В момента чета ... 69

• 48 950
  • 742
  •   1
Отговори
# 240
Аз приключих с "Кестеновия човек" и не познах кой е убиеца 🙄 уж следях, знаех кой да търся още от самото начало но нещо явно ми убягна а и признавам, че на моменти доста разсеяно я четях. Но както и да е, Хареса ми!

От няколко дни се гмурнах в дълбоки води "Хюман дизайн" Четан Паркин.

# 241
Здравейте. Мнения за ''Където пеят раците'' на Дилия Оуенс. И за ''Любов'' на Елиф Шафак, ако някой ги е чел...

# 242
Любов - преди години, доста бях харесала, реалистична и поетична едновременно Simple Smile

# 243
Започнах "Съседът" на Лиса Гарднър.
А първите две - "Сам" и "Крий се" или отзад напред почна?

# 244
  • София
Приключих със "Синът" на Несбьо, хич не ми се иска да го пиша, но за мен беше огромно разочарование. Едно нещо нямаше да ме грабне- нито историята, нито, развитието, нито финала. Нищо не ме изненада, нищо не ми беше УАУ и нямаше никаква интрига. За мен това е един от най-слабите трилъри, които съм чела. Оценка 2/5 по милост.
Сменям рязко жанра с Луиз Бегшоу и "Работещи момичета".

# 245
Където пеят раците е приятна за четене, описва един доста различен свят. Но на мен ми беше малко наивна, особено накрая. Честно казано, не разбрах с какво книгата предизвика този фурор, но не е лоша.

Любов ме беше впечатлила, дава тема за размисъл. И в нея има доза наивност, но е много увлекателна и я прочетох кажи-речи на един дъх. Признавам си и че доста научих по темата за суфизма. Харесвам Елиф Шафак, защото пресъздава светове с много човечност, поставя важни въпроси, пише леко и ми оставя усещането за приказка.

# 246
Здравейте. Мнения за ''Където пеят раците'' на Дилия Оуенс. И за ''Любов'' на Елиф Шафак, ако някой ги е чел...

Прозата в "Където пеят раците" е много красива и поетична. Чак си подчертава човек. Историята увлича много бързо, държи и не пуска. Доволна съм, че авторката милостиво не насипа мизерия с големия черпак на финала само за да е "реалистична".
"Любов" ми е в списъка за скорошно четене.

Довършвам "Кафка на плажа". Харесва ми много на моменти, а в други ме стъписва до пълно недоумение, и се чудя кому са нужни чак такива подробности.

След нея имам приготвен Ишигуро, "Неутешимите". Любопитна съм. Купих я в реална книжарница миналата Коледа, заинтригувана от кошмара на пианиста. След като прочетох рецензии за нея, се разколебах, но сега е назрял момента.
Искам да довърша и "Погребаният великан", който зарязах миналото лято. Просто ми беше все тая какво се случва с Аксел и жена му. Забравих си името от толкова мъгли, забрава, и полусънно монотонно плуване през Хадес, което трябваше да е Артурова Британия. Но пък сега ме човърка що е искал да рече автора....

Тези са ми приготвени за идните месеци. Ще видим къде ще ме поведе настроението, и от вашите постове съм си направила солиден списък, някои са в Читанка, други ще си купя.
Скрит текст:

Последна редакция: ср, 31 мар 2021, 21:22 от Dez

# 247
Започнах "Съседът" на Лиса Гарднър.
А първите две - "Сам" и "Крий се" или отзад напред почна?

Аз видях, че е поредица и има и други книги авторката, но не останах с впечатление, че са свързани сюжетно.

# 248
  • София
Снощи приключих "Хубав квартал" (Терез Ан Фаулър) и съм раздвоена в оценката си...
От една страна отначало ми се струваше , че усещах леко фалшиви нотки в противопоставянията бели-черни, в екологичната линия и някои други подобни. От друга страна краят буквално ме сломи... Не знам какво очаквах, но не и това... или просто не бях подготвена така да понеса края.
Драматична, красива и тъжна книга, която ще се хареса и на почитателите на young-adult жанра.

Преди нея прочетох "Тайните убежища" (Жером Лубри).
"Времето е несигурно понятие..." А човешката психика - мрачен лабиринт с милиони разклонения и потайни места - бих допълнила аз.
Интересен роман за бягствата от реалността, които мозъкът ни е принуден да прави, за да се спаси от жестокостта и болката на една непоносимата действителност. Признавам, че отначало ми тръгна колебливо и дори бях склонна да го зарежа като му сложа една звездичка, но съм доволна, че не го направих.
Романът , напомнящ ми през цялото време за зловещата стилистика на сериала True Detective, трябва да се чете внимателно, има доста неща , които за мен останаха ненапълно изяснени, но предполагам при по-внимателно вглеждане към детайлите биха се изяснили. Мисля, че историята би представлявала интерес за хора с интереси към психиатрията и психологията..
А след тази книга понятието "горещ шоколад" едва ли ще носи онзи уютен топъл спомен и копнеж по детството за хората, които я е прочетат.

Последна редакция: ср, 31 мар 2021, 09:35 от Happy Mijjj ツ

# 249
Аз видях, че е поредица и има и други книги авторката, но не останах с впечатление, че са свързани сюжетно.
Не, не са свързани случаите, но нали като всички поредици - главния герой ни се представя и претърпява уж някакво развитие, та затова. Иначе и аз съм чела само първата "Сам" и ми беше интересно дали си ги прочела вече или направо на третата скокна.

О, и забравих да благодаря на който пусна мухата за сериала "Убийството". Изгълтах първи сезон за два дена, много добър ... и книга зарязах, и всичко.

Последна редакция: ср, 31 мар 2021, 14:44 от evencee

# 250
Евенце, за датския Forbrydelsen ли става въпрос?

А аз от няколко дни, освен "Дъщерите на Капитана" на Мария Дуеняс, започнах и едно шведско криминале от нова за мен авторка, макар че самата книга е излязла 2014 г. и е първа от поредица. Засега е приятна, любопитна, определено ми е интересно.

# 251
Cioccolata, почти .. гледам американската версия обаче. Да, да, знам че датската е феномен и сигурно по-добра, но реших да заложа на по-комерсиалното, пък по-натам може и другата.

# 252
Двете Убийства са почти равностойни. По-добър е датския-като всеки оригинал. За разлика от "Мостът". Американския едва го изгледах и то 1 сезон само.

# 253
От Елиф Шафак съм чела "Чест", а "Любов" така и не я започнах. По принцип обичам тъжни истории, обичам и романтични ("Чучулигата" например), но не сълзливи и сладникави, каквито са нейните. За мен е на границата на поносимото, на места имам чувството, че си раздира ризата от драма, а след миг тече петмез от страниците.

# 254
Аз много харесвам "Любов" на Шафак, преди 5г я прочетох и много дълго време ме държа,дълго не си намирах интересно четиво след нея.💗

Последна редакция: ср, 31 мар 2021, 20:05 от CoCo`Milk 🥥

Общи условия

Активация на акаунт