Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Козунаци 2021-ва

  • 42 395
  • 851
  •   1
Отговори
# 795
  • София
  • Мнения: 10 180
Христос воскресе !
Здраве и светлина в душите ни !
Подариха ми няколко парчета Панетоне.На вкус е прекрасен,но е глетав.Според мен е недоизпечен.Как мога да го корегирам,не искам да го изхвърлям ,заради вложените качествени продукти.
Предлагам тази рецепта - https://cookwithmarcheva.blogspot.com/2019/11/blog-post_648.html
Скрит текст:

# 796
  • Мнения: 6 464
Да покажа и днешният ми опит. Снощи пекохме един по нощите, но си замина без снимка, че много гладен народ вкъщи.
След това си спретнахме един със стафиди и по-перепечена коричка по мой вкус, че и днес хапвам и от утре се връщам на моя си режим.
Много хубав стана. Сигурно защото имахме още една малка помощник готвачка.


Последна редакция: пн, 03 май 2021, 17:57 от _limonche_

# 797
  • Мнения: 5 033
Честит празник, мили хора 🤗 Бъдете здрави и вдъхновени 💐

# 798
  • Балчик
  • Мнения: 8 716
Христос Воскресе!


Асеновския шарен козунак със сирене много ми хареса.

# 799
  • софия
  • Мнения: 2 025
Христос воскресе ! Това е втората доза , която замесих , този го правих с брашно от местен производител в родния ми карай , оказа се много по-качествено от София Мел, което ползвам винаги .

# 800
  • Мнения: 183
Христос воскресе ! Това е втората доза , която замесих , този го правих с брашно от местен производител в родния ми карай , оказа се много по-качествено от София Мел, което ползвам винаги .
Аз също ползвам местни брашна, в повечето случаи - особено ако се подхожда с внимание, местните мелници дават много добри и качествени брашна, доста от мелниците са с ново оборудване и това не е за пренебрегване.

# 801
  • Cambridge, UK
  • Мнения: 38
Тези са първите за тази година.
Рецепта на Морена, плънката е тази на мама Саша от първа страница. Излязоха ми три броя по около 380 гр тесто за всяка формичка.
Месих и в машината и на ръка, не ми беше трудно защото тестото беше направо като затоплен пластелин.
В стаята беше сравнително топло, но въпреки всичко втасването стана бавно.
Доволна съм, лошото е че единия вече го няма и че тялото ми все повече заприличва на превтасало тесто Disappointed Relieved




Бихте ли посочили по коя рецепта на Морена са правени?

# 802
  • БГ
  • Мнения: 502
Здравейте, какъв шоколад слагате който не изгаря при печене?

# 803
  • Sofia
  • Мнения: 15 717
Аз ползвам черен шоколад  или шоколадови капки.

# 804
  • Мнения: 312
Аз сложих от лидълския шоколадов кувертюр и стана много добре

# 805
  • Варна
  • Мнения: 9 372
Здравейте, какъв шоколад слагате който не изгаря при печене?
С течен шоколад. Кувертюрът става на бучки, след изстиване.

# 806
  • Sofia
  • Мнения: 15 717
Здравейте, какъв шоколад слагате който не изгаря при печене?
Кувертюрът става на бучки, след изстиване.
Аз ползвам черния кувертюр и няма бучки, но дори да имаше, би било хубаво - така ни харесва.  Само в кората си запазиха формата парченцата и добре че. Изобщо съм много доволна, нямам забележки. Simple Smile
Ето снимките от по-предна страница - https://www.bg-mamma.com/?topicrefid=18;topic=1313044.msg42777499#msg42777499

# 807
  • Мнения: 5 006
Аз реших да рискувам и сложих Нутела и обилно я поръсих с доста шоколаводи капки. Стана чуден! Притеснявах се да не стане глетав, но нямаше никакъв проблем и много се хареса.

# 808
  • Мнения: 144
Здравейте, какъв шоколад слагате който не изгаря при печене?

Готварски шоколад на копчета

# 809
  • софия
  • Мнения: 2 025
Аз слагам нормален шоколад на парченца и така ни харесва.

Общи условия

Активация на акаунт