Пазарът на недвижими имоти, какво се случва реално? -Тема 53

• 40 437
  • 763
  •   1
Отговори
# 240
Танграта, не го познавам това момче, може и добро да е, но мнението му е очевадно пристрастно. АГ Капитал не са ли само с новите проекти, те не се занимават с посредничеството, доколкото знам, а само с инвестиции в нови проекти и управление на активи. Да, проверих, точно с  това се занимават. Голяма или малка фирма е без значение, този човек има материални интереси да говори това, което говори.

Последна редакция: нд, 28 мар 2021, 00:07 от Анонимен

# 241
  • София
Аз го познавам. Изпълнителен директор на недвижими имоти Адрес е бил доста години.
АГ Капитал, до колкото чета, е основан от същите собственици. Просто ново разширение на бизнеса.
И да, пристрастен е, нали и аз това казвам.
https://www.capital.bg/biznes/imoti/2018/05/18/3180517_hristo_il … loto_shte_stanem/

# 242
Да, бе, Танграта, и двамата едно и също казваме. Едни и същи са, започнаха много отдавна с само с посредничеството, после разшириха бизнеса и с инвестиране в нови проекти.
Иначе е вярно, че можеш да живееш в Дружба под наем и да даваш под наем в центъра за офис, и можеш да се издържаш скромно с разликата. Скромно, но няма да си гладен и на студено. Имам познат, който точно така правеше доста години.  Пък ако имаше свое в Дружба и не плащаше наем, още по-голяма щеше да е разликата. Не е защото много му харесва в Дружба, много повече от центъра, а защото има нужда от тези пари.

# 243
  • София
Ох, аз имам познат, който продаде няколко (4-5) имота в супер център, два със сигурност около Докторски паметник и купи къща в Резиденшъл мисля. Имотите бяха наследствени, негови и на жена му. Нужда от пари нямат никаква. Нямам представа остатъка в какво е инвестирал, не ми е толкова близък. За мен лично това е глупостта на века, но той е супер сноб и думите му бяха: "Повече със селяните под Околовръстното-никога!" Сещате се, че "селяните" му се чудим още на акъла, но може за него да си е прав. Знам ли?!

# 244
Не виждам нищо странно, продал е надценени имоти и е купул надценен имот.
От наеми в идните години няма да се изкарва много дори и в центъра, а живота в къща,  при все че човека вероятно не е работник от 8 до 5, е вдигане на стандарта.
Друг е въпроса че ако бях на негово място аз бих взел в Бояна или Симеоново вместо резиденшъл парк, но той си знае човека.

# 245
  • София
Родена съм на пъпа на София- "Бачо Киро" и "Екзарх Йосиф", и там мина детството ми.
Само че, по едно съвсем различно от сега, време.
Играехме в дворовете, влизахме в единия и излизахме през 2 улици.
Нямаше такова движение, въздухът беше чист, а имаше и градинки, които сега са реституирани.

Днес няма условия за гледане на деца там, затова е нормално хората да се изместват по кварталите.

От друга страна, състоянието на сградния фонд в центъра съвсем не е цветущо.
Като изключим Сталинските блокове, които са строени 50- те години на миналия век и са с качеството и здравината на бомбоубежища, останалите сгради са от началото на 20- и век, като има и такива- от 19- и..
Голяма част от тях са на "пруски свод", одържавявани са и са давани на нормиран наем от държавата,като поддръжката е била никаква.
Има резон в твърдението, че трудно ще имаш баня, отговаряща на съвременните изисквания.

# 246
Ама.чакайте малко, в статията става въпрос за местене в крайни квартали на града, не в къща след околовръстното. Ей Нико и той "избяга" от НДК, за да иде в Драгалевци в къща. Ама си остави и ап.. ако му се прииска или се наложи да остане в града. Както се казва, дай Боже всекиму. Но в статията става въпрос за съвсем друго
Споделям.мнението на  Гого.

# 247
Какво става последно с имотите , че изпуснах нишката ?
Аз не разбирам какво му е на Кремиковци. В Източна Германия толкова много подобни обекти, цели обласи и езера бяха санирани, докато от суперотровни локви станаха чисти езера за плажуване и натура области ...
Какво толкова не могат да свършат нашите . Има достатъчно примери как се прави.

За батака в София не ми се и пита , не ме интересува . За касапницата на Витошкия склон и там не ми се пита, грозна работа.

Но кажете какво става в страната ? Как се движат цените в страната. Няма ли карта на страната с разни диаграмки ?

# 248
  • София
Не са много тези, които могат да си позволят къща в презастроеното Драгалевци, което де факто, се сля със Симеоново.
За мен, Драгалевци е кофти място- северен склон, късно се съмва, рано се стъмва, като тръгнат водите, пълнят изгребните ями за нула време.

# 249
Не го ли бъркаш с Бояна? Тя е на северен склон и се стъмва рано. Плюс това е със 100м нагоре и е с 1-2 градуса по-студено. Но си мисля че в долната част на Бояна около и под беловодски път и кумата е доста добре.

# 250
Тези села стават за  вила , за кръчма  ако е останала някоя свястна кръчма все пак, но вече не знам дали и за селски живот стават , камо ли за градски. Изобщо така ме дразни това разрастване чрез присвочване без адаптиране. Или е град или е село. Но това нищо не е . Едно е да имаш къщичка, двор, дръвчета и гледка и да кажеш ... не съм в града. Друго е градинката да е обградена от съседки бетон , и изгледа ти да е нищо . За какво ти е? Изобщо не разбирам това набутрване извън града в някаква недомислица без инфраструктура.

# 251
  • София
Ами, Бояна, Драгалевци и Симеоново са на северния склон на Витоша.
София е на север-северозапад от нея.
Тъй като градът е в котловина, проветряването е трудно- Витоша пречи.
Затова, в онези времена, бяха предвидили 6 зелени "ръкава", които да се спускат от планината и да "въртят" въздуха.
Затова и не се разрешаваше дивото застрояване на Витошката яка.

На южните склонове на Витоша са с. Боснек, с. Ярлово,  с. Кладница. например.
Да, по- далече са от града, но като климат са съвсем друг разказ.

# 252
Абе всичко си има плюсове и минуси. Пролет-лято  си е супер в Симеоново. 100 пъти по-добре от в самия град.

# 253
Ох, аз имам познат, който продаде няколко (4-5) имота в супер център, два със сигурност около Докторски паметник и купи къща в Резиденшъл мисля. Имотите бяха наследствени, негови и на жена му. Нужда от пари нямат никаква. Нямам представа остатъка в какво е инвестирал, не ми е толкова близък. За мен лично това е глупостта на века, но той е супер сноб и думите му бяха: "Повече със селяните под Околовръстното-никога!" Сещате се, че "селяните" му се чудим още на акъла, но може за него да си е прав. Знам ли?!

Eто в това, което болднах, е квинтесенцията, поне според мен.

# 254
Абе всичко си има плюсове и минуси. Пролет-лято  си е супер в Симеоново. 100 пъти по-добре от в самия град.

беше. при 1 декар дворче и от двете ти страни замъци и дувари ... нямаш ни гледка ни слънце. Освен ако не си на високо на баира. Но и там да си все някой ще реши да е по-нагоре ...

Общи условия

Активация на акаунт