ми е дали си струва и дали лесно ще намерим допълнителни крачета.

# 681
 • Мнения: 1 526
Eulalia, първо за Pfaff hobby 382. Серията хоби са няколко, и всички са рядко добри машини. Всичко по тях е направено здраво и почти няма вътрешна част от пластмаса. Моторите са им практически вечни, ако се сменят четките. Тази цена е смешна за такава машина, ако наистина е в добро техническо състояние. Да я купува за 120 пари с широко затворени очи, да праща торта струваща 150 пари и да си шие на воля! Както виждам, крачетата са същите като на новите машини и могат да се купят след това. Ако все пак не съм прав, купува се един присъединителен механизъм за 8 пари, завива се и тогава всички крачета стават.
Относно покривната. Винтовете по капаците са скрити от пластмасови капачета. Вземи тънка игла и много акуратно ги извади. С тънка игла, защото с отвертката ще направиш грозни рани. Развиваш всичко живо, като запомняш или снимаш всичко! Няма да има нещо, което да те затрудни. Машината вече е гола. Ако имаш спрей вазелиново масло, е много по-добре. Пръскаш навсякъде, все едно отиваш на сгледа с най-красивият ерген. Смело и безотговорно. Ако маслото ти е течно, завърташ машината напред назад и там където има въртене, триене, плъзгане, капеш капки от него! Обърни специално внимание на смазването на иглодържачът! Смазваш го на всички места дето се плъзга. Добре е да имаш силиконова смазка, за смазване на зъбно колело. Ако нямаш, сега ще пропуснеш и ще смажеш следващият път, като си купиш такава. Най-добрата смазка е Моликоте, но малка тубичка, струваше 80 пари. Като я смажеш, сглобяваш по обратен ред. Гарантирам ти, че ще се справиш. След смазването, ще чуеш разликата. Като свършиш, изпращай и ти една торта немедленно! Корумпиран съм, какво да направя! Да се похвалиш като смажеш машината! Какво ѝ правите на индустриалната толкова? Нали не е счупена?

# 682
 • Мнения: 135
Много ти благодаря, електричарю!!!Поръчваме pfaff-чето  веднага! За домашната покривна - мисля, че разбрах и вярвам, че ще се справя. Нямам сликонова смазка, но за по-нататък ще потърся. Индустриалната в началото си беше добре, после й се развали моторът и се наложи да го сменят. Смениха и плочката и оттам се започна едно дълго центроване, което така и не стана идеално. Няколко пъти я центроваха, сменяхме краче, система игли и днес продължава да пропуска бодове неизвестно за мен защо. Не знам дали на майстори не случвам или просто машинката е стара и не й се бачка вече Simple Smile А аз не я товаря изобщо - в седмицата я ползвам 2-3 пъти.

# 683
 • Мнения: 135
Пускам нов пост, защото не мога да редактирам горния. Взехме ние Pfaff-чето и сега го настройвам. В началото много се бях стреснала, защото пропускаше бодове, но смених иглата и това се оправи. Остава да направя тегела по-хубав. Качвам снимки.   Малко поразместени са надписите за лице и гръб, но не мога да ги оправя да са си на мястото.
  Лице:            Гръб:             Гръб:            Лице:  

# 684
 • Мнения: 1 526
Стегни конецът на иглата, докато ти хареса зиг загът наопаки! Трябва да знаеш, че на тънки платове, не можеш да очакваш идеален шев. След това постави два еднакви конеца на иглата и калера и пак пробвай! Като не е добре наопаки, регулираш стягането на иглата. Ако не е добре налице - совалката.

# 685
 • Мнения: 135
Много благодаря, електричарю!! Аз нарочно слагам различни конци, за да виждам по-добре къде в по-хлабав или по-натегнат бодът.

# 686
 • Мнения: 1 886
elektrichar, случайно да имаш видиео или упътване за почистване и смазване на тази машина?

# 687
 • Мнения: 1 526
Не, нямам такова видео, но моята е същата, с цвят златен металик. Отварянето няма да те затрудни, защото всичко е на болтове и самонарезки. Като обърнеш машината, на дъното има 4 крачета от прозрачна пластмаса. Трите се развиват с отвертка, а четвъртото се развива на ръка и в него има пружина. Капачето над иглата има 2 болта. Това което трябва да помниш е, че едни болтове са малко по-къси, а други са малко по-дълги. Или снимай, или ги поставяй на пода подредени. Примерно развиваш болтовете на преден капак, поставяш ги разположени както са на машината. По-добре да я смазваш с вазелиново масло. Неведнъж съм писал защо с него. Ако имаш такова на спрей - още по-добре. Не смазвай само гумени части. За пластмасовият зъбен гребен и зъбното колело, което върти грайфера, добре е да имаш силиконова смазка. Преди като нямаше такава, се смазваше с грес. И особено внимание отдели, на смазването на иглодържачът! На всички места, дето се плъзга, трие и върти капвай масло! След сглобяването, може да ти хартиса някой болт. Бутонът на затяжката се маха, но не може да се сбърка при поставяне, защото си има точно фиксирано място. Завърти наляво и надясно двете пластмасови черни лапички, които държат гривната на грайфера! Почисти всичко и капни по периферията на грайфера масло! Той се върти наляво надясно с голяма скорост и се износва. Капни капка две на валът на моторчето! Сглобяваш по обратен ред! Поставяш на масата и ако се клати, развиваш, или завиваш това четвърто краче. Смажи и стерженът на крачето, който се движи във втулка нагоре надолу! Ако нещо не ти е ясно - питай!

# 688
 • Мнения: 135
Редакция на редакцията: постът еволюира от долу нагоре.
Мисля, че добре я оплесках ксто за плаж Simple Smile Дано съм се справила, че трябва да я обличам и да бягам за дъщеря ми. Ако не - ще има поправителен Simple SmileРедакция: задния капак успях да го махна. Остана само това страничното елементче:
Електричарю, така добре ли е раголена машинката или трябва още?

Последна редакция: чт, 25 авг 2022, 14:03 от Eulalia

# 689
 • Мнения: 1 526
Развий двете болтчета и махни плочката! Почисти зъбите акуратно! Плашиш ме с тази грес. Сега се вгледах и наистина си я оплескала с грес, вместо с вазелиново масло. Греста е само за зъбни колела. Прочети на колко места съм писал, с какво се смазват частите и с какво зъбните колела! Частите се смазват с вазелиново масло, или обикновено за шевни машини. Не смазвай машината с някое масло взето от шивашка фирма, за което някой майстор е казал, че става! Има различни масла, с различен вискозитет. По-добре да е купено и да е за домашни машини. Вземи трикотажен парцал и избърши греста от частите! Намери масло което съм рекомендувал и наново смажи всичко! Защо всички шевни машини, оверлози и покривни машини се смазват с такова тънко масло? Защото има много движещи се механизми, които се плъзгат, въртят и трият. Движението трябва да е много леко, а това става само с тънко (рядко) масло. И тъй като виждам, че не си смазала всичко необходимо, купи си вазелиново масло на спрей и опръскай всичко без ремъка! Този капак трябва да го махнеш, защото под него се намират механизмите на диференциалния транспорт. Там има доста механизми за смазване. Не помня точно, но не виждаш ли някакви болтчета за да се свали? Ако не успееш пиши, довечера като се прибера, ще видя и ще пиша. Сега започвай немедленно с парцалът! Много пъти пиша, че това трябва да се прави от мъж, но явно ги избирате с конкурс. Един мъж, никогда няма да смаже машината с грес.

Общи условия

Активация на акаунт