Октомврийчето расте в нас,а ние мислим си го всеки час (Тема-3) 2021г.

• 28 016
  • 715
  •   1
Отговори
# 495
Да се отчета и аз, добре съм. Започнах леко по леко да избухвам 😂 Гърдите ми придобиват застрашава щи размери 🙄 Вчера бяхме на някакво гурме с ММ и нищо не ставаше за ядене, започна да ми се гади още там, закъсняхме, развали ми се съня, боля ме стомах. Днес спах до 11 и като станах, децата бяха умряли от глад 😂 Сготвих едно кило спагети и доволно хапнахме. Изтрих шока от гурмето със спагети и компот 😂😂😂 Сега съм се разпльокала, но малката иска на разходка, та събирам сили.
Момичетата, които бяха болни, как сте?

# 496
  • София/Севлиево
И аз съм добре.Лежа си ,чета,гледам Откраднат живот на запис.Направих си една зеленчукова супа.ММ ми се кара,че не ям месо,а ми казаха да ям-ми не ми се яде.Доктор Вецев ми назначи да пия по един литър фреш от нар-мисля,че ще намразя това плодче завинаги...

# 497
Аз пък много обичам от цвеклонпочти всвки ден пия 🤩

# 498
  • София/Севлиево
Цвеклото ми има вкус на пръст, обичам го само на салата с моркови,фета и слънчоглед.

# 499
Де мина и аз Simple Smile 10+5 вече не ми се гади. Друго си е да не се мъчиш по цял ден. И с предните бременности ми мина сравнително рано, но с тази доста се поизмъчих. От вчера ме боли гърлото и ми парят очите..... абе едно предразболяващо ми е, ама то и времето навънка едно никакво..малкият сополив и аз след него....тръпна за началото на онлайн обучението утре Weary ... ииии май това е.

# 500
Аз няколко дни бях много добре, реших, че се е приключило с гаденето, докато днес сутринта едва сварих да стигна тоалетната, за да повърна. Съответно цял ден ми е кофти на стомаха. Утре най-накрая съм на фетална, нямам търпение да видим какво се случва, ще пускам и пак урина, надявам се този път да излезе чиста пробата..
[/quote

Какъв е бил резултата на урината ти и имаше ли някакво лечение?]
Имаше наличие на белтък, лекаря ми каза след седмица да пусна пак. Може би ако излезе пак тогава ще има някакво лечение

# 501
Здравейте момичета от мен! ☀️Аз вече 9ти ден с ковид и отделно гадене и повръщане съм по-добре,температурата ми е 37 и днес не съм повръщала. Даже да ви се похваля най-после успях да си измия косата 😂🤭. Сега си лежа на дивана с котката и гледам приятели. Нямам търпение да ми мине карантината та и аз да мръдна малко.

# 502
Здравейте, момичетааа.
Не съм писала близките дни, защото нищооо ново не се случва при мен, но влизам всеки ден да ви чета.
Ние вчера цял ден чистихме вкъщи, лъснахме къщата, голям кеф. Още по-голям кеф, че вече баня не мия. 😄 вчера влязох с маска и ръкавици да помогна на приятеля ми, ама така набързо ме изгони от там 😅
Никакви симптоми нямам все още, вече 9+2, единствено все по-трудно ми е да спя по корем заради страшно болезнените ми гърди. Иначе съм 6 точки, пу-пу 🤗
Момичета, снощи до 4ч съм гледала клипчета на естествено раждане. Плаках от ужас и от радост, вече като подаваха бебчо на мама. 🤣😍
Та по този повод, раждали и нераждали дами.... вие как мислите да раждате? И за тези с естествено раждане, с или без упойка?
Аз съм ня мнение, че щом природата е отредила от “там” да може да излиза бебе, значи това е най-естественото нещо, което трябва да се случи. Разбира се, изключвам належащите случаи.
Относно упойката в някоя тема бях чела за мама, която държала да бъде без никаква упойка, защото се притеснявала дали щяла да напъва достатъчно.
Мненията за възстановяването след раждането също са различни, разбира се. Сигурна съм, че при всеки е индивидуално, а и всеки има различен праг на болка. Но ще се радвам да чуя и други мнения. Мамите, които са родили могат да ни споделят 🤪

# 503
Според мен е рано да се мисли за начина на раждане. Към края става ясно, ако не е належащо секцио по някаква причина, тогава нормално. При мен първия път се наложи секцио и като разбрах 2 дни не бях на себе си, че няма да съм пълноценна жена, да изпитам едно от най-женските неща в този живот, за което съм създадена. Но после пък останах толкова доволна от секциото. За мен лично най-големият му минус е, че ти дават бебчето чак на другия ден...
За мамите, които се страхуват от нормално раждане или искат да научат повече горещо препоръчвам книгата Раждане с Любов на Олга Дукат.

# 504
Момичета, как се справяте със запека? Направо ще се побъркам, не стига, че ходя веднъж на два дни, ами и със страхотен зор.

# 505
Моя доктор ми изписа сироп Лактулоза, по 1сл сутрин и вечер докато ходенето се нормализира, след това при нужда. Има ефект и няма болки в корема. Каза да пия повече вода, да ям плодове и зеленчуци
Момичета, как се справяте със запека? Направо ще се побъркам, не стига, че ходя веднъж на два дни, ами и със страхотен зор.

# 506
съчувствам ти... знам много добре какво е запек 😒😔 аз редувам киви и круши всеки ден по 1 плод и да чукна на дърво за сега съм ок
( кивито да е по твърдо и кисело) пии и повечко вода и течности по време на хранене.

# 507
Такааа, аз като раждала и нормално и секцио мога да кажа, че с болката няма да се разминете 😂 Дали ще те боли преди или след, все си боли. Аз съм раждала нормално с епидурална, нямах проблем с напъването, а с това че я слагат чак над 9см разкритие, пък до тогава си си изтърпя контракциите, които са най-болезнени. Обезболяват чак за излизането на бебето и евентуална епизиотомия. Но пък 4 часа след това си супер. Ставаш си и си се обслужваш. След секциото е друго, ставаш трудно, разрезът боли и опъва. И корема се прибира много по-трудно след секцио. Относно кърмата и двата пъти си ми дойде, така че и след секцио си е ок кърменето. Баткото ми е роден нормално, а малката се за души в пъпната връв 10 дни преди термин и я извадиха по спешност секции, беше планува на пак да е нормално. Така че не си правете планове от сега.

# 508
Карди, предния път родих нормално с упойка. Преди това доктора ме убеждава ше,че ще родя много лесно, че бебето е идеално за станало и т.н. Така и стана, нямам нито един шев при положение, че бебето не беше много малко, роди се 3700, повечето ми болки бяха вкъщи, имам само хубави спомени от раждането. Много се надявам пак да ми се случи,нямам никакви операции и ме е страх от такива.
Казват, че всичко е до ген, вярвам, че е така, майка ми е родила мен и брат ми също лесно, без шевове и тн

# 509
Мен ме приеха по спешност, кървене имаше и по време на прегледа, НО!!! шушулчето беше добре, пулсираше, шаваше, това е най-хубавото от този ден-че успях да си го видя Heart Eyes
Та, накратко-ще полежа в болницата, на системи съм. Причина конкретна няма за кървенето, но т. к. съм с тромбофилия и съм на кръворазреждащи препарати, вероятно било от скорошното увеличаване на дозата. Ще ме следят сега и живот и здраве ще ме изпишат като е нормално пак всичко.
ПС-тестът за ковид със секрет от носа ме разплака, ужасно е. Joy

Общи условия

Активация на акаунт