В момента чета ... 69

• 48 958
  • 742
  •   1
Отговори
# 195
  • Mostly in my mind
До 370 стр съм на "Изчезването на Стефани Мейлър". Голямо разочарование. Чудя се дали да продължавам. Дикер си е характерен с множеството сюжетни линии, ама тук съвсем му е отпуснал края. Дори на моменти забравям основната тема. Confused

# 196
Лолита,
Няма смисъл. Книгата е много зле. Дори не помня нищо от нея.

# 197
  • Варна
Избутах Истанбулска загадка, реших все пак да погледна Манхатънска загадка, защото е продължение, Ами нея вече не можах да я изтрая. Зверски брутални сцени, пляснати ей така, между другото, сякаш удоволствие му прави на автора да описва извратени кървища. Добре, че не съм давала пари за тях, страхотно разочарование. Сега започнах Лисицата на Галин Никифоров. Като изключим отвлеченото начало историята дава заявка да е интересна.

# 198
Е, моля ви, не ме отказвайте сега и от Дикер.
Към "Бьорнстад" няма да се върна, но ще дам шанс на Бакман с "Тревожни хора", поне анотацията съм харесала, пък да видим ... Но Баби, Дядовци /Уве/ и Брит-Мари ги отписвам напълно. Като ви чета за тези изброените ми напомня за Сара Адисън Алън, която също не ми понася с нейните фантасмагории.

# 199
Уве въобще не е фантасмагория. За мен това е най-добрата книга на Бакман. Не, че е критерий, но филмът по романа има номинация/или победа-трябва да проверя/за Оскар за чуждоезичен филм.

# 200
  • Sofia
Алилуя, прочетох ги тия глупави изгубени цветя на Алис. И започвам с Джонатан Баркър "Четвъртата маймуна". Нямам впечатление от автора, но съм чела много добри отзиви, особено за трилогията.

# 201
На мен "Уве" много ми хареса, това беше първата книга на Бакман, която прочетох. Спомням си, че филмът не ме впечатли особено.
"Бабата" също ми допадна, четох я в по-емоционален за мен момент и ми беше като приказка, трогна ме определено. Чела съм и "Брит-Мари", тя ми хареса най-малко от трите.

"Бьорнстад" стои непрочетена. Изгледах първия епизод от сериала, но не продължих с останалите. Като чета вашите отзиви, сигурно книгата ще продължи да отлежава, докато посегна към нея.

Иначе съм набелязала "Тревожни хора", надявам се да ми хареса.

# 202
  • София
Определено, ако ще четете една книга на Бакман, нека да е Уве, според мен. Не мисля, че е написал по-добра от нея.

# 203
  • Пловдив
Сега започнах Лисицата на Галин Никифоров. Като изключим отвлеченото начало историята дава заявка да е интересна.
Завиждам за тази книга! Интересна и добре написана история, поднесена интригуващо. Не я оставих, докато не я прочетох. Краят ми дойде като гръм от ясно небе Simple Smile

# 204
Аз прочетох цялата трилогия "Милениум" на Стиг Ларшон за няколко дни. Трудно ми тръгна, а после така ме запали, че не мирясах докато не я свърша Simple Smile Много ми хареса.

# 205
Може ли малко повече за Лисицата и Галин Никифоров?
Искам да помоля и за препоръки на книги от издателство ICO? Засега съм набелязала Творецът на ангели, но и други техни заглавия звучат обещаващо.

# 206
  • Пловдив
За Лисицата

Скрит текст:
На мен най-интересно ми беше прескачането през различни векове, епохи. Има мъничко фантастични моменти, по-скоро магични, но не ме подразниха въобще (аз не харесвам фантастични елементи и избягвам подобни книги). Различна е от всички истории, които сякаш са правени по  един калъп.
Понеже съм чела книгата преди доста време и нямам спомен за подробностите, ето тук много точно я описват читателите
https://www.goodreads.com/book/show/23597586

# 207
Осмичка, ако ти е интересно може да продължиш със следващите три на Милениум, автор само че е Давид Лагеркранс но пак става въпрос за Лисбет и Микаел .

# 208
Осмичка, ако ти е интересно може да продължиш със следващите три на Милениум, автор само че е Давид Лагеркранс но пак става въпрос за Лисбет и Микаел .
Благодаря, но нещо не ги намирам онлайн, само последната.
 редактирам се : Открих ги Simple Smile

Последна редакция: сб, 27 мар 2021, 19:24 от 🎀 Осмичка 🎀

# 209
Искам да помоля и за препоръки на книги от издателство ICO? Засега съм набелязала Творецът на ангели, но и други техни заглавия звучат обещаващо.
На мен Творецът на ангели ми хареса най-много от книгите на това издателство, но не съм чела Изхвърлени в Америка. Има интересни разкази в Истории от 90те и в Бащите не си отиват. Жажда е пълна глупост, според мен

Общи условия

Активация на акаунт