💖"Един за друг"💖 - Сезон 2, тема 3 /10.03. - 21.03.2021/

• 51 128
  • 996
  •   1
Отговори
# 120
Да развиеш верига студия и междувременно да родиш три деца, хич не ми бие на мързел. Много сте интересни как коментирате коя пуска прахосмукачка, робот ли е, мие ли си прозорците и прочие. Това малко като бабите на село " Ууу, виж я тая, не си прекопала градината". И защо поръчаната храна трябва да е задължително боклук и полуфабрикат? Всеки ден обядвам навън и си взимам за вкъщи готвена храна, каквато бих сготвила и вкъщи, сега поне има огромен избор какво да си поръчаш, не са само бургери и KFC. Темата се измества в доста неприятна посока с това дребнаво коментиране как живеят другите извън предаването.

Абсолютно. То хубаво с парите на мама и тате ама винаги има шанса за фалит ако не работиш достатъчно. Факта, че е стигнала до момента, в който има вече верига от студиа е достатъчен. Изобщо тука много обичате да слагате етикети без да погледнете предисторията.
Да, късмет, е че нейните родители са имали пари/иначе няма как на 21 да отвориш, каквото и да е било/, но едва ли е късмет, че е успяла да се задържи на пазара/т.е. има клиенти, които са доволни от нея + служители, на които им се изплащат заплати/ и е отворила не само едно студио. Отделно да не говорим за 3те деца, за които се грижи. Общо взето за мен жената е успяла в своята си сфера и щом може да си позволи дадено нещо защо да не си плаща за него. Нима като ни се увеличи дохода ядем, както един приятел вика - продуктите с ФФ вкус/най-евтината марка на фантастико Grinning/. Колкото повече доход, толкова по-съблазнителни услуги, от които се възползваш.

Последна редакция: чт, 11 мар 2021, 10:38 от shokomen

# 121
А ма чакайте сега! Кой лепи етикети - ние, вие...Предисторията е точно мое предположение, че родителите на Тяна са ѝ помогнали. Може да е спестила жената, да е изтеглила кредит... Оправят се хората, върви им бизнеса - чудесно!

# 122
И аз не разбирам защо се хванахте за факта,че имат хора които чистят у тях. Малко са тези като Поли  например ,които не дават никой да пипне нищо у тях щото няма да стане по техния начин. Жените се товарим като магарета с по 3 дини под всяка мишница-деца, водене и взимане на децата за извън класни дейности,готвене, чистене и всякаква друга домакинска работа и отделно на това работа ,щото не всички могат да са "само" домакини  и има нужда от още една заплата. Според мен поне 90 процента от жените искат да имат кой да удря по едно рамо дали 1-2 пъти седмично или всеки ден е все тая ,просто не всички можем да си го позволим. За мен Тяна до толкова е свикнала някой друг да го върши, че за нея е нещо нормално и не парадира с това ,а скачането на някои по тоя повод е малко като лисицата и киселото грозде Grinning

# 123
Просто ми стана смешна как съвсем между другото се хвали , сигурна съм че отрудените домакини във формата вече й завиждат .

След като почти всички в темата имат чистачки,  
явно не е чудо за хвалене ... Тяна поне един градинар да беше споменала, частен учител по икебана , нещо по така...
Има време , гледам с интерес 😁 ( и не , че не харесвам хора да парадират пред по-нямащите, просто завиждам , то е ясно ) .

# 124
И аз искам някой да ми чисти у дома, даже ще му дам насоки кое как да прави.
 Познавам и хора със заплати около 1200 лв., които плащат на чистачка, защото имат известни здравословни затруднения - "стягат си колана" за едно, но го отпускат за друго - за чистачка.
Засега Стефи и Анжело най ми допадат. Също и двойката Здравка и Мирослав. От мъжете - Мохамед, Станимир, Момчил също.
  Янито се показа и като недобре възпитана - когато разиграваха Истина или лъжа и разказваха истории. Яница не би ми липсвала, но Момчил е свестен и не му пожелавам да отпадне.

Последна редакция: чт, 11 мар 2021, 18:20 от *Камея

# 125
  • софия
То па човек да не каже нещо! Жените си говореха кой какво и как прави вкъщи. Да си мълчи ли? Нито парадиране чух, нито нищо.
Не харесвам постоянното споменаване на историята от преди 10 г., но иначе ми харесват като семейство.

Яница, ако не се укроти малко и не започне да обръща малко внимание на нуждите на партньора, колкото и да я обича Момчил, в един момент ще му писне.

