В момента чета ... 69

• 48 947
  • 742
  •   1
Отговори
# 225
Не ми хареса "Моята прекрасна съпруга" , изключително безсмислена ми се видя. Интересни бяха последните 50 страници, заради неочаквания обрат, но финала ми затвърди мнението на книгата.

# 226
  • Бургас
Прочетох отново "Кукла на верига" от А. Маклейн. Обичам ги , тези англичани! Четивото стегнато, кратко, а не може без хумор. Затова ги харесвам.
Скоро бях писала за "Трети шанс" . Ето едно интервю на Антония Апостолова./ Аз се фукам, като че ли съм кмет на Бургас/
https://literaturnirazgovori.com/interviews/2021/03/29/08-54-%D0 … u99oUWTYu0dMWcXnU

# 227
  • София
Прочетох Балтиморови на Жоел Дикер, хареса ми. Сюжетът държеше в напрежение, нямаше пропадания, общо взето добре си държеше линията. Единствено не ми допадна много, че не можах да харесам никой герой съвсем. Така беше и в предишната, не обичам така.

Започнах Красиви момичета на Карин Слотър, много трилър, много чудо, не мога да я оставя! Изобщо нямах нагласа да ми хареса, особено предвид гадните престъпления (не спойлвам), обаче както я започнах, така до малките часове откарах снощи. Нарочно си оставих последните 30% за днес, да не я довършам полузаспала, но опулена Simple Smile

# 228
  • Mostly in my mind
ами то как да харесаш героите на Дикер. и в Стефани същата работа...повърхностни, слабохарактерни. не се отличават с нищо, дори най-главните...иначе си продължавам с нея де, няма проблеми Grinning

# 229

"Бьорнстад" стои непрочетена. Изгледах първия епизод от сериала, но не продължих с останалите. Като чета вашите отзиви, сигурно книгата ще продължи да отлежава, докато посегна към нея.

Сериалът е хубав, но е доста съкратен вариант на книгата, аз затова първо нея прочетох и после гледах.Исках да сравня моя прочит с този на сценаристите и да видя адаптацията на такъв тип творба.Във филма героите са такива и толкоз.В романа героите са такива, защото.Книгата е в пъти по-силно въздействаща. Няма как с изразните редства на киното да се предаде мрака в душата, дълбочината на чувствата страх, безсилна ярост, надежда, изгаряща болка, душевна агония, любов.След първите 70-80 страници(запознаване с героите и миналото им) започва да става интересно, а към средата на романа вече четях неудържимо. Отдавна не бях чела толкова бързо и с удоволствие. Но както и други споменаха, мненията на читателите клонят към двете противоположности.

# 230
  • В полите на Пирин планина
Чета "Сребърна приказка" на Наоми Новик и не мога да откъсна поглед...

# 231
severnosianie,
Абсолютно на същото мнение съм за "Бьорнстад". Но все пак  в личната ми класация Уве е на първо място.

# 232
Жоел Дикер е литературен продукт, според мен, създаден с голяма доза реклама. "Случаят ..." ми допадна, защото беше нов за мен автор, но в другите си книги вече се изчерпва. Мое мнение.

Аз "релаксирам" с криминална литература. Наскоро изслушах поредица с книги на Жорж Сименон във великолепно изпълнение на един италиански актьор. Агата Кристи е винаги правилно решение и в най-скучното или най-напрегнатото ежедневие Simple Smile

О, това звучи много интересно! На италиански ли? Ако да, може ли линк? За мен също ще е интересно преживяване - тъкмо ще си упражня езика. Благодаря!

По темата - "Отмъщението на прошката" на Е.Е. Шмит - много красив текст, чета с наслада.

Последна редакция: пн, 29 мар 2021, 18:24 от kleo*

# 233
Скрит текст:
Жоел Дикер е литературен продукт, според мен, създаден с голяма доза реклама. "Случаят ..." ми допадна, защото беше нов за мен автор, но в другите си книги вече се изчерпва. Мое мнение.

Аз "релаксирам" с криминална литература. Наскоро изслушах поредица с книги на Жорж Сименон във великолепно изпълнение на един италиански актьор. Агата Кристи е винаги правилно решение и в най-скучното или най-напрегнатото ежедневие Simple Smile

О, това звучи много интересно! На италиански ли? Ако да, може ли линк? За мен също ще е интересно преживяване - тъкмо ще си упражня езика. Благодаря!

По темата - "Отмъщението на прошката" на Е.Е. Шмит - много красив текст, чета с наслада.
Сименон го има в Storytel.it и Audible.it в изпълнение на наколко четци, но мой фаворит е Джузепе Батистон:
https://www.audible.it/search?searchNarrator=Giuseppe+Battiston& … S99MMGD4N8F9JY897
Приятно слушане! Simple Smile

Довършвам биографията на Фр. Саган и успорено слушам на руски последната книга от поредицата за Корморан Страйк:
Скрит текст:

Много ми харесва тази поредица!

Последна редакция: пн, 29 мар 2021, 20:57 от Tsugumi_

# 234

А след това пробвай и "Изтръгнати от корен", но си направи пауза с някоя и друга книга от различен жанр. Simple Smile

# 235
  • В полите на Пирин планина

А след това пробвай и "Изтръгнати от корен", но си направи пауза с някоя и друга книга от различен жанр. Simple Smile

Чела съм я миналата година! Simple Smile Хубава е - харесах я. Бих прочела и друго от Новик.

# 236
Започнах "Съседът" на Лиса Гарднър. Върви много леко и е увлекателна. Препоръчвам на любителите на трилъри.

# 237
  • София
Прочетох на Диел  "Истината за случая Хари Куебърт". Освен множеството обрати има хубаво изградени образи и обстановка, прескачане във времето, въобще много ми хареса. След нея реших да прочета и другите две на Дикер. "Книга за Балтиморови" не е лоша, бързо се чете, историята на момчетата ми беше много идилична, все едно Марк Твен чета, но сюжета за настоящето и любовната история нещо не ме грабнаха, някак си повърхностно ми се видя. Но все пак дава поле за размисъл на тема завист, съревнование, прошка в едно семейство.  Сега започвам и третата книга "Изчезването на Стефани Мейлър". Да видим дали ще успее да се надмине в моите очи, или не, спрямо Хари.

# 238
  • Чукарландия
Прочетох с голям интерес "Снежно цвете и тайното ветрило" - научих много за жестоки традиции, обичаи и нрави, чак немислими...
Много хубава история за приятелство, предателство, прошка, изкупление...
Минавам в друга крайност - започвам "Кестеновия човек". Любим жанр! 🤗

# 239
  • София
ЕлиГ, Стефани Майер на електронна книга имаш ли я?

Общи условия

Активация на акаунт