Какво представляват крустите?
В месеците след раждането бебетата са склонни към кожни патологии и възпаления. Крустите по скалпа са едни от най-често срещаните и добре познати.
Известни също като себореен дерматит, крустите изглеждат като пърхот или плътни, жълтеникави или кафяви люспести или твърди плаки. Това се дължи най-вече на излишния себум върху скалпа, който прилепва към скалпа клетките на кожата на главата на Вашето бебе. Крустите обикновено се срещат при кърмачета на възраст около осем месеца. Причините за образуване на крусти са следните: анамнеза за екзема, наследствена предразположеност или натрупване на майчини хормони в тялото на бебето.

Как да се отървем от бебешките крусти?
Нанесете измиващото олио или синдета за къпане върху скалпа на Вашето бебе 15 минути преди измиване, след това измийте косата с кръгови движения. Това ще омекоти плаките и ще позволи лекото им отделяне от скалпа, като в крайна сметка паднат сами. Внимание! Никога не отлепвайте плаките.Разберете повече за нашия конкурс за майки и бащи, организиран съвместно с BG-Mamma! Вижте споделените истории и разберете как да спечелите комплект LIPIKAR.

Последна редакция: чт, 25 мар 2021, 10:24 от Редактор**