# 126
Не ми допада така в предаване да се говори, че нищо не чистиш ти и имаш хора, които вършат всичко вместо теб.  Тяна няколко пъти изтъкна, че не обича домакинската работа. И аз имам познати, които си имат човек, който идва един път в седмицата и чисти, но не защото не обичат да вършат всичко това, а са много ангажирани и нямат време. В предаване не е нужно да се коментират такива неща- лично мнение.

Последна редакция: чт, 11 мар 2021, 16:05 от daisy12

# 127
Друго, което ми прави впечатление - нейната история с колата пак било демонстрация. Абсолютен еквивалент е да отидеш в Дубай и да не качиш някоя снимка у фейса. Нима като ти се случи нещо яко и като те накарат да разкажеш история свързана с твоята половинка няма да го споменеш? Това, че едни имат спомен, че половинката им подарява някакъв специален подарък или боядисване на колата в любим цвят не означава демонстрация, а споделяне на истории, които ще си останат с времето и дай боже след години пак ще си ги разказват като един супер готин спомен. Естествено, когато някой види това и не се е сетил да го направи веднага го обръща на демонстрации...Ами не - човека се е сетил и постарал да го направи като знае, че ще се хареса на жената и след години ще си разказват какво, как и защо е било.

ПС. Пък и какво по-яко от това след като си родила да видиш колата си боядисана в любимия цвят и с още по-голям кеф да си караш?

Последна редакция: чт, 11 мар 2021, 12:53 от shokomen

# 128
  • Далечният изток
Явно не разбрахте смисъла, който вложих в "демонстрация".
Не е демонстрация, че имаш домашни помощници, факт е, че много семейства имат.
Говоря за начина, по който този факт бе съобщен, няколко пъти.

# 129
  • София
На мен не ми се понрави, когато разговаряха за домакинската работа и как Тяна на два пъти направи едно специфично движение с лицето, което аз си го изтълкувах, като 'пренебрежение и гледане отвисоко на събеседничките.' А иначе как и за какво си харчат парите си е тяхна работа и си имат пълното право за което.

# 130
И аз бих направила подобна физиономия, ако някоя стои насреща ми и разпалено ме убеждава какъв кеф ѝ доставя слугинажа. Не вярвам, че има жена, която да обича да върши цялата домакинска работа, за мен това е лицемерие. Може да обичаш да готвиш, или да простираш, ама да ми обяснява някоя колко ѝ е яко всичко от черпака до парцала, просто е излишно.

# 131
  • not found
Мен не ме издразни , че си имат домашни помощници , че си поръчват храна или нещо подобно , неприятно впечатление ми направи , че не може да готви и се гордее един вид с това. Не ми е ясно , засичам го често от дами, мъже , които един вид се хвалят с това , не го разбирам , странно е да се хвалиш с нещо , което не можеш да вършиш. Да ди поръчват колкото храна искат и ние преди време поръчвахме всяка вечер или излизахме , да си имат жена , която им помага , обаче да се хвалиш , че не можеш да готвиш ми идва ту мъч.
На моя мъж в играта нямаше да заложа почти нищо ... само докато чуя , че ще е на токчета 😂 Очаквах да ми е много по- забавен епизода , но почти нищо не ми беше смешно за разлика от предния .
Милена и Иван -Асен искам да си ходят , не мога да разбера Милена защо му търпи вечните нападки, мълчи му и гледа само да замазва положението, да му каже две приказки насреща ... да не е единствения мъж на света !
Поли хич не ми харесва , по същия начин я виждам и аз както беше определена по- напред като зубарка ... това пък е другата крайност да вършиш всичко сама , в едно семейство трябва да има баланс , ако аз готвя и чистя например мъжът ми да пере и пазарува , ама че нямало да го направи като мен голям праз ... дай всичко сама да правя ! Изказването на Деница по въпроса ми хареса , тя с нейната половинка не ме дразнят .

# 132
Вие пък вече толкова се вгледахте в детайлите, че всяка дума разкостихте до буквички. Не мога да разбера, толкова ли не можете да приемете, че има жени, които не живеят, за да бъдат перфектните домакини. Жената явно има цел и интереси, които не включват кулинарията и чистенето. Явно, чрез професията си може да си позволи друг да го върши заради нея, затова набляга на работата си. С годините и приоритетите се променят, аз на 30 години не можех да сваря яйце и не ме интересуваше кухнята ни най-малко. Ела сега ме виж как се вихря.

# 133
Ама те все повече жени не могат и няма да могат да готвят.
И какво значи " обсъждате тука"... Къде предлагате да го правим ако не в тази тема ??

# 134
Тяна оставя у мен усещане за нечистоплътност и немарливост.

Общи условия

Активация на акаунт